3 metode de a activa sau dezactiva Bluetooth, pe un iPhone sau iPad

Indiferent că folosești un iPhone sau un iPad, trebuie să știi cum să activezi sau să dezactivezi Bluetooth. Poate că ai nevoie să conectezi căști wireless, o boxă portabilă sau poate că vrei să partajezi niște fotografii de pe iPhone-ul sau iPad-ul tău cu un alt dispozitiv, folosind Bluetooth. Dacă vrei să activezi Bluetooth în iOS, dar nu știi cum, citește ghidul nostru și alege-ți metoda favorită:

NOTĂ: Acest ghid este valabil pentru iOS 11.3.1 și a fost creat folosind un iPhone SE. Dacă folosești o variantă diferită de iOS, un iPad sau un model diferit de iPhone, capturile noastre de ecran s-ar putea să fie puțin diferite față de ceea ce vezi tu pe ecran, dar pașii ar trebui să fie similari.

1. Activează sau dezactivează Bluetooth, folosind aplicația Configurări

Aplicația Configurări îți oferă posibilitatea de a seta aproape orice de pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, inclusiv starea cipului Bluetooth. Pentru a începe, deschide aplicația Configurări apăsând pe scurtătura sa.

Bluetooth, iPhone, iPad

În aplicația Configurări, ar trebui să găsești o setare numită Bluetooth, urmată de Da sau Nu. Acest status îți spune dacă cipul Bluetooth este pornit sau oprit. Apasă pe el.

Bluetooth, iPhone, iPad

Pe ecranul Bluetooth, apasă pe comutatorul cu același nume, pentru a activa Bluetooth.

Bluetooth, iPhone, iPad

După câteva secunde, cipul Bluetooth ar trebui să fie funcțional și vei vedea listate sub comutator, toate dispozitivele conectate sau disponibile pentru a fi conectate.

Bluetooth, iPhone, iPad

Dacă vrei să dezactivezi Bluetooth-ul, apasă pe același comutator.

2. Activează sau dezactivează Bluetooth, folosind Centrul de control

Centrul de control oferă o metodă mai rapidă de a activa sau dezactiva Bluetooth. Pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, glisează cu degetul dinspre partea de jos a ecranului pentru a deschide Centrul de control.

Bluetooth, iPhone, iPad

În Centrul de control, apasă pe butonul Bluetooth pentru a îl activa sau dezactiva. Dacă iconița sa este albastră, atunci Bluetooth este pornit.

Bluetooth, iPhone, iPad

Dacă este colorat cu alb și gri, înseamnă că Bluetooth-ul este oprit.

3. Activează sau dezactivează Bluetooth cu ajutorul lui Siri

Dacă ai activat-o pe Siri pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, ai putea să îi ceri și ei să activeze sau să dezactiveze Bluetooth-ul. Spune „Hei Siri” sau apasă lung pe butonul Acasă. După ce Siri este activată și începe să te asculte, spune în limba engleză, comanda „Turn Bluetooth on” pentru a activa Bluetooth-ul.

Bluetooth, iPhone, iPad

Dacă vrei să dezactivezi Bluetooth-ul, spune tot în engleză, comanda „Turn Bluetooth off”. Siri va face acest lucru imediat.

Bluetooth, iPhone, iPad

Tu ții cipul Bluetooth activat tot timpul?

… sau preferi să îl activezi doar atunci când ai nevoie de el? Suntem curioși să aflăm dacă preferi să economisești baterie prin dezactivarea funcției Bluetooth pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, ori preferi să îl lași să meargă mereu. De asemenea, dacă ai vreo întrebare referitoare la lucrul cu Bluetooth-ul, foloseşte secţiunea de comentarii de mai jos.