3 metode pentru a schimba motorul de căutare din Google Chrome, în Bing, DuckDuckGo, etc

Folosești Google Chrome ca navigator web și vrei să schimbi motorul de căutare implicit din Google în altceva, precum Bing sau DuckDuckGo? Iată trei metode pentru a face asta, astfel încât de fiecare dată când cauți ceva în bara de adrese a Chrome, alt motor de căutare să-ți răspundă la întrebări:

NOTĂ: Acest ghid a fost creat folosind Google Chrome versiunea 62. Dacă Google Chrome se schimbă în mod dramatic în timp și acest ghid nu te mai ajută, nu ezita să ne lași un comentariu, iar noi îl vom actualiza cât mai curând posibil. Mulțumim!

1. Schimbă motorul de căutare din Google Chrome în Bing, Yahoo!, Ask sau AOL

Google Chrome îți oferă o metodă foarte rapidă de a schimba motorul de căutare implicit, dacă dorești să treci la Bing, Yahoo!, Ask sau AOL. Dacă motorul de căutare pe care vrei să-l folosești este unul dintre acestea patru, citește și urmează instrucțiunile din această secțiune.

Mai întâi, deschide Google Chrome și apasă pe butonul în formă de trei puncte, din colțul dreapta-sus. Acest buton se numește “Personalizați și controlați Google Chrome”. În meniul care se deschide, alege Setări (Settings).

Derulează în jos lista de setări până găsești o secțiune numită “Motor de căutare (Search engine). Oprește-te acolo și apasă pe lista derulantă din dreptul textului: “Motorul de căutare folosit în bara de adrese (“Search engine used in the address bar). Alege motorul de căutare dorit, din lista afișată: Yahoo!, Bing, Ask sau AOL.

Închide fila Setări (Settings) și ai terminat. Acum, Google Chrome folosește motorul de căutare ales de tine, în loc de Google.

2. Vizitează motorul de căutare dorit și urmează-i instrucțiunile

Unele motoare de căutare, precum DuckDuckGo, când le vizitezi în Google Chrome, îți arată un buton pentru adăugarea în Chrome. Dacă un motor de căutare pe care vrei să-l folosești face asta, apasă pe butonul Add (Adăugare) pe care-l afișează și urmează-i instrucțiunile pentru adăugarea ca motor de căutare implicit, în Google Chrome.

Pașii prin care trebuie să treci diferă de la un motor de căutare la altul.

3. Vizitează motorul de căutare pe care vrei să-l folosești și setează-l ca implicit în setările Google Chrome

O metodă mai lungă implică deschiderea unei file noi în Google Chrome. Apoi, încarcă motorul de căutare pe care vrei să-l folosești. Noi folosim DuckDuckGo drept exemplu. Apoi, apasă pe butonul în formă de trei puncte din colțul dreapta sus. Acesta se numește “Personalizați și controlați Google Chrome”. În meniul care se deschide, alege Setări (Settings).

Derulează în jos lista de setări până găsești o secțiune numită “Motor de căutare” (Search engine). Aici, apasă pe linia care spune “Gestionați motoarele de căutare (“Manage search engines").

O listă cu motoare de căutare este afișată, inclusiv cu cele pe care le-ai vizitat în trecut. În partea dreaptă a numelui motorului pe care vrei să-l folosești, apasă pe butonul în formă de trei puncte și alege “Setează ca prestabilit (“Make default”).

Motorul de căutare este schimbat acum din Google în cel ales de tine.

Ce motor de căutare folosești în Google Chrome?

Ai ajuns la finalul acestui articol pentru că nu vrei să mai folosești Google drept motorul tău de căutare. Poate nu ești mulțumit de politicile Google ori vrei să vezi dacă ai alternative mai bune. Nu contează motivul pentru care ai făcut această schimbare, important este că ai făcut-o. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne la ce motor de căutare ai trecut și ce folosești în loc de Google. Suntem tare curioși.