Oprește Google Chrome să ofere salvarea parolelor (în Windows și Android)

Google Chrome se oferă să gestioneze parolele tale pentru saiturile pe care le vizitezi, indiferent că-l folosești pe un PC cu Windows sau pe smartphone-ul/ tableta ta cu Android. Dacă îți dorești acest lucru, ai la dispoziție o funcționalitate utilă. Dacă nu vrei ca Google Chrome să îți salveze parolele, este supărător să fii întrebat(ă) de fiecare dată când te autentifici pe o pagină web. Dacă vrei să scapi de acest obicei al Google Chrome pe dispozitivele tale cu Windows sau Android, citește acest tutorial:

NOTĂ: Prima metodă se aplică la Google Chrome pentru Windows. Treci direct la secțiunea a doua pentru Google Chrome pentru Android.

Cum oprești Google Chrome să te întrebe dacă vrei salvarea parolelor în Windows

Setarea implicită pentru Google Chrome este să se ofere să salveze parolele. Îți cere un răspuns de fiecare dată când introduci o parolă pe o pagină web care cere autentificare și tu apeși ENTER sau butonul de conectare. În fereastra care apare, poți să răspunzi Niciodată la întrebarea „Salvezi parola?„.

Google Chrome pentru Windows întreabă dacă vrei să salvezi parola

Acest răspuns se aplică doar la saitul curent la care te conectezi. Google Chrome nu te va mai deranja cu întrebarea „Salvezi parola?„, dar numai pentru saitul curent. Întrebarea va continua să apară atunci când te conectezi la alte saituri. Pentru opri Google Chrome să te mai întrebe „Salvezi parola?” pe toate saiturile, este nevoie să oprești această funcționalitate din setările browserului. Deschide meniul „Personalizați și controlați Google Chrome” apăsând pe butonul cu trei puncte din colțul din dreapta-sus. În meniu, selectează Setări.

Deschide setările Google Chrome în Windows

Opțiunile pentru parole se află în partea de sus a paginii de Setări. Apasă pe Parole.

Accesează Parole în setările de Google Chrome

Setările pentru Parole includ un comutator numit „Oferă salvarea parolelor„. Apasă pe comutator pentru a-l închide. În momentul în care se face gri, funcționalitatea de salvare a parolelor este oprită.

Oprește oferta de salvare a parolelor în Google Chrome

Cum oprești Google Chrome să te întrebe dacă vrei salvarea parolelor pe un smartphone sau o tabletă cu Android

La fel ca în Windows, pe un dispozitiv cu Android, Google Chrome este setat implicit să se ofere să îți salveze parolele. De fiecare dată când te autentifici pe o pagină web, te întreabă dacă vrei să salveze detaliile de conectare.

Dacă nu vrei asta, în notificarea care apare, răspunde Niciodată la întrebarea „Salvezi parola?„.

Google Chrome pentru Android întreabă dacă vrei să salvezi parola

Acest răspuns se aplică doar la pagina web curentă. Google Chrome nu te mai deranjează cu întrebarea „Salvezi parola?„, dar numai atunci când revii și te autentifici pe același sait web. Întrebarea continuă să apară atunci când te conectezi pe alte saituri.

Pentru a opri Google Chrome să mai pună întrebarea „Salvezi parola?” pe toate saiturile, trebuie să oprești această funcționalitate din Setările browserului. Apasă întâi cele trei puncte din colțul dreapta-sus al browserului.

Apasă cele trei puncte din colțul dreapta-sus al Google Chrome

În meniu, apasă Setări (s-ar putea să fie nevoie să derulezi în jos până ajungi la această opțiune).

Deschide setările Google Chrome pentru Android

În pagina de Setări, apasă pe Parole.

Accesează setările pentru parole în Google Chrome pentru Android

Pe pagina Parole, există un comutator în partea de sus numit Parole salvate. Dacă funcționalitatea de Parole salvate este activă, comutatorul este albastru și apare un text unde scrie Activat sub el.

Parole salvate în Google Chrome pentru Android

Apasă pe comutator pentru a-l opri. Se face gri și sub Parole salvate apare textul Dezactivat.

Oprește Parole salvate în Google Chrome pentru Android

De acum înainte Google Chrome pentru Android nu te mai deranjează cu oferta de salvare a parolelor atunci când te conectezi pe saituri.

De ce vrei să oprești Google Chrome să te întrebe dacă vrei să salveze parole?

Sunt multe motive posibile pentru care vrei să oprești Google Chrome să te întrebe dacă vrei să salveze parole. Poate nu ai încredere în Google să îți gestioneze parolele sau poate ai o soluție profesională de gestionare a parolelor, precum LastPass. Înainte de a închide tutorialul, spune-ne motivul pentru care ai oprit Google Chrome să te întrebe despre salvarea parolelor. Scrie un comentariu mai jos să hai să discutăm.