Minecraft devine un joc universal multi-platformă. 7 motive de ce este foarte important

Minecraft devine un joc universal multi-platformă. 7 motive de ce este foarte important

Microsoft a realizat primul pas uriaș pentru unificarea jocului Minecraft, pe toate platformele cheie, într-o singură ediție de Minecraft. Este o mișcare foarte îndrăzneață și foarte importantă, care va schimba viața pasionaților de Minecraft. Acest joc devine primul titlu foarte important unde jucătorii de pe Xbox, Windows 10, Android, iOS și alte platforme pot juca același joc, cu același conținut, pot comunica între ei, își pot sincroniza progresul între platforme și multe altele. Iată de ce este o mutare foarte importantă atât pentru Microsoft cât și pentru pasionații de jocuri:

Reclamă

1. Minecraft are un motor aproape universal pentru aproape toate platformele cheie

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru jocul Minecraft, numită "Better Together Update" (Actualizarea Mai Bine Împreună), care folosește același motor "Bedrock Engine" pe toate platformele importante. Această actualizare consolidează Minecraft într-o singură versiune majoră. Asta înseamnă că poți avea același conținut pe toate platformele și dispozitivele unde este disponibil jocul, cu același mod de joc, conținut, facilități, unelte, ș.a.m.d. De acum înainte, versiunea bazată pe motorul Bedrock Engine, va fi numită simplu: Minecraft.

Minecraft, Bedrock Engine, Better Together Update, actualizare
Minecraft, Bedrock Engine, Better Together Update, actualizare

2. Poți juca Minecraft pe platforme multiple și poți relua jocul de oriunde

Acum instalezi același Minecraft pe PC-ul tău cu Windows 10, pe consola Xbox, pe headset-ul tău VR cu Windows 10, pe smartphone tău cu Windows 10 Mobile, Android sau iOS.

Asta înseamnă că poți porni jocul acasă, pe consola Xbox, îl poți continua când faci naveta, pe telefon, și-l poți relua într-o pauză, la muncă, pe laptop-ul tău cu Windows 10. Apoi, când te întorci acasă, tot progresul tău va fi sincronizat și disponibil iarăși pe consola Xbox.

3. Poți juca cu alte persoane, care folosesc alte platforme

Prietenii tăi pot juca și ei Minecraft cu tine, dar pe alte dispozitive. Acum poți juca Minecraft pe Xbox, un prieten pe calculatorul său cu Windows 10, altul pe iPhone-ul său, etc. Puteți juca împreună, colaborativ sau competitiv, pe toate platformele unde Minecraft are motorul "Bedrock Engine".

Ca regulă de bază, dacă vrei o versiune a jocului pe care o poți juca cu alte persoane, indiferent de platformă, cumpără versiunea numită simplu: Minecraft. Nu cumpăra o versiune cu un alt nume.

Reclamă

4. Jucătorii de Minecraft pentru Xbox primesc gratuit actualizarea, pe toate dispozitivele lor

Microsoft a decis să vină cu o ofertă generoasă: dacă ai deja ediția de Minecraft pentru Xbox One, primești actulizarea "Better Together Update" pe toate dispozitivele tale, în mod automat, indiferent de platformă: Android, iOS sau Windows 10. Nu te costă nimic extra, pentru că ai ales o consolă Xbox și nu un PlayStation. Este o metodă bună pentru Microsoft de a-și promova consola. Dar, ar fi fost si mai drăguț din partea lor dacă extindeau oferta și pentru utilizatorii de Windows 10 care se joacă Minecraft

5. Platformele care primesc jocul Minecraft "universal" și cele care nu-l primesc

Această ediție universală de Minecraft este disponibilă pentru Windows 10, Android, iOS, Xbox, headset-uri VR cu Windows 10, dar și pentru smartphone-uri cu Windows 10 Mobile. Microsoft lucrează și la portarea acestei ediții pe consola Nintendo Switch. Compania se așteaptă să o finalizeze cândva în iarna acestui an.

Cea mai mare absență din listă este consola PlayStation 4 și asta pentru că Sony nu-și dorește asta. PlayStation 4 are utilizatori mai mulți și vânzări de jocuri mai bune decât Xbox One și, din această cauză, Sony nu va aproba prea curând un Minecraft multi-platformă, pe consola lor. De asemenea, versiunea "universală" de Minecraft nu este disponibilă pe Mac, Linux și Nintendo Wii U.

6. Minecraft este redenumit în Minecraft: Java Edition acolo unde versiunea universală nu este disponibilă

Am spus că versiunea bazată pe motorul Bedrock Engine este numită simplu - Minecraft - pe toate platformele unde este disponibilă. Acolo unde nu este disponibilă, cel mai probabil va fi redenumită în "Minecraft: Java Edition."

Vor fi mereu diferențe minore între "Minecraft: Java Edition" și Minecraft. Dar, Microsoft plănuiește să lanseze actualizări pentru ambele versiuni, în perioade de timp similare.

7. Minecraft devine primul titlu important care este agnostic din punct de vedere al platformelor pe care este disponibil

Multă lume nu realizează faptul că această mutare din partea Microsoft este o premieră în lumea jocurilor mari, cu milioane de utilizatori. Compania a reușit să dezvolte un titlu care devine agnostic din punct de vedere al platformelor pe care este disponibil, cu același motor pe toate dispozitivele important. Astfel, jucătorii primesc același conținut peste tot, precum și experiențe colaborative ori competitive cu alți jucători de pe alte platforme. Această abordare crește calitatea experienței de joc și poate și cota de piață a consolei Xbox.

Ce părere ai despre abordarea Microsoft în ceea ce privește Minecraft?

Ne place foarte mult abordarea Microsoft în ceea ce privește jocul Minecraft și sperăm că pasionații de jocuri de pretutindeni se vor bucura de ea. Dacă vrei mai multe detalii tehnice despre această nouă abordare, direct de la echipa de dezvoltatori, citește acest articol: Better Together FAQ. Nu ezita să-ți actualizezi jocul Minecraft, să-l joci și să îți împărtășești părerea, în comentariile accesibile mai jos.

Descoperă: Divertisment Android Blog Programe Știri Windows Xbox One