Întrebări simple: Ce este TruePlay, cum funcționează și de unde îl activezi?

Întrebări simple: Ce este TruePlay, cum funcționează și de unde îl activezi?

Ai auzit despre o nouă caracteristică a Windows 10 numită TruePlay sau Game Monitor? Dacă îți place mult să te joci și folosești un calculator cu Windows 10 pentru asta, atunci probabil că ai văzut acești termeni prin Windows 10 Fall Creators Update. Microsoft nu a spus clar ce este sau ce face TruePlay, dar am adunat informațiile disponibile și am încercat să ne dăm seama ce este. Iată cea mai completă definiție pentru TruePlay pe care am putut să construim:

Reclamă

NOTĂ: Capturile de ecran din acest articol sunt realizate în Windows 10 cu Fall Creators Update. Windows 10 Fall Creators Update este disponibil gratuit, pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 17 octombrie 2017.

Ce este TruePlay din Windows 10 și Xbox One?

Din păcate, nimeni, cu excepția Microsoft, nu știe cu adevărat ce este și ce face TruePlay. Cel puțin nu la momentul scrierii acestui articol. Singurele lucruri pe care le știm cu siguranță despre TruePlay sunt următoarele:

  • TruePlay se adresează gamerilor care se joacă jocuri care folosesc serviciile Xbox Live, precum Forza 7 Motorsport, Halo Wars 2 sau Minecraft. Însă, suportul pentru această caracteristică este posibil să necesite dezvoltare suplimentară din partea companiilor care creează jocurile respective.
  • TruePlay va deveni, cel mai probabil, un sistem anti-trișori care va fi preinstalat pe calculatoarele cu Windows 10 și pe consolele Xbox One.
  • TruePlay s-a numit inițial Game Monitor și, pentru moment, reprezintă doar o imagine în interfața de utilizare a Windows, iar jocurile tale nu pot fi afectate de această unealtă. Asta este descrierea companiei Microsoft referitor la TruePlay în Windows 10 cu Fall Creators Update.
  • TruePlay este disponibil în Windows 10 Fall Creators Update sau versiuni mai noi ale sistemului de operare. Versiunile mai vechi de Windows 10 nu includ această caracteristică.

Poți să citești anunțul oficial al celor de la Microsoft, în această postare pe blog: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 16251 for PC & Build 15235 for Mobile. De asemenea, prima dată când Microsoft a menționat această caracteristică nouă de gaming a fost când au lansat Windows 10 Insider Preview Build 16199, dată la care se numea Game Monitor în loc de TruePlay.

TruePlay, Windows 10, Xbox One
TruePlay, Windows 10, Xbox One

În Windows 10 Fall Creators Update, Microsoft descrie această caracteristică astfel: "Jocurile sunt mai distractive atunci când toată lumea joacă corect. Partajăm informații despre sistem cu jocurile, utilizând funcția TruePlay, pentru a ne asigura că totul merge așa cum trebuie." Se menționează și că "Dezactivarea acestui element poate limita jocurile pe care le puteți juca.".

TruePlay, Windows 10, Xbox One
TruePlay, Windows 10, Xbox One

Microsoft nu a făcut eforturi pentru a împărtăși detalii despre cum va funcționa TruePlay sau asupra căror jocuri va avea efecte. Totuși, se pare că trișorii vor avea o viață grea în viitorul apropiat, atunci când se vor juca jocuri prin serviciile Xbox Live. Poate că TruePlay este destinat să devină un instrument care să facă experiența de joc multiplayer mai onorabilă? Poate că TruePlay este destinat să facă gamerii mai fair-play, atunci când se joacă jocuri multiplayer? Putem doar să speculăm în acest moment.

Reclamă

Unde găsești caracteristica TruePlay în Windows 10?

Caracteristica TruePlay din Windows 10 este localizată în aplicația Setări. Deschide aplicația Setări urmând una dintre metodele din acest ghid. Dacă te grăbești, apasă pe butonul în formă de rotiță dințată din Meniul Start. Alternativ, apasă simultan pe tastele Windows + I.

TruePlay, Windows 10, Xbox One
TruePlay, Windows 10, Xbox One

În Setări, deschide categoria Jocuri.

TruePlay, Windows 10, Xbox One
TruePlay, Windows 10, Xbox One

În partea stângă a ferestrei Setări, găsești o opțiune numită TruePlay. Apasă pe ea și setările și informațiile referitoare la TruePlay se se încarcă în partea dreaptă a ferestrei.

TruePlay, Windows 10, Xbox One
TruePlay, Windows 10, Xbox One

Cum activezi sau dezactivezi TruePlay în Windows 10?

Pe pagina TruePlay din aplicația Setări, găsești un singur comutator. În mod implicit, el este dezactivat.

TruePlay, Windows 10, Xbox One
TruePlay, Windows 10, Xbox One

Dacă vrei să pornești caracteristica TruePlay din Windows 10, activează comutatorul.

TruePlay, Windows 10, Xbox One
TruePlay, Windows 10, Xbox One

Deși TruePlay nu face nimic în acest moment, este foarte probabil ca Microsoft să îl pună în funcțiune în următoarele luni. Atunci când Microsoft va oferi actualizări noi pentru această caracteristică și o va face operațională, vom actualiza și noi acest articol.

Concluzie

Care este opinia ta despre caracteristica TruePlay din Windows 10? Ce crezi că va face? Este ceva ce vrei să îți influențeze experiența de joc din Windows 10 și de pe Xbox One? Nu ezita să comentezi, mai jos.

Descoperă: Divertisment Ghiduri Programe Windows