Rezolvă problema: Cum oprești Spotify din a se deschide odată cu Windows?

Rezolvă problema: Cum oprești Spotify din a se deschide odată cu Windows?

Mulți utilizatori de Spotify se întâlnesc cu o problemă care pare a fi un bug: aplicația Spotify pornește odată cu Windows, chiar dacă este setată să nu facă asta, sau îi dezactivezi intrarea din folderul de pornire al sistemului de operare. O configurare greșită a Spotify este ceea ce provoacă această problemă. Iată cum se rezolvă în doar câteva secunde:

Reclamă

Descrierea problemei: Spotify pornește odată cu Windows, indiferent de cum îl setezi

Aplicația Spotify poate fi "nărăvașă" și se deschide automat atunci când te autentifici în Windows, deși i-ai "spus" să nu facă asta și ai dezactivat setarea "Open Spotify automatically after you log into the computer" (Deschide Spotify în mod automat după ce mă autentific pe calculatorul meu). Indiferent de ceea ce faci și cum setezi Windows sau Spotify, aplicația pornește imediat ce intri în Windows.

Spotify, Windows
Spotify, Windows

Soluția: Modul corect de a seta Spotify, astfel încât să nu pornească odată cu Windows

Soluția se găsește în setările avansate ale aplicației Spotify. Deschide-o și dă clic pe numele profilului tău, în colțul dreapta-sus. În meniul care se deschide, mergi la Settings (Setări).

Spotify, Windows
Spotify, Windows

Derulează în jos lista de setări și apasă pe "Show Advanced Settings" (Arată setări avansate).

Spotify, Windows
Spotify, Windows

Derulează în jos până la o secțiune numită "Startup and Windows Behaviour" (Comportamentul de pornire și Windows). Mai întâi, asigură-te că setarea "Open Spotify automatically after you log into the computer" (Deschide Spotify în mod automat după ce mă autentific pe calculatorul meu) este setată pe Nu. Apoi, caută o altă setare care nu este explicată suficient: "Allow Spotify to be opened from the web" (Permite Spotify să fie deschis de pe web). Atunci când această setare este activată, Spotify pornește odată cu Windows.

Spotify, Windows
Spotify, Windows

Dezactivează comutatorul "Allow Spotify to be opened from the web" (Permite Spotify să fie deschis de pe web).

Spotify, Windows
Spotify, Windows

Spotify nu va ma porni automat odată cu Windows.

Ce face setarea "Allow Spotify to be opened from the web"?

Acestă setare nu este explicată suficient de Spotify. Compania comunică beneficiul setării dar nu și neajunsul ei. Atunci când activezi "Allow Spotify to be opened from the web" de fiecare dată când deschizi Spotify într-un navigator web sau apeși butonul de redare a muzicii din Spotify, comanda și muzica sunt trimise către aplicația Spotify din Windows. Muzica nu este redată în navigatorul web. Același lucru se întâmplă atunci când apeși pe butonul "Play on Spotify" din listele de cântece pe care le găsești pe internet, precum lista de mai jos.

Această facilitate este utilă unor utilizatori, dar dezavantajul său este că Spotify trebuie să pornească odată cu calculatorul tău, la fiecare pornire a Windows. De aceea Spotify pornește chiar dacă tu nu vrei asta. Atunci când dezactivezi această setare, muzica din Spotify pe care o găsești pe internet, este redată în navigatorul tău web.

Ți-ai rezolvat problema?

Acest ghid te va ajuta să rezolvi problema respectivă, în majoritatea cazurilor. Dacă nu s-a rezolvat, spune-ne într-un comentariu. De asemenea, în acest caz este o idee bună să contactezi serviciul Spotify Support și să le ceri ajutorul.

Descoperă: Divertisment Ghiduri Programe Redare media Windows