Cum asculţi muzică în stream cu OneDrive şi aplicaţia Muzică Groove pentru Windows

Cum asculţi muzică în stream cu OneDrive şi aplicaţia Muzică Groove pentru Windows

Opțiunea de a asculta muzică în stream din contul tău de stocare în cloud este un serviciu oferit de majoritatea numelor mari din lumea tehnologiei. De exemplu, Google oferă Google Play Music, iar Apple oferă Apple Music. Microsoft are un serviciu similar care funcționează pe baza OneDrive, cu ajutorul aplicației Muzică Groove. Cu acestea două poți să faci streaming pentru colecția ta de muzică, pe orice dispozitiv pe care ai instalat aplicația Muzică Groove. Este un serviciu excelent, care îți dă posibilitatea să îți asculți muzica preferată, oriunde te-ai afla. De asemenea, este ușor de configurat și folosit, așa cum vei vedea în acest tutorial:

Reclamă

Ce ar trebui să ştii despre serviciul de redare a muzicii din OneDrive, în flux media

Înainte de a putea să îţi asculţi colecţia personală de muzică în stream, prin OneDrive şi aplicaţia Muzică Groove, există câteva lucruri importante pe care ar trebui să le știi:

  1. Serviciul de streaming pentru muzică nu este disponibil oriunde în lume, ci numai în unele regiuni şi ţări. Aceste sunt: Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Mexic, Noua Zeelandă, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia şi Statele Unite. Din păcate, acest serviciu nu este oficial disponibil în România. Totuşi, poţi să ocoleşti această barieră geografică, dacă foloseşti un serviciu VPN precum CyberGhost.
  2. Pentru a putea folosi această caracteristică, ai nevoie de un cont Microsoft. Dacă nu ai unul deja, găseşti un ghid rapid despre ce este un cont Microsoft şi cum poţi să îţi înregistrezi unul, aici: Întrebări simple: Ce este un cont Microsoft (Outlook, Xbox, Skype)?
  3. Serviciul OneDrive de streaming pentru muzică suportă următoarele tipuri de fişiere: MP3, M4A (AAC) şi WMA. Microsoft ne spune totuşi că unele fişiere M4A, cum sunt fişierele AAC Lossless, sau fişierele WMA protejate nu pot fi adăugate la colecţia ta de muzică.
  4. OneDrive are o limită în ceea ce priveşte numărul de fişiere audio pe care le poate păstra în colecţia ta de muzică. Pentru moment, limita este de 50000 de melodii.
  5. Poți să îți asculți muzica stocată în colecția din OneDrive, doar pe dispozitive pe care este disponibilă aplicația Groove Music. Acest lucru înseamnă că poți să îți asculți melodiile preferate pe calculatoarele și tabletele care rulează cu Windows 10 sau Windows 8.1, consolele de gaming Xbox One sau Xbox 360 și pe smartphone-urile care rulează Windows 10 Mobile, iOS, Android și Windows Phone 8.1. Aplicațiile mobile pentru smartphone-uri nu sunt disponibile în țările unde nu funcționează serviciul.

NOTĂ: Până la finalul lui 2017, puteai să folosești și saitul web Groove Web Player pentru a îți asculta colecția de muzică din OneDrive, în orice browser web. Din păcate, atunci când Microsoft a decis să oprească serviciul Groove Music Pass, a închis și acest sait web, așa că acum singura metodă să îți asculți muzica din OneDrive este prin intermediul aplicațiilor Muzică Groove.

Pentru a putea să redai colecţia ta de muzică în flux media, trebuie să o adaugi în contul tău de OneDrive și există două metode de a face acest lucru:

  • Poți să foloseşti folderul OneDrive de pe calculatorul sau tableta ta cu Windows, sau
  • Poți să folosești un browser web.

Haide să vedem cum funcționează aceste două metode:

Cum adaugi muzică în OneDrive, din Windows

Dacă ai un calculator cu Windows 10, Windwos 7 sau Windows 8.1, cea mai rapidă metodă de a adăuga muzică în contul tău OneDrive este să foloseşti folderul OneDrive. În aceste sisteme de operare, găsești OneDrive afişat în lista din stânga ferestrei Explorer.

Windows 10, Muzica Groove, OneDrive
Windows 10, Muzica Groove, OneDrive

În folderul OneDrive, ar trebui să ai deja un folder implicit numit Music. Dacă nu ai, creează tu unul cu acest nume. Ai grijă să aibă exact numele Music, altfel serviciul de streaming nu poate funcţiona.

Windows 10, Muzica Groove, OneDrive
Windows 10, Muzica Groove, OneDrive

Copiază toată muzica pe care vrei să o adaugi la colecţia ta OneDrive, în folderul Music.

Windows 10, Muzica Groove, OneDrive
Windows 10, Muzica Groove, OneDrive

Windows începe automat procesul de încărcare al melodiilor în contul tău OneDrive. Dacă ai o colecţie mare de muzică, sau dacă viteza de încărcare a conexiunii tale de internet nu este rapidă, acest proces poate să dureze destul de mult timp.

Reclamă

Cum adaugi muzică în OneDrive, dintr-un browser web

Dacă preferi să foloseşti un browser web ca să îţi adaugi colecţia de muzică în OneDrive, deschide-ți browser-ul preferat și mergi la contul tău OneDrive. După ce te-ai conectat la contul tău, încarcă-ţi toate melodiile pe care vrei să le poţi reda în stream, în folderul Music. Dacă acest folder nu există, creează tu unul. Apoi trage fişierele şi folderele cu muzică peste fereastra browser-ului sau folosește opţiunile de Încărcare din meniul de sus.

Windows 10, Muzica Groove, OneDrive
Windows 10, Muzica Groove, OneDrive

După ce toate melodiile au fost încărcate în folderul Music din OneDrive, poţi să le asculţi de pe o multitudine de dispozitive şi platforme. În următoarea secțiune a acestui tutorial, îţi arătăm cum poţi să îţi asculţi muzica în stream folosind aplicaţia Muzică Groove din Windows 10.

Cum îţi asculţi muzica din OneDrive în flux media, folosind aplicaţia Muzică Groove

Acum că toată colecţia ta de muzică se află în cloud, o poţi asculta în stream cu ajutorul aplicaţiei Muzică Groove din Windows 10. Pentru a putea face acest lucru, trebuie mai întâi să deschizi aplicaţia. Mergi la Meniul Start şi apasă pe dala Muzică Groove, ori pe scurtătura sa din lista cu Toate aplicaţiile.

Windows 10, Muzica Groove, OneDrive
Windows 10, Muzica Groove, OneDrive

După ce se deschide aplicaţia Muzică Groove, poți să îţi vezi toate melodiile, indiferent că ele sunt stocate pe dispozitivul tău sau în colecţia de muzică de pe OneDrive.

Windows 10, Muzica Groove, OneDrive
Windows 10, Muzica Groove, OneDrive

Dacă vrei să asculţi doar melodiile din contul tău OneDrive, poţi să filtrezi muzica încărcată de aplicația Muzică Groove. În partea stângă a aplicației, selectează Muzica mea. Apoi, în dreapta, alege modul în care vrei să navighezi prin colecția ta: Melodii, Artiști sau Albume.

Windows 10, Muzica Groove, OneDrive
Windows 10, Muzica Groove, OneDrive

Apoi, apasă pe Filtrare, care ar trebui să fie setată pe Toate în mod implicit.

Windows 10, Muzica Groove, OneDrive
Windows 10, Muzica Groove, OneDrive

Aplicația Muzică Groove îți dă posibilitatea să selectezi ce cântece sunt afișate, în funcție de câteva filtre diferite. Dacă vrei să vezi doar cântecele din colecția ta din OneDrive, apasă pe opțiunea "În OneDrive".

Windows 10, Muzica Groove, OneDrive
Windows 10, Muzica Groove, OneDrive

Asta este tot! Acum poţi să te bucuri de colecţia ta de muzică de oriunde te-ai afla, pe orice calculator cu Windows 10, cu ajutorul OneDrive şi al aplicaţiei Muzică Groove. Tot ce mai rămâne de făcut este să apeşi pe butonul Redare.

Concluzie

După cum vezi, nu este un lucru complicat să îţi urci toate melodiile preferate în cloud ca să te poţi bucura de colecţia ta de muzică oriunde te-ai afla. Din păcate, ce nu ne place nouă la serviciul de streaming oferit de Microsoft este faptul că nu este disponibil global, iar România nu face parte din ţările în care serviciul funcţionează, cel puțin nu oficial. De asemenea, nu ne place că saitul Groove Web Player a fost închis și el. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne ce părere ai: Ce crezi despre acest serviciu? Știai de el? Îți place? Scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Ghiduri OneDrive Programe Redare media Windows