Cum faci PowerShell și Linia de Comandă transparente

Cum faci PowerShell și Linia de Comandă transparente

Dacă folosești frecvent Linia de Comandă (CMD) sau PowerShell, s-ar putea să fii plictisit de ferestrele lor opace. Sunt funcționale, utile, dar și plictisitoare. O altă problemă este că, atunci când lucrezi într-un birou aglomerat, alte persoane pot vedea ce tastezi tu, din cauza opacității ferestrelor. Dacă folosești Windows 10, un truc util este să le faci transparente. Asta le poate face mai plăcute vizual și mai dificil de văzut de la distanță, de către persoanele care trec pe lângă calculatorul tău. Iată cum faci CMD și PowerShell transparente:

Reclamă

NOTĂ: Acest tutorial funcționează doar în Windows 10. Nu merge în Windows 7 sau Windows 8.

Linia de Comandă și PowerShell pot folosi efecte de transparență în Windows 10

În mod implicit, nici PowerShell și nici Linia de Comandă nu folosesc efecte de transparență. Aplicațiile ferestrelor lor sunt opace și plictisitoare.

PowerShell și Command Prompt în Windows 10
PowerShell și Command Prompt în Windows 10

Pentru a le face mai interesante vizual, le poți configura opacitatea între 30% și 100%, pentru a le face pe amândouă mai transparente. Vezi captura de ecran de mai jos ca să vezi cu arată atunci când opacitatea este setată la 40%. Un aspect de reținut este că setările lor de opacitate sunt independente, deci poți avea Linia de Comandă opacă și PowerShell transparent, sau invers.

PowerShell și Command Prompt sunt transparente
PowerShell și Command Prompt sunt transparente

PS: Recunoști filmul din care este inspirată imaginea de fundal pe care o folosim pentru desktop-ul nostru? 🙂

Cum faci PowerShell transparent, în Windows 10

Mai întâi, pornește PowerShell. Apoi, dă clic dreapta sau menține apăsat pe bara de titlu din partea de sus a ferestrei aplicației. În meniul care se deschide, mergi la Properties (Proprietăți).

Mergi la PowerShell Properties
Mergi la PowerShell Properties

În fereastra Proprietăți Windows PowerShell mergi la fila Culori. Acolo, găsește comutatorul pentru Opacitate și mută-l la valoarea dorită. Fereastra aplicației se schimbă instant, pentru a reflecta alegerea ta. Găsește nivelul de opacitate dorit și apasă OK pentru a salva setările.

Alege nivelul de opacitate pentru PowerShell
Alege nivelul de opacitate pentru PowerShell

De acum înainte, de câte ori deschizi PowerShell, această aplicație folosește nivelul de opacitate ales de tine. Pentru a o face opacă din nou, urmează aceiași pași încă o dată și setează comutatorul Opacitate la valoarea 100%.

Reclamă

Cum faci Linia de Comandă transparentă, în Windows 10

Deschide Linia de Comandă (cmd) și dă clic dreapta ori menține apăsat pe bara de titlu. În fereastra care se deschide, mergi la Properties (Proprietăți).

Accesează Properties în CMD
Accesează Properties în CMD

În fereastra Proprietăți mergi la fila Culori. Găsește comutatorul pentru Opacitate și mută-l la valoarea dorită. Apasă pe OK pentru a salva schimbarea.

Alege nivelul de opacitate pentru Command Prompt
Alege nivelul de opacitate pentru Command Prompt

Pentru a face Linia de Comandă iarăși opacă, urmează aceiași pași încă o dată și mută comutatorul pe poziția 100%.

Ce nivel de opacitate preferi pentru Linia de Comandă și PowerShell?

Acum știi cum să faci CMD și PowerShell transparente, la nivelul pe care-l dorești. Experimentează cu diversele niveluri de opacitate disponibile, găsește-l pe cel care-ți place cel mai mult și, apoi, spune-ne într-un comentariu, mai jos, ce nivel preferi și de ce.

Descoperă: Divertisment Aspect și Personalizare Ghiduri Linia de comandă PowerShell Programe Windows