Recenzie ASUS ROG GX1000 - Poate un cal bătrân să învețe trucuri noi?

Recenzie ASUS ROG GX1000 - Poate un cal bătrân să învețe trucuri noi?
Rating

ASUS GX1000 Eagle Eye este primul mouse de gaming produs de ASUS sub brand-ul Republic of Gamers. A apărut pentru prima dată în 2012 și ce este uimitor la acest model este cât de mult a reușit să supraviețuiască în această piață foarte aglomerată. Încă mai este comercializat și astăzi, iar mulți oameni încă îl cumpără și îi lasă review-uri în magazinele online. De aceea ne-am decis să scriem și noi o recenzie pentru acest "bătrânel" pentru a îți putea oferi o perspectivă modernă asupra a ce are de oferit un veteran, la câțiva ani de la lansare. Cum se compară ASUS GX1000 Eagle Eye cu moușii moderni de gaming? Încă este o alegere bună? Citește acest review și află:

Reclamă

Despachetarea mouse-ului de gaming ASUS ROG GX1000 Eagle Eye

Mouse-ul de gaming ASUS ROG GX1000 Eagle Eye vine într-o cutie destul de mare, realizată din carton negru, de calitate. Pe partea de sus a cutiei, tot ce poți să vezi este logo-ul Republic of gamers, scris cu litere mari, în roșu și argintiu.

ASUS ROG GX1000
ASUS ROG GX1000

Pe spatele cutiei, găsești imprimate o mulțime de informații: afli numele dispozitivului pe care tocmai l-ai cumpărat, specificațiile sale principale și caracteristicile sale esențiale, precum și informații despre ce fac butoanele sale.

ASUS ROG GX1000
ASUS ROG GX1000

Ridică partea de sus a cutiei și poți vedea mouse-ul de gaming ASUS ROG GX1000 Eagle Eye în interiorul unui plastic transparent.

ASUS ROG GX1000
ASUS ROG GX1000

Conținutul cutiei include mouse-ul, garanția și un ghid de pornire rapidă.

ASUS ROG GX1000
ASUS ROG GX1000

Despachetarea mouse-ului de gaming ASUS ROG GX1000 Eagle Eye este o experiență plăcută care nu te va dezamăgi.

Specificații hardware

Mouse-ul ASUS ROG GX1000 Eagle Eye folosește un senzor optic laser cu o viteză de urmărire de 8200 dpi și o accelerație de 30g. Rezoluția senzorului poate fi ajustată de către utilizator, putând lua orice valoare între 50 și 8200 dpi. În mod implicit, mouse-ul are patru nivele diferite DPI, setate la 800 dpi (nivelul 1), 1600 dpi (nivelul 2), 3200 dpi (nivelul 3) și 5600 dpi (nivelul 4).

ASUS ROG GX1000
ASUS ROG GX1000

Pentru a face ușoară tranziția între cele patru nivele de rezoluție, ai la dispoziție și un comutator DPI în partea de sus a mouse-ului, sub rotița de derulare.

ASUS ROG GX1000
ASUS ROG GX1000

Pe lângă butoanele stânga și dreapta ale mouse-ului, ASUS ROG GX1000 Eagle Eye are încă trei butoane pe partea sa stângă, unde îți ții degetul mare. Toate butoanele de pe mouse sunt programabile, inlcusiv acestea trei. Mouse-ul se conectează la calculatorul tău prin intermediul unui cablu împletit care are la capăt un conector USB 2.0. Are o rată de transmisie a datelor de până la 1000 Hz, pe care o poți personaliza la 500 Hz, 250 Hz sau 125 de Hz.

ASUS ROG GX1000
ASUS ROG GX1000

Dacă ești curios despre dimensiunile mouse-ului de gaming ASUS ROG GX1000 Eagle Eye, trebuie să știi că este destul de mare: 65,5 mm în lățime, 128,5 mm în lungime și 43,5 mm în înălțime.

Cântărește 175 de grame, dar poți să îi ajustezi greutatea scăzând-o până la 150 de grame, eliminând greutățile adiționale. Fiecare dintre aceste greutăți are 5 grame.

Mouse-ul de gaming ASUS ROG GX1000 Eagle Eye suportă oficial Windows XP, Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1. Totuși, așa cum vei vedea mai târziu în acest review, noi l-am folosit fără probleme și în Windows 10. Vei găsi toate specificațiile complete, aici: ASUS ROG GX1000 Eagle Eye Mouse - Specificații.

Reclamă

Experiența de utilizare și gaming oferită de mouse-ul ASUS ROG GX1000 Eagle Eye

ASUS a făcut o treabă bună în a face din acest mouse un dispozitiv ergonomic. Deși nu arată extraordinar, îți face plăcere să îl ții în mână. Singura cerință este să nu ai mâini mici. Dacă mâinile tale sunt mici, acest mouse este prea mare pentru a fi confortabil. Aceasta este și o consecință a formei mouse-ului, care îți cere să îți ții mâna într-o poziție care nu este o prindere "gheară" (claw grip) dar nici o prindere cu toată palma. Este ceva între, iar oamenii cu mâini mai mici (ca soția mea de exemplu) vor avea dificultăți în a folosi acest mouse confortabil. Totuși, dacă mâinile tale au dimensiuni cel puțin medii, mouse-ul ți se va potrivi perfect.

ASUS ROG GX1000
ASUS ROG GX1000

Am apreciat și calitatea construcției acestui mouse de gaming. Butoanele stânga și dreapta și partea de sus a mouse-ului sunt realizate din aluminiu și au o suprafață cu mici asperități care arată destul de bine și îți dau și un sentiment destul de plăcut.

ASUS ROG GX1000
ASUS ROG GX1000

Butoanele suplimentare de pe marginea stângă a mouse-ului ASUS ROG GX1000 Eagle Eye sunt ușor de apăsat cu degetul mare dar, din păcate, probabil că îl vei apăsa fără să vrei pe cel de jos. ASUS probabil că și-a dat seama de această problemă, așa că cel de-al treilea buton nu face nimic în mod implicit, deoarece nu există nicio acțiune asociată cu el în software-ul mouse-ului.

ASUS ROG GX1000
ASUS ROG GX1000

Întoarce mouse-ul cu susul în jos și vei găsi două lucruri interesante, pe lângă senzorul optic laser: un buton mic și o formă pentagonală mare. Butonul acela mic este folosit pentru a comuta între cele patru culori ale ledurilor de pe partea stângă și dreaptă a mouse-ului. Poți alege între roșu, verde, portocaliu și nicio lumină. Totuși, indiferent de culoarea pe care o alegi pentru aceste regiuni luminate, rotița de derulare și comutatorul DPI vor fi permanent aprinse în culoarea roșie, fără a exista vreo metodă de a o opri.

ASUS ROG GX1000
ASUS ROG GX1000

Forma pentagonală mare de pe burta mouse-ului este locașul de stocare al greutăților. Îl poți scoate din corpul mouse-ului dacă apeși pe el. După ce l-ai scos, poți să vezi, să elimini sau să adaugi greutăți după cum dorești. Unii gameri preferă ca mosue-ul să fie mai greu și să aibă o accelerație mai mare, în timp ce alții preferă un mouse mai ușor, cu o accelerație mai mică. Este un lucru bun faptul că ASUS ROG GX1000 Eagle Eye te lasă să alegi cât de greu vrei să fie.

ASUS ROG GX1000
ASUS ROG GX1000

Am folosit mouse-ul de gaming ASUS ROG GX1000 Eagle Eye în jocuri precum Skyrim, Metro 2033 Redux, Diablo 3 sau Mass Effect Andromeda. Mouse-ul mi-a lăsat o impresie generală bună, el fiind ușor de configurat. Design-ul său ergonomic nu mi-a obosit mâna nici după ore lungi de joacă, iar senzorul laser și-a făcut treaba foarte bine.

Mouse-ul de gaming ASUS ROG GX1000 Eagle Eye este un dispozitiv robust cu multe caracteristici bune și o construcție de calitate. Există un singur lucru care nu ne-a impresionat însă: GX1000 este prea ostentativ pentru simțul nostru estetic. Însă aceasta este o părere subiectivă, cu care alți oameni s-ar putea să nu fie de acord.

Drivere și software

Dacă vrei să îl folosești ca pe un mouse oarecare, fără să personalizezi ce face fiecare dintre butoanele sale sau ce rezoluție DPI folosești, poți să conectezi ASUS ROG GX1000 Eagle Eye într-un port USB și gata, va funcționa. Dacă vrei să modifici setările de performanță sau alte caracteristici ale mouse-ului, trebuie să instalezi software-ul oficial de la ASUS. Vestea proastă este că acest mouse nu oferă suport oficial pentru Windows 10. Pe pagina web de la ASUS vei găsi doar drivere și software pentru Windows XP, Windows 7 și Windows 8. Noi însă am încercat și putem să îți spunem că driverele/software-ul pentru Windows 8 funcționează și în Windows 10. Din păcate, software-ul arată învechit, dar oferă toate lucrurile esențiale pentru un gamer. Poți să configurezi, să salvezi și să folosești patru profiluri diferite de setări și poți inclusiv să configurezi macro-uri dacă vrei sau ai nevoie.

ASUS ROG GX1000
ASUS ROG GX1000

În fiecare profil, poți alege ce fac butoanele mouse-ului, poți să setezi nivelurile de rezoluție DPI (de la 50 la 8200 dpi pentru fiecare nivel) și poți să configurezi și alte câteva setări mai avansate precum distanța de ridicare a mouse-ului sau rata de transmisie a datelor prin USB. Însă cam asta este tot ce este de spus despre software-ul acestui mouse.

Din păcate, software-ul disponibil pentru configurarea mouse-ului de gaming ASUS ROG GX1000 Eagle Eye este învechit și primitiv. Nu suportă oficial Windows 10 deși funcționează și în acest sistem de operare. În 2012 ar fi fost foarte bun dar ecosistemul software pentru mouse-urile de gaming a evoluat mult de atunci.

Aspecte pro și contra

Iată câteva dintre lucrurile care ne plac la mouse-ul de gaming ASUS ROG GX1000 Eagle Eye:

  • Are un design ergonomic bun - folosirea sa este o experiență plăcută
  • Îi poți modifica greutatea
  • Are o construcție de calitate și, ca urmare, probabil că te va ține câțiva ani

Sunt și câteva aspecte negative pe care ar trebui să le iei în considerare:

  • Pentru oamenii cu mâini mici, acest mouse este prea mare pentru a fi confortabil
  • Nu oferă suport oficial pentru Windows 10, deși poți să îi folosești software-ul pentru Windows 8 și în Windows 10
  • Este un mouse puțin prea "ostentativ" că să fie pe gustul tuturor
Notă produs 3/5

Verdict

Per total, suntem mulțumiți de ce are de oferit mouse-ul de gaming ASUS ROG GX1000 Eagle Eye. Deși este inferior altor modele mai noi produse de ASUS ori de alte companii, încă este un competitor demn de luat în seamă. Gamerii îi vor aprecia precizia și viteza, precum și faptul că îi pot ajusta greutatea. Dar, este un mouse mare care nu se potrivește pentru oamenii cu mâini mici ori pentru adolescenți. De asemenea, este prea stralucitor, cu prea mult "bling" pentru gustul nostru. Software-ul său este învechit și parcă nimeni nu mai are grijă de el, dar cel puțin îți oferă toate opțiunile de bază la care te aștepți de la un mouse de gaming. Deși încă este produs și comercializat de către ASUS, compania nu a oferit niciun software oficial pentru Windows 10. Din fericire, versiunea de Windows 8 funcționează bine și în cel mai nou sistem de operare de la Microsoft.

Descoperă: Divertisment Recenzii