Recenzie ASUS ROG Strix Impact - Un mouse de gaming fără complicații

Recenzie ASUS ROG Strix Impact - Un mouse de gaming fără complicații
Rating

ASUS ROG Strix Impact este unul dintre cei mai noi membri ai familiei de accesorii de gaming ale brandului Republic of Gamers. Este un mouse de gaming entry-level, fără briz-brizurile fraților săi mai scumpi, succesorul unui model care ne-a plăcut: ASUS Sica. Este acest nou mouse o alegere inspirată? Iată ce are de oferit ASUS ROG Strix Impact, alături de un preț mai puțin piperat decât al concurenței:

Reclamă

Despachetarea mouse-ului de gaming ASUS ROG Strix Impact

ASUS ROG Strix Impact vine într-o cutie lucioasă de culoare neagră, care îți prezintă o imagine a mouse-ului pe coperta sa frontală, alături de brand-ul Strix. Deși Strix înseamnă bufniță în limba latină și în greaca antică, iar bufnițele nu sunt renumite pentru faptul că sunt colorate, ASUS a ales să coloreze textul Strix pentru a sublinia faptul că acest mouse are iluminare cu leduri RGB.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Spatele și lateralele pachetului îți arată cele mai importante caracteristici ale mouse-ului, precum și caracteristicile sale tehnice și opțiunile de design.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Deschide coperta din față, ca și cum ai deschide o carte și, în interior, vei vedea mouse-ul sub un plastic transparent.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Deschide cutia complet, trăgând de suportul din plastic și scoate totul afară: ar trebui să ai în față mouse-ul ASUS ROG Strix Impact, un ghid de pornire rapidă și două abțibilduri cu logoul ROG.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Experiența de despachetare este una foarte plăcută, demnă de un mouse mai premium. Nu primești niciun accesoriu suplimentar. Asta este ceva normal pentru maușii cu preț accesibil.

Caracteristici hardware

ASUS ROG Strix Impact este un mouse de gaming ambidextru, cu senzor optic de 5000 dpi și switch-uri Omron care ar trebui să reziste la 50 de milioane de clicuri. Vrei să știi cât înseamnă asta în ani? Citește acest articol: Cât înseamnă milioane de apăsări de taste și de clicuri, în ani?

Poate să lucreze cu o rată de transmisie a datelor de până la 1000 de herți și se conectează la PC prin intremediul unui cablu din cauciuc care se termină într-o mufă de tip USB 2.0. Probabil una dintre cele mai importante caracteristici ale sale este faptul că suportă sistemul de iluminare cu leduri Aura Sync de la ASUS, ceea ce înseamnă că are leduri RGB ale căror efecte de iluminare pot fi sincronizate cu celelalte dispozitive compatibile Aura, create de ASUS: plăci de bază, plăci video, tastaturi, căști, microfoane și altele.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Mouse-ul este compatibil oficial cu Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7, dar ar trebui să funcționeze și cu orice alt sistem de operare modern.

Din punct de vedere al dimensiunilor sale, mouse-ul de gaming ASUS ROG Strix Impact are 115 x 62 x 39 mm în lungime, lățime și înălțime. Cântărește 112 grame cu cablu și 91 de grame fără el. Asta înseamnă că acesta este un mouse mic și ușor.

Dacă vrei să citești toate caracteristicile sale hardware, vizitează această pagină web: ASUS ROG Strix Impact.

Experiența de utilizare a mouse-ului de gaming ASUS ROG Strix Impact

ASUS își prezintă mouse-ul de gaming ROG Strix Impact drept un dispozitiv creat în principal pentru gamerii care joacă jocuri de tip MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), precum League of Legends sau Dota 2. Probabil că au dreptate, deoarece acest mouse este ușor și are performanțele necesare pentru acest tip de jocuri. În jocurile MOBA trebuie să miști foarte mult mouse-ul și asta înseamnă că trebuie să îl și ridici foarte des. Un mouse mai ușor este mai bun decât un mouse greu, obosindu-ți mâna într-un timp mai lung. Gamerii care se joacă jocuri MOBA au de obicei un lucru în comun: le place să folosească o prindere cu degetele a mouse-ului. Acesta este cel mai bun stil de prindere pentru ASUS ROG Strix Impact, deoarece este un mouse relativ mic.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

ASUS ROG Strix Impact este un mouse ambidextru, ceea ce înseamnă că a fost creat să fie simetric din toate punctele de vedere. Partea stângă este identică cu cea dreaptă. La fel sunt și butoanele de clic stânga și clic dreapta, atât ca dimensiuni cât și ca formă.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Așezate între butoanele de clic stânga și dreapta ale mouse-ului, sunt rotița de derulare (care poate fi apăsată și acționează ca butonul numărul trei al mouse-ului) și comutatorul DPI. Comutatorul DPI este mult mai mic decât toate celelalte butoane și este așezat spre spatele palmei, astfel că există o șansă foarte mică să îl apeși involuntar.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Din păcate, acest mouse nu are butoane laterale. Unii ar putea spune că acesta este un lucru bun deoarece păstrează simplitatea și te lasă să te joci jocurile MOBA favorite fără a fi nevoie să personalizezi nimic. Dar câți dintre voi cei care jucați astfel de jocuri nu preferați să folosiți și butoanele laterale ale mouse-ului pentru a declanșa execuția de macro-uri? Să nu mai vorbim despre cât de utile sunt butoanele laterale în alte genuri de jocuri precum shooter-ele sau jocurile de tip stealth, unde probabil că le folosești pentru a schimba armele sau pentru a arunca sticle.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

ASUS ROG Strix Impact este construit în totalitate din plastic negru și are două zone iluminate cu leduri. Una dintre ele este comutatorul DPI care se găsește între butoanele de clic stânga și clic dreapta, iar cealaltă este logo-ul ROG din partea din spate. Logoul ROG poate să aibă orice culoare din spectrul RGB vrei, dar indicatorul comutatorului DPI poate fi iluminat doar în culoarea alb strălucitor.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Mouse-ul este construit din material plastic negru și singurul detaliu de înfrumusețare semnificativ de pe el este un șablon inspirat din cultura maiașă, gravat pe părțile sale din spate. Dacă ai mâini care transpiră ușor, s-ar putea să nu îți fie confortabil să folosești acest mouse, deoarece plasticul de pe spatele lui nu are o suprafață cauciucată.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Am folosit mouse-ul de gaming ASUS ROG Strix Impact pentru toate activitățile mele normale de zi cu zi: am navigat pe internet, am scris documente și, cel mai important, m-am jucat. Este suficient să spun că acest mouse face tot ce trebuie să facă în cazul activităților de birou și se descurcă destul de bine și în jocuri. În acest moment, jocurile care îmi plac cel mai mult sunt Dishonored 2 și League of Legends.

Reclamă

ASUS ROG Strix Impact este exact ce vreau în League of Legends: un mouse ușor și "plug and play" care funcționează și nu îmi obosește mâna după doar câteva ore de joacă. Acest mouse este perfect pentru acest scop.

Însă, în Dishonored 2 am simțit lipsa butoanelor laterale, pe care le folosesc pentru activarea puterilor Far Reach și Dark Vision ale lui Emily. Un alt lucru care nu m-a încântat prea mult la ASUS ROG Strix Impact este dimensiunea sa. Este puțin prea mic pentru mâna mea, așa că nu am putut să îl cuprind în palmă confortabil. Este foarte bun în schimb pentru adolescenți și pentru oamenii care au mâinile ceva mai mici. Nu este confortabil pentru bărbați adulți, care de obicei au mâinile ceva mai mari.

ASUS ROG Strix Impact este un mouse de gaming care oferă tot ce înseamnă nevoi de bază ale unui gamer. Este rapid, precis și confortabil de folosit chiar și pentru perioade mai lungi de timp.

Drivere și software

Deși poți folosi mouse-ul ASUS ROG Strix Impact fără a instala niciun fel de software adițional în afară de driverele implicite din Windows, ele nu îți vor oferi acces la setările și opțiunile de personalizare avansate disponibile. Dacă vrei să ai parte de experiența completă, descarcă și instalează software-ul ROG Armoury de aici: Drivere ASUS ROG Strix Impact.

Prima pagină din interfața de utilizare a Rog Armoury se numește Mouse și prima filă de pe ea este numită Buttons (Butoane). Aceasta îți dă posiblitatea să alegi ce face fiecare buton de pe mouse.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Cea de-a doua filă din Mouse se numește Performance (Performanță) și este probabil cea mai importantă parte a acestui software. Acesta este locul unde poți să ajustezi viteza de tracking DPI pentru când este activ comutatorul DPI și pentru când nu este activ. De asemenea, poți să schimbi vitezele de accelerare și de decelerare, rata de reîmprospătare USB și timpul de răspuns al butoanelor. Nu uita să apeși pe butonul Save (Salvare) după ce faci modificări.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Cea de-a treia și ultima filă de pe pagina Mouse se numește Lighting (Iluminare) și îți dă posibilitatea de a configura modul în care sunt iluminate comutatorul DPI și zona cu logoul de pe spatele mouse-ului. Comutatorul DPI poate fi iluminat doar în alb, iar logoul ROG poate avea orice culoare din spectrul RGB. De asemenea, ai la dispoziție și câteva efecte de lumini pe care le poți folosi: Static, Breathing (Respirație), Color Cycle (Ciclu culori) și Reactive (Reacție).

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Cea de-a doua pagină din programul ROG Armoury te lasă să înregistrezi secvențe Macro pe care le poți apoi asocia la butoanele de pe mouse dacă vrei. Din păcate, această opțiune este destul de inutilă, având în vedere că nu există butoane suplimentare pe mouse. Sunt șanse mici ca cineva să vrea să asocieze un macro pentru butonul de clic stânga sau dreapta al mouse-ului.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Ultima pagină de setări din ROG Armoury este Sync (Sincronizare) și îți dă opțiunea de a sincroniza opțiunile de iluminare ale mouse-ului cu cele pe care le-ai configurat pe celelalte dispozitive care suportă ASUS Aura Sync.

ASUS ROG Strix Impact
ASUS ROG Strix Impact

Software-ul ROG Armour oferă toate opțiunile de personalizare pe care te aștepți să le ai la un mouse de gaming.

Aspecte pro și contra

Iată care sunt principalele puncte forte ale lui ASUS ROG Strix Impact:

  • Este un mouse de gaming ambidextru, cu un design simplu
  • Se descurcă foarte bine în jocurile de tip MOBA, având o greutate mică și fiind ușor de folosit cu o prindere de tip degete
  • Are un senzor optic de 5000 dpi
  • Are iluminare RGB și este compatibil cu celelalte dispozitive ASUS care suportă Aura Sync

Sunt și câteva aspecte negative:

  • Este destul de mic pentru oamenii cu mâini mari
  • Nu are butoane suplimentare pe niciuna dintre marginile sale
  • Nu are o suprafață cauciucată. Dacă îți transpiră mâinile s-ar putea să nu îți placă să folosești acest mouse.
Notă produs 4/5

Verdict

ASUS ROG Strix Impact este un mouse de gaming entry-level care a fost creat pentru jucătorii de jocuri MOBA care își doresc un mouse bun fără toate complicațiile pe care le găsești pe modelele mai scumpe. Este succesorul spiritual al lui ASUS ROG Sica, cu care seamănă în multe aspecte, cu o diferență notabilă: modelul precedent nu oferă efecte de iluminare Aura Sync. Dacă nu ai mâinile mari și îți dorești un mouse accesibil ca preț, rapid și precis, care să se descurce bine și în jocuri dar și la munca de birou, ASUS ROG Strix Impact s-ar putea să fie o alegere excelentă.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii