Recenzie ASUS ZenBook Flip UX360UA - Un PC convertibil cu multe calități

Recenzie ASUS ZenBook Flip UX360UA - Un PC convertibil cu multe calități
Rating

ZenBook Flip UX360UA este unul dintre cele mai noi dispozitive convertibile produse de compania ASUS. Este un dispozitiv care poate fi folosit ca un laptop clasic dar și ca o tabletă, dacă îi rotești ecranul la 360 de grade. Imaginile pe care le-am văzut și specificațiile hardware anunțate de către ASUS ne-au făcut să fim foarte curioși. Am primit unul în teste și am început imediat să lucrăm, să ne jucăm și să rulăm benchmark-uri pe el. După ce l-am folosit pentru o săptămână, acum îți putem spune care este părerea noastră despre ASUS ZenBook Flip UX360UA și te putem ajuta să înțelegi dacă acest dispozitiv ți se potrivește. Citește acest review pentru a afla mai multe despre ASUS ZenBook Flip UX360UA și ce are de oferit:

Reclamă

Despachetarea lui ASUS ZenBook Flip UX360UA

ASUS ZenBook Flip UX360UA sosește într-o cutie realizată dintr-un carton de calitate. Numele și o imagine mare a laptopului convertibil din interior sunt imprimate pe partea frontală a cutiei dar, în afară de ele, nu mai este nimic imprimat pe ea.

Când deschizi pachetul, găsești laptopul convertibil ASUS ZenBook Flip UX360UA așezat pe un suport din carton, împreună cu încărcătorul și cu documentația uzuală: un ghid de pornire rapidă, garanția și alte documente.

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

Experiența de despachetare oferită de ASUS ZenBook Flip UX360UA este simplă: o cutie minimalistă cu un design elegant, la fel ca dispozitivul din interiorul ei.

Caracteristici hardware

Laptopul convertibil ASUS ZenBook Flip UX360UA este disponibil în mai multe configurații hardware. Îl poți cumpăra cu un procesor Intel Core i7 7500U sau 6500U, ori cu un procesor Intel Core i5 7200U sau 6200U. Modelul pe care l-am testat noi a venit cu procesorul Intel Core i7 6500U, care are două nuclee fizice și patru nuclee logice, care rulează la o frecvență de bază de 2,50 GHz și o frecvență maximă turbo de 3,1 GHz.

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

ASUS ZenBook Flip UX360UA poate avea până la 16 GO de memorie RAM. Modelul pe care l-am testat a venit cu 8 GO de memorie RAM DDR3, care rulează la 1866 MHz.

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

Dispozitivul este atât de îngust că nu ar putea să aibă loc pentru o placă video dedicată, așa că va trebui sa te descurci cu cipul grafic inclus de procesor. Este vorba de un Intel HD Graphics 520 care oferă suport pentru rezoluții de până la 4096 x 2034 de pixeli și o rată de reîmprospătare de 60 de herți. De asemenea, suportă DirectX 12, deși nu ar trebui să te aștepți să rulezi fluent jocuri video pretențioase. Dacă vei cumpăra versiunea cu procesorul Intel Core i7 7500U, cipul video pe care îl vei primi este un Intel HD Graphics 620 care este ceva mai rapid decât Intel HD Graphics 520, dar numai pentru că procesorul este produs pe arhitectura Kaby Lake.

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

De asemenea, poți alege și ce tip de ecran vei primi pe acest dispozitiv. Ai două opțiuni: un ecran LED de 13,3 inci, capabil de rezoluții QHD+ de până la 3200 x 1800 de pixeli și o rată de reîmprospătare de 60 de herți, sau un ecran LED tot de 13,3 inci cu o rezoluție maximă Full HD de 1920 x 1080 de pixeli la 60 Hz. Ambele ecrane suportă atingere în 10 puncte simultan, au o rație a aspectului de 16:9 și folosesc tehnologie IPS, ceea ce înseamnă că ar trebui să te bucuri de unghiuri de vizualizare mari, luminozitate bună, contrast ridicat și culori vii.

Poți să cumperi ASUS ZenBook Flip UX360UA echipat cu un SSD de 128 GO, 256 GO sau 512 GO. Noi am testat modelul cu SSD de 512 GO, produs de Hynix.

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

Ca opțiuni de conectivitate, ASUS ZenBook Flip UX360UA vine cu un jack audio COMBO care este folosit atât pentru căști cât și pentru microfon, două porturi USB 3.0, un port USB-C Gen 1 (până la 5 Gbps), un port HDMI și un cititor de carduri microSD. Partea de rețelistică este asigurată de o placă de rețea Intel Dual Band Wireless-AC 7265, care oferă suport pentru standardele 802.11a/b/g/n/ac. De asemenea, ai și un cip Bluetooth 4.0 în acest dispozitiv.

Pentru a încheia caracteristicile hardware, trebuie să știi că ASUS ZenBook Flip UX360UA are și o cameră HD, două difuzoare de 2 wați și un microfon digital inclus. Acest dispozitiv include o baterie de 57 de Whrs. ASUS ZenBook Flip UX360UA cântărește 2,6 kg și are 32,08 x 21,89 x 1,37 mm în lățime, adâncime și înălțime.

Pentru mai multe detalii despre hardware-ul oferit de ASUS ZenBook Flip UX360UA, viziteaază pagina sa oficială: ASUS ZenBook Flip UX360UA - Specificații.

ASUS ZenBook Flip UX360UA este un laptop convertibil care nu face compromisuri din punct de vedere al hardware-ului. Procesorul puternic, SSD-ul rapid și placa de rețea wireless modernă sunt mai mult decât destul pentru a oferi o experiență de utilizare bună.

Reclamă

Experiența de utilizare a ASUS ZenBook Flip UX360UA

ASUS ZenBook Flip UX360UA este un PC convertibil care poate fi folosit atât ca laptop tradițional cât și ca o tabletă, atunci când îi rotești ecranul la 360 de grade. Chiar și numele său îți sugerează acest lucru: UX360UA.

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

Carcasa este realizată din aliaj de metal și partea superioară - sau spatele ecranului - are un design cu cercuri concentrice. Este un design pe care l-am văzut la dispozitivele ASUS care fac parte din familia ZenBook.

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

Imediat ce vei vedea ASUS ZenBook Flip UX360UA vei observa cât de subțire este: are doar 1,37 cm. Însă asta nu a oprit ASUS de la a îi folosi eficient marginile și a adăuga multe porturi. În stânga, vei găsi butonul de pornire și butoanele de volum, urmate de un mic led pentru monitorizarea nivelului bateriei, grila de aerisire a bateriei și un port USB.

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

Pe partea dreaptă, vei găsi cititorul de carduri SD, jack-ul audio COMBO folosit atât pentru căști cât și pentru microfon, portul USB Type C, portul HDMI, cel USB 3.0 și mufa de alimentare electrică, lângă ecran.

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

Spatele lui ASUS ZenBook Flip UX360UA este o suprafață simplă și netedă, cu patru piciorușe de cauciuc, în colțuri. Dacă vei folosi acest PC convertibil în forma sa de laptop, piciorușele s-ar putea să ți se pară puțin alunecoase, în funcție de suprafața pe care îl așezi. Ele au și rolul de a distanța puțin ecranul de corpul PC-ului, atunci când îl folosești ca pe o tabletă, ceea ce ajută la ventilare și la a nu acoperi complet grilele difuzoarelor.

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

Mai este ceva ce trebuie menționat legat de difuzoare: fac o treabă decentă având în vedere cât de subțire este acest dispozitiv, însă distorsionează sunetele atunci când dai volumul la maximum. Dacă vrei o calitate mai bună pentru sunet, ia în considerare un set de căști sau o boxă portabilă Bluetooth.

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

Noi am apreciat calitatea balamalelor de pe acest dispozitiv. Sunt destul de mici dar par să fie destul de rezistente. Vei observa acest lucru imediat ce rotești ecranul pentru prima dată la 360 de grade. Mișcarea balamalelor este cursivă și ușoară, iar rezistența lor este evidentă când rotești ecranul, ca în imaginea de mai jos.

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

ASUS ZenBook Flip UX360UA este disponibil în două variante de culori diferite: Rose Gold (Roșu auriu) și Mineral Gray (Gri mineral). Cel pe care l-am testat noi a fost în culoarea Rose Gold. Arată bine, dar un lucru care nouă nu ne-a plăcut este tastatura cu accente argintii. Argintiul este OK în general, dar nu este o alegere bună atunci când îl folosești pe o tastatură care este luminată. Când pornești iluminarea în timpul zilei, devine destul de greu să mai înțelegi ce scrie pe taste. Totuși, este excelentă în timpul nopții, iar în timpul zilei poți să oprești iluminarea, pentru a vedea mai bine.

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

Ecranul este un punct forte al ASUS ZenBook Flip UX360UA. Rezoluția QHD+ de 3200 x 1800 pixeli face minuni din punct de vedere al experienței de citire și a calității imaginii. Faptul că are un panou IPS se traduce în culori vii și frumoase. Cât timp am avut acest dispozitiv în teste, activitatea noastră preferată a fost să vizionăm documentare despre natură în 4K. 🙂

ASUS ZenBook Flip UX360UA
ASUS ZenBook Flip UX360UA

ASUS ZenBook Flip UX360UA este un dispozitiv mic, ușor și subțire, ușor de transportat cu tine peste tot pe unde mergi. Cu alte cuvinte, este o alegere excelentă dacă ceea ce te interesează este portabilitatea. Faptul că îl poți transforma într-o tabletă oricând vrei îl face o alegere foarte bună și pentru utilizatorii care au nevoie de un dispozitiv multimedia cu care să te distrezi pe drum, în mașină, în tren sau în avion.

Dacă nu ești foarte pasionat de jocuri, ASUS ZenBook Flip UX360UA este perfect. Are destulă putere de procesare pentru orice vrei să faci pe el. Noi nu am observat încetiniri în nicio activitate. Navigarea pe internet, ascultarea de muzică, urmărirea de filme sau redactarea de documente, sunt toate lucruri care îți vor face plăcere pe acest convertibil. Este capabil chiar și să ruleze jocuri ceva mai puțin pretențioase dacă trebuie.

ASUS ZenBook Flip UX360UA este un PC convertibil care arată și funcționează excelent. Calitatea construcției sale este foarte bună pentru gama sa de preț, iar experiența de utilizare pe care o ai este satisfăcătoare. Nouă ne-a plăcut foarte mult și suntem siguri că și ție îți va plăcea.

Citește pagina următoare a acestui review pentru a vedea ce este inclus pe ASUS ZenBook Flip UX360UA din punct de vedere al aplicațiilor și pentru a vedea ce rezultate a obținut în teste.

Descoperă: Productivitate Recenzii Windows