Review Acer Aspire VX 15 - Redefinește raportul preț per performanță

Review Acer Aspire VX 15 - Redefinește raportul preț per performanță
Rating

Recent, Acer a lansat unul dintre primele lor laptopuri de gaming din 2107: Acer Aspire VX 15. Este un dispozitiv cu hardware puternic care promite să nu ne golească toate buzunarele. L-am primit în teste timp de o săptămână și, după ce ne-am jucat cu el și l-am testat cu o serie de aplicații de benchmark și jocuri, astăzi îți spunem ce părere avem despre el. Dacă vrei să afli ce are de oferit Acer Aspire VX 15 și dacă este un laptop care ți se potrivește, citește acest review:

Reclamă

NOTĂ: În magazinele din România, vei găsi acest produs sub numele de Acer Aspire VX5 sau Acer Aspire VX5-591G. Dar când vei primi cutia acasă, pe ea va scrie Acer Aspire VX 15. Este vorba de același model.

Despachetarea laptopului de gaming Acer Aspire VX 15

Acer Aspire VX 15 vine împachetat într-o cutie din carton de culoare neagră. Pe partea sa frontală vei vedea imprimate doar două lucruri: logo-ul producătorului și numele laptopului.

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Nici spatele cutiei nu este mai generos în informații, dar dacă întorci cutia pe o parte, vei găsi o etichetă din hârtie care îți va spune ce conține. După cum poți vedea în imaginea de mai jos, modelul exact pe care l-am testat a fost Acer Aspire VX 15 VX5-591G-D0DD. Specificațiile hardware nu sunt imprimate nicăieri pe cutie, așa că dacă vrei să le vezi, va trebui să citești următoarea secțiune a acestui review sau să mergi direct pe saitul web Acer.

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Deschide ambalajul și vei găsi laptopul Acer Aspire VX 15 așezat în interiorul unei pungi de protecție, împreună cu alimentatorul său, cablul de alimentare și documentația obișnuită.

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Laptopul de gaming Acer Aspire VX 15 sosește într-o cutie premium, creată din carton reciclabil, negru. Ambalajul este minimalist din punct de vedere al design-ului și al informațiilor imprimate.

Caracteristici hardware

Laptopul de gaming Acer Aspire VX 15 are un procesor Intel Core i7 7700HQ, tactat la 2,80 GHz și o frecvență turbo de 3,8 GHz. Acesta are patru nuclee fizice, fiecare dintre ele fiind capabil să ruleze 2 fire de execuție simultan, astfel ajungând la un total de 8 nuclee logice. Procesorul Intel Core i7 7700HQ a fost lansat în primul trimestru al anului 2017 și este unul dintre cele mai puternice procesoare pe care le poți găsi într-un laptop.

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Procesorul Intel Core i7 7700HQ suportă până la 64 GO de memorie RAM DDR4 la frecvența de 2400 de MHz. Laptopul Acer Aspire VX 15 pe care l-am primit în teste a venit echipat cu 16 GO de memorie RAM, cantitate care ar trebui să fie suficientă pentru orice joc modern.

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Acer Aspire VX 15 este un laptop de gaming și asta înseamnă că puterea grafică este extrem de importantă. Aici vin alte vești bune: pe lângă cipul video integrat Intel HD Graphics 630, acest laptop mai are și o placă video NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti, cu 4 GO de memorie GDDR5. Este o placă video care îți oferă destulă putere pentru a juca orice joc lansat în acest an, la setări ridicate și rezoluție Full HD.

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Pentru că tot vorbeam despre rezoluția Full HD, exact asta vei primi de la ecranul lui Acer Aspire VX 15. Este un ecran cu o diagonală de 15,6 inci, o rezoluție de 1920x1080 de pixeli și un raport de aspect al imaignii de 16:9. Panelul ecranul folosește tehnologia TN, ceea ce înseamnă că unghiurile sale de vizibilitate sunt mici. Deși nu îți va oferi o luminozitate și niște culori la fel de bune precum un panel IPS, avantajul acestui tip de ecran este că are un timp de răspuns mai mic, adică exact ce își dorește un gamer. Rezoluția Full HD poate că pare învechită pentru unii, dar nu ne deranjează, pentru că de cele mai multe ori, hardware-ul pe care îl poți înghesui într-un laptop nu are destulă putere pentru a rula jocurile moderne în 4K.

Din punct de vedere al stocării, laptopul de gaming Acer Aspire VX 15 a venit cu un SSD de 512 GO produs de Hynix și cu un hard disk de 1 TO produs de Toshiba. Însă nu există nicio unitate optică astfel, că dacă încă mai folosești CD-uri, DVD-uri sau discuri Blu-Ray, va trebui să îți cumperi și o unitate optică externă. Sunetul este asigurat de 2 difuzoare stereo care își fac treaba bine în jocuri dar nu vor satisface niciun meloman.

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Din punct de vedere al conectivității, laptopul Acer Aspire VX 15 oferă un port HDMI, un port USB 2.0, două porturi USB 3.0, un port USB 3.1 cu conector USB Type-C, un port RJ-45 Ethernet (rețea) și un slot pentru cititorul de carduri SD. De asemenea, vei primi tot ce este mai bun din punct de vedere al opțiunilor de rețelistică: un adaptor wireless integrat (Intel Dual Band Wireless-AC 7265) care oferă suport pentru standardul 802.11ac. Împreună cu placa de rețea wireless, primești și un cip Bluetooth 4.0. Iar din punct de vedere al rețelisticii cu fir, merită menționat faptul că placa Ethernet este un Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, capabilă de transferuri la viteze de până la 1 Gbps.

Autonomia lui Acer Aspire VX 15 este susținută de o baterie cu 3 celule și o capacitate de 4605 mAh, iar alimentatorul este capabil să ofere o energie electrică la 19 V DC, 7,1 A, 135 W, ce ar trebui să fie suficient pentru a ține laptopul în funcțiune chiar și în sesiuni foarte lungi de gaming. Laptopul cântărește 2,6 kg, alimentatorul său cântărește 580 de grame, iar dimensiunile sale sunt de 32 x 390 x 265 mm în înălțime, lățime și adâncime.

Dacă vrei mai multe detalii, vei găsi specificațiile sale hardware aici: Acer Aspire VX 15.

Acer Aspire VX 15 are specificații hardware impresionante, cu componente care ar trebui să fie capabile să îți ofere destulă putere pentru a rula orice joc la setări de calitate ridicate.

Reclamă

Experiența de utilizare a laptopului de gaming Acer Aspire VX 15

În primul rând, hai să vorbim despre design și calitatea construcției. Acer Aspire VX 15 este un latpop care arată foarte bine, cu un design care probabil va fi pe placul multor gameri. La fel ca multe alte laptopuri de gaming, și Aspire VX 15 folosește culorile negru și roșu: negru peste tot, cu câteva linii și alte mici detalii de culoare roșie. Nu este deloc original, dar arată bine oricum.

La prima vedere, ai putea fi tentat să crezi că partea superioară, de exemplu, este produsă din metal, dar adevărul este că este doar din plastic cu un aspect rugos. Având în vedere prețul pe care Acer l-a anunțat pentru acest laptop, nu putem să avem pretenții legate de folosirea plasticului, deoarece carcasele din metal nu sunt deloc ieftine și cu siguranță o astfel de alegere ar fi crescut prețul de vânzare destul de mult.

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Deschide capacul pentru a vedea ecranul și baza laptopului. Vei vedea că ecranul și corpul laptopului sunt conectate prin intermediul unei balamale centrale, cu o dimensiune egală aproximativ cu două treimi din lățimea laptopului. Marginile ecranului sunt practic tăiate în diagonală. Iată o imagine ca să îți dai seama despre ce vorbim, mai clar:

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Deși balamaua dintre ecran și corp pară să fie foarte rezistentă, nu putem să spunem același lucru despre capac. Nu este nevoie decât de puțină presiune pentru ca plasticul să se contorsioneze și imaginea de pe ecran să tremure. Dar, corpul este mai rigid și este nevoie de destul de multă forță pentru ca tastatura să îți dea senzația că se îndoaie.

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Și pentru că tot vorbim despre tastatură, aceasta a fost creată pentru gameri, mai ales pentru cei cărora le plac shooter-ele (first person shooters): tastele WASD sunt evidențiate față de celelalte taste, cu ajutorul unor borduri îngroșate. Toate tastele sunt luminate în roșu, astfel că ele vor fi ușor de văzut și în lumină slabă. Asta este bine, pentru că gamerii au tendință să se joace mult pe timpul nopții.

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Deși gamerii nu vor folosi niciodată touchpad-ul pentru jocuri, merită menționat că cel de pe Acer Aspire VX 15 este de calitate. Este mare, are o sensibilitate bună și textura sa fină face să îți alunece ușor degetele pe el. Este OK și pentru Solitaire, deși sunt foarte mici șansele ca un fan al acestui joc să cumpere acest laptop. 🙂

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Sunetul pe care ți-l oferă cele două difuzoare de pe partea dorsală a lui Acer Aspire VX 15, este bun: puternic și destul de tare pentru a auzi sunetele din jocuri și de a identifica originea lor. Cu excepția cazului în care ești un meloman, calitatea audio va fi destul de bună pentru a îți satisface nevoile, deși nu putem să o caracterizăm ca fiind una de calitate înaltă.

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Un aspect esențial la orice dispozitiv de gaming este sistemul său de răcire. Sistemul de răcire de pe Acer Aspire VX 15 evacuează aerul cald din interior spre partea de jos și din spate a laptopului, unde se găsesc două guri de ventilație mari și roșii. Arată de parcă designul lor a fost creat de un producător de mașini sport și își fac treaba foarte bine. Chiar și atunci când ne-am jucat jocuri foarte pretențioase, Acer Aspire VX 15 a reușit să își păstreze temperaturile destul de mici încât să nu devină inconfortabil de folosit.

Acer Aspire VX 15
Acer Aspire VX 15

Laptopul de gaming Acer Aspire VX 15 arată bine deși culorile și liniile generale ale designului său nu sunt chiar originale. Deși carcasa sa este realizată doar din materiale plastice, calitatea construcției sale este una bună.

Citește pagina următoare a acestui review pentru a vedea ce software este preinstalat pe Acer Aspire VX 15 și ce rezultate a obținut în testele pe care le-am rulat.

Descoperă: Divertisment Recenzii Windows