Recenzie căști de gaming Genius HS-G500V - Ieftine și bune?

Recenzie căști de gaming Genius HS-G500V - Ieftine și bune?
Rating

Genius este o marcă bine cunoscută pentru accesoriile lor pentru calculatoare care sunt, de obicei, ieftine și la o calitate decentă. Din când în când lansează și produse audio de calitate ridicată, cum ar fi boxele audio. În ultimele zile, am avut șansa să testăm una dintre perechile lor de căști, destinate jucătorilor cu un buget mai restrâns. Genius HS-G500V poate să fie o alegere bună în această categorie dacă vrei o pereche de căști fără pretenții, utile atunci când te joci pe calculator. Citește acest review pentru a face cunoștință cu căștile de gaming Genius HS-G500V și a afla părerea noastră despre ele:

Reclamă

Ambalaj și design

Cu câțiva ani în urmă, am avut posibilitatea de a folosi numeroase periferice făcute de Genius, deci am putut să îmi fac o opinie generală despre această marcă. Mi s-a părut o companie ce produce în primul rând produse simple, la un preț redus. Recent am cumpărat o boxă de la ei care, oricât de simplă ar fi, m-a impresionat destul de tare.

Genius HS-G500V
Genius HS-G500V

Având în spate această experiență, am fost foarte curios să văd ce pot oferi căștile lor de gaming pe care le-am primit în teste: Genius HS-G500V. Acestea sunt livrate într-un ambalaj din carton și plastic. Este foarte clar că au fost create pentru gameri: culorile dominante sunt negru și roșu (un stereotip folosit într-o gamă foarte largă de produse create în special pentru gameri) și pachetul este înfrumusețat cu imagini cu flăcări și litere cu aspect metalic.

Nu o să găsești materiale de înaltă calitate sau accesorii speciale în cutie: tot ce primești sunt căștile, așezate pe un suport din plastic. Lipsa accesoriilor este foarte comună în zona lor de preț, deși un cablu de extensie ar fi fost binevenit: nu pentru că cablul căștilor ar fi prea scurt, dar are doi conectori pentru microfon și pentru căști, deci nu le poți folosi pe ambele dacă ai un singur conector jack pentru cele două componente.

Genius HS-G500V
Genius HS-G500V

Căștile negre sunt făcute din plastic de calitate medie și atât banda de susținere cât și spuma de memorie sunt acoperite cu un strat fin de plastic. Acesta este un material care se deteriorează destul de rapid și, cel mai probabil, o să vezi rupturi mici după un scurt timp. Microfonul este atașat la casca din stânga și este un model flexibil care poate fi folosit în timp ce te joci, dar și pentru apeluri VoIP. Pe cablul căștilor mai găsești un control de volum, un buton pentru dezactivarea microfonului și încă un comutator care controlează vibrația, o caracteristică specifică căștilor HS-G500V, despre care vom discuta mai târziu.

Este bine de știut că la cablu din pachet vei găsi trei conectori: doi conectori jack pentru microfon și căști și un conector USB. Acesta din urmă trebuie conectat pentru ca efectul de vibrație să funcționeze, deoarece motorul de vibrație necesită energie suplimentară și este alimentat prin USB. Nu trebuie să conectezi căștile la un port USB însă, dacă vrei să-l folosești fără vibrație.

Genius HS-G500V
Genius HS-G500V

Cât despre caracteristicile tehnice, Genius HS-G500V este o pereche de căști supra-aurale cu spatele închis, ceea ce înseamnă că nu îți acoperă urechile ci stă direct pe ele și are izolare fonică. Este puțin cam greu comparativ cu mărimea (349 de grame) și vine cu un cablu de 2 metri cu un conector USB și doi conectori jack.

Experiența de utilizare a căștilor de gaming Genius HS-G500V

Căștile pot să-ți pară puțin cam strânse, ceea ce ar fi normal pentru orice cască la prima utilizare, dar indiferent cât de mult am ajustat banda de susținere, au rămas destul de incomode și după mult timp de utilizare. Dacă ai un cap mai mare, este bine să știi acest lucru.

Reclamă

În afara de asta, căștile nu sunt foarte incomode, dar materialul plastic s-ar putea să îți provoace transpirație în urechi după un timp mai lung de utilizare. Consideră că acest lucru este o avertizare să iei o pauză de la joc.

Genius HS-G500V
Genius HS-G500V

Microfonul este simplu și flexibil, poate fi pus deoparte, iar pe cablu există și un buton de dezactivare, astfel că poți să-l închizi repede. Calitatea de înregistrare este destul de bună, fiind suficientă pentru apeluri de voce și pentru conversații în timpul jocurilor, dar nu mai mult de-atât.

Calitatea sunetului din căști nu-i rea deloc dar, datorită construcției supra-aurale, sunt și niște compromisuri de făcut: de exemplu, nu vei simți că sunetul te înconjoară. Este OK și pentru muzică, dar îi lipsește adâncimea. Sunt alegeri mult mai bune (și mai scumpe), dacă ești un audiofil.

Genius HS-G500V
Genius HS-G500V

Deoarece Genius HS-G500V face parte din gama căștilor cu preț accesibil, nu oferă un bas puternic, astfel că inginerii de la Genius au decis să pună în schimb, un motor de vibrație în căști. Acesta poate fi pornit cu ajutorul unui comutator de pe cablu și are două niveluri: redus și ridicat.

Pe nivelul redus, căștile au o vibrație minimă care nu face o mare diferență. Însă, nivelul ridicat este foarte enervant. Această setare face căștile să se miște pe capul tău ca un pește pe mal, fiind foarte greu de suportat. Nu vei auzi niciun pic de bas în plus, dar vei avea parte de niște mișcări iritante pe cap. Pot să-mi imaginez că sunt unii cărora le place asta, deoarece înseamnă o experiență mai puternică în timpul jocurilor, dar eu nu am fost deloc impresionat.

Genius HS-G500V
Genius HS-G500V

Cu siguranță ești interesat de prețul căștilor HS-G500V: nu m-am așteptat să coste foarte mult, dar totuși vorbim de niște căști de gaming, deci nici foarte ieftine nu pot să fie. Am greșit destul de mult, deoarece poți să cumperi această pereche de căști pentru aproximativ 80 de lei - un preț foarte mic. Desigur este vorba despre niște căști accesibile, cu o serie de probleme, dar calitatea sunetului este destul de bună pentru acest preț.

Aspecte pro și contra

Calitățile pozitive a căștilor Genius HS-G500V sunt următoarele:

  • Calitatea sunetului este bună raportată la preț
  • Microfon flexibil, potrivit pentru convorbiri audio
  • Preț foarte scăzut

Căștile au și aspecte negative:

  • Folosesc materiale plastice de calitate scăzută
  • Efectul de vibrație este iritant
  • Stau strânse pe cap, făcându-le incomode pentru o durată mai lungă de utilizare
Notă produs 3/5

Verdict

Dacă despre o pereche de căști se spune că este făcută pentru gameri, s-ar putea să crezi că vorbim despre un public țintă care petrece multe ore în fiecare zi jucându-se pe un calculator sau pe o consolă de jocuri și își cheltuiește majoritatea venitului pe jocuri și accesorii. Dar, acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Sunt mulți oameni cărora le place să se joace doar din când în când, ocazional. Pentru ei, este important să aibă parte de o experiență bună fără a fi nevoiți să cheltuiască o avere pe fiecare componentă a unui sistem pentru jocuri.

Genius HS-G500V poate să fie o alegere bună pentru astfel de jucători ocazionali, deoarece are un preț foarte scăzut și oferă o calitate destul de bună a sunetului, aceasta fiind caracteristica cea mai importantă a oricărei perechi de căști. Desigur, sunt și dezavantaje, precum materialele de calitate scăzută sau faptul că sunt incomod de purtat pentru perioade lungi de timp, dar acestea nu sunt întotdeauna probleme serioase pentru un jucător ocazional cu un buget restrâns. Dacă vrei o pereche de căști simple, care pur și simplu își fac datoria, căștile Genius HS-G500V pot să fie o alegere bună.

Descoperă: Divertisment Recenzii