Recenzie căști gaming ASUS Cerberus - Îmblânzind sunetul lui Hades

Recenzie căști gaming ASUS Cerberus - Îmblânzind sunetul lui Hades
Rating

Venit direct de la porțile Infernului, acest câine înfricoșător va urla atât de tare încât cu siguranță îți va face pielea de găină. Nici chiar așa, am exagerat puțin. Această pereche de căști de la ASUS nu este o creație satanică, ci un echipament care îți îmbunătățește experiența în timpul jocurilor și este un companion bun pentru ascultarea muzicii. Are și unele defecte, dar nimic foarte serios, mai ales dacă luăm în considerare prețul său accesibil. Citește acest review pentru a face cunoștință cu căștile de gaming ASUS Cerberus și a afla părerea noastră despre ele:

Reclamă

Ambalaj și design

Nu trebuie să fii un gamer ca să fi auzit de ASUS: compania este cunoscută nu numai pentru produsele lor pentru amatorii de jocuri ci și pentru plăcile lor de bază, laptopuri, echipamente de rețea și așa mai departe. Dar, jucătorii cunosc linia lor de produse cu marca ROG (Republic of Gamers), care include atât laptopuri, cât și calculatoare desktop, componente hardware și accesorii, toate destinate jocurilor. Cu toate că marca ROG include și multe tipuri de căști, Cerberus nu face parte din această familie. Este o pereche de căști gaming cu preț accesibil, făcute pentru cei care nu își pot permite produsele din portofoliul Republic of Gamers.

Ambalajul căștilor ASUS Cerberus sugerează un produs de nivel mediu și poartă culorile esențiale aproape pentru orice echipament destinat gamerilor: roșu și negru. Chiar nu înțelegem unde și când s-a născut acest clișeu, dar ni se pare că fiecare producător crede că nu există gamer căruia să nu îi placă la nebunie doar aceste două culori. ASUS face cu siguranță acest lucru (este destul să arunci o privire la ROG Orion) și probabil că mai ții minte Genius HS-G500V sau HyperX Cloud Stinger).

ASUS Cerberus, casti, microfon, gaming
ASUS Cerberus, casti, microfon, gaming

Oricum, aceasta nu este o problemă, culorile sunt vii, însă nu sunt unice. ASUS Cerberus vine într-o cutie simplă de carton cu un geam mare de plastic prin care se pot vedea căștile. Pe cutie găsim o serie de premii câștigate de aceste căști, precum și informații despre compatibilitatea lor, pe partea frontală. Cele mai importante funcții și caracteristici sunt imprimate pe spatele cutiei. Înăuntru găsim un suport din plastic roșu, pe care sunt așezate căștile, precum și o cutie de carton negru. În această cutie mai mică vei găsi un cablu cu trei mufe, un cablu de extensie, un ghid de pornire rapidă și foaia de garanție.

ASUS Cerberus, casti, microfon, gaming
ASUS Cerberus, casti, microfon, gaming

Cablul de pe căști are o singură mufă cu care se poate conecta la porturile jack moderne, care combină intrarea pentru microfon și ieșirea pentru căști. Dispozitivul tău are conectori separați pentru aceste două componente? Nicio problemă! ASUS Cerberus vine cu un alt cablu cu două mufe jack, care rezolvă și această problemă. Mai găsim și un cablu de extensie simplu jack-jack, care este destul de scurt, dar poate să fie de folos oricum.

Este bine de știut că fiecare cablu este acoperit cu un material textil durabil, aceasta fiind o alegere mult mai bună decât plasticul. Va crește astfel durata de viață a cablurilor, plus că le conferă și un aspect premium, fiind folosit în principal pe echipamente audio mai scumpe.

Căștile au o calitate mult mai bună decât ne-am așteptat. Sunt circumaurale, deci îți acoperă urechile și sunt foarte comfortabile chiar și după perioade mai lungi de utilizare. ASUS Cerberus sunt acoperite cu un material textil roșu în interior și cu o imitație de piele de înaltă calitate în exterior. De obicei, producătorii aleg dintre două tipuri de piele artificială: primul e cel care se rupe foarte ușor, dar există și unul mult mai durabil, iar în acest caz avem de a face cu cel din urmă.

Banda de susținere este compusă din două părți: sunt două părți plastice în partea de sus și o bandă flexibilă mai jos - aceasta din urmă vine în contact cu capul, făcând ASUS Cerberus și mai comfortabil de purtat. De asemenea, datorită flexibilității acestei construcții, nu este nevoie de o bandă ajustabilă, deoarece aceasta se potrivește pe cap indiferent de dimensiuni.

Dacă aruncăm o scurtă privire asupra căștilor, s-ar putea să crezi că nu includ și un microfon, dar această presupunere este foarte departe de adevăr: de fapt includ două microfoane! Primul este montat pe cablu, într-o cutie mică de plastic. Aceasta are o clemă pe spate, deci poate fi atașat la îmbrăcăminte. Mai are și un comutator de pornire/oprire și un control de volum pentru căști. Producătorul recomandă folosirea acestui microfon omnidirecțional pentru convorbiri "on the go", adică în timpul mersului, deci ASUS Cerberus sunt adaptate și telefonului tău, chiar dacă sunt un pic cam mari pentru el.

ASUS Cerberus, casti, microfon, gaming
ASUS Cerberus, casti, microfon, gaming

Al doilea microfon se află în cutie și este detașabil - trebuie doar să-l conectezi la portul jack de pe casca din stânga. Acesta este menit să fie folosit în timpul jocurilor sau când faci apeluri audio/video de pe calculator. Calitatea acestuia este superioară microfonului de pe cablu, fiind o alegere mai bună.

Din punctul de vedere al specificațiilor tehnice, căștile gaming ASUS Cerberus sunt circumaurale cu spatele închis, ceea ce înseamnă că îți acoperă urechile și pernițele de 100 mm izolează sunetele din jur. Are o mufă jack de 3,5 mm, combinată pentru căști și microfon și două mufe separate pe un cablu de extensie. Căștile au o gamă de frecvență de 20 Hz - 20 KHz, o impedanță de 32 ohm și au încorporate doi magneți din neodymium, de 60 mm. Cablul are o lungime de 1,2 metri, iar cablul de extensie are o lungime de 1,3 metri. Căștile au o greutate de 266 de grame și o mărime de 182,55 x 151,6 x 101,33 mm. Detalii tehnice adiționale se găsesc pe saitul ASUS.

Experiența de utilizare a căștilor de gaming ASUS Cerberus

De îndată ce am aruncat o privire asupra căștior, benzii de suținere și a microfonului detașabil, am fost foarte nerăbdători să le încercăm. La prima utilizare, căștile sunt puțin cam strânse, dar acest lucru este perfect normal: după câteva ore de utilizare, acestea se vor adapta la capul tău și se vor potrivi perfect, fără a fi incomode.

Reclamă

Căștile sunt destul de mari, chiar dacă nu cele mai mari pe care le-am văzut. Aceasta poate să fie o problemă dacă ai urechi foarte mari, ca mine. În acest caz este recomandat să le scoți din când în când pentru câteva minute. Oricum, datorită pernițelor și mărimii mari nu o să ai probleme serioase.

ASUS Cerberus, casti, microfon, gaming
ASUS Cerberus, casti, microfon, gaming

Din punct de vedere al calității sunetului, căștile ASUS Cerberus sunt un dispozitiv puțin ciudat. Au o performanță chiar bună în mai toate situațiile, dar nu este extraordinar de bună în niciuna. Nu luați această afirmație ca pe o critică majoră: cu toate că sunt vândute drept o pereche de căști de gaming, ce am observat este că le-am tot folosit și pentru ascultarea de muzică. Ceea ce le lipsește în acest caz este un bas puternic (din fericire acesta nu este compensat de un zgomot enervant ca în cazul altor căști), ci rămâne un nivel de bas cât de cât decent. Toate celelalte aspecte sunt OK - credem că ASUS Cerberus îți va fi un partener foarte bune chiar și când vei asculta muzică, cu toate că nu sunt niște căști create pentru audiofili.

Căștile sunt foarte bune și pentru gaming: construcția te face să te simți că ești chiar în interiorul jocului, profilul de sunet este foarte spațios și izolarea sunetelor exterioare este aproape perfectă: nimic nu te va deranja în timp ce devii din ce în ce mai bun la jocul tău preferat.

Existența celor două microfoane poate că ți se va părea puțin cam mult, dar imaginează-ți situația următoare: te-ai obișnuit cu o calitate a sunetului destul de bună a căștilor și nu vrei să renunți la această experiență atunci când călătorești. Trebuie doar să scoți microfonul detașabil și poți să pleci! Desigur, ASUS Cerberus rămân niște căști destul de mari, dar în ziua de astăzi este chiar la modă să porți căști mari, mult mai mari decât niște căști obișnuite in-ear. În plus, îți vor ține și urechile calde în timpul iernii. 🙂

ASUS Cerberus, casti, microfon, gaming
ASUS Cerberus, casti, microfon, gaming

De asemenea, căștile pot fi folosit cu telefonul tău, la fel ca oricare altă pereche de căști, deoarece au un microfon pe cablu, astfel că poți să faci apeluri de voce oricând. Desigur, dacă folosești ASUS Cerberus împreună cu calculatorul sau sistemul tău de jocuri, este preferabil să folosești microfonul detașabil, deoarece acesta oferă o calitate mai bună a sunetului.

După ce am folosit ASUS Cerberus pentru un timp, am știut destul de bine de ce sunt aceste căști capabile, deci am putut să le estimez prețul înainte de a îl verifica pe internet. Și trebuie să admit că am fost surprins: la momentul publicării acestui articul, căștile Cerberus se vând la un preț de aproximativ 150-200 de lei. Desigur, poți să găsești căști de gaming mai ieftine, dar pentru acest preț vei primi un nivel de calitate peste medie, materiale foarte bune, o bandă de susținere extrem de confortabilă, un microfon detașabil și cabluri acoperite cu material textil. Dacă îți spunem că acestea sunt doar bonusurile, poți să-ți dai seama imediat că ASUS Cerberus reprezintă o alegere bună.

Aspecte pro și contra

Căștile de gaming ASUS Cerberus au destul de multe caracteristici pozitive:

  • Calitatea sunetului este peste medie, atât în jocuri cât și la redarea de muzică
  • Au două microfoane, unul dintre ele fiind detașabil
  • Materiale de înaltă calitate
  • Bonusuri mici: bandă de susținere comfortabilă și cabluri acoperite cu material textil
  • Raport preț/calitate foarte bun

Căștile nu au defecte majore, doar niște aspecte negative mai puțin notabile:

  • Căștile pot fi puțin incomode dacă ai urechile mari
  • Basul nu se compară cu cea oferă de căștile premium
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Eu, personal, niciodată n-am fost un mare fan al căștilor de gaming: filozofia mea este să cumperi echipament audio de înaltă calitate, care oferă un sunet impecabil și în jocuri. Cred că ASUS știe despre ce vorbesc și, chiar dacă ASUS Cerberus sunt clasificate drept o pereche de căști de gaming, inginerii companiei au creat ceva care este foarte bun și ca pereche de căști generaliste. În afară de culorile stereotipice, căștile ASUS Cerberus nu au nicio caracteristică inutilă, cu simplul scop de a le mări prețul, un lucru mai rar întâlnit. Fiind disponibile la un preț foarte avantajos, ASUS Cerberus nu sunt o creatură a Infernului, ci o pereche de căști peste medie, care pot deservi nevoile oricărui gamer, oferindu-ți și alte bonusuri care fac experiența de utilizare și mai bună.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii