Recenzie Samsung Galaxy S7 - Design superb, software superb, hardware superb

Recenzie Samsung Galaxy S7 - Design superb, software superb, hardware superb
Rating

Lansarea unui smartphone din seria Samsung Galaxy este un moment la fel de așteptat ca și lansarea unui nou iPhone: toată lumea este încântată de noile funcții și toată lumea vrea să aibă cel mai nou model din serie. Fiind posesorul unui Galaxy S2 timp de câțiva ani, am fost destul de dezamăgit de modelele S3, S4 și S5 ce au urmat și, în cele din urmă, am abandonat complet smartphone-urile Samsung. Însă am fost foarte interesat de noul Galaxy S7, fiind curios ce ar putea el să aducă nou. Pe scurt, am fost surprins de răspunsuri. Citește aceast review și vei afla tot ce trebuie să știi despre Samsung Galaxy S7:

Reclamă

Caracteristici hardware și ambalaj

Cei de la Samsung nu au pierdut mult timp în crearea ambalajului pentru acest smartphone. Samsung Galaxy S7 vine într-o cutie neagră simplă, din carton, care nu este nici foarte elegantă, nici minimalistă, dar cel puțin arată OK. Cutia are numele modelului și spațiul de stocare imprimate pe partea sa frontală, iar culoarea modelului pe care l-ai cumpărat este afișată pe partea laterală din dreapta. Vei găsi pe cutie și un autocoloant albastru lucios, pentru garanție.

Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review
Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review

Cutia din carton se închide magnetic. Când o deschizi, vei vedea smartphone-ul, aceasta fiind plasat în partea superioară a pachetului. Sub dispozitiv mai găsim o bucată de carton - dacă o scoatem, descoperim toate accesoriile incluse în pachet: încărcătorul, un cablu microUSB, un adaptor USB OTG și căștile, puse într-o cutie mică din plastic.

Deși nu primim și o carcasă suplimentară pentru Galaxy S7, numărul accesoriilor este totuși impresionant, iar căștile au chiar și o cutei a lor, separată, care poate fi foarte utilă, deoarece cu ajutorul ei nu vei mai încurca firele. Adaptorul OTG este și el un bonus generos: poate fi folosit pentru a conecta Samsung Galaxy S7 la smartphone-ul tău vechi, pentru a transfera toate datele personale. Poți să îl folosești chiar și pentru a conecta un mouse sau o tastatură la smartphone, dacă ai nevoie de așa ceva.

Desigur, cea mai interesantă piesă din pachet este smartphone-ul în sine: când îl iei în mână chiar simți calitatea. Spatele rece din metal se potrivește perfect într-o palmă de mărime medie, iar dispozitivul chiar pare să aibă dimensiunile perfecte. În afară de asta, este evident că smartphone-ul este făcut din materiale de foarte bună calitate, fiind foarte solid. Suntem siguri că Galaxy S7 nu se va desface singur în bucățele. 🙂

Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review
Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review

Design-ul este destul de elegant, mai ales în cazul variantei pe negru (sau Black Onyx ), pe care am avut-o noi în teste. Acesta este primul smartphone din generația actuală care este chiar negru și nu un fel de gri, arătând incredibil de bine. Desigur, dacă preferi ceva mai extravagant, poți să alegi ediția roz-aurie ( Pink Gold ) sau ceva între aceste două culori, precum varianta alb perlat ( White Pearl ), cea aurie ( Gold Platinum ) sau cea argintie ( Silver Titanium ).

Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review
Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review

Hai să vedem ce are Samsung Galaxy S7 de oferit din punct de vedere tehnic:

Are un ecran tactil Super AMOLED cu o diagonală de 5,1 inci și o rezoluție de 1440 x 2560 pixeli - aceasta înseamnă o densitate excelentă a pixelilor, de 577 ppi. Ecranul este protejat de un strat de Gorilla Glass 4, ca să ai probleme cu zgârieturile. El nu este un smartphone foarte mare: are o înălțime de 142,4 mm, o lățime de 69,6 mm și o grosime de numai 7,9 mm. Greutatea dispozitivului este de 152 grame, ea fiind datorată în principal metalelor de înaltă calitate folosite. Nu este o greutate mare, deci sigur nu te va deranja.

În ceea ce privește inima acestui smartphone, trebuie să spunem că are mai multe, nu doar una. Adică... Samsung Galaxy S7 a fost lansat în două variante diferite: ediția din Statele Unite are un chipset Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 cu patru nuclee Kryo (două de 2,15 GHz și încă două de 1,6 GHz), iar în restul lumii, inclusiv România, poți să cumperi ediția cu chipsetul Samsung Exynos 8890 cu opt nuclee, ce folosește un procesor Mongoose cu patru nuclee de câte 2,3 GHz și un procesor Cortex-A53 cu patru nuclee de câte 1,6 GHz. Ambele ediții au 4 GB LPDDR4 RAM în mod Dual Channel, deși varianta americană este puțin mai rapidă, având o frecvență de 1866 MHz, față de cealaltă ediție ce are o frecvență de 1794 MHz.

Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review
Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review

Procesorul grafic este și el diferit în cele două chipseturi: ediția din SUA are cipul grafic Adreno 530 de 624 de MHz, iar cealaltă variantă vine cu un procesor grafic Mali-T880 MP12, ambele având suport pentru DirectX 11.1, OpenCL 1.2 și OpenGL ES 3.1. Ca să stai liniștit, nu contează ce variantă ai, performanța smartphone-ului este aproape identică pe ambele modele.

Chiar dacă nu vei ști probabil ce model vei cumpăra din punct punct de vedere al procesorului, poți totuși să știi ce alegi în ceea ce privește spațiul de stocare, deoarece Samsung Galaxy S7 vine cu 32 GO sau cu 64 GO de spațiu. Dacă ți se pare puțin, poți să-l extinzi cu un card microSD de maximum 200 de GO. Cele mai multe aplicații nu pot fi instalate pe cardul microSD, dar suntem siguri că acesta va fi perfect pentru fișiere mai mari, precum muzică sau video.

O altă variație în cazul smartphone-ului celor de la Samsung este că există în variantă cu o singură cartelă SIM, cât și în variantă Dual SIM. În cazul primei variante, dispozitivul are un slot pentru un card nano-SIM și unul pentru un card microSD, iar în varianta Dual SIM se pot instala două cartele nano-SIM sau o cartelă nano-SIM și una microSD, aceasta din urmă ocupând cel de-al doilea slot SIM. Varianta Dual SIM folosește tehnologia Dual Standby, ceea ce înseamnă că atunci când vorbești pe o cartelă SIM, cealalaltă este în mod standby, neputând să primească apeluri. Ambele cartele SIM oferă suport pentru rețelele 3G și 4G, dar numai o singură cartelă SIM poate fi conectată la o rețea 3G sau 4G.

Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review
Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review

Dispozitivul are o baterie Li-Ion cu o capacitate de 3000 mAh, ce nu poate fi înlocuită de către utilizator. Din experiența noastră, nu o să fie o problemă faptul că nu poți să scoți bateria, deoarece aceasta ține smartphone-ul pornit pe o perioadă destul de lungă - dar o să vorbim despre asta puțin mai târziu.

Samsung Galaxy S7 are două camere. Cea principală, din spate, are o rezoluție de 12 MP, o apertură de f/1.7, autofocus phase detection , stabilizator optic de imagine și un bliț cu leduri. Poate să înregistreze clipuri video 2160p la 30 de fps, clipuri 1080p la 60 de fps și clipuri 720p la o viteză de 240 cadre pe secundă. Camera frontală are o rezoluție de 5 MP cu o apertură f/1.7 și are mod HDR automat pentru a obține imagini de mai bună calitate.

Pe partea de conectivitate, nu există mai nimic ce Samsung Galaxy S7 nu poate să facă: are suport pentru toate tipurile de rețele de la 2G la 4G LTE, poate să se conecteze la toate rețelele WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), are WiFi pe două benzi (suport pentru rețele 2,4 GHz și 5 GHz), are suport pentru WiFi Direct și poate fi folosit ca hotspot WiFi. Mai este dotat și cu un cip Bluetooth cu suport A2DP, LE și aptX, un modul GPS cu suport pentru A-GPS, GLONASS și BDS, un port microUSB 2.0 cu OTG, un jack audio de 3,5 mm și un cip NFC. Chiar dacă smartphone-ul nu are radio FM, are alte funcții, precum senzorul de ritm cardiac de pe spatele dispozitivului sau cititorul de amprente, încorporat în butonul Acasă.

Specificațiile tehnice complete ale dispozitivului se găsesc aici: Specificații Samsung Galaxy S7.

Dacă te uiți la specificațiile smartphone-ului, este evident că Samsung Galaxy S7 nu este un dispozitiv oarecare: este plin de hardware nou-nouț, un set de oțiuni extra interesante și are dimensiuni ce foarte probabil se vor potrivi perfect în mâinile multor utilizatori.

Construcție și design

După cum am mai menționat, nu am fost cel mai mare admirator al designului smartphone-urilor Samsung în perioada de Galaxy S3 - S5. Cumva, am simțit întotdeauna că am ceva foarte fragil în mână, ceva care se poate sparge în oricare moment. Această senzație nu este deloc adevărată și în cazul lui Samsung Galaxy S7: are curbe elegante, un design simplist, care este undeva la granița între elegant și un pic sportiv.

Cea mai mare parte a panoului frontal este ocupată de ecranul cu o diagonală de 5,1 inci, care se întinde aproape de la margine la margine: desigur, singurele elemente ce lipsesc sunt laturile curbate de pe Samsung Galaxy S7 Edge, dar dacă nu te-ai obișnuit cu acestea, n-o să-ți fie dor de ele. Nu contează chiar atât de mult încât să plătești prețul a încă unui smartphone, ieftin ce este drept, doar pentru un detaliu de design. Deasupra ecranului vedem un senzor de lumină și unul de proximitate, precum și camera frontală de 5 MP, difuzorul principal și logo-ul producătorului, iar sub ecran avem butonul fizic Acasă , care are și cititorul de amprente încorporat în el. Sunt și două butoane virtuale pe lângă butonul Acasă , dar acestea nu se văd până când nu ai nevoie de ele.

Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review
Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review

Marginea de jos este destul de aglomerată: din stânga spre dreapta vedem mufa audio de 3,5 mm, un port microUSB 2.0 (cu suport OTG), microfonul principal și difuzorul secundar. Acești conectori sunt înconjurați de două piese de plastic, ce reprezintă un mic supliment pentru design-ul metalic "aproape" complet al carcasei. Sunt foarte similare celor de pe marginile laterale ale unui iPhone 6 și, sincer, nu prea înțeleg de ce au fost necesare. Dau puțin impresia unei mașini sport, dar sugerează și prezența materialelor mai ieftine. Este bine de știut că, deși portul microUSB și jack-ul nu sunt sigilate și nu au niciun capac, Samsung Galaxy S7 totuși are certificat IP68, ceea ce însemnă că este complet protejat împotriva prafului și poate fi scufundat în apă până la o adâncime de maxim 3 metri. Dacă apa pătrunde în porturi, dispozitivul avertizează utilizatorul să nu conecteze nimic la smartphone până ce acesta nu se usucă.

Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review
Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review

Sunt mult mai puține lucruri interesante pe marginea din sus. Aici avem doar microfonul secundar și slotul SIM: în cazul modelului cu o singură cartelă SIM, avem loc pentru un card nano SIM și unul microSD, iar în cazul modelului Dual SIM putem să inserăm două cartele nano SIM sau o cartelă nano SIM și un card microSD.

Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review
Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review

Nici marginile laterale nu sunt goale: pe marginea din stânga există un singur buton cu care putem să oprim sau să pornim dispozitivul sau ecranul, iar pe partea dreaptă avem butoanele de volum.

Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review
Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review

Aceasta este o amplasare clasică a butoanelor, fiind una dintre cele mai eficiente și prietenoase.

Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review
Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review

Spatele smartphone-ului este dominat de prezența camerei mari de 12 MP, camera principală fiind amplasată în centrul părții de sus. Lângă cameră se mai află și un bliț led și încă un senzor, cu care ne putem măsura ritmul cardiac.

Reclamă

Este bine să știi că măsurătorile ritmului cardiac bazate pe tehnologie optică, cum este și cel din Samsung Galaxy S7, reprezintă o nouă tehnologie. Ele nu sunt 100% precise și nici nu sunt dispozitive medicale, deci nu este recomandat să te bazezi pe datele furnizate de ele pentru scopuri medicale. Sub cameră mai găsim un logo Samsung, iar în partea de jos sunt tipărite niște informații de producție, care sunt aproape invizibile.

Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review
Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review

Cât despre calitatea generală a smartphone-ului, trebuie să spunem că suntem foarte impresionați. Când ții un Samsung Galaxy S7 în mână, simți că ai ceva ce a fost creat cu scopul de a fi perfect. Nu ne place să folosim superlative, dar smartphone-ul acesta chiar are o construcție foarte solidă și pare să fie un dispozitiv de lungă durată. Cu toate că materialul folosit poate să fie puțin alunecos, smartphone-ul nu este foarte mare, deci nu credem că ai șanse mari să îți scape din mâini.

Ecranul este foarte luminos și - ca de obicei în cazul smartphone-urilor Samsung - are un contrast ridicat. Acesta poate să fie chiar puțin cam mult pentru unii, dar poate fi reglat în setări. Ecranul are o rezoluție 2,5K (QHD) de 2560 x 1440 pixeli și o densitate a pixelilor de 577 ppi, fiind ușor de citit, indiferent de condițiile de iluminare. Ecranul este " Always on " (întotdeauna pornit), ceea ce înseamnă că data și timpul sunt mereu afișate pe ecran. Această opțiune folosește foarte puțină energie și este o idee foarte bună, dar poate să fie puțin deranjantă, deoarece datele afișate se mută periodic pe ecran.

Echipa de design de la Samsung a făcut o treabă superbă cu Galaxy S7: smartphone-ul este foarte compact, nu are elemente de design deranjante, este făcut din materiale de calitate și are un ecran care este un miracol al tehnologiei actuale.

Experiența de utilizare a smartphone-ului Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 nu este cel mai scump smartphone de la Samsung, dar totuși are un preț destul de ridicat. Luând în considerare hardware-ul din dispozitiv, este clar că vorbim despre un smartphone de top. Dacă specificațiile și calitatea lui generală nu te-au convins, este timpul să-l pornim.

Primul lucru pe care îl vezi este ecranul foarte clar: am mai vorbit despre aceasta, dar trebuie să repetăm că atâția pixeli arată excepțional pe un astfel de ecran. Al doilea lucru pe care sigur o să-l observi este viteza smartphone-ului: hardware-ul este foarte puternic, nu există nicio șansă să observi încetiniri. Samsung Galaxy S7 are unul dintre cele mai bune procesoare disponibile, este umplut cu multă memorie și are un cip grafic excelent. Pe ansamblu, viteza nu va fi o problemă deloc. Spune adio timpurilor lungi de încărcare.

Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review
Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review

Chiar dacă apelurile telefonice par să fie una dintre cele mai puțin populare activități pe smartphone-urile din ziua de astăzi, totuși vorbim despre un telefon mobil, deci calitatea sunetului în timpul convorbirilor ar trebui să fie perfectă. Din fericire, toate apelurile noastre au fost foarte clare, nu am avut probleme cu calitatea sau puterea vocii.

Conectivitatea la diferite rețele nu ar trebui să fie o problemă pe niciun dispozitiv modern și nici nu este pe Samsung Galaxy S7: smartphone-ul s-a conectat fără probleme la rețeaua 4G și conexiunea a fost stabilă. Este bine de știut că în cazul modelului Dual SIM, poți să accesezi rețelele 4G pe oricare dintre cele două SIM-uri, dar doar unul dintre acestea poate să acceseze o rețea de mare viteză la un moment dat, celălalt fiind limitat la apeluri și mesaje text.

WiFi-ul, Bluetooth-ul și navigația prin GPS au funcționat perfect. Ecranul de 5,1 inci este unul de mărime medie azi, dar e destul de mare pentru viziona un film și poate să fie un companion excelent în timpul călătoriilor, dacă îți folosești smartphone-ul pentru navigare.

Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review
Samsung Galaxy S7, Android, smartphone, review

Conform datelor oficiale, bateria smartphone-ului ar trebui să țină 22 de ore de convorbiri pe o rețea 3G sau 62 de ore de redare de muzică. Nu suntem mari amatori ai convorbirilor lungi, dar trebuie să spunem că bateria de 3000 mAh a fost foarte impresionantă: Galaxy S7 a avut o autonomie de peste două zile. De obicei suntem fericiți dacă un smartphone nu trebuie încărcat în fiecare zi, deci acesta este un rezultat foarte bun. Ca de obicei, am folosit dispozitivul cu setările implicite: luminozitate automată, WiFi pornit, Bluetooth oprit și modul de locație setat la modul de economisire a bateriei. Dacă mai adaugăm un număr mediu de apeluri, mesaje și emailuri, precum și destul de multă navigare pe internet, putem spune că aceste două zile reprezintă un rezultat și mai bun.

Încărcarea bateriei e o altă poveste: este recomandat să păstrezi încărcătorul original, deoarece Samsung Galaxy S7 are o funcție de încărcare rapidă cu care poți să-l încarci complet de la zero într-o oră și jumătate. Da, asta-i foarte repede, dar să știi că dispozitivul se încălzește foarte mult când folosești modul de încărcare rapidă (care poate fi oprită în setările smartphone-ului). Samsung Galaxy S7 are suport și pentru încărcarea fără fir, dar pentru a beneficia de această facilitate, trebuie să cumperi un încărcător wireless.

Când cumperi un smartphone de top de la un producător mare, este normal să ai așteptări mari. De exemplu, vrei ca smartphone-ul să funcționeze fără probleme, iar Samsung Galaxy S7 face exact acest lucru. Are un ecran superb, este mai rapid decât majoritatea smartphone-urilor disponibile, nu are probleme de conectivitate, are o autonomie de peste două zile, se încarcă repede și nu suntem invadați de bug-uri de software.

Citește pagina următoare a acestei recenzii pentru a afla mai multe despre experiența de utilizare a camerei și despre performanța acestui smartphone în testele sintetice.

Descoperă: Smartphone Android Recenzii