Review Huawei P10: Imperfecțiune fermecătoare!

Review Huawei P10: Imperfecțiune fermecătoare!
Rating

P10 este cea mai nouă încercare a companiei chineze Huawei de detronare a supremației Samsung și Apple, în lumea smartphone-urilor. Este un telefon atrăgător, cu multe calități dar și câteva defecte. În România, Huawei este un brand popular și mulți utilizatori consideră Huawei P10 o alternativă foarte bună la Samsung Galaxy S8. Citește această recenzie pentru a afla părerea noastră despre acest smartphone și ce are de oferit:

Reclamă

La ce este bun Huawei P10?

Huawei P10 este o alegere foarte bună pentru mulți utilizatori și diverse scenarii de utilizare:

 • Este perfect pentru cei care preferă un smartphone de mici dimensiuni
 • O alegere foarte bună pentru utilizatorii care s-au săturat de smartphone-uri negre și vor mai multă culoare
 • Excelent pentru fotografie
 • Este o alegere foarte bună pentru experiențe multimedia
 • Foarte rapid atunci când ai nevoie să lucrezi pe telefon
 • Bun pentru gaming

Pro și contra

Huawei P10 este un smartphone de top, cu foarte multe aspecte pozitive:

 • Arată foarte bine și este disponibil în multe culori, perfect pentru utilizatorii care nu mai vor smartphone-uri negre
 • O alegere excelentă pentru utilizatorii care vor un smartphone ușor, de mici dimensiuni
 • Unul dintre cele mai bune smartphone-uri pentru fotografie
 • Oferă experiențe multimedia de foarte bună calitate
 • Este foarte rapid atunci când vrei să lucrezi pe telefon
 • Are un senzor de amprentă foarte rapid și precis
 • Este disponibil și în configurații Dual-SIM

Există și câteva aspecte mai puțin pozitive:

 • Autonomia sa este ușor mai slabă decât cea oferită de competiție
 • Senzorul pentru amprente nu este grozav ca unealtă de navigare. Cel mai bine este să folosești butoanele virtuale standard pentru navigare
 • Experiența de gaming este la nivelul smartphone-urilor de top din generația precedentă
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Huawei P10 nu este un smartphone perfect dar este un smartphone fermecător, disponibil în multe culori, care arată foarte bine. Dacă te-ai săturat de negrul folosit pe mai toate telefoanele, îți va plăcea foarte mult ce-ți oferă Huawei pentru acest model. Când folosești Huawei P10, ai la dispoziție o cameră foto de foarte bună calitate. Da, există mici zone unde se pot face îmbunătățiri dar experiența foto se simte că este creată de cineva care cunoaște foarte bine fotografia, pentru oamenii pasionați de fotografie. Configurația hardware a acestui smartphone este una foarte puternică, perfectă pentru o varietate mare de scenarii de utilizare, de la social media, la gaming și multimedia, la aplicații de business. În ceea ce privește design-ul, Huawei P10 este mai degrabă minimalist. Arată bine dar este și discret. Sunt multe detalii și finisaje pe acest smartphone care-ți oferă o experiență foarte plăcută. Ele vor fi observate doar de cei care au răbdarea să se uite cu atenție la acest dispozitiv. De exemplu, coperta spate arată superb când o privești în lumină, iar butonul de Pornire oferă un feedback tactil foarte satisfăcător, care te ajută să-l identifici fără a te uita la telefon.

Caracteristici hardware și despachetare

Huawei P10 vine într-o cutie de carton albă, cu un aspect foarte minimalist. Pe ea găsești doar câteva elemente discrete de branding și puține abțibilduri cu informații tehnice, precum coduri serial, numărul IMEI, cine a importat telefonul și altele.

Huawei P10
Huawei P10

Cutia se deschide precum un dulăpior și poți vedea imediat smartphone-ul în mijloc.

Huawei P10
Huawei P10

Sub telefon, sunt alte două cutii, cu simboluri discrete care-ți sugerează ce au înăuntru.

Huawei P10
Huawei P10

Când termini de despachetat totul, în cutie vei găsi următoarele: smartphone-ul, o pereche de căști, încărcătorul, un cablu USB Type C, acul pentru tăvița în care se introduce cartela SIM, un ghid pentru pornirea rapidă și garanția.

Huawei P10
Huawei P10

Huawei P10 are din fabrică o folie protectoare, astfel încât să nu fie nevoie să cumperi una separat, după ce ți-ai luat smartphone-ul.

Huawei P10
Huawei P10

Dacă vrei să vezi un sumar al experienței de despachetare, vezi clipul de mai jos:

Huawei P10 este disponibil în următoarele culori: Arctic White, Dazzling Blue, Rose Gold, Presting Gold, Graphite Black, Moonlight Silver, Greeney și Dazzling Gold. Le poți vedea pe toate în poza de mai jos. Noi am testat versiunea Dazzling Blue.

Huawei P10
Huawei P10

Smartphone-ul are un ecran de 5,1 inci, acesta ocupând 71,2% din suprafața dispozitivului și o rezoluție de 1080 x 1920 pixeli. Acesta folosește tehnologie IPS-NEO LCD și are o densitate a pixelilor de 432 ppi. De asemenea, ecranul este protejat de sticlă Corning Gorilla Glass 5. Dacă vrei să știi ce înseamnă ppi, citește acest ghid: Ce înseamnă PPI și de ce contează?.

Huawei P10 vine cu un procesor cu opt nuclee, Kirin 960, creat tot de Huawei. Patru dintre nuclee sunt la frecvența de 2,4 GHz iar celelalte patru la frecvența de 1,8 GHz. Cipul grafic este Mali-G71 MP8. Spațiul de stocare disponibile este de 32 sau 64 GO, în funcție de modelul pe care-l cumperi și poate fi extins cu un card microSD până la 256 GO. În ceea ce privește memoria, telefonul are 4 GO de RAM.

Camerele de pe acest smartphone îl fac să iasă în evidență: pe spate avem un sistem cu două camere, bliț dual-tone și stabilizare optică a imaginii. O cameră are 20 de megapixeli iar cealaltă are 12. Cele două lentile au o deschidere de f2.2 și sunt create de Leica. Camera frontală are 8 megapixeli și o deschidere de f1.9.

În ceea ce privește conectivitatea, primim Bluetooth 4.2 și conexiuni wireless folosind standardul 802.11ac. Acest smartphone are și un port USB Type C pentru încărcarea rapidă a dispozitivului.

Huawei P10 poate fi atât Single-SIM cât și Dual-SIM. Versiunea Dual-SIM folosește implementarea Dual SIM Dual Standby, ceea ce înseamnă că poți avea ambele SIM-uri active simultan cât timp nu se desfășoară un apel telefonic pe una dintre ele.

Huawei P10 are o varietate de senzori incluși: un senzor de amprentă, un senzor G, giroscop, busolă, senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate, Senzor de sală și barometru. Smartphone-ul este echipat cu o baterie care nu poate fi scoasă, cu Li-Ion și o capacitate de 3200 mAh.

În ceea ce privește mărimea sa, Huawei P10 este mai mic decât alte smartphone-uri de top. Are 145,3 mm x 69,3 mm x 6,98 mm în înălțime x lățime x grosime. De asemenea, este și foarte ușor, cântărind doar 145 de grame.

Huawei P10
Huawei P10

Dacă vrei să-i afli toate caracteristicile, vizitează pagina sa oficială, aici: Huawei P10 - Specificații.

Huawei P10 oferă o experiență de despachetare foarte plăcută, demnă de un dispozitiv premium. Smartphone-ul este foarte frumos, iar configurația sa hardware este una de top.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Huawei P10 are un design unibody, din metal, care arată foarte bine și curbe puțin mai plate decât la alte smartphone-uri din aceeași zonă de preț. De asemenea, vine din fabrică cu o folie de protecție pentru ecran, care este deja montată pentru tine. Ecranul arată foarte bine și este o plăcere să-l folosești. Senzorul de amprentă de sub ecran este acoperit de sticlă. Poziționarea sa este foarte confortabilă și imită abordarea folosită de Apple pe iPhone.

Butoanele hardware se găsesc doar pe partea dreaptă: butonul de Pornit/Oprit și cele pentru controlul volumului sunetului. Un detaliu plăcut este faptul că butonul Pornit/Oprit are o textură diferită astfel încât îl recunoști după feedback-ul tactil oferit, fără a-l scoate din buzunar. De asemenea, are și nuanțe roșiatice, care-l fac mai vizibil decât celelalte.

Huawei P10
Huawei P10

Marginea stângă are tăvița pentru SIM care poate fi scoasă folosind acul din cutie. Dacă achiziționezi varianta Dual-SIM, unul din sloturile pentru cartelele SIM poate fi folosit și pentru un card microSD.

Huawei P10
Huawei P10

Pe marginea de jos a telefonului, se găsește portul USB Type C, gaura pentru microfon, difuzorul și mufa pentru căști. Există o altă gaură pentru microfon și pe marginea de sus a telefonului.

Huawei P10
Huawei P10

Spatele acestui smartphone arată foarte bine și este o plăcere să-l atingi. Nuanța de albastru a dispozitivului testat de noi arată superb în lumina soarelui. La fel și celelalte culori în care vine Huawei P10. Când vine vorba despre acest smartphone, îți recomandăm să nu-ți cumperi versiunea Graphite Black și să alegi orice altă culoare. Versiunile colorate arată incredibil de bine. Finisajul copertei spate este foarte plăcut la atingere și face ca telefonul să nu alunece ușor de pe masă ori alte suprafețe, așa cum se întâmplă cu smartphone-urile care au spatele din sticlă. Cele două camere spate sunt integrate discret în copertă și nu creează o umflătură ca pe alte smartphone-uri.

Huawei P10
Huawei P10

Suntem foarte mulțumiți de experiența de utilizare oferită de Huawei P10, de dimensiunile sale reduse, de ușurimea sa și de calitatea materialelor folosite în construcția sa. Este un telefon mai discret decât altele la un preț similar și nouă ne place asta. De asemenea, culorile în care este disponibil arată foarte bine și-ți recomandăm să nu cumperi versiunea Graphite Black, care este mai plictisitoare.

Dacă vrei să afli mai multe despre experiența de utilizare oferită de Huawei P10, experiența fotografică, aplicațiile preinstalate și rezultatele obținute în benchmark-uri, mergi la pagina doi a acestei recenzii.

Descoperă: Smartphone Android Recenzii Recomandate