Recenzie Fitbit Alta: Un partener elegant pentru fitness

Recenzie Fitbit Alta: Un partener elegant pentru fitness
Rating

Fitbit produce o gamă largă de dispozitive pentru monitorizarea activității și fitness. Cu un preț la momentul recenziei de aproximativ 450 lei, Fitbit Alta este o brățară de fitness entry-level cu un preț destul de accesibil. Punctele sale forte sunt, conform producătorului, designul plăcut, curele interschimbabile, ușurința de utilizare și calitatea asamblării. În această recenzie, analizăm mai îndeaproape dispozitivul Fitbit Alta și aplicația Fitbit care vine împreună cu acesta. Merită investiția? Citește acest review pentru a afla:

Reclamă

Cui se adresează Fitbit Alta?

Fitbit Alta este un dispozitiv excelent pentru:

 • Persoanele care apreciază aspectul și personalizarea tracker-ului de fitness
 • Persoanele care doresc un dispozitiv cu o greutate scăzută, ușor de utilizat
 • Persoanele care doresc o interfață prietenoasă de monitorizare a datelor relevante pentru programul zilnic și activitatea de fitness

Pro și contra

Rezumând constatările noastre, ne-au plăcut următoarele la Fitbit Alta:

 • Este un dispozitiv elegant
 • Este simplu de utilizat
 • Dispune de curele detașabile, interschimbabile
 • Are o durată excelentă de viață a bateriei
 • Aplicația pentru dispozitivele mobile este disponibilă pentru multe sisteme de operare
 • Are un preț accesibil

Cu toate acestea, au existat și câteva lucruri care nu ne-au plăcut:

 • Dispozitivul nu este rezistent la apă
 • Am întâmpinat dificultăți în pune la mână dispozitivul și în a-l desface
 • Măsurătorile sale nu au precizie 100%
Notă produs 4/5

Verdict

Fitbit Alta este un dispozitiv de fitness simplu, ușor de utilizat, care în plus arată bine la mână. Curelele sale sunt detașabile și interschimbabile, astfel că poți avea un Fitbit Alta pentru fiecare ocazie. Aplicația mobilă este ușor de utilizat, compatibilă cu majoritatea sistemelor de operare și oferă o cantitate mare de date. Deși ecranul OLED este prea mic pentru a fi cu adevărat util, acesta afișează informații de bază fără a sacrifica durata de viață a bateriei. Adaugă la aceasta funcția de notificare la primirea apelurilor și mesajelor de pe telefonul mobil telefon și ai un dispozitiv perfect pentru persoanele care vor să își monitorizeze activitățile zilnice fără intra prea mult în detaliu în legătură cu informațiile măsurate.

Despachetarea Fitbit Alta

Fitbit Alta vine într-o cutie tip casetă, albă cu albastru, care dă impresia de calitate. Pe partea frontală a ambalajului este imprimată o imagine a produsului în culoarea aleasă.

Fitbit Alta
Fitbit Alta

Partea din spate a cutiei conține câteva caracteristici și texte de marketing cu privire la produs, în cinci limbi. La deschiderea casetei vei descoperi o a doua cutie solidă, albastră, cu sistem de închidere magnetic. În interior, primele lucruri pe care le vei observa sunt dispozitivul și cutia cu accesorii. Modelul testat de noi a venit în combinația de culori mov/oțel inoxidabil.

Fitbit Alta
Fitbit Alta

Pachetul conține brățara de fitness, un receptor/emițător pentru sincronizare wireless, cablul de încărcare, garanția și un ghid de configurare rapidă.

Fitbit Alta
Fitbit Alta

Despachetarea Fitbit Alta oferă utilizatorului o bună primă impresie. Brățara de fitness este ambalată cu atenție și ecranul este protejat de o folie de plastic detașabilă. Pachetul conține toate elementele necesare, iar accesoriile arată bine și dau senzația de calitate.

Reclamă

Design și caracteristici tehnice

Dispozitivul în sine arată futurist și este foarte ușor. Fitbit Alta nu are butoane fizice. Dispune de un sistem de fixare cu doi dinți și un mecanism metalic pentru a scoate brățara din dispozitiv.

Fitbit Alta
Fitbit Alta

Partea din spate a dispozitivului conține doar contactele pentru încărcare. Lipsa unui monitor de ritm cardiac devine evidentă, deoarece un astfel de senzor are un sistem cu LED și este întotdeauna plasat pe partea din spate a brățării. Cu toate acestea, există și o versiune puțin mai scumpă, Fitbit Alta HR, care are și această funcție.

Fitbit Alta
Fitbit Alta

Brățările Fitbit Alta vin în trei dimensiuni: mici, mari și foarte mari. Pentru a alege corect mărimea potrivită, trebuie să citești acest ghid (în engleză). Dispozitivul are un anumit grad de rezistență la apă, dar este valabil doar pentru cantități mici de apă, cum ar fi transpirația, ploaia sau stropii de apă. Nu este deloc recomandat să înoți, să faci duș sau să speli vasele în timp ce porți dispozitivul.

Fitbit Alta poate fi comandat în trei combinații de culori: curea neagră/corp din oțel inoxidabil, curea mov/corp din oțel inoxidabil sau curea neagră în combinație cu un corp cu finisaj extravagant de aur 22k. Poți cumpăra, de asemenea, două tipuri de curele din piele (roz și cafeniu) și una elegantă, din metal.

În ceea ce privește senzorii, Fitbit Alta conține doar un accelerometru cu 3 axe. Nu există monitor de ritm cardiac, nici altimetru sau GPS, aparent făcând dispozitivul util doar pentru monitorizarea de bază a activității fizice. Așa cum vei citi mai târziu în recenzie, această brățară poate mai mult de-atât. Fitbit Alta are, de asemenea, un mic motor pentru vibrații, care este utilizat pentru notificarea apelurilor sau mesajelor primite de pe telefonul mobil, cu condiția ca dispozitivul să fie conectat prin Bluetooth la telefon la momentul primirii apelului sau a mesajului.

Brățara standard este fabricată dintr-un elastomer flexibil, similar cu cel utilizat la multe ceasuri sport. Materialul atrage praful și murdăria, dar deoarece cureaua este detașabilă, o poți curăța cu ușurință. Nu îți face griji cu privire la rugină; clemele sunt realizate din oțel inoxidabil.

Dispozitivul are un ecran OLED simplu, pe care îl poți activa prin atingere sau prin mișcarea încheieturii mâinii ca și când ai verifica ceasul. Ecranul poate afișa, pe lângă oră și informațiile referitoare la activitatea fizică, și numărul de telefon al apelurilor primite de pe dispozitivul mobil.

Anduranța specificată a bateriei cu litiu-polimer este de până la 5 zile iar durata de încărcare de una până la două ore. Pentru a o încărca, trebuie să utilizezi cablul de încărcare inclus în pachet. Nu poți folosi alt cablu pentru încărcare, deoarece acest dispozitiv are o mufă de alimentare specială și un mecanism de prindere simplu, dar eficient, care atașează încărcătorul de brățară.

Fitbit Alta
Fitbit Alta

Pentru comunicarea cu alte dispozitive, Fitbit Alta utilizează un cip radio Bluetooth 4.0. Dispozitivul poate stoca până la 7 zile de date detaliate despre mișcare (minut cu minut) și până la 30 de zile de totaluri zilnice. Aplicația pentru monitorizarea datelor colectate de Fitbit Alta este disponibilă pentru Windows, Android și iOS.

Fitbit Alta este un produs care arată excelent. Are multiple opțiuni în ceea ce privește culorile și materialele, iar calitatea construcției este excelentă. Cu toate acestea, caracteristicile sale tehnice indică faptul că dispozitivul are doar funcții de bază de urmărire a activității și este posibil să nu fie util pentru persoanele care vor să-și urmărească în detaliu rutina zilnică.

Pe pagina următoare, vei găsi detalii despre software-ul Fitbit și experiența noastră în utilizarea Fitbit Alta.

Descoperă: Sănătate Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows