Review Xiaomi Mi Smart Band 4: Oferă mult pentru bani puțini

Review Xiaomi Mi Smart Band 4: Oferă mult pentru bani puțini
Rating

Xiaomi Mi Smart Band 4 este un dispozitiv de fitness și sănătate cu un preț accesibil, care nu îți golește buzunarele și nu te dezamăgește din punct de vedere al caracteristicilor hardware. Având un ecran color RGB AMOLED, o baterie ce, teoretic, te poate ține până la douăzeci de zile, rezistență la apă și un senzor precis de monitorizare a ritmului cardiac, totul la un preț mic, îți dai seama de ce multe persoane iau în considerare achiziția sa. Dacă și tu ești unul dintre ei, citește acest review, află părerea noastră și dacă merită să îl cumperi și de ce:

Reclamă

Xiaomi Mi Smart Band 4: Pentru cine este o alegere potrivită?

Xiaomi Mi Smart Band 4 este o alegere excelentă pentru persoanele care vor:

 • Să își monitorizeze și să își îmbunătățească starea de sănătate
 • O bandă de fitness care să poată să monitorizeze cu precizie ritmul cardiac
 • Să își poată folosi banda de fitness în timpul înotului
 • O bandă de fitness cu un preț mic
Vezi prețul:

Pro și contra

Sunt destul de multe lucruri bune de spus despre Xiaomi Mi Smart Band 4:

 • Colectează o mulțime de informații utile despre corpul tău, în timpul activităților obișnuite precum și în timpul exercițiilor fizice
 • Monitorizare utilă a ritmului cardiac
 • Este rezistentă la apă
 • Ecranul color AMOLED este luminos cu o rezoluție destul de mare
 • Bateria este îndeajuns pentru a te ține cel puțin o săptămână
 • Cureaua sa este confortabilă
 • Îți poate afișa notificări pentru apelurile telefonice, precum și notificările trimise de aplicațiile de pe smartphone-ul tău
 • Facilitatea Find device (Găsire dispozitiv) este utilă
 • Este foarte accesibilă ca preț

De asemenea, sunt și câteva puncte slabe pe care trebuie să le menționăm:

 • Nu reușește să înregistreze corect perioadele de somn
 • Aplicația mobilă ar putea fi îmbunătățită
 • Nu ai niciun fel de opțiune de a-ți vedea datele într-un browser, în contul tău Xiaomi Mi
 • Dacă îți schimbi smartphone-ul, riști să îți pierzi toate datele, chiar dacă te conectezi la același cont
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Xiaomi Mi Smart Band 4 este o bandă de fitness excelentă pentru utilizatorii cu bugete mici. Calitățile sale principale, pe lângă preț, sunt ecranul luminos și sensibil la atingere, rezistența la apă și precizia cu care înregistrează ritmul cardiac. Credem că această bandă de fitness este o alegere bună pentru cei care intenționează să își cumpere primul lor dispozitiv de acest fel, precum și pentru aceia care vor să cheltuiască o sumă mică de bani. Însă, dacă ești cu adevărat dedicat activităților sportive și de fitness, s-ar putea să vrei să te uiți și la alternativele mai scumpe disponibile pe piață.

Despachetarea Xiaomi Mi Smart Band 4

Xiaomi Mi Smart Band 4 vine într-o cutie lungă și dreptunghiulară, care arată destul de elegant. Pe partea din față, poți vedea o ilustrație a benzii de fitness, un logo mic Mi, precum și un număr 4 mare ce îți spune versiunea acestei benzi.

Xiaomi Mi Smart Band 4: Cutia
Xiaomi Mi Smart Band 4: Cutia

Dacă vrei mai multe detalii despre noua ta bandă de fitness, le poți găsi tipărite pe spatele și lateralele cutiei. Înăuntrul ei, vezi pentru ce ai plătit: banda Xiaomi Mi Smart Band 4, un încărcător special pentru ea, ghidul de utilizare și garanția.

Xiaomi Mi Smart Band 4: Conținutul pachetului
Xiaomi Mi Smart Band 4: Conținutul pachetului

Experiența de despachetare a Xiaomi Mi Smart Band 4 este simplă. Pachetul conține tot ce îți trebuie pentru a putea începe rapid să o folosești.

Reclamă

Design și specificații hardware

Xiaomi Mi Smart Band 4 arată la fel ca orice altă bandă de fitness de buget, cel puțin atunci când este oprită. Dispozitivul în sine, fără curea, este simplu, cu o formă rectangulară. Acest lucru înseamnă că este ușor să lipești o folie de protecție pe ea, dacă vrei așa ceva, deși ecranul este oricum protejat de sticlă 2.5D rezistentă. Pe de altă parte, un ecran curbat probabil că ar fi arătat mai bine și mai elegant.

Xiaomi Mi Smart Band 4: Cum arată
Xiaomi Mi Smart Band 4: Cum arată

Vestea bună este că ecranul este excelent în comparație cu cele de pe versiunile precedente de benzi Xiaomi Mi. Mi Band 4 are un ecran AMOLED de 0,95 inci cu o rezoluție de 120 x 240 de pixeli și adâncime de culoare 24-bit RGB. De asemenea, este luminos, fiind capabil să atingă o strălucire maximă de 400 de niți.

Pe spatele dispozitivului, găsești senzorul de monitorizare a ritmului cardiac și contactele de încărcare. Mai mult, Xiaomi Mi Smart Band 4 are și un accelerometru pe 3 axe și un giroscop, precum și un senzor de proximitate.

Senzorul de monitorizare a ritmului cardiac și conectorii de alimentare de pe Xiaomi Mi Smart Band 4
Senzorul de monitorizare a ritmului cardiac și conectorii de alimentare de pe Xiaomi Mi Smart Band 4

Nu există butoane fizice pe bandă: ecranul este tactil și pe lângă glisarea cu degetul pe el, poți să folosești și un buton capacitiv aflat în partea de jos a ecranului. Acest buton este folosit pentru a activa banda și pentru a merge înapoi atunci când navighezi prin meniuri.

Cureaua este realizată din poliuretan termoplastic, ce oferă un grad mic de elasticitate, precum și rezistență la abraziune. Cureaua are 18 mm lățime, iar lungimea sa este ajustabilă, de la 155 la maxim 216 mm. Acest lucru înseamnă că ar trebui să se potrivească bine oricui, atât bărbaților cât și femeilor, indiferent de cât de mari sau de subțiri au încheieturile. De asemenea, merită menționat că banda cântărește doar 22,1 grame.

Xiaomi Mi Smart Band 4 scoasă din curea
Xiaomi Mi Smart Band 4 scoasă din curea

Un lucru pe care mulți oameni și-l doresc de la o bandă de fitness este să poată funcționa și în timpul activităților sportive nautice. Din fericire, Xiaomi Mi Smart Band 4 este rezistentă la apă și poate suporta o presiune de până la 5 atmosfere. Acest lucru înseamnă că o poți ține la mână atunci când înoți, de exemplu, iar pentru asta noi îi dăm un mare plus.

Din punct de vedere al conectivității benzii, trebuie să știi că folosește Bluetooth versiunea 5.0 și are suport pentru BLE. BLE vine de la Bluetooth Low Energy și descrie capacitatea dispozitivului de a folosi cantități mici de energie pentru a păstra activate conexiunile prin Bluetooth. Și că tot vorbim despre asta, Xiaomi prezintă banda de fitness ca fiind capabilă să funcționeze până la 20 de zile și să se încarce în mai puțin de 2 ore. Autonomia este dată de o baterie relativ mică, Litiu-Ion Polimer, de doar 135 mAh. După cum poți vedea în secțiunea următoare a acestui review, acest lucru este posibil dacă nu folosești toate funcțiile benzii, deși autonomia sa este impresionantă și dacă activezi din funcțiile avansate.

Încărcătorul lui Xiaomi Mi Smart Band 4
Încărcătorul lui Xiaomi Mi Smart Band 4

Xiaomi Mi Smart Band 4 are 512 KO de RAM și 16 MO ROM. Partea de ROM (Read-Only Memory) este mai mult decât destul pentru a stoca firmware-ul benzii și jurnalele, precum și o serie de opțiuni de personalizare cum ar fi teme pentru interfață.

Cât privește sistemele de operare suportate, Xiaomi Mi Smart Band 4 este oficial compatibilă cu orice smartphone ce rulează Android 4.4 sau mai nou, precum și cu orice iPhone cu iOS 9.0 sau mai mult.

Ecranul principal al aplicației Mi Fit
Ecranul principal al aplicației Mi Fit

Dacă vrei să citești toate specificațiile oficiale ale acestui produs, vizitează Xiaomi Mi Smart Band 4.

Xiaomi Mi band 4 are caracteristici impresionante având în vedere că este o bandă de fitness cu un preț foarte accesibil. Are monitorizare a ritmului cardiac, un ecran foarte bun și autonomie excelentă.

Reclamă

Experiența de utilizare a Xiaomi Mi Smart Band 4

Xiaomi Mi Smart Band 4 este deja montată în curea, folosind niște margini din jurul dispozitivului care o fixează atunci când o apeși în curea. Din păcate, mi s-a părut destul de greu să o scot din curea și să o pun la loc. La primele câteva încercări, am avut senzația că o să o stric. Pe de altă parte, după ce am purtat-o un timp, trebuie să spun că are o curea confortabilă, datorită flexibilității ei și a faptului că materialul din care este realizată nu îți face mâna să transpire. Acesta este un detaliu important pentru mine, deoarece sunt alergic la destul de multe lucruri și am o predispoziție la reacții neplăcute ale pielii.

Cum arată Xiaomi Mi Smart Band 4 când o porți
Cum arată Xiaomi Mi Smart Band 4 când o porți

Un alt lucru care m-a impresionat destul de mult este bateria acestei benzi. Deși i-am activat majoritatea funcțiilor, inclusiv monitorizarea permanentă a ritmului cardiac și a somnului, Xiaomi Mi band 4 a reușit să funcționeze aproape 10 zile până când a trebuit să o reîncarc. Este un rezultat uimitor având în vedere cât de mică este bateria ei.

Detalii despre ritmul cardiac măsurat, în aplicația Mi Fit
Detalii despre ritmul cardiac măsurat, în aplicația Mi Fit

Din punct de vedere al caracteristicilor de fitness, Xiaomi Mi Smart Band 4 este destul de generoasă. Nu doar că poate să contorizeze pașii, distanțele parcurse și numărul estimat de calorii arse ale purtătorului ei, ci vine și cu șase tipuri diferite de activități fizice. Dacă ești curios care sunt ele, află că banda are monitorizare specială pentru activități fizice precum mersul pe bandă, exerciții, alergare în aer liber, ciclism, plimbare și înot. Din păcate, în afară de plimbare și bicicletă, eu nu sunt un mare pasionat de fitness, iar bicicleta a ieșit din discuție în această perioadă deoarece condițiile meteo au fost destul de rele în regiunea mea. Totuși, din câte am observat, Xiaomi Mi Smart Band 4 reușește să numere pașii chiar precis. Uneori mai adaugă câțiva pași fictivi pe care de fapt nu i-ai făcut, dar numărul lor este mic și nu afectează semnificativ statisticile. Vorbesc de maxim zece sau douăzeci de pași adăugați la mie.

Contorizarea pașilor cu Xiaomi Mi Smart Band 4
Contorizarea pașilor cu Xiaomi Mi Smart Band 4

Un lucru care mi-a plăcut în mod special la Xiaomi Mi Smart Band 4 a fost funcția ei de control media. Te întrebi despre ce este vorba? Banda îți oferă control asupra muzicii pe care o asculți de pe smartphone și suportă nu doar aplicații precum Spotify, ci și YouTube. Cu doar câteva atingeri ale benzii, poți face lucruri precum să ajustezi volumul sau să sari la următoarea melodie. Cred că este o facilitate bună atunci când ești afară alergând sau mergând pe bicicletă.

Xiaomi Mi Smart Band 4 oferă controale media
Xiaomi Mi Smart Band 4 oferă controale media

Mai mult, Xiaomi Mi Smart Band 4 are un ecran impresionant, luminos și ușor de citit chiar și în lumina soarelui, ceea ce se întâmplă des atunci când ai activități de fitness în aer liber.

Ecranul principal de pe Xiaomi Mi Smart Band 4
Ecranul principal de pe Xiaomi Mi Smart Band 4

Mai sunt și alte facilități pe care le-am apreciat și pe care sunt sigur că și mulți alții o fac. De exemplu, îmi place că Xiaomi Mi band 4 poate să îți arate notificări și mesaje pe care le primești pe smartphone, precum și să vibreze atunci când primești un apel telefonic sau când pornește alarma. Ecranul are o rezoluție excelentă și poate să afișeze chiar și notificări lungi, cu multe caractere.

Xiaomi Mi Smart Band 4 îți arată alerte de la aplicațiile de pe smartphone-ul tău
Xiaomi Mi Smart Band 4 îți arată alerte de la aplicațiile de pe smartphone-ul tău

De asemenea, funcția Find device (Găsire dispozitiv) este un alt lucru care mi-a fost cu adevărat util. Ideea este că am un copil mic, căruia îi place să îmi ia smartphone-ul ca să facă poze sau să se joace pe el. De multe ori, mi-l lasă în cele mai neașteptate locuri și de obicei îl găsesc foarte greu. Xiaomi Mi band 4 mi-a făcut viața mai ușoară: cu opțiunea Find device (Găsire dispozitiv), am putut să apăs pe câteva butoane pe ea și smartphone-ul meu a început să strige prin casă, ca să îl găsesc mai ușor. 🙂

Utilizarea Xiaomi Mi Smart Band 4 pentru a îmi găsi smartphone-ul
Utilizarea Xiaomi Mi Smart Band 4 pentru a îmi găsi smartphone-ul

La final, vreau să menționez și lucrurile care nu mi-au plăcut la această bandă. În primul rând, aș fi preferat ca ecranul ei să fie puțin curbat. Ar fi arătat mai elegant. Așa cum este acum, arată comun, deși este ceva normal pentru un dispozitiv de buget.

Xiaomi Mi Smart Band 4 nu impresionează cu felul în care arată
Xiaomi Mi Smart Band 4 nu impresionează cu felul în care arată

În al doilea rând, monitorizarea somnului nu este precisă deloc. Cel puțin pentru mine, Xiaomi Mi Smart Band 4 nu a reușit să îmi înregistreze corect timpii de somn, așa că a trebuit să editez manual înregistrările, zilnic. Aproape în fiecare noapte, cu câteva excepții, mă bag în pat și mă uit pe Netflix sau citesc. În aceste perioade, nu mă mișc mult. M-aș fi așteptat ca banda să facă presupuneri bazate nu doar pe mișcările mele, ci și pe ritmul cardiac (și alte informații pe care le colectează), și să vadă că nu dorm. În general, adorm undeva pe la ora 2 sau 3. Xiaomi Mi band 4 crede că am dormit de la 11 seara, iar statisticile sale sunt departe de adevăr. Poți ajusta aceste lucruri din aplicația Mi Fit dacă îți schimbi setările pentru obiceiuri, dar acest lucru este util doar dacă ai obiceiuri. Pentru cineva ca mine, cu un stil de viață aleator, cu timpi de somn și de trezire diferiți de la o zi la alta, Xiaomi Mi Smart Band 4 nu oferă o monitorizare bună a somnului.

Monitorizarea somnului cu Xiaomi Mi Smart Band 4 nu este precisă
Monitorizarea somnului cu Xiaomi Mi Smart Band 4 nu este precisă

Sunt și câteva lucruri care ar fi putut fi mai bune la aplicația Mi Fit și la mediul de software. Aplicația în sine arată bine și oferă toate lucrurile esențiale de care ai nevoie. Totuși, navigarea prin meniurile sale nu este intuitivă și nu poți să schimbi limba folosită de bandă astfel încât să fie diferită de cea a smartphone-ului. Din păcate, acesta este un aspect negativ pentru mine, deoarece multe din caracterele cu diacritice din limba română nu sunt afișate corect pe bandă atunci când smartphone-ul este setat pe engleză. Aș fi vrut să pot să îmi țin smartphone-ul pe engleză și banda pe română.

Xiaomi Mi Smart Band 4 afișează incorect caracterele cu diacritice
Xiaomi Mi Smart Band 4 afișează incorect caracterele cu diacritice

De asemenea, informațiile și statisticile de pe bandă sunt disponibile doar în aplicația Mi Fit. Drept urmare, nu le poți vedea într-un browser, de exemplu, sau să le exporți în vreun fel. Mai mult, deși trebuie să îți creezi un cont de utilizator la Xiaomi, conectarea la el este o experiență în funcție de norocul tău atunci când îți schimbi smartphone-ul. Eu, de exemplu, am folosit un smartphone cu Android (ASUS Zenfone Max Pro M2) cu ea și totul a decurs bine. Când am schimbat și am trecut la a folosi Xiaomi Mi Smart Band 4 cu un alt telefon, un iPhone SE, am conectat aplicația Mi Fit la același cont. Surpriza neplăcută a fost că toate datele mele au fost pierdute din cont, inclusiv exercițiile fizice, somnul și datele de ritm cardiac înregistrate înainte, cât am folosit smartphone-ul cu Android. Este o experiență foarte neplăcută, în special dacă ai ghinionul să o ai după luni sau ani de utilizare a serviciilor Xiaomi.

Utilizarea Xiaomi Mi Smart Band 4 a fost o experiență bună, dar și cu aspecte neplăcute. Hardware-ul său este excelent, are un ecran și o baterie bună, iar monitorizarea ritmului cardiac este precisă. Având în vedere prețul accesibil, aș spune că este un dispozitiv de fitness foarte bun pentru cei care sunt foarte atenți la bugetul lor. Însă, dacă vrei o bandă de fitness mai elegantă, mai precisă la monitorizarea somnului și care să îți ofere încrederea că nu riști să îți pierzi datele, atunci ar trebui să mai economisești ceva bani și să analizezi și alte opțiuni.

Tu ai cumpăra o Xiaomi Mi Smart Band 4?

Acum că ai terminat de citit acest review, care este părerea ta despre Xiaomi Mi Smart Band 4? Este o bandă de fitness pe care ai cumpăra-o sau pe care ai cumpărat-o deja? Care sunt motivele tale? Poți să îți exprimi opinia în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Sănătate Bluetooth Hardware și sunete Recenzii Recomandate