Review Fitbit Charge 2: Una dintre cele mai bune brățări de fitness!

Review Fitbit Charge 2: Una dintre cele mai bune brățări de fitness!
Rating

Majoritatea brățărilor și gadget-urilor de fitness tind să fie dispozitive cu un aspect pătrățos, lipsit de eleganță. Fitbit este una dintre companiile care a înțeles această problemă și cele mai noi dispozitive ale sale tind să arate mai bine decât ale competiției. Fitbit Charge 2 este una dintre cele mai populare brățări de fitness ale companiei, ea incluzând monitorizarea ritmului cardiac, moduri multisport, sesiuni ghidate de respirație și benzi interschimbabile. Vrei să știi dacă ți se potrivește Fitbit Charge 2? Citește această recenzie și află răspunsul:

Reclamă

Cui i se adresează Fitbit Charge 2?

Fitbit Charge 2 este o brățară de fitness care reprezintă o alegere foarte bună pentru:

 • Persoanele care vor să își îmbunătățească stilul de viață și vor să devină mai active
 • Utilizatorii care au probleme cu somnul și vor să înțeleagă mai multe despre ceea ce se întâmplă și cum să își rezolve problema
 • Persoanele care vor o brățară de fitness foarte bine integrată cu alte servicii de sănătate și fitness
 • Utilizatorii care vor o brățară de fitness cu o bună calitate a construcției și cu un design plăcut

Pro și contra

Sunt multe lucruri care ne plac la Fitbit Charge 2:

 • Oferă multe date care te ajută să-ți înțelegi mai bine rutina zilnică
 • Analiza somnului este foarte bine făcută
 • Benzile cu care porți brățara pot fi înlocuite cu ușurință. Nu trebuie să cumperi un alt Fitbit atunci când acestea se uzează
 • Ecranul OLED oferă notificări utile atunci când nu ești lângă smartphone
 • Arată mai bine și este mai bine construit decât generația precedentă a aceluiași produs
 • Integrarea foarte bună cu alte servicii de fitness și sănătate, inclusiv cu MyFitnessPal
 • Aplicația mobilă este excelentă, arată bine și este ușor de utilizat

Am identificat și câteva aspecte mai puțin pozitive la brățara de fitness Fitbit Charge 2:

 • Nu este rezistentă la apă
 • Precizia senzorului HR variază mai mult decât a celorlalți senzori, în funcție de ce faci, unde ești și cum îți așezi brățara pe mână
 • Nu are un cip GPS dar poate folosi GPS-ul de pe smartphone pentru o monitorizare mai detaliată
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Fitbit Charge 2 este una dintre cele mai bune brățări de fitness pe care le poți cumpăra. Am folosit-o două luni înainte de a scrie acestă recenzie, precum și modelul precedent, atunci când a fost lansat. Noua versiune reprezintă o îmbunătățire foarte vizibilă, care păstrează toate atuurile din trecut și îmbunătățește aproape toate punctele slabe. Un aspect care ne place foarte mult este calitatea construcției care acum este mult mai bună. Deși Fitbit Charge 2 nu are mereu o precizie de 100%, datele pe care le furnizează tind să fie foarte coerente. Ecosistemul de aplicații pe care Fitbit l-a creat este unul dintre cele mai bune din industrie și îi ajută pe utilizatori să se adapteze mai bine, să doarmă mai bine, să își îmbunătățească rutina zilnică și așa mai departe. Integrarea cu multe alte servicii de sănătate și fitness, sporește utilitatea acestui dispozitiv, în special pentru utilizatorii care își creează și un jurnal al alimentelor ori alte activități similare. Dacă ești în căutarea unui tracker de fitness excelent, ia în considerare Fitbit Charge 2.

Despachetarea Fitbit Charge 2

Brățara de fitness Fitbit Charge 2 vine într-o cutie albă, arătoasă, cu o poză mare a dispozitivului pe partea frontală.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

În cutie găsești o altă cutie, de data aceasta neagră, care conține dispozitivul Fitbit. Aceasta nu are nimic scris pe ea și se deschide precum o carte. Înăuntru găsești Fitbit Charge 2 și accesoriile sale, aranjate frumos.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

După ce despachetezi totul, găsești următoarele: Fitbit Charge 2, cablul de încărcare, garanția și ghidul pentru configurarea rapidă.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Experiența de despachetare a unui Fitbit Charge 2 este foarte plăcută și demnă de un dispozitiv premium. Pachetul conține tot ce ai nevoie pentru a configura și folosi brățara de fitness.

Reclamă

Design și caracteristici hardware

Am mai folosit dispozitive Fitbit în trecut și ne place faptul că noua generație de produse tinde să fie mai elegantă decât cea precedentă. Fitbit Charge 2 arată mult mai bine decât prima generație a aceluiași produs, este mai discretă și mai elegantă. De asemenea, calitatea construcției este mai bună. Brățara este creată dintr-un dintr-un elastomer flexibil și durabil.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Are un mecanism metalic pentru a prinde dispozitivul Fitbit de curea, realizat din oțel inoxidabil. Cureaua poate fi înlocuită și poți cumpăra mai multe, de culori diferite, pentru a se potrivi cât mai bine cu ținuta ta: negru, mov, albastru și turcoaz. Sunt disponibile în trei mărimi: mici, mari și extra mari. Noi am folosit versiunea mare, care este potrivită pentru majoritatea bărbaților. Poți găsi un ghid care te ajută să calculezi ce mărime ți se potrivește, aici.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Există și alte două versiuni mai scumpe ale acestui dispozitiv, care folosesc materiale premium: gunmetal și rose gold (aur trandafiriu). Versiunea gunmetal are o cataramă din oțel inoxidabil și un cadru creat printr-un proces de placare PVD. Versiunea rose gold are o cataramă din oțel inoxidabil, placată cu cu aur trandafiriu de 22k, precum și un cadru creat printr-un proces de placare PVD.. Acestea pot costa între 100 și 200 de lei mai mult decât modelul standard.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 2 are următorii senzori și următoarele componente: un senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac, un accelerometru pe 3 axe, un altimetru și un motor pentru vibrații, folosit pentru alerte și notificări. Le folosește pentru a oferi următoarele facilități: monitorizarea continuă a ritmului cardiac, sesiuni ghidate de respirație, monitorizarea activităților (pași, distanțe, caloriile consumate, etajele urcate, minutele de activitate), recunoașterea automată a exercițiilor (alergare, plimbări montane, ciclism și alte sporturi), mementouri să te miști, monitorizarea somnului, alarme și alerte (apeluri, mesaje text și calendar).

Fitbit Charge 2 are un ecran OLED destul de mare, cu fețe pentru ceas personalizabile (folosind aplicația Fitbit). Deși nu include un cip GPS, Fitbit Charge 2 poate folosi cipul GPS de pe smartphone pentru a colecta statistici.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 2 are un cip Bluetooth 4.0 pe care-l folosește pentru a se conecta la smartphone, tabletă sau alte dispozitive mobile. Dacă ai nevoie să-l folosești cu un PC desktop fără Bluetooth, trebuie să cumperi un dongle wireless, care se achiziționează separat. Sincronizările pot fi făcute pe o rază de până la 9 metri.

Această brățară de fitness este rezistentă la transpirație, stropi de apă și ploaie, dar nu rezistă când ești la înot ori atunci când faci duș, fiind nevoie să o dai jos în timpul acestor activități. Este o idee bună să o dai jos chiar și atunci când speli vasele.

Fitbit se laudă cu o autonomie a bateriei de până la 5 zile și putem confirma că această estimare reflectă realitatea, cel puțin în primele două luni de utilizare. Încărcarea poate varia ca durată, între o oră și două ore, ea fiind efectuată cu ajutorul cablului special din pachet.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Dacă vrei să citești despre toate caracteristicile oficiale ale acestui produs, mergi la această pagină: Fitbit Charge 2 Caracteristici.

Pe următoarea pagină a acestei recenzii, afli detalii despre software-ul Fitibit și experiența noastră de utilizare a brățării Fitbit Charge 2.

Descoperă: Sănătate Hardware și sunete Recenzii Recomandate