Review Fitbit Charge 2: Una dintre cele mai bune brățări de fitness!

Review Fitbit Charge 2: Una dintre cele mai bune brățări de fitness!
Rating

Experiența de utilizare a Fitbit Charge 2

Brățara de fitness Fitbit Charge 2 beneficiază de software-ul excelent creat de Fitbit pentru toate dispozitivele sale. Aplicația mobilă Fitbit este disponibilă pentru Android, iOS și Windows, iar interfața sa este ușor de folosit pentru a-ți administra dispozitivele și pentru a urmări detaliile rutinei tale zilnice. În primul rând, procesul de configurare merge foarte bine și presupune activarea Bluetooth pe dispozitivul tău mobil, împerecherea brățării și o actualizare de firmware, ceea ce este foarte bine.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Apoi, ajungi la ecranul Acasă al aplicației Fitbit și-ți poți personaliza dispozitivul și experiența de utilizare. Este o idee foarte bună să-ți creezi țeluri, să oferi detalii despre tine (vârstă, greutate, etc) și să specifici ce date vrei să afișeze pe ecranul OLED, cum vrei să fii notificat(ă), amplasarea sa pe mână și alte caracteristici. Când ai terminat de configurat totul, Fitbit Charge 2 îți monitorizează activitatea zilnică.

Reclamă

Aplicația Fitbit nu se rezumă doar la datele oferite de brățară. Poate folosi și date de pe smarphone precum și din alte servicii de sănătate și fitness integrate cu Fitbit (ex. MyFitnessPal), precum și date manuale oferite de utilizator, despre consumul său de apă și mâncare. În ceea ce privește integrarea cu alte servicii, poți vedea lista completă de parteneriate, aici.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Datele tale sunt sincronizate de fiecare dată când accesezi aplicația Fitbit dar și continuu, pe parcursul zilei, dacă activezi serviciul "All-Day Sync". Procesul este intuitiv și nu necesită muncă specială din partea ta. Ai nevoie doar să păstrezi Bluetooth activat pe smartphone. În cele două luni de utilizare, nu am avut probleme în nicio sincronizare de date. Conectivitatea Bluetooth a fost mereu la înălțime.

În afară de panoul de monitorizare, aplicația Fitbit are o secțiune dedicată pentru diverse provocări de fitness care ar trebui să te mențină motivat, o alta pentru diferite tipuri de activități fizice, una pentru a accesa comunitatea Fitbit și lista ta de prieteni și încă una pentru notificările pe care le primești de la prieteni și grupurile în care te-ai implicat.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Planurile de activități sunt oferite cu ajutorul unei alte aplicații, numită Fitbit Coach, care trebuie instalată separat. Un aspect important este faptul că acest serviciu este unul premium, care implică o plată lunară sau anuală. Din fericire, sunt incluse și exerciții gratuite, care te pot ajuta să-ți îmbunătățești forma fizică și să evaluezi dacă serviciul îți este potrivit sau nu.

În ceea ce privește datele pe care le primești, trebuie subliniat faptul că nu sunt niciodată perfecte, indiferent de ce măsori. Un aspect pozitiv este faptul că erorile sunt mici în comparație cu cantitatea de date înregistrate, iar informațiile disponibile sunt suficiente pentru a înțelege cât de activ ești și ce măsuri de îmbunătățire poți lua.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

În ceea ce privești inexactitățile, senzorul pentru monitorizarea ritmului cardiac are nevoie de cea mai multă grijă, iar acuratețea sa variază mai mult, în funcție de unde-l amplasezi pe mână, fiziologia ta și ce activități execuți. De asemenea, noi am observat erori și cu măsurătoarea pașilor, în timp ce conduceam mașina pe drumuri cu gropi. La fiecare groapă, Fitbit Charge 2 mai măsura un pas, ceea ce era amuzant dar și incorect.

Reclamă

Per total, suntem mulțumiți cu opțiunile de analiză și înregistrare a activităților zilnice oferite de Fitbit, atât în mod automat cât și manual. În ceea ce privește înregistrarea manuală, poți urmări activități precum alergarea, mersul și drumețiile, folosind cipul GPS de pe smartphone, astfel încât să obții statistici mai bune.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Un punct forte al Fitbit Charge 2 este monitorizarea somnului. Primești date detaliate despre tiparele tale de somn și poți compara datele tale cu ale altor persoane de același sex și aceeași vârstă. Un raport interesant este cel care îți spune cât timp petreci în fiecare etapă de somn: treaz, somn ușor, somn profund, somn REM. Îți oferă o perspectivă excelentă asupra calității somnului pe care-l ai.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Fitbit oferă un panou de control online, pentru persoanele care preferă să utilizeze un sait web pe un ecran mare, în locul aplicației pentru smartphone. Toți parametrii esențiali sunt încărcați în acest panou și poți intra în mai multe detalii cu ușurință. Dacă ești un utilizator corporatist care iubește panourile de bord, widget-urile și rapoartele vizuale, te vei bucura de saitul Fitbit.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Purtarea unui dispozitiv Fitbit Charge 2 este, în general, o experiență plăcută. Brățara este ușor de montat pe încheietură dar și de dat jos. În cele două luni de utilizare, înainte de a scrie această recenzie, nu am avut probleme cu alergii ori mâncărimi cauzate de brățară. Dar, nu o poți purta fără întrerupere, fără să mai simți nevoia să o dai jos puțin ori să schimbi mâna pe care este amplasată. Am preferat să o purtăm pe mână non-dominantă deoarece ne-am simțit mai confortabil astfel.

O facilitate inedită și utilă este alarma silențioasă, bazată pe vibrații care te trezesc fără a deranja alte persoane aflate în preajma ta. Astfel, dimineața devreme te poți trezi fără a trezi persoana care doarme lângă tine.

Fitbit Charge 2 îți poate crește productivitatea prin sistemul său de notificări, atunci când nu ai smartphone-ul lângă tine. Poți vedea pe Fitbit cine te sună, poți citi cel mai nou SMS primit și poți primi un memento despre următorul eveniment din calendarul tău.

Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 2 oferă o experiență de utilizare pozitivă, este confortabil de purtat și îți oferă multe date și o înțelegere foarte bună a rutinei tale zilnice. Deși datele oferite nu sunt perfecte, ele sunt suficient de precise pentru a te ajuta să revii în cea mai bună formă și să-ți îmbunătățești sănătatea și nivelul sportiv.

Care sunt cele mai utile date oferite de Fitbit Charge 2?

Am menționat în această recenzie că Fitbit Charge 2 nu oferă date cu o precizie de 100%, mai ales când vine vorba de monitorizarea ritmului cardiac. Dar, brățara ne oferă multe date care ne ajută să evaluăm nivelul de fitness și să ne îmbunătățim rutina zilnică:

  • Are o acuratețe bună atunci când măsoară pașii, cât de activ(ă) sau sedentar(ă) ești în fiecare zi
  • O excelentă monitorizare și analiză a somnului. Senzorul de monitorizare a ritmului cardiac crește calitatea acestei analize, în comparație cu alte brățări care nu au acest senzor
  • Monitorizare manuală a unor activități precum alergarea, plimbările montane și ciclismul, care oferă o mai bună înțelegere a activităților respective decât o fac aplicațiile standard pentru smartphone
Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2

Care este părerea ta despre Fitbit Charge 2?

După ce ai citit review-ul nostru, spune-ne părerea ta despre brățara de fitness Fitbit Charge 2. Dacă o ai deja, povestește-ne despre experiența ta de utilizare, pentru a îi ajuta și pe alți cititori să decidă dacă merită să și-o cumpere. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Sănătate Hardware și sunete Recenzii Recomandate