Review Garmin HRM-Fit: Monitorizare fitness pentru bustiera ta!

Review Garmin HRM-Fit: Monitorizare fitness pentru bustiera ta!
Rating

La CES 2024, Garmin a anunțat două dispozitive pentru femei ce acordă prioritate confortului și ușurinței de utilizare. Unul este o centură de piept numită Garmin HRM-Fit, care se atașează pe bustiere. Acest dispozitiv este compatibil cu mai multe smartwatch-uri, calculatoare de ciclism și diverse echipamente de fitness de la Garmin, atrăgând femeile care pasionate de activități sportive intense. Dacă ți-am stârnit curiozitatea și vrei să afli mai multe despre acest dispozitiv și ce poate face, citește această recenzie:

Reclamă

Garmin HRM-Fit: Pentru cine este o alegere potrivită?

Garmin HRM-Fit este o alegere excelentă pentru:

  • Femeile care au nevoie de monitorizare cardiacă detaliată în timpul activităților intense, precum alergare sau ciclism
  • Utilizatorii de smartwatch-uri Garmin, compatibile cu protocolul ANT+

Pro și contra

Iată lucrurile care-mi plac la Garmin HRM-Fit:

  • Ușor de prins pe majoritatea bustierelor sportive
  • Confortabil de purtat în timpul activităților fizice
  • Oferă date detaliate despre monitorizarea ritmului cardiac
  • Autonomie a bateriei de un an

Cât despre dezavantaje:

  • Este scump
  • Pentru a profita la maximum de el, trebuie să-l asociezi cu o listă limitată de smartwatch-uri Garmin
Notă produs 4/5

Verdict

Garmin HRM-Fit este un tracker de fitness util pentru femei, care este compatibil cu multe tipuri de dispozitive de fitness, precum și cu unele ceasuri inteligente Garmin cu conectivitate ANT+. Acest dispozitiv nu se adresează utilizatorilor ocazionali, care vor să-și îmbunătățească condiția fizică în general, ci femeilor care practică la modul serios sporturi de mare intensitate fizică, precum alergare sau ciclism, și care vor o imagine aprofundată a antrenamentului și a condiției fizice generale a corpului lor. Intenționezi să participi la un maraton, la un triatlon Ironman sau la o altă competiție, unde trebuie să fii în cea mai bună condiție fizică? Atunci Garmin HRM-Fit va fi un partener de antrenament util, care te va ajuta în călătoria ta. Pentru femeile cu obiective de fitness mai simple, un smartwatch obișnuit, precum Garmin Lily 2 Classic, lansat cu Garmin HRM-Fit, este mai mult decât suficient.

Despachetarea lui Garmin HRM-Fit

Garmin HRM-Fit sosește într-o cutie mică de carton gri, cu o imagine a dispozitivului și numele produsului în partea de sus. În afară de elementele evidente de branding, există puține informații pe cutie despre produsul pe care tocmai l-ai cumpărat. Trebuie să deschizi cutia pentru a afla mai multe.

Ambalajul lui Garmin HRM-Fit

Ambalajul lui Garmin HRM-Fit

În cutie se află HRM-Fit, un pliant cu informații despre siguranță și despre produs, precum și un ghid vizual despre cum să porți acest dispozitiv, cum să-l conectezi la smartphone și cum să-l speli și să-l usuci. Acest pliant conține informații utile și-ți recomand să-l ții la îndemână.

Tot ce găsești în cutie

Tot ce găsești în cutie

Experiența de despachetare pentru Garmin HRM-Fit este rapidă și simplă. În interiorul cutiei, găsești doar cele mai importante informații de care ai nevoie pentru a folosi acest produs, fără accesorii sau elemente speciale de ambalare.

Reclamă

Design și specificații hardware

Garmin HRM-Fit este un dispozitiv pe care trebuie să-l fixezi pe o bustieră pentru sport. Scopul său principal este de a-ți monitoriza ritmul cardiac în timp real și cu o precizie similară cu cea a dispozitivelor medicale. Acesta are dimensiunile de 33,5 x 3,3 x 1,7 cm și cântărește doar 53 de grame.

Garmin HRM-Fit

Garmin HRM-Fit

Pe partea din față a centurii, există trei clipsuri: unul mai mare în mijloc, unde este imprimat logoul Garmin, și două mai mici pe laterale.

Observă cele trei clipsuri din față

Observă cele trei clipsuri din față

Garmin HRM-Fit are doi senzori de ritm cardiac pe spatele centurii. Aceștia oferă date precise privind ritmul cardiac pentru diverse activități, inclusiv alergare, ciclism, antrenament de forță, HIIT și exerciții de fitness.

Senzorii sunt pe spatele centurii

Senzorii sunt pe spatele centurii

Pentru a trimite aceste date către smartphone-ul tău, Garmin HRM-Fit funcționează atât cu Bluetooth, cât și cu protocolul ANT+ și se poate conecta prin Bluetooth la până la trei dispozitive. Chiar dacă această centură se poate conecta prin Bluetooth la orice smartwatch Garmin, dacă vrei să ai acces la toate datele pe care le poate furniza, trebuie să folosești un smartwatch Garmin compatibil, care oferă conectivitate ANT+. Apoi, poți asocia Garmin HRM-Fit pentru a capta dinamica alergării tale cu parametri de antrenament mai avansați: oscilația verticală, echilibrul dintre timpul de contact cu solul, lungimea pasului, raportul vertical și multe altele.

Reclamă

Lista de smartwatch-uri compatibile include modele mai scumpe, destinate utilizatorilor profesioniști, precum Garmin Epix Pro (Gen 2) sau Forerunner 965. Dacă vrei să ai acces la astfel de date, trebuie să consulți compatibilitatea dintre HRM-Pro şi Pro Plus înainte de a achiziționa Garmin HRM-Fit.

Observă logoul Garmin pe clipul din mijloc

Observă logoul Garmin pe clipul din mijloc

Garmin HRM-Fit are o rezistență la apă de până la 3 ATM, ceea ce înseamnă că poate face față la transpirație, stropi, ploaie sau zăpadă, duș și sărituri în apă. Totuși, nu este potrivit pentru înot.

În interiorul clipsului din mijloc, ai fanta pentru baterie. Garmin HRM-Fit utilizează o baterie CR2023, care ar trebui să dureze până la un an, dacă folosești dispozitivul cam o oră pe zi, în medie. După cum poți vedea în imaginea de mai jos, bateria poate fi scoasă și schimbată atunci când este complet descărcată.

Garmin HRM-Fit folosește o baterie CR2023

Garmin HRM-Fit folosește o baterie CR2023

În ceea ce privește designul și specificațiile, Garmin HRM-Fit arată ca un dispozitiv specializat, care-și propune să fie confortabil pentru femeile ce practică sporturi de mare intensitate, precum alergare sau ciclism, și care doresc date detaliate privind ritmul cardiac.

NOTĂ: Pentru mai multe specificații tehnice și o listă completă de caracteristici, accesează această pagină: Garmin HRM-Fit.

Purtarea și utilizarea lui Garmin HRM-Fit

Dacă te uiți la numele autorului de la începutul acestei recenzii, este evident că sunt bărbat. Prin urmare, nu am putut testa personal acest dispozitiv. De aceea, am rugat-o pe prietena mea să poarte acest dispozitiv timp de câteva zile și să facă niște antrenamente cu el. Am adunat impresiile ei, i-am pus multe întrebări și m-am uitat la toate datele trimise de centură către smartphone-ul ei. Așadar, ceea ce voi prezenta în continuare este o combinație între experiența ei și observațiile mele.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le reții este faptul că Garmin HRM-Fit necesită să porți o bustieră mulată pentru sport, deoarece cureaua are nevoie ca senzorii să stea direct pe piele, pentru a capta datele cu acuratețe. Compania spune că funcționează cel mai bine cu bustiere pentru sport cu susținere medie și mare, deoarece pieptul tău are nevoie de această susținere în timpul activităților de intensitate ridicată, precum alergare sau ciclism. Această centură nu va funcționa cu bustierele care se închid cu fermoar în față sau care au benzi lungi sau late în partea de jos. Pentru a fixa centura Garmin HRM-Fit pe bustiera ta, începe mai întâi cu clipsul din mijloc, iar apoi prinde-le pe cele două laterale.

Fixarea dispozitivului Garmin HRM-Fit pe o bustieră pentru sport

Fixarea dispozitivului Garmin HRM-Fit pe o bustieră pentru sport

Apoi, poți conecta HRM-Fit cu aplicația Garmin Connect, disponibilă gratuit pentru Android și iOS. Aplicația se ocupă de asocierea dintre smartwatch-ul tău Garmin și HRM-Fit. Un aspect de reținut este că senzorii lui Garmin HRM-Fit trebuie să fie ușor umezi pe piele pentru a trimite măsurători precise.

Garmin HRM-Fit se conectează cu aplicația Garmin Connect de pe telefonul tău

Garmin HRM-Fit se conectează cu aplicația Garmin Connect de pe telefonul tău

Prietena mea a apreciat cât de confortabil de purtat este Garmin HRM-Fit pe sub haine în timpul antrenamentelor și pe parcursul zilei. Corpul ei s-a obișnuit destul de repede să-l poarte și a uitat repede că-l are pe ea. Din punct de vedere al confortului, HRM-Fit este un partener bun atunci când monitorizezi o alergare de viteză (sprint) sau o sesiune de ciclism.

Garmin HRM-Fit este confortabil de purtat pe bustiera ta

Garmin HRM-Fit este confortabil de purtat pe bustiera ta

O problemă întâlnită în timp ce testam Garmin HRM-Fit a fost că aveam nevoie de un smartwatch Garmin capabil să se conecteze prin protocolul ANT+. Noi aveam doar Garmin Lily 2 Classic, pe care l-am examinat recent. Din această cauză, nu am putut obține date despre dinamica alergării de la HRM-Fit. Nu putem spune cum arată și cât de util este pentru femeile care iau în serios alergarea sau ciclismul. Vreau să profit de această ocazie pentru a reitera faptul că trebuie să acorzi atenție și smartwatch-ului pe care intenționezi să-l folosești împreună cu această centură. Atunci când folosești Garmin HRM-Fit cu un smartwatch Garmin, care se poate conecta doar prin Bluetooth, primești doar un raport detaliat al ritmului cardiac, asemănător unui ECG. Chiar dacă nu avem un dispozitiv medical pentru a compara, măsurătorile HRM-Fit au părut precise și puțin mai bune decât cele măsurate de smartwatch-urile obișnuite, pe care le-am testat recent.

Raportul ritmului cardiac oferit de Garmin HRM-Fit

Raportul ritmului cardiac oferit de Garmin HRM-Fit

Dar dacă nu ai smartwatch-ul ci doar Garmin HRM-Fit la tine? În acest caz, centura poate raporta și numărul de pași făcuți, caloriile arse și minutele petrecute făcând activități fizice intense.

Datele raportate de Garmin HRM-Fit

Datele raportate de Garmin HRM-Fit

Deși are unele cerințe stricte în ceea ce privește smartwatch-urile compatibile, Garmin HRM-Fit este un tracker de fitness capabil pentru femei. Este confortabil de purtat în timpul exercițiilor și oferă date utile privind ritmul cardiac, mai precise decât ceea ce pot face ceasurile inteligente obișnuite.

Îți place Garmin HRM-Fit?

Aceasta a fost o recenzie neobișnuită pentru un dispozitiv unic, cu un design inovator. Înainte de a închide, ce părere ai? Îți place Garmin HRM-Fit? Îl consideri util? Ți se par utile datele pe care le colectează pentru a-ți atinge obiectivele sportive și de fitness? Comentează folosind opțiunile de mai jos și spune-mi punctul tău de vedere.

Descoperă: Sănătate Android Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate