Review HUAWEI WATCH D: Monitorizarea tensiunii la încheietura ta!

Review HUAWEI WATCH D: Monitorizarea tensiunii la încheietura ta!
Rating

Când am auzit pentru prima dată de HUAWEI WATCH D, am fost atras de conceptul unui ceas care poate măsura tensiunea arterială direct de la încheietura mâinii, fără să fie nevoie de manșete externe. Iar când am primit comunicatul de presă care anunța că acest dispozitiv a fost certificat ca fiind un dispozitiv medical de clasa II în Uniunea Europeană, China și alte țări, am fost super curios să-l testez. Prin urmare, dacă vrei să afli mai multe despre HUAWEI WATCH D și despre experiența de utilizare din viața de zi cu zi, citește această recenzie:

Reclamă

HUAWEI WATCH D: Pentru cine este o alegere potrivită?

HUAWEI WATCH D este o alegere excelentă pentru:

  • Persoanele cu hipertensiune arterială și alte probleme cardiovasculare
  • Orice persoană cu mâini mari, dispusă să poarte dispozitive de tip wearable mai grele
  • Începătorii care doresc să-și monitorizeze activitățile fizice
  • Cei care vor un dispozitiv de fitness și sănătate cu o autonomie mare a bateriei

Pro și contra

Sunt multe lucruri care-mi plac la HUAWEI WATCH D:

  • Este certificat ca fiind un dispozitiv medical de clasa II pentru monitorizarea tensiunii arteriale
  • Funcții excelente de monitorizare cardiacă și a sănătății
  • Analiză a somnului de top
  • Ecran AMOLED luminos cu vizibilitate foarte bună în aer liber
  • Autonomie excelentă a bateriei

Există și câteva dezavantaje de luat în considerare:

  • Este mare și greu
  • Nu are difuzor
  • Mai puține funcții, comparativ cu alte dispozitive similare
Notă produs 4/5

Verdict

HUAWEI WATCH D este un dispozitiv inovator care încearcă să estompeze granița dintre dispozitivele de fitness de tip wearable și dispozitivele medicale certificate. Asta înseamnă că firma a trebuit să facă un compromis pentru a oferi funcții precum monitorizarea excelentă a tensiunii arteriale. Și totuși, au reușit să creeze un produs extrem de valoros pentru persoanele care trebuie să-și monitorizeze sănătatea cardiovasculară. Dacă ai nevoie să-ți urmărești activ sănătatea cardiacă și nu te deranjează să încerci un dispozitiv portabil mai greu, atunci cred că vei aprecia ceea ce oferă HUAWEI WATCH D.

Despachetarea lui HUAWEI WATCH D

HUAWEI WATCH D este ambalat într-o cutie simplă de carton alb, cu o imagine a dispozitivului pe partea de sus, împreună cu numele produsului și sistemul de operare folosit.

Ambalajul folosit pentru HUAWEI WATCH D

Ambalajul folosit pentru HUAWEI WATCH D

Nu există informații tipărite pe lateralele cutiei. Pe spate, găsești detalii despre produsul pe care l-ai cumpărat, data fabricației și numărul de serie.

În interiorul cutiei, se află următoarele elemente: ceasul WATCH D propriu-zis, suportul său de încărcare, rigla de circumferință a încheieturii, pe care ar trebui s-o folosești pentru a identifica dimensiunea de curea de care ai nevoie, cureaua și perna de aer de mărimea L deja montate pe ceas, o husă pentru perna de aer de mărimea L, o curea separată, perna de aer și husa pentru perna de aer de mărimea M, o husă independentă (folosită atunci când scoți perna de aer), manualul de utilizare, instrucțiunile pentru purtare (recomand călduros să le citești) și detalii despre garanție.

Tot ce găsești în cutie

Tot ce găsești în cutie

Despachetarea HUAWEI WATCH D este o experiență surprinzătoare, deoarece include accesorii neobișnuite pentru un smartwatch sau un ceas de fitness. Cu toate acestea, de îndată ce începi să citești manualul de utilizare și instrucțiunile de purtare și treci prin configurarea inițială, lucrurile încep să capete sens.

Reclamă

Design și caracteristici hardware

Este posibil ca, după ce scoți din cutie HUAWEI WATCH D și-l ții în mână, să fii intimidat de mărimea și greutatea sa. Ceasul în sine are o dimensiune de 51 x 38 x 13,6 mm și cântărește 40,9 grame fără curea și 91 de grame când are montată cureaua mare. Aceste valori îl fac mare și greu în comparație cu dispozitivele de fitness tradiționale. De exemplu, dispozitivul meu Fitbit Versa 3 cântărește doar jumătate din această greutate și este vizibil mai subțire.

HUAWEI WATCH D este mare, greu și intimidant

HUAWEI WATCH D este mare, greu și intimidant

Însă HUAWEI WATCH D nu este un ceas de fitness clasic, ci unul inovator, care încearcă să estompeze granițele dintre dispozitivele medicale și cele de fitness. De exemplu, să presupunem că-l compari cu un tensiometru clasic. În acest caz, are doar 1/25 din dimensiunea acestuia și cântărește doar 1/6 din greutatea sa, comparație conform căreia este foarte mic și portabil. Și apropo de dispozitive medicale, HUAWEI WATCH D este primul produs de acest tip care a primit o certificare de dispozitiv medical de clasa II din partea Uniunii Europene, a Chinei și a altor țări.

Perna de aer pe care-o vezi alături de cureaua obișnuită din fluoroelastomer ajută HUAWEI WATCH D să realizeze citiri precise ale tensiunii arteriale. Dar este, de asemenea, ceea ce-l face mai voluminos decât alte ceasuri de fitness. Totuși, suprafața pernei de aer este învelită într-o husă din pânză, confortabilă pentru piele. Micropompa încape în carcasa compactă a ceasului și poate crește presiunea până la 300 mmHg, răspunzând astfel nevoilor de monitorizare a tensiunii arteriale ale utilizatorilor hipotensivi.

HUAWEI WATCH D măsoară cu precizie tensiunea arterială

HUAWEI WATCH D măsoară cu precizie tensiunea arterială

HUAWEI WATCH D are un ecran AMOLED de 1,64 inchi cu o rezoluție de 456 x 280 pixeli și 326 ppi (densitatea pixelilor). După cum poți vedea în imaginea de mai jos, acesta folosește, de asemenea, sticlă 2.5D curbată, protejată de o ramă rezistentă din aliaj de aluminiu, cu două butoane pe lateral. Carcasa ceasului este disponibilă doar în culoarea negru grafit, iar curelele doar pe negru.

Ecranul AMOLED este mare si vizibil

Ecranul AMOLED este mare si vizibil

În interiorul lui HUAWEI WATCH D, se află o baterie Li-Ion nedetașabilă de 160 mAh, care, conform companiei, ar trebui să asigure o autonomie de până la 7 zile de utilizare. Primești, de asemenea, 4 GB de spațiu de stocare internă, monitorizare GPS, Bluetooth 5.1 și NFC. În plus, acest dispozitiv beneficiază de protecție IP68 împotriva prafului și a apei, ceea ce înseamnă că-l poți purta când înoți. Ce-i lipsește, totuși, este un difuzor.

Curelele sunt mari, nu-i așa?

Curelele sunt mari, nu-i așa?

WATCH D dispune, de asemenea, de o listă cuprinzătoare de senzori: un accelerometru, un giroscop, un senzor optic de ritm cardiac, un senzor de lumină ambientală, un senzor de temperatură, un senzor de presiune diferențială și un senzor Hall. Sistemul de operare instalat este HarmonyOS 2.1 de la HUAWEI, care asigură compatibilitatea între WATCH D și dispozitivele Android și iOS.

Dacă vrei să analizezi toate specificațiile acestui dispozitiv de sănătate și fitness, vizitează pagina sa oficială: HUAWEI WATCH D.

Reclamă

Configurarea și utilizarea lui HUAWEI WATCH D

Înainte de a configura HUAWEI WATCH D, citește și respectă instrucțiunile de purtare. Acestea sunt foarte importante dacă vrei citiri precise ale tensiunii arteriale. Apoi, instalează aplicația HUAWEI Health pe smartphone-ul tău. Dacă folosești un iPhone, cea mai nouă versiune se află în App Store. Însă, dacă utilizezi un dispozitiv cu Android, care nu este fabricat de HUAWEI, trebuie să accesezi pagina web a aplicației pentru a o descărca. Utilizatorii de smartphone-uri HUAWEI pot găsi aplicația în AppGallery. Următorul pas este să-ți creezi un cont HUAWEI, să te conectezi la aplicația HUAWEI Health, să-ți selectezi ceasul și să parcurgi procesul de configurare. Există mai mulți pași, inclusiv acordarea multor permisiuni aplicației HUAWEI Health, configurarea notificărilor și căutarea de actualizări de software pentru ceasul tău.

Configurarea lui HUAWEI WATCH D

Configurarea lui HUAWEI WATCH D

Aplicația HUAWEI Health este ușor de utilizat și organizată logic. Cu ajutorul acesteia, poți personaliza și interacționa cu toate funcțiile lui HUAWEI WATCH D. Nu trebuie să instalezi nimic altceva pentru a-ți folosi pe deplin ceasul. Secțiunile de pe pagina de pornire sunt organizate în jurul principalelor caracteristici ale produsului și pot fi personalizate și aranjate în funcție de nevoile tale.

HUAWEI Health este ușor de folosit

HUAWEI Health este ușor de folosit

Sunt disponibile o mulțime de date despre sănătate, începând cu numărul de pași pe care-i faci în fiecare zi, continuând cu monitorizarea cardiacă și terminând cu greutatea ta și cantitatea de apă consumată în fiecare zi. Dacă derulezi totul, s-ar putea să te simți intimidat la început, dar, cu timpul, vei înțelege totul mai bine. În timp, primești și rapoarte utile despre sănătatea ta. Unul dintre cele mai importante rapoarte este cel pentru somn. Am fost impresionat de cât de multe date adună HUAWEI WATCH D și de cât de bine realizate sunt rapoartele despre somn.

Analiza somnului este excelentă

Analiza somnului este excelentă

Monitorizarea cardiacă este un alt punct forte al acestui produs. Poți face cu ușurință EKG-uri și-ți poți măsura tensiunea arterială, ritmul cardiac și nivelul de oxigen din sânge. Rapoartele pe care le primești sunt detaliate și ușor de înțeles. Este foarte util să păstrezi o evidență a tuturor acestor date dacă suferi de hipertensiune arterială, cea mai răspândită formă de boală cardiovasculară din lume, conform Organizației Mondiale a Sănătății (WHO). Poți seta și mementouri pentru a te asigura că-ți măsori tensiunea arterială la intervale regulate. Pentru a te ajuta și mai mult, HUAWEI WATCH D înregistrează dacă tensiunea arterială este ridicată sau scăzută și te avertizează cu privire la potențiala apariție a unei crize hipertensive.

Ai nevoie de un istoric al EKG-urilor tale?

Ai nevoie de un istoric al EKG-urilor tale?

Cu ajutorul lui HUAWEI WATCH D, poți monitoriza multe activități fizice (aproximativ 70), iar cipul GPS ajută, oferind date precise. Cu toate acestea, mi-a lipsit prezența unui difuzor, pentru a obține rapoarte audio în timp ce fac exerciții fizice sau pentru a răspunde la apeluri telefonice scurte de la încheietura mâinii.

Monitorizarea activităților funcționează bine

Monitorizarea activităților funcționează bine

Revenind la monitorizarea antrenamentelor: atâta timp cât nu ești un atlet profesionist, precizia monitorizării și cantitatea de date sunt satisfăcătoare. Una dintre cele mai atractive funcții este Urmărire Dinamică, ce creează un videoclip cu progresul tău pe o hartă, cu diverse repere, la care poți adăuga imagini. Videoclipul poate fi editat rapid și încărcat ca o poveste pe Facebook, Instagram, WhatsApp, TikTok etc.

Utilizarea lui HUAWEI WATCH D este o experiență agreabilă per total, cel puțin dacă ești un bărbat cu mâini relativ mari. Dispozitivul reacționează rapid, poți vedea și interacționa ușor cu ecranul, chiar și în lumina directă a soarelui, iar butoanele fizice sunt excelente, mai ales atunci când îți folosești ceasul cu mâinile transpirate. Dar principalele sale dezavantaje sunt dimensiunea și greutatea.

Butoanele fizice sunt utile

Butoanele fizice sunt utile

WATCH D poate fi destul de incomod de purtat, mai ales în primele zile de utilizare. În primul rând, nu mi-a plăcut să-l port în timpul somnului. Mi s-a părut prea greu, deși nu sunt tocmai un tip mic și folosesc de ani de zile alte dispozitive portabile, inclusiv în timpul nopții. Din păcate, HUAWEi WATCH D a fost dispozitivul cu care m-am obișnuit cel mai greu dintre toate. Nu cred că acest ceas va fi apreciat de femei sau de persoanele cu mâini mici, care nu doresc să folosească dispozitive voluminoase și grele. Sper ca versiunile viitoare să cântărească ceva mai puțin pentru a-i crește farmecul.

Iată tensiunea mea arterială chiar înainte de a scrie această recenzie

Iată tensiunea mea arterială chiar înainte de a scrie această recenzie

Un alt aspect cu care unele persoane ar putea avea probleme este reprezentat de pernele de aer. Deși sunt necesare pentru măsurarea precisă a tensiunii arteriale, acestea tind să absoarbă și să rețină transpirația și apa pentru o perioadă lungă de timp. Să presupunem că nu le cureți în mod regulat și că nu le scoți când știi că vei transpira mult. În acest caz, acestea pot dezvolta mirosuri neplăcute și pot deveni incomod de purtat. Totodată, categoric nu ar trebui să înoți cu ele puse.

Pernele de aer rețin transpirația și apa

Pernele de aer rețin transpirația și apa

Când vine vorba de funcțiile smartwatch, nu primești prea multe, în afară de notificările aplicațiilor. Poți respinge apelurile, dar nu poți răspunde la ele; poți să vezi mesajele sau e-mailurile primite și să răspunzi folosind răspunsuri rapide. Cu toate acestea, nu ai la dispoziție o tastatură pe ecran și nici capacitatea de a dicta răspunsuri.

Poți răspunde la mesaje folosind răspunsuri rapide și emoticoane

Poți răspunde la mesaje folosind răspunsuri rapide și emoticoane

În ceea ce privește autonomia bateriei, HUAWEI promite până la 7 zile de funcționare cu o încărcare completă. Deși experiența mea de testare nu a fost îndelungată, am observat că, atunci când folosești mai intens HUAWEI WATCH D, cu o scurtă monitorizare zilnică prin GPS, ai probabil aproximativ 5 zile de utilizare. Cu toate acestea, utilizatorii mai puțin activi vor ajunge aproape de o săptămână întreagă de utilizare cu o încărcare, ceea ce este minunat.

HUAWEI WATCH D este eficient la ceea ce a fost menit să facă. Este un dispozitiv de sănătate de nișă pentru persoanele care au nevoie să-și monitorizeze tensiunea arterială și alte date legate de inimă. Însă este, de asemenea, mare și greu, ceea ce face ca numai bărbații și persoanele cu mâini mari să-l poată purta în mod regulat, acestora fiindu-le mai ușor să se obișnuiască cu el.

Reclamă

Funcțiile de pe HUAWEI WATCH D

HUAWEI WATCH D se concentrează pe a te ajuta să-ți monitorizezi și să-ți menții sănătatea și a-ți îmbunătăți nivelul de fitness. Compania spune că acest dispozitiv poate monitoriza mai mult de 70 de antrenamente. Însă aceste moduri nu sunt accesibile de pe WATCH D, ci din aplicația HUAWEI Health. De pe ceasul propriu-zis, poți începe să monitorizezi doar următoarele activități: Outdoor run (Alergare în aer liber), Indoor run (Alergare în interior), Outdoor walk (Plimbare în aer liber), Indoor walk (Plimbare în interior), Outdoor cycle (Ciclism în aer liber), Indoor cycle (Ciclism în interior), Jump rope (Sări cu coarda), Elliptical (Eliptică), Rower (Canotaj) și Other (Altele). Această listă este puțin cam scurtă și inferioară celei de pe HUAWEI WATCH GT 3 Pro.

HUAWEI WATCH D poate monitoriza în jur de 70 de antrenamente.

HUAWEI WATCH D poate monitoriza în jur de 70 de antrenamente.

Pe lângă funcția clasică de contorizare a pașilor și cea de urmărire a activităților sportive, HUAWEI WATCH D oferă numeroase funcții de monitorizare a sănătății:

  • Blood pressure (Tensiune arterială) - principalul motiv pentru a cumpăra acest dispozitiv, pentru care a primit certificare ca dispozitiv medical de clasa II. Deși nu aveam un tensiometru medical, măsurătorile realizate au fost foarte apropiate de cele raportate de medicul meu cu o lună înainte.
  • Heart rate monitoring (Monitorizarea ritmului cardiac) - monitorizare automată și manuală, ritm cardiac în repaus și curba ritmului cardiac.
  • SpO2 monitoring (Monitorizare SpO2) - monitorizare automată și la cerere a nivelului de oxigen din sânge.
  • ECG analysis (Analiza EKG) - WATCH D include un senzor EKG (ECG), care oferă măsurători EKG cu un singur electrod, analiză în timp real, ritm sinusal, fibrilație atrială și evaluări ale bătăilor atriale și ventriculare premature. Dacă atingi electrodul de pe partea laterală a HUAWEI WATCH D timp de 30 de secunde, obții un rezultat EKG în timp real.
  • Sleep monitoring (Monitorizarea somnului) - este una dintre cele mai bune de pe piață. În fiecare dimineață, primești rezultate detaliate, care arată câte ore de somn ai dormit, cât timp ai petrecut în fiecare etapă de somn și detalii despre aspectele care trebuie îmbunătățite.
  • Skin temperature monitoring (Monitorizarea temperaturii pielii) - îți poți monitoriza temperatura pielii și poți afla informații utile, în special atunci când ești răcit sau nu te simți bine.
  • Stress monitoring (Monitorizarea stresului) - se calculează la cerere sau automat un scor de stres, folosind datele privind fluctuația ritmului cardiac și modelele de stres.
  • Guided breathing (Respirație ghidată) - pentru a-ți reduce nivelul de stres.
  • Cycle calendar (Calendar pentru ciclu) - monitorizare a ciclului menstrual pe baza datelor introduse de utilizator.

Măsurătorile tensiunii arteriale sunt utile

Măsurătorile tensiunii arteriale sunt utile

Funcțiile smartwatch de pe HUAWEI WATCH D sunt puține și elementare, comparativ cu smartwatch-uri, precum Samsung Galaxy Watch5 sau Apple Watch Series 8. În orice caz, iată ce primești:

  • Posibilitatea de a respinge apelurile sau de a răspunde la acestea printr-un SMS. Nu poți accepta apeluri pe HUAWEI WATCH D.
  • Primești notificări de la aplicațiile pe care le alegi (WhatsApp, Messages, Messenger etc.) și poți răspunde cu răspunsuri predefinite și emoticoane.
  • Rapoarte meteo pentru locația ta.
  • Ceas deșteptător, cronometru și contor de timp.
  • Control pentru muzica pe care o asculți pe smartphone. Nu poți copia muzică pe WATCH D, dar poți controla muzica ascultată pe Spotify în timp ce alergi, de exemplu.
  • O lanternă de bază, care poate fi utilă în anumite momente.
  • O funcție de localizare a telefonului.
  • Watch faces (Fețe pentru ceas) - poți alege dintr-o colecție de fețe de ceas gratuite și contra cost, pentru a-ți personaliza smartwatch-ul.

O funcție ce lipsește este HUAWEI Wallet. Compania spune că WATCH D are NFC, dar nu pare să fie folosit. Valoarea acestui dispozitiv ar crește dacă ar fi adăugate plățile NFC.

Ai la dispoziție câteva fețe de ceasuri frumoase

Ai la dispoziție câteva fețe de ceasuri frumoase

HUAWEI WATCH D strălucește prin abordarea sa în ceea ce privește monitorizarea sănătății. Da, poți monitoriza și activitățile sportive, dar nu este un dispozitiv impresionant în acest sens, iar funcțiile sale de smartwatch sunt puține.

Ce părere ai despre HUAWEI WATCH D?

A fost o lectură lungă și ai ajuns la finalul acestei recenzii. Acum știi la ce este bun HUAWEI WATCH D și unde nu excelează. Înainte de a închide această filă în browser, aș dori să știu părerea ta: Ce părere ai despre acest ceas? Ai lua în considerare achiziționarea lui? Îți place abordarea sa inovatoare în ceea ce privește monitorizarea sănătății? Comentează folosind opțiunile de mai jos și spune-mi ce părere ai.

Descoperă: Sănătate Android Hardware și sunete iOS Recenzii