Review Garmin Lily 2 Classic: Smartwatch elegant pentru femei

Review Garmin Lily 2 Classic: Smartwatch elegant pentru femei
Rating

O mulțime de ceasuri inteligente arată ca niște piese de tehnologie voluminoase și grele, legate la încheietura mâinii tale. Deși multe smartwatch-uri le pot fi utile femeilor, puține sunt concepute doar pentru ele și chiar mai puține arată ca niște ceasuri frumoase, pe care le-ai purta chiar și în timpul unui eveniment de modă. Garmin vrea să schimbe asta cu modelele Lily 2 și Lily 2 Classic, lansate recent. Aceste smartwatch-uri sunt similare, dar există câteva diferențe minore între ele. Ambele arată frumos și au potențialul de a fi dispozitive excelente pentru femei. Garmin Lily 2 Classic este modelul mai scump și mai sofisticat dintre cele două, un smartwatch pe care multe femei îl vor admira și pe care își vor dori să-l poarte. Dar este acesta un smartwatch bun? Citește această recenzie pentru a afla răspunsul:

Reclamă

Garmin Lily 2 Classic: Pentru cine este o alegere potrivită?

Garmin Lily 2 Classic este o alegere excelentă pentru:

 • Femeile ce-și doresc un smartwatch mic și elegant
 • Persoanele care vor să-și monitorizeze sănătatea și activitățile de fitness în general
 • Femeile pasionate de dans, yoga, meditație și alte activități pentru un stil de viață sănătos

Pro și contra

Iată lucrurile care-mi plac la Garmin Lily 2 Classic:

 • Design frumos și culori elegante
 • Este mic, ușor și foarte confortabil de purtat
 • Ecranul ascuns păstrează confidențialitatea datelor tale
 • Monitorizare utilă a ciclurilor menstruale și a sarcinii
 • Efectuează bine toate activitățile de bază de monitorizare a sănătății și a condiției fizice
 • Noua funcție de monitorizare Dance Fitness

Există și unele dezavantaje:

 • Garmin Pay nu este disponibil pe modelul mai ieftin Garmin Lily 2
 • Ecranul tactil nu răspunde întotdeauna la apăsările tale
 • Nu are GPS încorporat (totuși, poate folosi GPS-ul de pe telefon)
Notă produs 4/5

Verdict

Garmin Lily 2 Classic are un public țintă foarte clar: femeile ce-și doresc un smartwatch la modă, unul care să le permită să-și supravegheze sănătatea, dar și să monitorizeze tot felul de sporturi (alergare, ciclism, HIIT) și activități legate de stilul de viață, precum dans, yoga, pilates sau meditație. Nu este cel mai bun tracker sportiv de pe piață și nici cel mai bun tracker de sănătate. Dar poate face ambele lucruri suficient de bine și îndeplinește nevoile femeilor care nu practică sporturi profesioniste și nu au nevoie de o monitorizare avansată a sănătății și a activităților sportive. Dacă vrei un smartwatch elegant, super confortabil de purtat, cu o autonomie decentă a bateriei și funcții utile, Garmin Lily 2 Classic este o alegere excelentă.

Despachetarea lui Garmin Lily 2 Classic

Garmin Lily 2 Classic sosește într-o cutie mică, din carton gri, cu logoul companiei în partea de sus și numele produsului pe laterale. Spre deosebire de produsele Garmin din trecut, acesta nu are o imagine a smartwatch-ului pe cutie.

Ambalajul lui Garmin Lily 2 Classic

Ambalajul lui Garmin Lily 2 Classic

La deschiderea cutiei, vezi imediat ceasul inteligent. Un aspect care iese în evidență este că Garmin Lily 2 Classic arată mai mult ca un ceas clasic pentru femei și mai puțin ca un smartwatch. Are chiar și o bandă clasică din piele, iar aceasta este destul de frumoasă.

Despachetarea lui Garmin Lily 2 Classic

Despachetarea lui Garmin Lily 2 Classic

În interiorul cutiei, găsești ceasul, noul cablu de încărcare USB-C Garmin, ghidul de configurare a produsului și o broșură cu informații despre produs și de siguranță.

Tot ce găsești în cutie

Tot ce găsești în cutie

Experiența de despachetare este scurtă și lipsită de dificultăți. Cutia conține doar accesoriile și informațiile necesare pentru a începe, fără alte elemente suplimentare.

Reclamă

Design și specificații hardware

Am primit pentru teste modelul Lily 2 Classic, în culoarea Cream Gold, cu o curea din piele maro. După cum poți vedea, este destul de rafinat și destinat femeilor care preferă un aspect elegant. Ceasul are dimensiunile de 35,4 x 35,4 x 10,1 mm și se potrivește încheieturilor cu circumferințe care variază între 110 și 175 mm.

Garmin Lily 2 Classic este mic și elegant

Garmin Lily 2 Classic este mic și elegant

Compania produce acest ceas în mai multe culori și cu mai multe curele. Două versiuni mai ieftine cu brățări din silicon, denumite Lily 2, au mai puține caracteristici (de exemplu, Garmin Pay nu este inclus). Două au brățări din nailon, iar celelalte două au curele din piele. Acestea se numesc Lily 2 Classic și reprezintă versiunea premium. Le poți vedea pe toate în poza de mai jos. Cele două ceasuri din stânga sunt Lily 2, iar restul sunt Lily 2 Classic.

Garmin Lily 2 și Lily 2 Classic

Garmin Lily 2 și Lily 2 Classic

Ecranul modelului Garmin Lily 2 Classic este protejat de Corning Gorilla Glass 3. Cadrul și capacul său sunt realizate din aluminiu eloxat (tratat împotriva oxidării). Ecranul are dimensiunile de 25,4 mm x 21,3 mm și are o rezoluție de 240 x 201 pixeli. Este un afișaj cu scară de gri pe 16 niveluri, care rămâne stins dacă nu interacționezi cu el.

Garmin Lily 2 Classic este protejat de Corning Gorilla Glass 3

Garmin Lily 2 Classic este protejat de Corning Gorilla Glass 3

Fiecare versiune de Garmin Lily 2 Classic are un ecran tactil cu un alt stil de fundal. Afișajul se aprinde atunci când folosești smartwatch-ul. Nu există butoane pe părțile laterale ale ceasului, ci doar un mic buton tactil în partea inferioară a ecranului. Privește imaginea de mai jos pentru a înțelege mai bine cum arată ecranul și unde este amplasat butonul.

Smartwatch-ul are un ecran tactil

Smartwatch-ul are un ecran tactil

Garmin Lily 2 Classic cântărește doar 21,4 grame atunci când folosești o curea din piele și 20,6 grame la utilizarea unei brățări din nailon. Un aspect pe care-l apreciez la designul său este că folosește curele standard de 14 mm, astfel încât sunt ușor de înlocuit. Nu ești obligat(ă) să le cumperi doar de la Garmin.🙂 Ceasul are un monitor de ritm cardiac, un monitor de saturație a oxigenului în sânge, un accelerometru și un senzor de lumină ambientală. Având în vedere că este atât de mic și că bateria sa are o capacitate limitată, nu include un cip GPS sau conectivitate ANT+. Acest ceas trebuie să fie conectat la smartphone-ul tău pentru monitorizare GPS în timpul activităților fizice în aer liber.

Senzorii de pe spatele ceasului

Senzorii de pe spatele ceasului

Unii utilizatori vor aprecia că Garmin Lily 2 are o rezistență la apă de până la 5 ATM, ceea înseamnă că-l poți purta în siguranță la duș sau când înoți la adâncimi mici, de până la 50 de metri.

Reclamă

NOTĂ: Pentru mai multe specificații tehnice și o listă detaliată a tuturor caracteristicilor sale, accesează această pagină: Garmin Lily 2 Classic.

Configurarea și utilizarea lui Garmin Lily 2 Classic

Înainte de a conecta Garmin Lily 2 Classic la smartphone-ul tău, instalează aplicația Garmin Connect pentru Android sau iOS, în funcție de platforma ta. Smartwatch-ul se asociază cu telefonul prin Bluetooth și ai nevoie de un cont Garmin pentru ca totul să funcționeze și pentru ca datele tale să fie strânse și să-ți fie prezentate.

Asocierea ceasului cu telefonul meu prin Bluetooth

Asocierea ceasului cu telefonul meu prin Bluetooth

În timpul configurării inițiale, poți alege activitățile pe care vrei să le monitorizezi cu Garmin Lily 2 Classic. Ai la dispoziție activitățile la care te-ai aștepta, precum mers pe jos, alergare, ciclism, antrenament de forță sau yoga. Totuși, primești și acces la o nouă activitate, care va fi apreciată de mulți, inclusiv de mine: Dance Fitness. Apoi, îți setezi obiectivele și mâna pe care intenționezi să porți Garmin Lily 2 Classic. Pe urmă, sincronizezi dispozitivul pentru ca setările tale să aibă efect. Întrucât acest ceas nu are butoane fizice, ci doar un ecran tactil, este o idee bună să urmezi tutorialul de la finalul procesului de configurare rapidă. Învață cum să navighezi prin ceas, prin meniurile și opțiunile sale.

Urmează tutorialul pentru a te familiariza cu smartwatch-ul

Urmează tutorialul pentru a te familiariza cu smartwatch-ul

Aplicația Garmin Connect arată la fel ca pentru toate celelalte smartwatch-uri Garmin. Dacă ai folosit un ceas Garmin în trecut, te vei simți ca acasă. Însă, dacă nu cunoști încă ecosistemul companiei, s-ar putea să te simți puțin intimidat. Aplicația oferă tone de informații și are multe funcții. Totuși, modul de organizare și prezentare a datelor nu este la fel de prietenos ca pe platformele asemănătoare, de la concurență. Din fericire, Garmin dezvoltă acum o nouă versiune a platformei sale Garmin Connect, care va fi implementată pentru toată lumea în 2024. Noua versiune își propune să fie mai prietenoasă și mai ușor de folosit.🙂

Garming Connect oferă tone de date

Garming Connect oferă tone de date

În aplicație, beneficiezi de detalii despre toate activitățile pe care le-ai monitorizat, precum și de o prezentare zilnică a aspectelor care te interesează: ritmul cardiac, “bateria” corpului tău (body battery), scorul de somn, numărul de pași parcurși în timpul zilei, câtă apă ai băut (dacă vrei să înregistrezi consumul de apă) etc. Toate aceste date pot fi activate sau dezactivate, în funcție de ceea ce vrei să monitorizezi, și poți schimba ordinea în care apar.

O parte din statisticile de sănătate afișate de Garmin Connect

O parte din statisticile de sănătate afișate de Garmin Connect

Este foarte confortabil să porți Garmin Lily 2 Classic. Ceasul este mic, ușor și fabricat din materiale de înaltă calitate, care nu produc iritații ale pielii. Te vei obișnui destul de repede să-l porți, chiar și în timpul somnului. Un feedback primit de la reprezentantele sexului frumos, care au interacționat cu dispozitivul, este că-l consideră puțin cam gros. Le-ar fi plăcut și mai mult ca ceasul să fie ceva mai subțire și mai lat, oferind aceeași autonomie a bateriei.

Garmin Lily 2 Classic este confortabil de purtat

Garmin Lily 2 Classic este confortabil de purtat

Atunci când vrei să interacționezi cu Garmin Lily 2 Classic, trebuie să apeși mai întâi butonul din partea de jos a ecranului, pentru a activa ecranul tactil. Apoi, glisezi și apeși în interfața de utilizare. Poți să monitorizezi activități, să interacționezi cu widgeturile de pe ceas, să-i schimbi setările, să înregistrezi consumul de apă, să activezi modul Do Not Disturb (Nu deranjați) etc. Din păcate, nu este întotdeauna ușor să navighezi prin interfața de utilizare. Uneori, am constatat că butonul tactil este dificil, necesitând mai multe apăsări înainte de a reacționa.

Ecranul tactil nu are întotdeauna un timp de răspuns rapid

Ecranul tactil nu are întotdeauna un timp de răspuns rapid

Sunt mulți cei cărora le place să facă plăți rapide prin NFC cu ajutorul smartwatch-ului lor. Dacă această funcție este importantă pentru tine, trebuie să cumperi Lily 2 Classic, în loc de versiunea standard Lily 2. Din păcate, Garmin Pay este disponibil doar pe modelul mai scump. GPS-ul nu este disponibil pe niciunul dintre cele două modele. În schimb, aceste ceasuri inteligente folosesc cipul GPS de pe smartphone-ul tău pentru a monitoriza activități. Asta nu este o problemă pentru majoritatea oamenilor. Totuși, această limitare va fi o piedică pentru cei ce evită să aibă telefonul la îndemână atunci când fac sport.

Monitorizarea unei plimbări cu Garmin Lily 2 Classic

Monitorizarea unei plimbări cu Garmin Lily 2 Classic

Nu poți răspunde la apeluri de pe ceas. Poți să respingi apelurile sau să le accepți, dar trebuie să ridici telefonul pentru a purta o conversație. Garmin Lily 2 Classic nu dispune de difuzor sau microfon pentru a răspunde la apeluri telefonice. Poți răspunde la apelurile și mesajele primite folosind mesaje text predefinite, pe care le personalizezi din aplicația Garmin Connect.

Nu poți răspunde la apeluri de pe ceas

Nu poți răspunde la apeluri de pe ceas

Ecranul lui Garmin Lily 2 Classic este destul de interesant: în primul rând, este stins în mod implicit. Pentru a-l trezi, trebuie să apeși butonul din partea de jos. Apoi, îi poți vedea fața de ceas și poți interacționa cu ea. Însă vizibilitatea nu este foarte bună atunci când îl privești dintr-o parte. Îl poți vedea foarte bine dacă te uiți direct la el, dar alte persoane din apropierea ta nu pot vedea clar ecranul. Aceasta va fi un avantaj pentru unii utilizatori, deoarece acest ceas face ca altora să le fie dificil să vadă ceea ce este afișat pe ecran. Chiar dacă folosești Garmin Lily 2 Classic la o întâlnire cu prietenii tăi, doar tu îi vei putea vedea clar ecranul. Din fericire, atunci când te uiți direct la ceas, vizibilitatea este foarte bună, chiar și atunci când îl folosești în aer liber, într-o zi însorită.🙂 Ceea ce s-ar putea să nu-ți placă este că primești un număr mic de fețe de ceas preinstalate pe acesta. Toate arată bine și sunt destul de elegante și discrete, dar nu poți descărca unele noi, ca pe alte ceasuri inteligente Garmin, precum Venu 3S. Pentru a compensa această limitare, ai la dispoziție tot felul de widgeturi pe care le poți adăuga sau elimina de pe ceas.

Garmin Lily 2 Classic are câteva fețe de ceas elegante

Garmin Lily 2 Classic are câteva fețe de ceas elegante

În ceea ce privește autonomia bateriei, lucrurile arată destul de bine: compania promite până la 5 zile cu o singură încărcare, dacă nu activezi monitorizarea Pulse Oximetry (nivelul de oxigen din sânge). Însă mulți utilizatori, inclusiv eu, preferă să monitorizeze aceste date în timpul somnului. În această situație, autonomia bateriei va varia între trei și patru zile la o singură încărcare, în funcție de numărul de activități pe care le monitorizezi. Încărcarea se face cu ajutorul încărcătorului său USB Type C, pe care-l găsești în cutie.

Încărcarea lui Garmin Lily 2 Classic

Încărcarea lui Garmin Lily 2 Classic

Garmin Lily 2 Classic este un smartwatch frumos și confortabil. Funcțiile sale inovatoare vor fi pe placul publicului său țintă, iar autonomia bateriei este suficient de bună pentru a nu prezenta o problemă. Dacă vrei să știi cât de bun este la monitorizarea sănătății și a activităților sportive, continuă să citești această recenzie.🙂

Monitorizarea sănătății cu Garmin Lily 2 Classic

Garmin Lily 2 Classic este similar cu multe alte smartwatch-uri Garmin când vine vorba de ceea ce poate face. Ceasul afișează un raport My Day, unde vezi câți pași și câte minute de antrenament intensiv ai făcut, precum și câte ore ai dormit.

Raportul My Day

Raportul My Day

Beneficiezi, de asemenea, de statistici de bază privind sănătatea (Health Stats), care includ ritmul cardiac măsurat în timp real, nivelul de stres și nivelul pentru Body Battery. Vei aprecia probabil că ceasul îți monitorizează constant ritmul cardiac. Dacă detectează niveluri anormal de scăzute sau ridicate, te avertizează, pentru ca să poți face ceva în acest sens. De exemplu, într-o zi, m-am simțit puțin copleșit din cauza volumului de muncă pe care-l aveam de făcut și am trecut printr-un moment mai tensionat. Garmin Lily 2 Classic a detectat corect că ritmul meu cardiac devenea mai ridicat, precum și nivelul meu de stres, și mi-a recomandat să fac câteva exerciții de relaxare. I-am urmat recomandările, ceea ce m-a ajutat să mă simt mai bine, să mă calmez și să-mi recapăt echilibrul interior.

Statistici de sănătate afișate pe Garmin Lily 2 Classic

Statistici de sănătate afișate pe Garmin Lily 2 Classic

Găsești mai multe informații în aplicația Garmin Connect, inclusiv date despre respirația ta și nivelul de oxigen din sânge, dacă activezi măsurătorile Sleep Pulse Ox. Poți, de asemenea, să folosești ceasul pentru a-ți înregistra consumul de apă și pentru a calcula câte calorii arde corpul tău în fiecare zi.

Găsești mai multe date despre sănătate în Garmin Connect

Găsești mai multe date despre sănătate în Garmin Connect

Ceasul îți poate monitoriza și somnul. Prietena mea și cu mine am constatat că înregistrează cu precizie momentul în care am adormit și când ne-am trezit. Totuși, rapoartele oferite nu par la fel de credibile ca cele oferite de smartwatch-urile de la alte companii. De exemplu, o eroare întâlnită de amândoi a fost că, uneori, Garmin Lily 2 Classic a înregistrat somnul și a afișat scorul de somn, durata și alte detalii pe ceas. Cu toate acestea, aplicația Garmin Connect spunea că nu a primit date despre somn. Indiferent cât de des apăsam butonul de sincronizare din aplicație, datele de somn nu erau trimise. Era cu atât mai ciudat cu cât datele Pulse Ox au fost sincronizate pentru aceleași nopți și am putut vedea cum evoluează nivelul de oxigen din sângele nostru în timpul somnului. Este o eroare neplăcută și sper că Garmin o va remedia în viitoarele actualizări de firmware pentru Lily 2 Classic.

Uneori, somnul nu este sincronizat

Uneori, somnul nu este sincronizat

Deoarece acest ceas este creat pentru femei, monitorizarea Women’s Health este foarte importantă. Garmin Lily 2 Classic oferă atât urmărirea ciclului menstrual, cât și a sarcinii. Prietena mea a testat și a apreciat foarte mult monitorizarea menstruației. I s-a părut foarte bine realizată, cu informații și recomandări utile pentru fiecare fază și un jurnal reușit, pentru a înregistra cum se simte și ce se întâmplă cu corpul ei. Această funcție alături de monitorizarea nivelului de stres și a ritmului cardiac au fost pentru ea cele mai utile funcții oferite de acest ceas.

Monitorizarea ciclului menstrual este foarte reușită

Monitorizarea ciclului menstrual este foarte reușită

Deși Garmin Lily 2 Classic nu include la fel de mulți senzori și funcții de monitorizare a sănătății ca ceasurile mai scumpe oferite de aceeași companie, acesta rămâne un însoțitor util pentru persoanele care vor să-și monitorizeze aspectele de bază ale sănătății și bunăstării.

Reclamă

Monitorizarea activităților sportive cu Garmin Lily 2 Classic

Garmin Lily 2 Classic nu este gândit pentru persoanele care fac sport la nivel profesionist și au nevoie de o monitorizare foarte detaliată și precisă a activităților fizice. În schimb, acest ceas este creat pentru femeile ce-și doresc un stil de viață activ și sănătos, care vor să monitorizeze ce fac și să-și facă o idee de ansamblu despre cât de în formă sunt. O caracteristică utilă este noua funcție de monitorizare Dance Fitness a acestui ceas. Să presupunem că mergi în mod regulat la cursuri și evenimente de dans, așa cum fac eu. În acest caz, vei fi încântat(ă) că acest ceas poate urmări dansuri precum Zumba, Afrobeat, Bollywood, EDM, hip-hop, pop și jazz, precum și dansuri cardio.

Salutări tuturor dansatorilor!

Salutări tuturor dansatorilor!

Deoarece acesta este un dispozitiv pentru îmbunătățirea stilului de viață, nu monitorizează doar activitățile sportive obișnuite, precum alergare, ciclism sau HIIT, ci și activități precum meditație, yoga, pilates sau respirație conștientă. Mi s-a părut ciudat că nu poate urmări ciclismul de interior, deși poate urmări mersul pe jos în interior sau utilizarea unui aparat de mers pe scări. În mod implicit, nu ai activate pe ceas toate activitățile. Trebuie să le adaugi din Garmin Connect, iar apoi le poți porni manual din secțiunea Activities de pe Lily 2 Classic.

Configurarea activităților pe care vrei să le monitorizezi

Configurarea activităților pe care vrei să le monitorizezi

Poți să personalizezi, de asemenea, sporturile pe care le vrei pe ceasul tău și să configurezi lucruri precum alerte pentru timpul petrecut în acea activitate, ritmul cardiac și distanța parcursă. Garmin Lily 2 Classic poate face și monitorizare automată pentru activitățile de mers și alergare, care sunt înregistrate după ce depășesc o anumită perioadă de timp, pe care o poți modifica în aplicație.

Este o idee bună să activezi Auto tracking

Este o idee bună să activezi Auto tracking

Atunci când monitorizezi alergarea, mersul pe bicicletă sau alte activități care necesită GPS, Garmin Lily 2 Classic va folosi monitorizarea GPS de pe telefonul tău. Prin urmare, nu poți utiliza ceasul fără telefon. Poți, de asemenea, să partajezi antrenamentele cu prietenii și familia ta în timp ce le faci, folosind funcția LiveTrack. O altă funcție de siguranță utilă este că poți să activezi și notificările de detectare a incidentelor și să le trimiți prietenilor și familiei atunci când ți se întâmplă ceva, ca de exemplu să cazi din greșeală în timpul unei sesiuni de alergare sau de ciclism.

Funcția Incident Detection poate fi foarte utilă

Funcția Incident Detection poate fi foarte utilă

După fiecare antrenament, primești un mic rezumat al performanței pe Garmin Lily 2 Classic. Totuși, majoritatea datelor se găsesc în aplicația Garmin Connect, după sincronizarea activității cu smartphone-ul. Rapoartele pe care le primești sunt detaliate, incluzând o hartă a locului unde ai efectuat activitatea (pentru sporturile în aer liber cu urmărirea GPS activată), vremea, distanța și durata, ritmul mediu și ritmul cardiac, precum și numărul total de calorii arse. Primești, de asemenea, statistici despre rata respirației, nivelul de stres, evoluția ritmului cardiac și tot felul de alte diagrame.

Monitorizarea antrenamentelor cu Garmin Lily 2 Classic

Monitorizarea antrenamentelor cu Garmin Lily 2 Classic

Aplicația Garmin Connect îți oferă acces la diverse provocări și planuri de antrenament, care te ajută să te motivezi și să progresezi în atingerea obiectivelor tale de fitness. Poți crea antrenamente personalizate axate pe cardio, forță, HIIT, yoga, pilates etc. Dacă ești pasionat de atletism, Garmin Coach împărtășește programe de antrenament pentru diferite obiective, precum alergarea primului tău semimaraton. Iar partea cea mai bună este că nu costă nimic în plus, așa cum este cazul unor funcții similare pentru smartwatch-urile de la alte mărci.

Garmin Coach poate fi foarte util

Garmin Coach poate fi foarte util

Dacă nu ești un atlet profesionist sau un pasionat de fitness pretențios, care are nevoie de tone de date precise de la dispozitivul său de monitorizare a activităților sportive, Garmin Lily 2 Classic este un partener excelent, care ar trebui să îndeplinească majoritatea nevoilor tale.

Îți place Garmin Lily 2 Classic?

Ai ajuns la sfârșitul acestei recenzii. Sper că ți-a plăcut s-o citești și că ai acum o perspectivă bună asupra lui Garmin Lily 2 Classic și a tot ceea ce poate și nu poate oferi. Înainte de a închide această filă din browser, nu ezita să comentezi și să-ți spui părerea despre acest produs: Îți place? Ești interesat(ă) să-l cumperi? Există ceva ce ai dori să îmbunătățească Garmin la acesta? Îți mulțumesc!

Descoperă: Sănătate Android Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate