Review laptop de gaming MSI GT76 Titan DT 9SG: Un Titan la egalitate cu zeii

Review laptop de gaming MSI GT76 Titan DT 9SG: Un Titan la egalitate cu zeii
Rating

În acest articol evaluăm MSI GT76 Titan DT 9SG - un Goliat al laptopurilor de gaming, ce promite să fie la fel de bun precum cele mai puternice calculatoare desktop de pe piață. Vine cu un procesor de desktop Intel Core i9-9900K ce poate atinge viteze de 5 GHz și cu placa video de top Geforce RTX 2080 de la Nvidia. Ești gata să te întâlnești cu acest Titan? Citește acest review și află dacă laptopul MSI GT76 Titan DT 9SG poate să provoace zeii lumii calculatoarelor și dacă își merită numele:

Reclamă

MSI GT76 Titan DT 9SG: Pentru cine este o alegere potrivită?

MSI GT76 Titan DT 9SG este o alegere excelentă pentru tine dacă:

 • Ești gamer și vrei să te joci orice joc la setări de calitate ultra
 • Vrei tot ce este mai bun din punct de vedere hardware
 • Nu te deranjează să plătești un preț premium pentru un dispozitiv premium

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre laptopul de gaming MSI GT76 Titan DT 9SG:

 • Oferă unul dintre cele mai bune procesoare de desktop ale momentului (Intel Core i9-9900K)
 • Placa video poate să facă față atât jocurilor în 4K, cât și experiențelor VR (Nvidia Geforce RTX 2080)
 • Ecranul de pe modelul pe care l-am testat noi are o rată de reîmprospătare foarte mare, de 240 Hz, excelentă pentru gaming-ul competitiv
 • Carcasa este bine construită, cu materiale de calitate
 • Sistemul de răcire supradimensionat poate să țină reci componentele hardware, chiar și în cele mai stresante situații
 • Suportul pentru Wi-Fi 6 înseamnă conexiuni de rețea foarte rapide
 • Vine cu o selecție bună de porturi
 • Are o mulțime de lumini RGB, în față, spate și pe tastatură
 • Bateria este neașteptat de bună având în vedere cât de puternic este acest laptop
 • Oferă o mulțime de opțiuni de upgrade (SSD, HDD, RAM)

Sunt și câteva neajunsuri pe care trebuie să le menționăm:

 • Ecranul nu are suport pentru Nvidia G-Sync
 • Sistemul de răcire este zgomotos atunci când ventilatoarele merg la viteză maximă
 • Prețul său nu este pentru oricine
 • Laptopul este greu și are două adaptoare de alimentare
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

MSI GT76 Titan DT 9SG este o monstruozitate care cu siguranță își merită numele de Titan. Nu ne putem gândi la el ca la un laptop, deoarece este uriaș și solid ca un tanc și pare să funcționeze pe steroizi. MSI GT76 Titan DT 9SG vine cu un procesor de desktop și cu vârful gamei din punct de vedere al plăcii video, ce poate să facă față oricărui joc la setări vizuale maxime. Împreună cu configurația SSD și cu memoria RAM (upgrad-abilă), această bestie nu poate fi oprită de nimic, fie că este vorba de gaming competitiv ori să rulezi aplicații pretențioase, cum ar fi cele pentru editare video sau CAD. Dacă banii nu sunt o problemă, atunci MSI GT76 Titan DT 9SG este un înlocuitor de desktop excelent, pe care ar trebui să îl ai în vedere.

Despachetarea lui MSI GT76 Titan DT 9SG

MSI GT76 Titan DT 9SG vine într-o cutie mare, realizată din carton tare, premium. Designul său este minimalist, afișând doar logoul MSI și câteva linii roșii subțiri.

Pachetul în care vine MSI GT76 Titan DT 9SG
Pachetul în care vine MSI GT76 Titan DT 9SG

În cutie, găsești laptopul în interiorul unei huse textile de protecție, împreună cu două adaptoare de alimentare, două cabluri de alimentare, un convertor de alimentare (la care conectezi cele două alimentatoare și mufa o conectezi la laptop), o bucată de pânză moale pentru curățare, un adaptor SATA, util dacă vrei să adaugi un hard disk, câteva șuruburi, documentația de utilizare și garanția.

MSI GT76 Titan DT 9SG: Conținutul cutiei
MSI GT76 Titan DT 9SG: Conținutul cutiei

Despachetarea lui MSI GT76 Titan DT 9SG este o experiență rapidă. După ce scoți totul din cutie, poți vedea că MSI GT76 Titan DT 9SG arată impresionant și ai senzația că te uiți la un tanc. 🙂

Reclamă

Design și specificații hardware

MSI GT76 Titan DT 9SG nu este un laptop pentru aceia care nu pot să trăiască cu o mașină de calcul MARE pe birou. Acest laptop este uriaș, atât din punct de vedere al performanței cât și ca dimensiuni fizice. Are 39,7 x 33 x 4,2 cm și cântărește 4,2 kg.

Laptopul de gaming MSI GT76 Titan DT 9SG
Laptopul de gaming MSI GT76 Titan DT 9SG

Și asta fără să iei în considerare cele două alimentatoare de 230 de wați, fiecare dintre ele cântărind aproximativ 0,75 kg, astfel adăugând încă 1,5 kg la greutatea totală pe care trebuie să o cari după tine. Asta înseamnă că, dacă vrei să îl iei pe MSI GT76 Titan DT 9SG cu tine, ai de transportat cel puțin 5,7 kg.

MSI GT76 Titan DT 9SG are două adaptoare de alimentare
MSI GT76 Titan DT 9SG are două adaptoare de alimentare

Atât dimensiunile cât și greutatea sunt justificate dacă te uiți la hardware-ul din acest laptop. El vine cu un procesor de desktop Intel Core i9 foarte puternic și cu cea mai bună placă video mobilă din acest moment: Nvidia Geforce RTX 2080. Sunt rapide și creează destul de multă căldură, așa că laptopul are nevoie de un sistem de răcire eficient. Pentru a rezolva această problemă, MSI a montat niște conducte termice și niște coolere supradimensionate în laptop, iar acestea adaugă multă greutate și volum. Dacă te uiți la spatele laptopului, poți vedea despre ce vorbim. Acolo, laptopul are niște evacuări de căldură uriașe.

Perspectivă asupra spatelui lui MSI GT76 Titan DT 9SG
Perspectivă asupra spatelui lui MSI GT76 Titan DT 9SG

De asemenea, merită să arunci o privire și la partea de dedesubt a lui MSI GT76 Titan DT 9SG, unde are o grilă de aerisire foarte mare, prin care poți vedea cât de multe conducte de cupru sunt în interiorul lui.

Dedesubt, MSI GT76 Titan DT 9SG are o grilă de aerisire uriașă
Dedesubt, MSI GT76 Titan DT 9SG are o grilă de aerisire uriașă

De asemenea, legat de design, vrem să punctăm și faptul că, deși acest laptop folosește nuanțe destul de subtile de negru și gri pe carcasă, are și o mulțime de lumini RGB, care cu siguranță îți atrag atenția. Sunt lumini RGB pe marginea din față a laptopului, pe spatele lui în zona evacuărilor, precum și pe tastatura SteelSeries.

MSI GT76 Titan DT 9SG are lumini RGB în față, spate și pe tastatură
MSI GT76 Titan DT 9SG are lumini RGB în față, spate și pe tastatură

Ecranul de pe MSI GT76 Titan DT 9SG este un LCD mat cu o diagonală de 17,3 inci, construit pe tehnologie IPS, ceea ce se traduce prin unghiuri de vizibilitate mari, contrast bun și culori vii. Mai mult, sunt disponibile două tipuri de ecrane IPS dintre care poți alege: unul cu rezoluție 4K de 3840 x 2160 pixeli și rată de reîmprospătare de 60 de herți, precum și un altul cu rezoluție Full HD de 1920 x 1080 de pixeli, dar cu o rată de reîmprospătare mult mai mare, de 240 de herți. Noi l-am testat pe ultimul, acesta fiind recomandat în special pentru gaming-ul competitiv, datorită ratei sale de reîmprospătare extreme. Singurul lucru care lipsește aici este lipsa suportului pentru G-Sync.

MSI GT76 Titan DT 9SG cu ecran super-rapid cu o rată de reîmprospătare de 240 Hz
MSI GT76 Titan DT 9SG cu ecran super-rapid cu o rată de reîmprospătare de 240 Hz

Acest laptop nu poartă numele de Titan fără motiv: hardware-ul său este ceea ce ai putea numi "supraomenesc". Îl poți echipa cu diferite procesoare din a noua generație Intel Core, până la Intel Core i9. MSI nu enumeră toate modelele de procesoare disponibile pe pagina web cu specificații a laptopului, deoarece ele diferă în funcție de regiune.

Reclamă

Varianta de MSI GT76 Titan DT 9SG pe care am testat-o noi a venit echipată cu un procesor Intel Core i9-9900K ce rulează la o viteză de bază de 3600 MHz și are o viteză turbo impresionantă de 5 GHz.

MSI GT76 Titan DT 9SG: Detalii despre procesor
MSI GT76 Titan DT 9SG: Detalii despre procesor

Totuși, se pare că procesorul a fost limitat la o frecvență maximă de 4,8 GHz de către producător. Aceasta nu este o problemă deoarece îi poți schimba manual configurația, acest model specific de procesor având un multiplicator deblocat și, fiind creat pentru calculatoarele desktop, nu pentru laptopuri, este chiar și mai impresionant că MSI a reușit să îl folosească într-un laptop și să îl țină rece!

MSI GT76 Titan DT 9SG: Procesorul Intel Core i9-990K atinge în mod normal 4,8 GHz
MSI GT76 Titan DT 9SG: Procesorul Intel Core i9-990K atinge în mod normal 4,8 GHz

Acest monstru de laptop de gaming suportă o cantitate maximă de 128 de GO de RAM DDR4 la o frecvență de 2666 MHz. Pentru a monta toată această memorie, laptopul are patru sloturi DIMM pe care le poți folosi: două dintre ele sunt sub partea de dedesubt a carcasei, iar celelalte două se află sub tastatură. MSI GT76 Titan DT 9SG pe care l-am testat noi avea 32 GO de RAM, mai mult decât destul pentru orice joc.

MSI GT76 Titan DT 9SG: Detalii despre RAM
MSI GT76 Titan DT 9SG: Detalii despre RAM

Și am ajuns și la plăcile video. Sunt două pe MSI GT76 Titan DT 9SG: cipul Intel UHD Graphics 630 ce face parte din procesor și o placă video dedicată, vârf de gamă, NVIDIA Geforce RTX 2080 cu 8 GO de memorie GDDR6.

MSI GT76 Titan DT 9SG: Detalii despre placa video Nvidia Geforce RTX 2080
MSI GT76 Titan DT 9SG: Detalii despre placa video Nvidia Geforce RTX 2080

Acest laptop este impresionant și din punct de vedere al opțiunilor de stocare pe care le oferă. Are un slot M.2 SSD cu suport pentru NVMe PCIe Gen 3 și două porturi Combo M.2 SSD cu suport pentru NVMe PCIe Gen 3 și SATA. Suplimentar, mai are și un port disponibil pentru montarea unui hard disk SATA de 2,5 inci. Laptopul pe care l-am testat noi a venit cu două SSD-uri Samsung de 1 TO în configurație RAID 0.

MSI GT76 Titan DT 9SG: Detalii despre configurația RAID cu două SSD-uri
MSI GT76 Titan DT 9SG: Detalii despre configurația RAID cu două SSD-uri

MSI GT76 Titan DT 9SG este bine poziționat în partea superioară a clasamentului din punct de vedere al conectivității la rețele. Vine cu o placă Killer E3000 2.5 Gigabit Ethernet capabilă de transferuri de date de până la 2500 Mbps, precum și cu un adaptor de rețea wireless Killer Wi-Fi 6 AX1650x 160MHz ce poate să facă transferuri de date de până la 650 MHz. Modulul Wi-Fi oferă suport și pentru Bluetooth versiunea 5, util pentru conectarea de periferice și alte dispozitive Bluetooth precum mouse-uri, tastaturi sau boxe wireless.

Partea audio este oferită de un sistem de boxe stereo puternic, fiecare cu o putere de 2 wați, precum și cu un subwoofer de 3 wați. Difuzoarele sunt realizate de Dynaudio, iar software-ul este oferit de Nahimic.

MSI GT76 Titan DT 9SG are un sistem audio 2.1 Dynaudio
MSI GT76 Titan DT 9SG are un sistem audio 2.1 Dynaudio

Cât despre porturi, primești destul de multe pe acest laptop, toate fiind poziționate pe marginile din stânga și din dreapta lui. În stânga, găsești un port pentru microfon, unul pentru căști (HiFi / SPDIF), un port USB Type-C cu suport pentru USB3.2 Gen2, DisplayPort și Thunderbolt 3, două porturi USB3.2 Gen2 Type-A, un port RJ45 Ethernet și portul de alimentare.

Porturile din stânga lui MSI GT76 Titan DT 9SG
Porturile din stânga lui MSI GT76 Titan DT 9SG

În partea dreaptă a laptopului, se găsește un port USB3.2 Gen2 Type-C, două porturi USB3.2 Gen2 Type-A, un cititor de carduri microSD, un port HDMI cu suport pentru rezoluții 4K la 60 Hz și un mini DisplayPort.

Porturile din partea dreaptă a lui MSI GT76 Titan DT 9SG
Porturile din partea dreaptă a lui MSI GT76 Titan DT 9SG

Când nu este conectat la o sursă de alimentare cu curent electric, MSI GT76 Titan DT 9SG își preia autonomia de la o baterie Li-Ion cu 8 celule ce poate să producă 90 de wați pe oră. Deși acesta este un laptop puternic, conceput mai degrabă ca înlocuitor pentru calculatoarele desktop decât ca dispozitiv portabil, este plăcut să vedem că MSI l-a echipat cu o baterie mare. De asemenea, ne place să vedem că, deși laptopul are două adaptoare de alimentare, se conectează ambele la un convertor, iar din convertor nu iese decât un cablu cu un conector ce intră în mufa de alimentare a laptopului.

Cele două alimentatoare se conectează la un convertor ce le combină într-un singur cablu cu un singur conector
Cele două alimentatoare se conectează la un convertor ce le combină într-un singur cablu cu un singur conector

Referitor la sistemul de operare, MSI livrează MSI GT76 Titan DT 9SG cu Windows 10 Home sau cu Windows 10 Pro. Recomandarea producătorului este să alegi Windows 10 Pro.

Pentru mai multe detalii despre caracteristicile și specificațiile acestui laptop, vizitează GT76 Titan Specifications.

Laptopul MSI GT76 Titan DT 9SG are toate caracteristicile de care are nevoie pentru a își câștiga numele de Titan. Este un monstru de laptop ce poate să facă față la orice și care poate să ruleze orice joc la calitate grafică maximă.

Pe pagina următoare a acestui review, îți dezvăluim detalii despre experiența de utilizare, software-ul și aplicațiile incluse cu laptopul MSI GT76 Titan DT 9SG, precum și rezultatele pe care le-a obținut în benchmark-urile noastre.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Windows