Recenzie ASUS ZenBook Pro Duo: Frumusețea inovației!

Recenzie ASUS ZenBook Pro Duo: Frumusețea inovației!
Rating

Nu am mai fost atât de încântat de ideea de a testa un laptop de multă vreme, iar când ASUS au spus că vor să ne trimită în teste noul ZenBook Pro Duo, am răspuns imediat afirmativ. Asta deoarece ASUS ZenBook Pro Duo este un laptop care încearcă să inoveze într-o piață aglomerată, cu multe dispozitive care nu prea aduc noutăți, exceptând hardware-ul actualizat în mod constant. Citește acest review și vezi ce primești de la acest laptop premium, cu două ecrane, hardware de top și facilități deosebite:

Reclamă

ASUS ZenBook Pro Duo: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest laptop este perfect pentru următorii utilizatori:

 • Persoanele care vor cele mai noi inovații și își pot permite prețul lor ridicat
 • Creatorii de conținut, artiștii, dezvoltatorii de software și pasionații de jocuri
 • Utilizatorii care vor cele mai rapide conexiuni WiFi pe laptopul lor

Pro și contra

Există multe aspecte pozitive la ASUS ZenBook Pro Duo:

 • Cele două ecrane sunt superbe și utile
 • Laptopul oferă noi experiențe de utilizare
 • Este bine construit, cu materiale de foarte bună calitate
 • Hardware de top și performanțe pe măsură
 • Suportul pentru Wi-Fi 6 înseamnă conexiuni rapide la rețea
 • ASUS Pen este util pentru artiști și creatorii de conținut
 • Trackpad-ul are o precizie foarte bună și îl poți folosi și ca NumberPad

Există și puncte slabe de luat în considerare:

 • Autonomia oferită de baterie nu este deloc impresionantă
 • A tasta pe acest laptop, în timp ce-l ții pe genunchi, nu este o experiență tocmai confortabilă
 • Prețul ridicat
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

ASUS ZenBook Pro Duo este un laptop inovator, care arată excelent și este bine construit. Cele două ecrane ale sale sunt superbe și le permit utilizatorilor lucruri care nu erau posibile pe laptopurile din generațiile anterioare. Performanța pe care o primești este una de top, indiferent de ce faci, de la utilizarea de aplicații Office, la editare video, dezvoltare de software sau gaming. Dacă prețul său premium nu este o problemă pentru bugetul tău, iar autonomia bateriei nu te afectează prea tare, ASUS ZenBook Pro Duo este unul dintre cele mai bune laptopuri pe care le poți cumpăra.

Design și caracteristici hardware

Imediat ce scoți ASUS ZenBook Pro Duo din cutie, ești impresionat(ă) de designul său elegant. Singurul aspect mai puțin plăcut este alimentarea mare și grea, de 230 W, necesară pentru a oferi energie electrică acestui laptop.

Despachetarea ASUS ZenBook Pro Duo
Despachetarea ASUS ZenBook Pro Duo

ASUS ZenBook Pro Duo este construit din aluminiu și are o culoare Albastru Celest de-a dreptul superbă. Atunci când deschizi capacul, balamaua ErgoLift ridică puntea tastaturii la un unghi de 4,5 grade, oferind o experiență plăcută de vizionare și o experiența de tastare mai confortabilă, ajutând în același timp la răcirea laptopului.

Deschiderea capacului de pe ASUS ZenBook Pro Duo
Deschiderea capacului de pe ASUS ZenBook Pro Duo

Pe fundul ASUS ZenBook Pro Duo găsești aerisirile, care permit aerului rece să intre și aerului cald să iasă din laptop, precum și boxele, care sunt certificate de Harman Kardon.

Partea dorsală a unui ASUS ZenBook Pro Duo
Partea dorsală a unui ASUS ZenBook Pro Duo

Una dintre caracteristicile unice ale acestui laptop este faptul că tastatura este amplasată acolo unde, de obicei, găsești touchpad-ul. De asemenea, touchpad-ul poate fi folosit și ca un NumPad, atunci când ai nevoie.

ASUS ZenBook Pro Duo
ASUS ZenBook Pro Duo

Tastatura și NumPad-ul sunt iluminate, astfel încât să le vezi cu ușurință pe timpul nopții ori seara.

Reclamă

Luminozitatea poate fi ajustată pentru a face tastatura vizibilă pe cât dorești. În partea de jos a marginii frontale a laptopului, găsești bara de lumină Alexa, care semnalează luminos atunci când interacționezi cu asistentul virtual.

Tastatura și bara de lumină Alexa, de pe ASUS ZenBook Pro Duo
Tastatura și bara de lumină Alexa, de pe ASUS ZenBook Pro Duo

În ceea ce privește porturile, ASUS ZenBook Pro Duo oferă elementele de bază la care te aștepți. În partea stângă găsim intrarea de alimentare, un port HDMI 2.0 și un port USB 3.1 Gen 2.

ASUS ZenBook Pro Duo - Porturile de pe partea stângă
ASUS ZenBook Pro Duo - Porturile de pe partea stângă

Pe partea dreaptă avem un port USB 3.1 Gen 2, unul Thunderbolt 3 și o mufă audio.

ASUS ZenBook Pro Duo - Porturile de pe partea dreaptă
ASUS ZenBook Pro Duo - Porturile de pe partea dreaptă

Ce separă ASUS ZenBook Pro Duo de alte laptopuri este faptul că are două ecrane. Cel principal este tactil, folosește un panou de 15.6" OLED și are rezoluție 4K (3840x2160). Rama ecranului are doar 5 mm, iar raportul ecran-corp este de 89%. Ecranul este Validat Pantone și poate reproduce 100% din spațiul color DCI-P3 utilizat de industria cinematografică americană. Al doilea ecran este tactil și se numește ScreenPad Plus. Are o dimensiune de 14 inci și o rezoluție de 3840x1100 pixeli.

ASUS ZenBook Pro Duo cu ambele ecran aprinse
ASUS ZenBook Pro Duo cu ambele ecran aprinse

Hardware-ul dinăuntrul ASUS ZenBook Pro Duo este o bestie. Acesta poate fi echipat cu un procesor cu opt nuclee Intel Core i9-9980HK sau cu unul cu șase nuclee Intel Core i7-9750H. Cel pe care l-am primit noi în teste are procesorul Core i7-9750H din captura de ecran de mai jos. Laptopul poate fi echipat cu 8 GO, 16 GO sau 32 GO de memorie DDR4 și un SSD cu capacitatea de 256 GO, 512 GO sau 1 TO.

Procesorul de pe ASUS ZenBook Pro Duo
Procesorul de pe ASUS ZenBook Pro Duo

Avem două plăci video pe acest laptop: una integrată cu procesorul, Intel UHD Graphics 630, și una dedicată NVIDIA GeForce RTX 2060, cu 6 GO de memorie GDDR6. Poți să-i vezi caracteristicile în captura de ecran de mai jos.

Placa video de pe ASUS ZenBook Pro Duo
Placa video de pe ASUS ZenBook Pro Duo

O altă facilitate interesantă de pe acest laptop este faptul că oferă conectivitate Wi-Fi 6, cu ajutorul plăcii sale de rețea Intel Wi-Fi 6 AX200. De asemenea oferă și suport pentru Bluetooth 5.0, ca să poți conecta lucruri precum boxe portabile, căști sau un mouse. ASUS ZenBook Pro Duo este alimentat de o baterie reîncărcabilă de 71 Wh cu 8 celule, din Li-Polymer, și promite o autonomie de până la 7,5 ore. Această estimare este una foarte optimistă pentru un laptop cu două ecrane, iar experiența noastră din realitate nu s-a aproapiat de această promisiune.

Nu în ultimul rând, ASUS ZenBook Pro Duo îndeplinește standardul militar MIL-STD 810G pentru fiabilitate și durabilitate, fiind supus unui regim de testare care include teste extinse pentru funcționarea în medii dure, inclusiv altitudini extreme, temperaturi și umiditate. Este un lucru foarte bun pentru un laptop care este atât de inovator.

Poți achiziționa ASUS ZenBook Pro Duo cu Windows 10 Pro și Windows 10 Home. Pentru audiența acestui laptop, cea mai bună alegere este Windows 10 Pro.

Dacă vrei să afli mai multe detalii tehnice despre acest laptop, vizitează ASUS ZenBook Pro Duo Tech Specs.

Citește pagina următoare a acestei recenzii pentru a vedea experiența de utilizare, ce software este inclus cu ASUS ZenBook Pro Duo și rezultatele pe care le-am măsurat în testele sintetice.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Windows