Review MSI GE66 Raider 10SGS - Un laptop de gaming puternic cu design SF

Review MSI GE66 Raider 10SGS - Un laptop de gaming puternic cu design SF
Rating

MSI tocmai a lansat un nou laptop de gaming din categoria premium, numit MSI GE66 Raider 10SGS. Este un dispozitiv high-end disponibil într-o multitudine de configurații. Am primit în teste un exemplar cu procesor Intel Core i9-10980HK, 32 de GO de RAM DDR4 și cea mai bună placă video mobilă din prezent: NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER cu Max-Q Design (și 8GB de GDDR6). Ești curios să afli mai multe? Citește acest review pentru a vedea ce poate face un MSI GE66 Raider 10SGS:

Reclamă

MSI GE66 Raider 10 SGS: Pentru cine este o alegere potrivită?

MSI GE66 Raider 10SGS este o alegere excelentă dacă:

  • Vrei să te joci orice joc nou la o rată mare de cadre pe secundă și la setări grafice maxime
 • Îți dorești un laptop cu hardware high-end ce face față oricărui scenariu de utilizare
 • Îți permiți să plătești prețul unui dispozitiv premium

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de menționat despre MSI GE66 Raider 10SGS:

Vezi prețul:
 • Oferă unele din cele mai bune procesoare Intel pentru laptopuri
 • Placa video poate să ruleze orice joc la setări grafice maxime și cu un număr mare de cadre pe secundă
 • Modelul pe care l-am testat noi are un ecran cu rată de reîmprospătare de 240 Hz, excelent pentru gaming competițional (de asemenea, poți alege ce tip de ecran preferi)
 • Tastatura SteelSeries este excelentă și este confortabil de tastat pe ea
 • Carcasa laptopului este robustă și de calitate
 • Sistemul de răcire este bine gândit
 • Vine cu Wi-Fi 6 și Ethernet 2.5 Gbps, ceea ce înseamnă conexiuni de rețea foarte rapide
 • O mulțime de porturi de intrare ieșire
 • Iluminare RGB care arată foarte bine
 • Bateria este generoasă

Singurul neajuns la care ne putem gândi referitor la acest laptop este faptul că are un preț mare, pe care nu și-l permit prea mulți.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Dacă banii nu sunt o problemă pentru tine și dacă îți dorești unul din cele mai bune laptopuri de gaming disponibile pe piață în prezent, atunci nu ai cum să faci o greșeală cu MSI GE66 Raider 10SGS. Este unul din cele mai puternice laptopuri pe care le-am testat și unul dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut. După ce am trecut în revistă specificațiile hardware și am văzut rezultatele pe care le obține în benchmarkuri, suntem destul de siguri că acest laptop va putea să ruleze orice joc la setări grafice maxime cel puțin câțiva ani de acum încolo.

Despachetarea MSI GE66 Raider 10SGS

Laptopul MSI GE66 Raider 10SGS sosește într-o cutie mare din carton. Designul cutiei este unul minimalist: nu vezi pe ea decât logoul MSI.

Cutia în care vine laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS

Cutia în care vine laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS

În pachet, găsești laptopul într-o husă textilă de protecție, un alimentator de energie electrică, un cablu de alimentare, documentația de utilizare și garanția.

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS : ce găsești în cutie

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS : ce găsești în cutie

Despachetarea lui MSI GE66 Raider 10SGS este o experiență satisfăcătoare și trebuie să admitem că ne-a plăcut de la prima vedere.

Design și specificații hardware

MSI GE66 Raider 10SGS este un dispozitiv puternic cu un design frumos. Carcasa sa este elegantă și ceva mai subtilă decât arată majoritatea laptopurilor de gaming pe care le-am văzut în ultimii ani. Pe spatele ecranului, vei găsi doar logoul ”draconic” MSI, deasupra unei suprafețe mate de culoare gri.

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS (spatele ecranului)

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS (spatele ecranului)

Ecranul se conectează la corpul laptopului prin intermediul a două balamale supradimensionate și robuste. În partea din spate, precum și pe laterale, MSI a poziționat niște guri mari de ventilare pentru componentele din interiorul laptopului. Însă, acestea nu sunt singurele, deoarece sub laptop se găsește o grilă mare de aerisire ce seamănă cu un fagure de albine. Este o opțiune de design interesantă, care nouă ne place mult. Nu doar că oferă o aerisire excelentă, ci ajută și la a ține laptopul foarte stabil pe orice suprafață plană.

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS : Vedere a bazei sale

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS : Vedere a bazei sale

Dimensiunile lui MSI GE66 Raider 10SGS sunt cele ale unui laptop modern standard de 15”, măsurând 358 x 267 x 23,4 mm în lățime x adâncime x înălțime. El cântărește 2,38 kg.

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS are balamale rezistente

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS are balamale rezistente

”Creierul” acestei mașinării este un procesor Intel Core i9 10980HK. Acest procesor este lansat în al doilea trimestru din 2020, cu 9 nuclee și 16 fire de execuție ce rulează la o frecvență de bază de 2,4 GHz și la o frecvență turbo maximă de 5,3 GHz! Este unul din cele mai rapide procesoare pe care le poți găsi într-un laptop în ziua de astăzi.

Reclamă

Însă, s-ar putea să găsești și alte variante ale laptopului MSI GE66 Raider care vin cu alte procesoare de la Intel. Conform spuselor companiei, acest laptop poate fi echipat cu orice procesor din ”cea mai recentă familie de procesoare Intel Core”.

Informații despre procesor afișate de CPU-Z

Informații despre procesor afișate de CPU-Z

Procesorul este însoțit de un maxim de 64 de GB de RAM DDR4 ce rulează la o frecvență maximă de 3200 MHz. Cât RAM primești depinde de modelul exact pe care îl cumperi. De exemplu, laptopul pe care l-am primit noi avea 32 GB. Reține că ai la dispoziție două sloturi SO-DIMM în laptop, așa că ar trebui să poți face upgrade la niște DIMM-uri cu o capacitate mai mare dacă vrei.

Detalii despre RAM, din CPU-Z

Detalii despre RAM, din CPU-Z

Trecând mai departe, la zona grafică, lucrurile devin și mai interesante. Laptopul MSI GE66 Raider 10SGS vine cu cea mai bună placă video pe care o poți găsi astăzi. Vorbim despre NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER cu Max-Q Design și 8GB de GDDR6. Desigur, NVIDIA a lansat deja seria RTX 3000 de plăci grafice, însă doar pentru calculatoarele desktop. Dacă visezi la așa ceva într-un laptop, probabil că va trebui să mai aștepți până în primul trimestru din 2021.

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS : Detalii GPU

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS : Detalii GPU

Placa video trimite semnal la un ecran de 15,6" FHD (1920x1080) cu o rată de reîmprospătare impresionantă de 240 Hz. Dar acesta este doar modelul de laptop pe care l-am testat noi. Conform documentației MSI, laptopul este disponibil și cu alte configurații: 15,6" UHD (3840x2160), 15,6" FHD (1920x1080) și 144Hz, precum și 15,6" FHD (1920x1080) la 300Hz! MSI descrie toate opțiunile pentru ecran ca fiind IPS-Level (Nivel-IPS). Asta nu înseamnă însă că ele folosesc paneluri de tip IPS: sunt tot paneluri TN, dar MSI crede că au o calitate apropiată de cea IPS.

O imagine cu laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS

O imagine cu laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS

În ceea ce privește opțiunile de stocare, MSI GE66 Raider 10SGS oferă un slot M.2 SSD (NVMe PCIe Gen3) și un slot M.2 SSD Combo (NVMe PCIe Gen3 / SATA). Modelul pe care l-am testat a venit cu un SSD de 1 TB de la Sandisk. Însă, MSI probabil că are în ofertă și alte configurații de stocare.

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS : informații SSD

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS : informații SSD

MSI GE66 Raider 10SGS include și opțiuni excelente din punct de vedere al conexiunilor la rețea. Primești Killer Gb LAN, precum și Killer Wi-Fi 6 și Bluetooth v5.1. Dacă ești curios despre modelele exacte de cipuri de rețea oferite, modelul pe care l-am primit avea un controler Killer E3100 2.5 Gigabit Ethernet și un adaptor de rețea wireless Killer Wi-Fi 6 AX1650i.

Reclamă

Pe partea de audio, laptopul MSI GE66 Raider 10SGS oferă un set de difuzoare stereo create de Dynaudio. Nahimic se ocupă de partea software.

Laptopul este generos și la porturile de intrare ieșire pe care le poți folosi. Unele dintre ele sunt poziționate pe partea din spate, în timp ce altele se găsesc în stânga și în dreapta sa. În spate, ai un Mini-DisplayPort, un port USB 3.2 Gen 2 (Type-C), conectorul RJ-45 Ethernet, un port HDMI și portul de conectare la rețeaua de electricitate.

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS : porturi în spatele lui

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS : porturi în spatele lui

În partea dreaptă, găsești un port USB 3.2 Gen 1 și un cititor de carduri, în timp ce pe partea stângă a laptopului se află un Kensington Lock, un led de stare, un port USB 3.2 Gen 2x2 (Type-C) și unul USB 3.2 Gen 2, precum și un port audio Combo de 3,5 mm.

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS : porturi în stânga lui

Laptopul de gaming MSI GE66 Raider 10SGS : porturi în stânga lui

Ca sistem de operare, MSI preinstalează Windows 10 Home pe GE66 Raider 10SGS. Când nu este conectat la rețeaua electrică, laptopul își primește autonomia de la o baterie Li-Ion generoasă ce poate distribui 99,9 Wați pe oră.

Pentru mai multe detalii despre caracteristicile și specificațiile tehnice ale acestui laptop, vizitează GE66 Raider Specifications.

Specificațiile hardware ale lui MSI GE66 Raider 10SGS îl recomandă oricărei persoane care își dorește un laptop premium care poate face față cu brio oricărui joc modern, la rate de cadre mari și la setări video înalte. Evident, ar trebui să facă față și mai bine decât atât la orice activitate de productivitate. De asemenea, designul său este destul de elegant, iar iluminarea RGB arată foarte bine pe laptop.

Pe pagina următoare a acestui review, îți dăm detalii despre experiența de utilizare, software-ul și aplicațiile preinstalate pe laptopul MSI GE66 Raider 10SGS, precum și despre rezultatele sale în benchmarkuri.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Windows