Recenzie Logitech MK850 Performance: Periferice multi-dispozitiv excelente

Recenzie Logitech MK850 Performance: Periferice multi-dispozitiv excelente
Rating

Scrii pe mai multe calculatoare și dispozitive? Îți dorești mai puține cabluri pe birou și preferi să folosești o tastatură și un mouse wireless? Atunci merită să iei în considerare setul Logitech MK850 Performance care conține o tastatură plus un mouse wireless. Superputerea acestui combo este că îl poți utiliza împreună cu până la trei dispozitive, fără fire, prin conexiuni Bluetooth sau WiFi. Dacă ești curios și vrei să vezi dacă Logitech MK850 Performance este o achiziție bună pentru tine, citește această recenzie:

Reclamă

Logitech MK850 Performance: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest set cu tastatură și mouse este o alegere excelentă pentru persoanele care:

 • Vor mai puține cabluri și preferă accesoriile wireless
 • Au nevoie să lucreze și să comute rapid între diferite calculatoare sau dispozitive
 • Își doresc o tastatură ergonomică și un mouse de calitate
 • Au nevoie de un mouse și o tastatură personalizabilă

Pro și contra

Kitul Logitech MK850 are următoarele puncte forte:

 • Poți comuta cu ușurință între trei dispozitive diferite
 • Funcționează cu Windows, Mac, Chrome OS, iOS și Android
 • Suportă atât conexiunile Bluetooth cât și cele wireless pe 2,4 GHz
 • Kitul are un design minimalist pe care majoritatea utilizatorilor îl vor aprecia
 • Calitatea construcției este peste medie
 • Atât tastatura cât și mouse-ul au forme ergonomice
 • Sunt confortabil de utilizat chiar și pe perioade lungi de timp
 • Atât mouse-ul cât și tastatura sunt personalizabile

Există unele detalii negative de luat în considerare:

 • Tastele nu au un feedback plăcut
 • Kitul este mai scump decât cele similare oferite de alte companii
 • Suportul pentru încheieturile mâinilor nu este detașabil
 • Tastatura nu are iluminare
Notă produs 4/5

Verdict

Logitech MK850 Performance este un kit versatil pentru utilizatorii de business care folosesc mai multe calculatoare și dispozitive pe birourile lor. Are toate caracteristicile la care te-ai aștepta, inclusiv opțiunea de a lucra simultan cu până la trei PC-uri sau dispozitive. Singura caracteristică importantă care lipsește este iluminarea pentru tastatură. Calitatea construcției este superioară mediei și atât mouse-ul cât și tastatura sunt confortabil de utilizat. Dacă nu te deranjează prețul acestui kit, vei fi mulțumit de ceea ce are de oferit.

Despachetarea kitului Logitech MK850

Logitech MK850 Performance vine într-o cutie din carton de calitate premium. Culoarea fundalului este gri închis și, pe partea superioară a pachetului, poți vedea o imagine mare a tastaturii și a mouse-ului, tipărite în culori lucioase.

Ambalajul Logitech MK850 Performance
Ambalajul Logitech MK850 Performance

Pe spatele și pe părțile laterale ale cutiei poți citi mai multe detalii despre specificațiile și caracteristicile principale ale tastaturii și mouse-ului, inclusiv faptul că ambele sunt compatibile cu Windows, Mac, Chrome OS și Android. Tastatura este, de asemenea, oficial compatibilă și cu iOS 5 sau versiunile ulterioare.

Logitech MK850 Performance - partea inferioară a cutiei
Logitech MK850 Performance - partea inferioară a cutiei

În interiorul cutiei se găsește tastatura învelită într-o pungă din plastic, mouse-ul ascuns sub un capac din plastic, un receptor Logitech Unifying, pe care îl poți utiliza dacă vrei să conectezi dispozitivele prin Wi-Fi în loc de Bluetooth, un cablu de extensie USB și un document cu instrucțiuni de siguranță și detalii privind garanția. Sub tastatură găsești și instrucțiuni pentru conectarea tastaturii și a mouse-ului la calculatoare și alte dispozitive.

Logitech MK850 Performance - Ce găsești în cutie
Logitech MK850 Performance - Ce găsești în cutie

Experiența de despachetare este una plăcută. Pachetul arată și pare să fie bine construit. În interiorul cutiei, găsești toate accesoriile de care ai nevoie pentru utilizarea kitului.

Reclamă

Caracteristici hardware

Setul tastatură și mouse wireless Logitech MK850 Performance include tastatura Logitech K850 și mouse-ul Logitech M720 Triathlon. Tastatura are taste cu membrană și un design ergonomic. Are o greutate de 733 grame, o grosime de 25 mm, o lungime de 430 mm și o lățime de 210 mm.

Tastatura Logitech K850 Performance
Tastatura Logitech K850 Performance

Mouse-ul Logitech M720 Triathlon este destul de mic: 45 mm x 74 mm x 115 mm în înălțime x lățime x adâncime. Însă, greutatea sa este respectabilă: 135 de grame - nu prea mult pentru un mouse desktop, dar mai greu decât un mouse pentru laptop.

Mouse-ul Logitech M720 Triathlon
Mouse-ul Logitech M720 Triathlon

Printre caracteristicile interesante ale mouse-ului sunt rezoluția senzorului de 1000 dpi, faptul că are un senzor optic și 8 butoane personalizabile.

Atât mouse-ul cât și tastatura se conectează prin Bluetooth sau printr-o conexiune fără fir la 2,4 GHz, cu o rază maximă de 10 metri. Dacă intenționezi să le conectezi la calculatoarele sau dispozitivele tale prin intermediul Wi-Fi, trebuie să folosești receptorul Unifying 2.4 GHz inclus sau să cumperi un receptor suplimentar de la Logitech.

Receptorul Logitech Unifying wireless 2.4GHz
Receptorul Logitech Unifying wireless 2.4GHz

Tastatura are o autonomie de până la 36 de luni și mouse-ul de până la 24 de luni. Două baterii AA asigură energia pentru tastatură și o baterie AAA pentru mouse. Toate bateriile necesare sunt deja introduse și sunt fabricate de Duracell.

Dacă vrei să citești mai multe detalii despre toate caracteristicile și aspectele tehnice ale tastaturii și mouse-ului wireless din setul Logitech MK850 Performance, vizitează pagina lor web.

Specificațiile hardware ale kitului tastatură plus mouse MK850 sunt exact cele la care te-ai aștepta de la un kit wireless. Nu se remarcă în comparație cu produsele similare de la alte mărci.

Experiența de utilizare a mouse-ului Logitech M720 Triathlon

Logitech M720 Triathlon este un mouse cu dimensiuni medii, dar mai înalt decât majoritatea mouse-urilor. Dimensiunile sale ar trebui să se potrivească oricărui tip de mână. În plus, spatele înalt al mouse-ului îți ține mâna într-o poziție confortabilă, ajutându-te să lucrezi perioade de timp lungi, dacă ai nevoie.

Ținând mouse-ul Logitech M720 Triathlon
Ținând mouse-ul Logitech M720 Triathlon

Partea de deasupra mouse-ului este acoperită cu un strat de protecție dintr-un material cauciucat și moale la atingere. Cât timp am folosit acest mouse, am apreciat faptul că stratul de protecție a reușit să ne păstreze mâinile uscate, fără să transpire. 🙂

Mouse-ul Logitech M720 Triatlon
Mouse-ul Logitech M720 Triatlon

Mouse-ul Logitech M720 Triatlon are opt butoane pe el, aspect care ne-a luat puțin prin surprindere pentru că, în general, ne așteptăm să vedem atât de multe butoane doar pe mouse-urile de gaming. Pe lângă cele două butoane de clic stânga și dreapta, mai există și rotița de defilare, un al treilea buton în spatele rotiței, și încă patru butoane suplimentare pe partea stângă, trei în partea de sus a degetului mare și unul în partea de jos.

Butoanele de pe mouse-ul Triathlon Logitech M720
Butoanele de pe mouse-ul Triathlon Logitech M720

În mod implicit, butoanele din stânga sunt utilizate pentru funcțiile înainte și înapoi, și pentru comutarea calculatorului sau dispozitivului asociat. În Windows 10, butonul lateral din partea de jos este utilizat pentru a afișa Cronologia, dar poți schimba acțiunea asociată lui cu ajutorul software-ului Logitech Options.

Vizualizarea butoanelor laterale de pe mouse-ul Logitech M720 Triathlon
Vizualizarea butoanelor laterale de pe mouse-ul Logitech M720 Triathlon

Rotița de derulare pare că este fabricată din aluminiu și funcționează foarte bine, dar Logitech a făcut o greșeală din punctul nostru de vedere: nu a documentat clar că rotița de derulare are două moduri de funcționare. Acesta poate funcționa în modul HyperFast sau în modul obișnuit, iar comutarea între cele două se face prin apăsarea butonului din spatele ei. Râzi dacă vrei, dar nu ne așteptăm la efectele secundare ciudate și uneori amuzante ale modului HyperFast.

Feedback-ul la clicuri este bun, zgomotul de clic este plăcut și nu am avut parte de niciun clic ratat sau accidental. Precizia oferită de senzorul optic de 1000 dpi a fost bună, chiar dacă nu se compară cu cea a mouse-urilor de gaming. Triathlon Logitech M720 îți îndeplinește comenzile fără a sări și fără întârzieri. Totuși, noi l-am folosit doar pe ecrane de 1080p, unde 1000 dpi este de ajuns. Dacă intenționezi să-l folosești pe ecrane cu rezoluție 4K, este posibil ca senzorul să nu fie suficient de rapid precum ți-ai dori.

Senzorul optic al mouse-ului Logitech M720 Triathlon
Senzorul optic al mouse-ului Logitech M720 Triathlon

Logitech M720 Triathlon este un mouse bine construit, confortabil de utilizat chiar și pentru perioade lungi de timp.

Experiența de utilizare a tastaturii Logitech K850 Performance

Primul lucru pe care îl observi la tastatură este că are o formă ergonomică. Nu este la fel de ondulată ca tastaturile ergonomice tipice, dar are o ridicătură în partea sa centrală.

Tastatura Logitech K850 Performance
Tastatura Logitech K850 Performance

Tastele au profil mic, lucru care s-ar putea să placă unor utilizatori, dar pe alții i-ar putea face să o ocolească. Tastele nu sunt la fel de joase ca cele de pe tastaturile de laptop, dar sunt subdimensionate față de cele tradiționale, cu înălțime standard.

Tastele de pe tastatura Logitech K850 Performance
Tastele de pe tastatura Logitech K850 Performance

Tastatura Logitech K850 utilizează întrerupătoare cu domuri din cauciuc, iar asta înseamnă că este silențioasă. Cei din jurul tău nu ar trebui să fie deranjați când tastezi pe această tastatură. Cu toate acestea, deși ne-a plăcut feedbackul și răspunsul în jocuri, nu putem spune același lucru despre scris, lucru pe care îl facem mult aici, la Digital Citizen. Din păcate, tastele îți dau o senzație cum că ai apăsa pe niște bureți, lucru care nu este plăcut atunci când scrii rapid pe ea.

Reclamă

Totuși, mâinile și încheieturile mâinilor tale ar trebui să se simtă bine chiar și după ore prelungite de utilizare a tastaturii. Aceasta este o consecință pozitivă a formei înălțate ergonomice a tastaturii și a suportului său încorporat pentru încheieturi. El este plăcut la atingere, cu o textură moale și foarte bună la a te ajuta să nu îți transpire mâinile. Partea mai puțin pozitivă este că suportul pentru încheieturile mâinilor nu este detașabil, lucru ce poate fi o problemă pentru persoanele care au birouri mici și doresc să economisească fiecare centimetru posibil.

Tastatura Logitech K850 Performance văzută dintr-o parte
Tastatura Logitech K850 Performance văzută dintr-o parte

Pe spatele tastaturii, am apreciat faptul că există două perechi de picioare pe fiecare parte a marginii din spate. Acestea îți permit să ajustezi înălțimea tastaturii la două niveluri diferite, pentru a se potrivi preferințelor tale. În timp ce ne uitam la partea din spate a tastaturii, am observat, de asemenea, că unele dintre ceea ce am crezut inițial a fi găuri pentru șuruburi sunt de fapt găuri simple, probabil concepute pentru a drena lichidele vărsate accidental.

Partea inferioară a tastaturii Logitech K850 Performance
Partea inferioară a tastaturii Logitech K850 Performance

Tastatura a funcționat fără probleme cât timp am folosit-o, iar comutarea între cele trei dispozitive asociate a fost rapidă și ușoară. Am încercat-o cu un laptop Lenovo Legion Y520, cu un PC desktop și cu un smartphone Android. A funcționat fără probleme cu toate și trecerea de la un dispozitiv la altul a fost rapidă: doar o apăsare a tastelor albe 1, 2, 3.

Cele trei taste ce comută între dispozitivele asociate
Cele trei taste ce comută între dispozitivele asociate

Ne-a plăcut folosirea tastaturii Logitech K850. Cu toate că are câteva puncte mai slabe, precum senzația de "burete" pe care o ai când apeși pe taste sau faptul că nu poți detașa suportul pentru încheieturile mâinilor, ea funcționează bine și calitatea ei este mai bună decât media.

Software-ul Logitech Options

În Windows, obții software-ul Logitech Options automat, atunci când sistemul de operare descarcă și instalează driverele necesare pentru kit. Când îl deschizi, ar trebui să vezi cele două periferice, așa:

Ecranul de pornire al Logitech Options
Ecranul de pornire al Logitech Options

Pentru mouse, software-ul Logitech Options îți permite să personalizezi acțiunile asociate butoanelor sale, gesturile pe care vrei să le utilizezi, să setezi viteza cursorului și să reglezi modul în care funcționează rotița de derulare.

Setările disponibile pentru mouse-ul Logitech M720 Triathlon
Setările disponibile pentru mouse-ul Logitech M720 Triathlon

În plus, Logitech Options îți permite să comuți între calculatoare deplasând cursorul mouse-ului pe marginea ecranului pentru a sări pe următorul. Se numește Logitech Flow și tot ce trebuie să faci este să instalezi Logitech Options pe toate calculatoarele pe care vrei să le folosești și să te asiguri că sunt toate conectate la aceeași rețea.

Cum funcționează Logitech Flow
Cum funcționează Logitech Flow

Pentru tastatura Logitech K850 Performance, Logitech Options îți permite să asociezi diferite acțiuni pentru unele dintre taste de funcții și să vezi cu ce calculatoare sau dispozitive este împerecheată.

Setările disponibile pentru tastatura Logitech K850 Performance
Setările disponibile pentru tastatura Logitech K850 Performance

Software-ul Logitech Options arată profesional și realizat cu atenție la detaliu. Oferă toate setările esențiale pentru tastatură și mouse.

Îți place kitul tastatură plus mouse wireless Logitech MK850 Performance?

Acum știi ce credem noi despre kitul cu tastatura și mouse-ul wireless Logitech MK850 Performance. Înainte de a pleca, ne-ar plăcea să îți auzim și părerea ta despre acest kit. Crezi că are un raport bun calitate preț?

Descoperă: Productivitate Bluetooth Hardware și sunete Recenzii