Recenzie ASUS RoG Pugio: un mouse ambidextru excelent!

Recenzie ASUS RoG Pugio: un mouse ambidextru excelent!
Rating

Persoanele stângace nu găsesc mouse-uri de foarte bună calitate la fel de ușor ca dreptacii, mai ales dacă sunt pasionați de jocuri. Majoritatea mouse-urilor au butoane laterale poziționate într-un mod optim pentru utilizatorii dreptaci. Puține sunt modelele care au butoane ce sunt utile ambelor tipuri de utilizatori: dreptaci și stângaci. Un astfel de exemplu pozitiv este mouse-ul ASUS RoG Pugio. Acesta este un mouse mic, cu butoane laterale detașabile și programabile, care pot fi mutate și personalizate cu ușurință. Nu contează dacă ești dreptaci sau stângaci. De asemenea, acesta oferă un sistem de iluminare RGB, precizie și viteză bună, precum și un set generos de accesorii. Dacă vrei să afli mai multe despre ASUS RoG Pugio și părerea noastră despre acest mouse, citește acest review:

Reclamă

La ce este bun mouse-ul ASUS RoG Pugio?

ASUS RoG Pugio este o alegere foarte potrivită pentru:

  • Utilizatorii stângaci, care vor un mouse ambidextru cu butoane laterale care pot fi mutate și configurate așa cum doresc
  • Pasionații de jocuri și utilizatorii care vor un mouse confortabil de folosit perioade lungi de timp, pentru o diversitate mare de sarcini
  • Utilizatorii care doresc efecte de iluminare RGB pe accesoriile lor

Aspecte pro și contra

ASUS RoG Pugio are multe puncte forte:

  • Pugio este un mouse ambidextru, potrivit atât pentru utilizatorii dreptaci cât și pentru cei stângaci
  • Are butoane laterale magnetice, configurabile, care pot fi schimbate și personalizate așa cum dorești
  • Este confortabil în utilizare, pentru perioade lungi de timp, atât în jocuri cât și în munca de birou
  • Oferă efecte plăcute de iluminare RGB, care pot fi sincronizate și cu alte accesorii ASUS
  • Folosește comutatoare durabile, marca Omron

Există și câteva mici neajunsuri:

  • Aplicația RoG Armoury merită să fie puțin șlefuită, astfel încât să ofere o experiență de utilizare de foarte bună calitate, similară competiției
  • Unii utilizatori vor dori un senzor optic cu o senzitivitate mai mare de 7200 dpi
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Dintre toate mouse-urile testate în ultima vreme, ASUS RoG Pugio a devenit foarte rapid unul dintre favoritele noastre. Mărimea și greutatea sa sunt ideale pentru o utilizare confortabilă, chiar și atunci când te joci ore în șir sau ai mult de lucru. Nu contează dacă ești gamer ori un utilizator de business, vei aprecia confortul, viteza și precizia oferite de acest mouse. Efectele de iluminare arată bine și sunt personalizabile. Dacă ai alte accesorii ASUS de gaming, poți sincroniza efectele de iluminare, pentru o experiență vizuală deosebită. Design-ul său ambidextru, cu butoane laterale care pot fi mutate și personalizate, este foarte inspirat. Utilizatorii stângaci îl vor adora. ASUS RoG Pugio are multe atuuri și ne-a plăcut foarte mult să-l testăm. Suntem siguri că și ție îți va plăcea. Încearcă-l și nu vei regreta.

Despachetarea mouse-ului ASUS RoG Pugio

Mouse-ul ASUS RoG Pugio vine într-o cutie neagră cu logoul Republic of Gamers. Pe coperta frontală vezi o poză cu mouse-ul și faptul că include sistemul de iluminare Aura Sync.

Pachetul în care vine ASUS RoG Pugio
Pachetul în care vine ASUS RoG Pugio

Deschide cutia precum o carte și vezi mouse-ul pe care l-ai cumpărat, precum și o descriere a modului în care a fost creat.

Deschidem cutia ASUS RoG Pugio
Deschidem cutia ASUS RoG Pugio

Când scoți totul din cutie, vei găsi următoarele: mouse-ul, un săculeț pentru a transporta mouse-ul, manualul de utilizare, o cutie cu accesorii care include două comutatoare Omron create în Japonia și două coperți pentru butoanele laterale, precum și un autocolant cu logoul Republic of Gamers.

Ce primești cu ASUS RoG Pugio
Ce primești cu ASUS RoG Pugio

Experiența de despachetare oferită de ASUS RoG Pugio este foarte plăcută iar numărul de accesorii incluse în pachet este unul generos.

Reclamă

Caracteristici hardware

ASUS ROG Pugio este un mouse ambidextru care oferă iluminare RGB prin sistemul Aura Sync. Asta înseamnă că poți să îi sincronizezi efectele de iluminare cu alte accesorii ASUS care au Aura Sync: plăci de bază, plăci video, tastaturi, căști, etc. Mouse-ul are trei zone de iluminare: rotița de derulare, logoul RoG și partea de jos a mouse-ului. Ai la dispoziție șase efecte de iluminare care pot fi personalizate.

Zonele de iluminare de pe ASUS RoG Pugio
Zonele de iluminare de pe ASUS RoG Pugio

ASUS RoG Pugio are un senzor optic cu o sensibilitate de 7200 dpi, o viteză maximă de 150 IPS (inci pe secundă) și o accelerație maximă de 30g, pentru o acuratețe cât mai bună.

Partea dorsală a mouse-ului ASUS RoG Pugio
Partea dorsală a mouse-ului ASUS RoG Pugio

Acest mouse are comutatoare Omron de fabricație japoneză, care sunt garantate 50 de milioane de clicuri (citește Cât înseamnă milioane de apăsări de taste și de clicuri, în ani?). De asemenea, ai și două comutatoare de rezervă în pachet, pentru a le înlocui pe cele originale, atunci când acestea nu mai merg. În plus, Pugio are și butoane laterale magnetice pe ambele flancuri, pentru a-ți oferi o experiență de utilizare cu adevărat ambidextră. Poți să înlocuiești orice buton lateral dorești și să-l acoperi cu coperțile din pachet. Poți folosi patru, două sau niciun buton lateral. Ai la dispoziție următoarele butoane: clic stânga, clic dreapta, rotița de derulare (care poate fi apăsată și ca un buton), un comutator DPI sub rotiță, două butoane laterale în stânga și încă două în dreapta. Aceste butoane laterale pot fi transformate într-un singur buton, în două butoane ori în niciun buton lateral.

Switch-urile adiționale
Switch-urile adiționale

ASUS RoG Pugio este un mouse mediu, cu o dimensiune de 120 x 68 x 37 mm în lungime x lățime x înălțime. Acesta cântărește 103 grame fără cablu.

Dacă vrei să verifici caracteristicile oficiale ale acestui mouse, vezi această pagină: Specificații ASUS RoG Pugio.

Experiența de utilizare a mouse-ului ASUS RoG Pugio

Am folosit mouse-ul ASUS RoG Pugio atât în jocuri cât și la munca de birou. Am jucat Tomb Raider, Metro 2033, League of Legends și Age of Empires: Castle Siege. Acest mouse s-a comportat foarte bine în toate jocurile și a fost confortabil și plăcut de utilizat chiar și după multe ore de utilizare.

ASUS RoG Pugio în diverse culori
ASUS RoG Pugio în diverse culori

L-am folosit și la multă muncă de birou: crearea de documente și prezentări, rapoarte Excel, puțină editare de imagine și de video. ASUS RoG Pugio a fost foarte bun în toate sarcinile, oferind mereu precizia și viteza de care aveam nevoie.

Reclamă

Utilizatorii stângaci vor aprecia faptul că este un mouse ambidextru pur-sânge, cu butoane care pot fi înlocuite și mutate conform preferințelor utilizatorilor. Este primul mouse pe care l-am testat în ultima vreme, care să ofere această facilitate.

Deoarece poți muta și înlocui butoanele laterale, trebuie și să le configurezi. Pentru a face asta și pentru a personaliza tot ce ține de acest mouse, trebuie să descarci și să instalezi aplicația RoG Armoury. Când o pornești pentru prima dată, aceasta actualizează în mod automat firmware-ul mouse-ului și ar trebui să-i permiți să facă asta, pentru a avea parte de cea mai bună experiență posibilă.

ROG Update Tool
ROG Update Tool

După ce am instalat firmware-ul nou și am repornit sistemul, am putut folosi cu adevărat aplicația RoG Armoury. Cu ajutorul ei poți personaliza orice, începând cu sensibilitatea și acuratețea mouse-ului. Încearcă mai multe niveluri DPI și vezi care ți se potrivesc cel mai bine.

ROG Armoury
ROG Armoury

Dacă ai un mouse pad ASUS, poți să te bucuri de calibrarea automată, bazată pe modelul de mouse pad. Dar, pentru ca RoG Armoury să ofere suport pentru cele mai noi mouse pad-uri ASUS, ar trebui să fie actualizată, astfel încât să recunoască și un mouse pad precum RoG Strix Edge.

Pugio merge pe multe tipuri de suprafețe, cu sau fără mouse pad. Dar, de fiecare dată când schimbi suprafața pe care-l așezi, trebuie să-l recalibrezi, pentru a avea o experiență cât mai bună. Programarea butoanelor mouse-ului nu este deloc complicată. Poți să faci astfel încât mouse-ul să execute funcții de mouse, de la tastatură, comenzi macro, scurtături Windows ori comenzi multimedia. Efectele de iluminare pot fi și ele personalizate rapid, pentru una ori pentru toate cele trei zone de iluminare: rotița de derulare, baza mouse-ului și logoul RoG. Poți fi creativ și să folosești orice culoare dorești și unul dintre cele șase efecte disponibile.

Efectele de iluminare disponibile pentru ASUS RoG Pugio
Efectele de iluminare disponibile pentru ASUS RoG Pugio

Daca vrei o demonstrație, iată un clip video cu efectul Color cycle (Ciclu culori) care trece prin spectrul RGB pe mouse-ul ASUS RoG Pugio.

ASUS RoG Pugio este un mouse care oferă o foarte bună experiență de utilizare, atât în jocuri cât și când ai de făcut muncă de birou. Ne plac efectele de iluminare oferite și confortul în utilizare. Singurul aspect mai puțin perfect la acest mouse este aplicația RoG Armoury care merită un plus de ajustare, pentru a oferi o experiență similară cu competiția.

Care este părerea ta despre mouse-ul ASUS RoG Pugio?

Acum știi părerea noastră despre mouse-ul ASUS RoG Pugio și cât de bine funcționează acesta. Acum este rândul tău să-ți spui părerea. Vrei să-l cumperi? Îl ai deja? Dacă da, nu ezita să ne spui cum îți place. Scrie un comentariu mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows