Securitate pentru toți - Review Malwarebytes for Windows Premium

Securitate pentru toți - Review Malwarebytes for Windows Premium
Rating

Malwarebytes creează software de securitate renumit pentru puterea sa de eliminare a malware-ului, în special atunci când este vorba despre adware și spyware. Produsele lor sunt cunoscute pentru simplitate în utilizare și abilitatea de a lucra împreună cu alte produse antivirus, fără a interfera cu activitatea lor. În decembrie 2016, Malwarebytes Corporation a publicat Malwarebytes for Windows (versiunea 3), software creat pentru a oferi protecție împotriva amenințărilor malware, ransomware, exploit-uri și saituri web malițioase. În cuvintele lor, Malwarebytes for Windows este "a next-generation antivirus replacement", adică un înlocuitor de nouă generație pentru antivirusul tău. Am fost curioși să vedem dacă această afirmație este adevărată, așa că am decis să testăm ultima versiune de Malwarebytes for Windows. Iată review-ul nostru pentru acest produs:

Reclamă

La ce este bun Malwarebytes for Windows?

Malwarebytes for Windows este o alegere bună pentru tine dacă:

 • Vrei să îți îmbunătățești securitatea calculatorului tău cu Windows, adăugând un nivel suplimentar de protecție împotriva malware-ului și ransomware-ului, pe lângă antivirusul tău principal
 • Vrei să fii bine protejat împotriva saiturilor web malițioase, indiferent de browser-ul web pe care preferi să îl folosești

Malwarebytes for Windows Premium vs. Free

Malwarebytes for Windows este oferit în două versiuni: o versiune Premium și una Free, gratuită. Versiunea Free poate să detecteze malware și spyware și poate să elimine rootkit-uri de pe sistemul tău cu Windows. Versiunea Premium face aceleași lucruri, dar oferă și:

 • Protecție în timp real: identifică și oprește malware-ul înainte să îți infecteze calculatorul
 • Anti-exploit: protejează aplicațiile comune de exploit-urile de vulnerabilități și atacuri de tip zero-day
 • Anti-ransomware: oprește ransomware-ul din a îți cripta fișierele
 • Protecție împotriva saiturilor web malițioase: blochează saiturile web periculoase înainte ca browser-ul tău web să le încarce

Având în vedere toate caracteristicile de securitate pe care le primești de versiunea Premium, credem că este o alegere mai bună decât cea gratuită. Cu alte cuvinte, dacă vrei să fii proactiv, cumpără Malwarebytes for Windows. Dacă preferi să îl folosești doar ca un instrument de securitate reactiv, pe lângă antivirusul tău principal, versiunea Free este suficientă.

Pro și contra

Iată lucrurile bune de avut în considerare la versiunea Premium a Malwarebytes for Windows:

 • Include caracteristici anti-exploit pe care unele produse antivirus tradiționale nu le au și care te pot proteja mai eficient împotriva atacurilor de tip zero-day și a vulnerabilităților aplicațiilor
 • Îl poți folosi împreună cu un produs antivirus, fără să îți afecteze negativ viteza sau stabilitatea sistemului
 • Poate să te oprească, eficient, de la a vizita saituri web malițioase, în orice browser web preferi să folosești
 • Nu îți încetinește conexiunea de internet sau transferurile de date în rețeaua locală
 • Interfața de utilizare este simplă și ușor de folosit

Există și niște aspecte negative de avut în vedere:

 • Nu scanează și nici nu te întreabă dacă vrei să scanezi unitățile de memorie externe și nu poți să schimbi acest comportament nicăieri în interfața sa
 • Nu este foarte eficient în a detecta malware-ul, așa că este preferabil să îl folosești împreună cu o altă soluție antivirus
 • Prețul pentru o licență este puțin cam mare din punctul nostru de vedere, mai ales dacă iei în considerare faptul că nu poți să îl folosești cu adevărat ca un înlocuitor real pentru antivirusul tău
Notă produs 3/5

Verdict

Malwarebytes for Windows este un instrument de securitate util dar numai dacă îl folosești împreună cu un alt produs antivirus sau suită de securitate. Trebuie să folosești măcar Windows Defender împreună cu el. Deși Malwarebytes for Windows se laudă pe saitul său că poate să îți înlocuiască antivirusul, din câte am văzut în testele noastre, această afirmație este falsă. Atunci când este folosit singur, fără alt antivirus activ, Malwarebytes for Windows nu a reușit să identifice toate fișierele malware pe care le-am folosit în teste. Împreună cu lipsa unui modul firewall, prețul lui Malwarebytes for Windows Premium pare mare. Compania spune că adevărata putere a lui Malwarebytes for Windows este tehnologia sa inteligentă și abilitățile de protecție anti-exploit. Poate că este adevărat, dar compania nu este onestă despre faptul că aplicația lor nu ar trebui să fie folosită ca un înlocuitor al antivirusului deoarece nu te poate proteja eficient împotriva tuturor formelor de malware. Trebuie să ai și un antivirus bun lângă el. Dacă ai deja unul și vrei un nivel suplimentar de protecție împotriva malware-ului, ransomware-ului, exploit-urilor și saiturilor web malițioase, iar banii nu sunt o problemă, atunci ar trebui să cumperi Malwarebytes for Windows. În caz contrar, este preferabil să investești într-un produs antivirus bun sau să folosești versiunea Free a Malwarebytes for Windows pentru a îți scana calculatorul din când în când.

Reclamă

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține o versiune de evaluare de Malwarebytes for Windows pe calculatorul tău, trebuie să descarci un fișier executabil numit mb3-setup-consumer-3.3.1.2183.exe, cu o dimensiune de 74,7 MO. Executarea fișierului de instalare deschide expertul de instalare, care îți dă opțiunea de a face o instalare rapidă folosind opțiunile implicite. De asemenea, poți să configurezi și opțiunile avansate.

Malwarebytes for Windows Premium
Malwarebytes for Windows Premium

Totuși, singurele opțiuni avansate disponibile sunt alegerea folderului de instalare și decizia dacă vrei să creezi o scurtătură pe desktop. Din punctul nostru de vedere, nu sunt niște opțiuni chiar "avansate". Când este finalizată instalarea, poți să vezi interfața de utilizare și ți se prezintă mesajul de bun venit la versiunea de evaluare Premium pentru 14 zile. Când se termină această perioadă, Malwarebytes for Windows poate fi folosit pentru a curăța calculatorul dacă este infectat, dar nu mai previne malware-ul și nici nu mai oprește proactiv ransomware-ul și saiturile web periculoase.

Malwarebytes for Windows Premium
Malwarebytes for Windows Premium

Procesele de descărcare și instalare pentru Malwarebytes for Windows sunt directe și rapide. Utilizatorii începători cât și cei experimentați trec ușor prin aceste procese. De asemenea, nu sunt cerute datele personale ale utilizatorului, iar asta este foarte bine.

Integrarea cu Windows, browser-ele web și aplicațiile Windows universale

Malwarebytes for Windows nu dezactivează automat Windows Defender și nu dezactivează nici Windows Firewall. Ne așteptam ca el să dezactiveze Windows Defender deoarece saitul web prezintă Malwarebytes for Windows ca fiind un înlocuitor al antivirusului. Totuși, se pare că această afirmație este cel puțin înșelătoare. Am căutat prin forumurile și prin documentația lor și am aflat că Malwarebytes for Windows este construit să funcționeze bine alături de alte produse antivirus, inclusiv Windows Defender.

Când testăm produse antivirus precum acesta, verificăm dacă dezactivează și Windows Firewall și dacă îl înlocuiesc cu un firewall propriu. Malwarebytes for Windows nu include un modul firewall, așa că nu are niciun motiv să dezactiveze Windows Firewall. Acest lucru înseamnă și că nu ar trebui să te aștepți să primești o protecție mai bună împotriva atacurilor care își au originea în rețea, deoarece Malwarebytes for Windows nu poate să îți ofere o astfel de protecție.

Partea bună la a nu avea un modul firewall este că sunt foarte mici șansele să ai probleme cu opțiunile de rețea din Windows. Crearea și asocierea la un Grup de domiciliu se face ușor și la fel de ușor este și să partajezi fișiere și foldere prin rețea. De asemenea, nu am avut probleme la rularea sau actualizarea aplicațiilor Windows universale.

Pentru a te proteja de saiturile web periculoase, Malwarebytes for Windows scanează și filtrează tot traficul de internet care intră și care iese de pe calculatorul tău. Acest lucru înseamnă că ești în siguranță în orice browser web preferi să folosești, iar asta este foarte bine.

Malwarebytes for Windows Premium
Malwarebytes for Windows Premium

Mergând mai departe, am vrut să vedem dacă Malwarebytes for Windows are un efect negativ semnificativ asupra performanței laptopului nostru de teste. Am început prin a folosi BootRacer ca să măsurăm timpul de pornire al calculatorului înainte și după ce l-am instalat. Numerele pe care le-am obținut cu Malwarebytes for Windows instalat au crescut cu 10 procente, aceasta fiind o creștere semnificativă. De asemenea, ne-am uitat la cât de mult RAM consumă. În circumstanțe normale, Malwarebytes for Windows are nevoie de aproximativ 227 MO de RAM, valoare ceva mai mare decât am văzut la alte produse de securitate dar un număr totuși nesemnificativ după standardele din prezent.

Pentru a verifica dacă vitezele pe internet sau în rețeaua locală sunt afectate de Malwarebytes for Windows, am rulat câteva teste cu Speedtest.net și cu LAN Speed Test. Rezultatele nu au evidențiat schimbări semnificative. Se pare că acest produs de securitate nu are un efect negativ asupra performanței în rețea sau internet.

Malwarebytes for Windows este un software de securitate bine integrat cu Windows. Poate funcționa împreună cu alt software antivirus fără probleme. Acest produs de securitate nu pare să ne încetinească calculatorul de teste prea mult, deși am văzut o creștere a timpului de pornire, de 10%.

Pe pagina următoare a acestui review, poți să vezi cât de ușor este să folosești Malwarebytes for Windows și cât de eficient este în a îți proteja calculatorul de malware și de saiturile web malițioase. De asemenea, poți să vezi ce recomandări avem pentru setările pe care credem că ar trebui să le verifici și ajustezi.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Recomandate Sistem și Securitate Windows