Recenzie MIO MiVue J60: O cameră auto cu Wi-Fi și urmărire GPS

Recenzie MIO MiVue J60: O cameră auto cu Wi-Fi și urmărire GPS
Rating

Piața camerelor auto a crescut încet dar sigur în ultimii ani și acum este plină de opțiuni. MIO este unul dintre cei mai prolifici producători de camere auto și majoritatea lor sunt excelente. Recent, am primit în teste una dintre camerele lor auto mai discrete, numită MiVue J60. Este o cameră care se poate ascunde ușor în spatele oglinzii retrovizoare și care include conectivitate Wi-Fi, o rezoluție a înregistrărilor video de 1080p, urmărire prin GPS și o serie de facilități de siguranță avansate. Am folosit-o timp de o săptămână și acum vrem să îți spunem ce am descoperit. Dacă vrei să știi părerea noastră despre MiVue J60, citește acest review:

Reclamă

MIO MiVue J60: Pentru cine este o alegere potrivită?

MIO MiVue J60 este o cameră auto excelentă pentru șoferii care:

 • Preferă o cameră auto care nu intră în zona lor de vizibilitate a drumului
 • Vor înregistrări Full HD 1080p cu o calitate excelentă a imaginii atât în timpul zilei cât și noaptea
 • Au nevoie de urmărire prin PS și alerte despre camerele radar de pe drum

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre camera auto MIO MiVue J60:

 • Are un design alungit care te ajută să o ascunzi în spatele camerei retrovizoare
 • Are o construcție de calitate
 • Înregistrează video la un unghi larg de 150 de grade, în rezoluție Full HD 1080p
 • Senzorul său de 2 megapixeli înregistrează video de calitate bună atât în timpul zilei cât și în timpul nopții
 • Te avertizează de camerele radar de pe drum și primești actualizări pe viață pentru ele
 • Are un cip Wi-Fi și împreună cu aplicația MiVue Pro pentru Android și iOS, poți transfera clipuri video pe smartphone-ul tău și chiar și să faci live-uri pe Facebook
 • Are un cip GPS care îți monitorizează rutele
 • Vine cu facilități de securitate avansate precum Forward Collision Warning System (Sistem de avertizare coliziune frontală), Lane Departure Warning System (Sistem de avertizare părăsire bandă) și Fatigue Alert (Alertă oboseală)

Sunt și câteva aspecte negative la MIO MiVue J60:

 • Nu are un ecran și singura modalitate de a îi ajusta setările este prin intermediul aplicației mobile (MiVue Pro)
 • Sistemul său de montare folosește bandă dublu adezivă pentru a se fixa pe parbriz și, odată montat, este dificil de scos
 • Procesul de actualizare al firmware-ului poate eșua uneori
Notă produs 4/5

Verdict

MIO MiVue J60 este o cameră auto de calitate, pe care ne-a făcut plăcere să o folosim. Ne place design-ul său și faptul că poți să o ascunzi astfel încât să nu îți obstrucționeze vizibilitatea în niciun fel. De asemenea, apreciem calitatea înregistrărilor video și unghiul larg al lentilelor. Cipul GPS este un beneficiu suplimentar, la fel cum sunt și opțiunile de siguranță. Totuși, lipsa unui ecran s-ar putea să îi facă pe unii utilizatori să evite această cameră auto. Altfel, MIO MiVue J60 este o opțiune excelentă pentru oricine vrea să păstreze înregistrări video ale drumurilor pe care le face. O recomandăm tuturor șoferilor care sunt interesați să folosească o cameră auto în mașinile lor.

Experiența de despachetare a camerei auto MIO MiVue J60

Camera auto MIO MiVue J60 sosește într-o cutie din carton lucios și rezistent. Culorile sale principale sunt portocaliu și alb, similar cu ce am mai văzut și pe alte dispozitive MIO în trecut. Pe partea din față a cutiei, poți vedea o imagine cu camera auto împreună cu numele său și câteva logouri ce îți dau o idee despre caracteristicile sale esențiale.

Partea frontală a pachetului MIO MiVue J60
Partea frontală a pachetului MIO MiVue J60

Pe spatele și lateralele cutiei, MIO a imprimat mai multe informații despre caracteristicile și specificațiile camerei auto.

Partea din spate a pachetului MIO MiVue J60
Partea din spate a pachetului MIO MiVue J60

În pachet, găsești camera auto, un sistem de montare cu bandă adezivă, ghidul de pornire rapidă și documentele de garanție.

Ce se află în cutia camerei auto MIO MiVue J60
Ce se află în cutia camerei auto MIO MiVue J60

Pachetul în care vine MIO MiVue J60 arată bine și include toate accesoriile de care ai nevoie pentru a o folosi.

Caracteristici hardware

Compania producătoare prezintă camera auto MIO MiVue J60 ca fiind "în afara câmpului vizual, dar mereu alături" de tine. În traducere, acest lucru înseamnă că MiVue J60 are un design dreptunghiular, cu o înălțime mică și cu o lungime mai mare, astfel încât poți să o ascunzi în spatele camerei retrovizoare astfel încât să îți lase vizibilitatea asupra drumului nealterată și neobstrucționată.

Camera auto MIO MiVue J60 poziționată în spatele oglinzii retrovizoare
Camera auto MIO MiVue J60 poziționată în spatele oglinzii retrovizoare

Camera auto folosește un senzor video de 2 megapixeli ce poate să facă înregistrări la rezoluție Full HD 1080p și 30 de cadre pe secundă. Are un unghi de vizibilitate mare, de 150 de grade, și o diafragmă f1.8, lucru ce se traduce într-o perspectivă clară a orice se întâmplă pe banda ta de drum, precum și pe celelalte. Înregistrările sunt codate folosind codecul H.264 și sunt stocate ca fișiere MP4 pe un card microSD de maxim 128 de GO.

O captură de ecran a unui clip video filmat cu MIO MiVue J60
O captură de ecran a unui clip video filmat cu MIO MiVue J60

De asemenea, camera are un cip Wi-Fi inclus, pe care îl folosești pentru a conecta camera la smartphone-ul tău, prin intermediul unei aplicații numite MIO MiVue Pro. Aplicația îți dă apoi posibilitatea de a distribui video live de pe camera auto, de a face copii de rezervă pentru clipurile video pe smartphone sau de a le distribui pe Facebook. Mai mult, poți și să actualizezi firmware-ul și baza de date cu camerele radar direct prin Wi-Fi OTA (Over The Air), cu doar câteva apăsări pe smartphone-ul tău.

Actualizare de firmware pentru camera auto MIO MiVue J60
Actualizare de firmware pentru camera auto MIO MiVue J60

MIO MiVue J60 vine cu alerte vocale pentru depășirea vitezei, plus o serie de alte opțiuni de siguranță precum LDWS (sistem de avertizare ieșire de pe bandă), FCWS (sistem de avertizare pentru coliziuni frontale) și FA (alertă oboseală). Poți să activezi sau să dezactivezi aceste opțiuni după cum dorești, din aplicația MIO MiVue Pro.

Reclamă

Întorcându-ne la hardware, MIO MiVue J60 are un cip GPS inclus, ceea ce înseamnă că nu este necesar să îți conectezi smartphone-ul la cameră pentru ca să știe unde te afli. Toate informațiile GPS sunt stocate alături de clipurile video înregistrate astfel că poți să vezi oricând pe unde ai mers, în Google Maps. O facilitate utilă este și senzorul de accelerație pe 3 axe din interiorul camerei auto, ce este folosit pentru a începe înregistrări automate atunci când sunt detectate mișcări bruște. Acesta poate fi foarte util în situații neplăcute precum atunci când ești implicat(ă) într-un accident.

Software-ul MiVue Manager
Software-ul MiVue Manager

MIO MiVue J60 suportă și un mod de parcare dar numai atunci când este conectată la un cablu de alimentare SmartBox. Dacă îți cumperi un SmartBox, camera auto poate apoi să înregistreze video oricând detectează mișcare în zona sa de vizibilitate, chiar dacă mașina ta este parcată. Bateria inclusă în cameră are doar 240 de mAh, nefiind de ajuns pentru a o ține pornită atunci când nu merge motorul mașinii tale.

Din punct de vedere al dimensiunii sale, MIO MiVue J60 este chiar mică: 38,8 x 100 x 34 mm în înălțime x lungime x lățime. De asemenea este și ușoară, având doar 79 de grame.

Dacă vrei mai multe detalii despre caracteristicile hardware ale acestei camere auto, le poți găsi pe această pagină web: MIO MiVue J60.

Design și experiența de utilizare a camerei auto MIO MiVue J60

Primul lucru pe care l-am observat atunci când am folosit camera auto MIO MiVue J60 a fost că este lungă și subțire și nu are un ecran. Datorită design-ului și dimensiunilor sale, se potrivește perfect în spatele oglinzii retrovizoare, exact cum o prezintă și compania producătoare. De asemenea, acest lucru justifică lipsa unui ecran deoarece nu ai motive să te uiți la un ecran care se află în spatele oglinzii retrovizoare - nu ar fi oricum vizibil.

Camera auto MIO MiVue J60 ascunsă în spatele oglinzii retrovizoare
Camera auto MIO MiVue J60 ascunsă în spatele oglinzii retrovizoare

Camera auto este realizată în întregime din materiale plastice dar pare să fie solidă. Este mai lungă decât alte camere auto pe care le-am văzut, iar forma sa este dreptunghiulară. Pe partea din față, cea dinspre capota mașinii, lentilele sunt poziționate pe o laterală a camerei, iar restul suprafeței sale este ocupat de logoul MIO, un led care se aprinde când camera înregistrează, și grila microfonului. Arată bine și lentilele îți dau impresia că sunt de calitate.

MIO MiVue J60 văzută prin parbriz
MIO MiVue J60 văzută prin parbriz

Pe spatele camerei, găsești două butoane: unul pentru pornire sau oprirea camerei auto și celălalt pentru conexiunea Wi-Fi. De asemenea, sunt și trei leduri care îți spun dacă este activată conexiunea Wi-Fi, dacă înregistrează video și dacă sunetul este activat sau nu. Fiecare led are o culoare diferită, așa că este ușor să îl identifici.

Butoanele și ledurile de pe MIO MiVue J60
Butoanele și ledurile de pe MIO MiVue J60

Sistemul de montare pe parbriz pare să fie solid, dar nu ne place un lucru: se lipește pe parbriz cu ajutorul unei benzi adezive. Dintr-un punct de vedere, este mai bun decât un sistem cu ventuză deoarece stă mai bine la locul lui și șansele să îți cadă camera de pe parbriz sunt mai mici. Totuși, înseamnă și că odată ce l-ai poziționat, îți va fi foarte greu să îl mai dai jos și te vei chinui să îți cureți parbrizul.

Reclamă

Unul din lucrurile care ne place este faptul că alimentatorul are un cablu lung, ceea ce înseamnă că este relativ ușor să îl ascunzi pe sub plafonul mașinii și să îl tragi prin stâlpul pasagerului, apoi pe podeaua mașinii și în portul de alimentare de 12 volți.

Vedere laterală a camerei auto MIO MiVue J60
Vedere laterală a camerei auto MIO MiVue J60

Camera auto MIO MiVue J60 începe să înregistreze video imediat ce îți pornești motorul. După cum știi, înregistrează video la rezoluție Full HD 1080p, iar calitatea este excelentă atât în condiții de zi cât și de noapte. Iată un exemplu de video pe care l-am filmat în timp ce conduceam pe timp de zi:

Camera auto face o treabă excelentă și noaptea - dacă vrei să îți faci o idee despre ce poate să ofere, uită-te la următorul clip video.

MIO MiVue J60 este o cameră auto bună, cu un design inspirat care te lasă să o ascunzi în spatele oglinzii retrovizoare. Apreciem calitatea construcției ei și performanțele hardware oferite. Totuși, am fi preferat să aibă un sistem de prindere cu ventuză în loc de cel cu bandă adezivă oferit.

Aplicația mobilă MIO MiVue Pro și aplicația de desktop MIO MiVue Manager

Dacă vrei să personalizezi caracteristicile și opțiunile disponibile pentru camera auto MIO MiVue J60, trebuie să o conectezi la smartphone-ul tău, pe care ai instalat anterior aplicația MiVue Pro. Aplicația este ușor de folosit și oferă facilități utile precum opțiunea de a urmări live video de pe camera auto, de face copii de rezervă pentru clipurile video sau cele din accidente pe smartphone, precum și opțiunea de a distribui video live pe Facebook dacă vrei așa ceva. De asemenea, toate setările legate de felul în care îți merge camera auto sunt ușor accesibile în aplicație.

Aplicația mobilă MiVue Pro
Aplicația mobilă MiVue Pro

Pe lângă aplicația mobilă, MIO oferă și MiVue Manager, o aplicație pentru Windows care te ajută să navighezi prin clipurile înregistrate. De asemenea, îți dă posibilitatea de a partaja video pe YouTube și Facebook, de a vedea o hartă în mișcare cu ruta mașinii tale, sincronizată cu clipul video, precum și analiza direcției de condus cu ajutorul unui grafic cu informații colectate de la senzorul de accelerație pe 3 axe din interiorul camerei auto.

Software-ul MiVue Manager pentru Windows
Software-ul MiVue Manager pentru Windows

Ambele aplicații au funcționat bine în cazul nostru. Totuși, ne-am lovit în mod repetat de o problemă legată de aplicația mobilă MiVue Pro. Printre altele, aplicația este capabilă și să actualizeze firmware-ul camerei. Totuși, în cazul nostru, acest lucru nu a funcționat din prima încercare. A trebuit să repetăm procesul de actualizare de câteva ori înainte ca actualizarea să fie în sfârșit finalizată.

Actualizare de firmware nereușită pe MIO MiVue J60
Actualizare de firmware nereușită pe MIO MiVue J60

Software-ul oferit de MIO pentru camera auto MiVue J60 este util și necesar, cel puțin în cazul aplicației mobile. Aplicația MiVue Pro pentru Android și iOS este singura metodă prin care poți să ajustezi felul în care funcționează camera auto.

Ce părere ai despre camera auto MIO MiVue J60?

Camera auto MIO MiVue J60 este un dispozitiv excelent, care nouă ne place. Pare să fie bine realizată și are facilități utile și hardware de calitate. Suntem curioși dacă și ție îți place, așa că te invităm să îți spui părerea în secțiunea de comentarii de mai jos. Îți place camera auto MIO MiVue J60 și ce oferă aceasta?

Descoperă: Securitate Recenzii