Review MIO MiVue 786 WiFi: O cameră auto high-end

Review MIO MiVue 786 WiFi: O cameră auto high-end
Rating

Camerele auto au câștigat multă popularitate în ultimii ani, iar șoferii devin din ce în ce mai exigenți în ceea ce privește caracteristicile lor hardware și software. Recent, am avut oportunitatea de a folosi și testa una dintre cele mai noi camere auto de top create de MIO, MiVue 786 WiFi. Este o cameră auto care arată bine și care poate să înregistreze clipuri video la rezoluție 1080p, să le transmită prin WiFi și chiar și să le difuzeze live prin Facebook, dacă vrei așa ceva. Iată recenzia noastră pentru MIO MiVue 786 WiFi:

Reclamă

MIO MiVue 786 WiFi: Pentru cine este o alegere bună?

MIO MiVue 786 WiFi este o cameră auto potrivită pentru șoferii care:

 • Vor un model care înregistrează la rezoluție Full HD 1080p, cu o calitate bună a imaginii atât în timpul zilei cât și pe timp de noapte
 • Vor să fie anunțați de prezența camerelor de monitorizare de pe șosele
 • Își doresc o cameră auto cu WiFi și cu posibilități de a difuza video live pe Facebook
 • Vor o cameră auto cu o construcție de calitate, care arată bine și sunt dispuși să plătească mai mult pentru aceste aspecte

Pro și contra

Există multe lucruri bune de spus despre MIO MiVue 786 WiFi:

 • Are un design elegant și o construcție robustă
 • Înregistrează video la unghi de 140 de grade, la rezoluție Full HD 1080p
 • Are ecran tactil
 • Senzorul video de la Sony oferă o calitate bună a imaginii atât ziua cât și în lumină slabă, noaptea
 • Te poate alerta despre camere de monitorizare de pe șosele și poate să afișeze viteza cu care conduci
 • Are un cip WiFi care, împreună cu aplicația MiVue Pro pentru Android și iOS, îți dă posibilitatea să transferi clipurile video de pe cameră pe smartphone-ul sau tableta ta, și chiar și să difuzezi video live pe Facebook
 • Oferă caracteristici de securitate utile precum Forward Collision Warning System (FCWS - Sistem de avertizare coliziune frontală), Lane Departure Warning System (LDWS - Sistem de avertizare părăsire bandă) și Fatigue Alert (FA - Avertizare oboseală)

Ca aspecte negative, avem de menționat doar două lucruri:

 • Camera MIO MiVue 786 WiFi este mai scumpă decât alte camere auto
 • Ar fi fost bine ca pachetul standard să conțină un card microSD și un cablu USB-mini USB.
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Camera auto MIO MiVue 786 este cea mai bună cameră de tipul ei pe care am folosit-o până acum. Costă destul de mulți bani, dar compensează prin specificațiile sale high-end și prin caracteristicile sale de top. Are ecran tactil, are WiFi și GPS, poate să difuzeze video live pe Facebook și include multe instrumente suplimentare de securitate. Să nu uită și cât de bine arată. Dacă vrei toate aceste lucruri și ai și banii necesari pentru a o achiziționa, nu vei regreta alegerea făcută. MIO MiVue 786 WiFi este o cameră auto excelentă.

Despachetarea camerei auto MIO MiVue 786 WiFi

MIO MiVue 786 WiFi vine într-o cutie lucioasă care arată bine. Culorile principale folosite sunt negru și portocaliu, la fel ca pe majoritatea dispozitivelor MIO. Atât în partea frontală cât și pe lateralele pachetului, poți să vezi imagini cu camera auto din diferite unghiuri. Pe spatele și pe fundul cutiei, găsești informații referitoare la caracteristicile și specificațiile principale ale camerei. Ca primă impresie, acest dispozitiv arată elegant și modern.

MIO MiVue 786 WiFi
MIO MiVue 786 WiFi

În interiorul pachetului se află camera auto, un picior de prindere cu ventuză, alimentatorul de la bricheta mașinii, un ghid de pornire rapidă, documentele de garanție și un discount de 20% pentru orice alt dispozitiv MIO, dacă îți înregistrezi camera auto.

MIO MiVue 786 WiFi
MIO MiVue 786 WiFi

Camera auto MIO MiVue 786 WiFi sosește într-o cutie care arată premium, cu toate accesoriile pe care te-ai aștepta să le primești odată cu ea. Prima noastră impresie este că această cameră auto este un dispozitiv de top, elegant dar și solid construit.

Caracteristici hardware

Camera MIO MiVue 786 WiFi nu este o cameră auto mare, dar nu este nici mică. Are o înălțime de 52,5 mm, o lățime de 87,8 mm și o grosime de 31,9 mm. Deși nu este un dispozitiv greu, camera este ceva mai grea decât alte camere auto similare, cântărind 100 grame. La fel ca majoritatea camerelor auto, MIO MiVue 786 WiFi se montează pe parbrizul mașinii cu ajutorul unui sistem cu ventuză. Pentru a primi energie electrică de la mașina ta, camera auto folosește un încărcător mini USB care se conectează la o priză de 12 Volți. Cu o lungime de 355 de centimetri, cablul este destul de lung pentru a te lăsa să îl ghidezi pe marginea parbrizului.

MIO MiVue 786 WiFi
MIO MiVue 786 WiFi

Camera auto folosește un senzor video Sony 2 MegaPixel IMX 323 care oferă o rezoluție de înregistrare de 1920 x 1080 de pixeli la 30 de cadre pe secundă. Are o diafragmă de f/1.8 și unghi de vizualizare larg, de 140 de grade. Clipurile video sunt înregistrate în format .MP4 utilizând codecul H.264 și includ și sunet.

Pentru a vedea ce înregistrează camera auto și pentru a îi configura setările, MIO MiVue 786 WiFi oferă un ecran tactil de 2,7 inci. De asemenea, include un cip WiFi, GPS, senzor de accelerație pe 3 axe și o baterie cu o capacitate de 240 de mAh.

Nu există memorie internă disponibilă, dar poți să adaugi un card microSD cu o capacitate maximă de 128 de GO. Merită menționat că, din păcate, nu este inclus niciun card micro SD în pachetul standard, deci trebuie să îți cumperi unul separat.

Dacă vrei să verifici toate specificațiile și caracteristicile oficiale, ar trebui să vizitezi această pagină web: MIO MiVue 786 WiFi.

MIO MiVue 786 WiFi are caracteristici ce o poziționează în topul camerelor auto. Caracteristicile sale sună bine și ar trebui să îți ofere o experiență de utilizare premium.

Reclamă

Experiența de utilizare a camerei auto MIO MiVue 786 WiFi în mașină

Camera auto MIO MiVue 786 WiFi este construită din plastic, dar este un plastic de calitate care pare să fie robust. Camera are o formă rectangulară, dacă te uiți la ecranul ei și o formă trapezoidală dacă te uiți la ea din lateral. Pe partea cu lentila, poți să vezi logoul MIO peste un tipar de tip grilă, iar lentila destul de mare este încercuită de o culoare de accent portocalie.

MIO MiVue 786 WiFi
MIO MiVue 786 WiFi

Singurul buton fizic de pe camera auto MIO MiVue 786 WiFi se găsește pe partea dreaptă a ei. Este singurul alt lucru portocaliu de pe ea. 🙂 Dacă apeși pe el, camera auto începe o înregistrare de urgență.

MIO MiVue 786 WiFi
MIO MiVue 786 WiFi

În apropierea butonului de înregistrări de urgență, se găsește și slotul pentru cardul micro SD. Pe partea cealaltă, găsești portul mini USB, precum și un jack AV, pe care îl poți folosi pentru a vizualiza imaginile înregistrate de cameră, pe un ecran mai mare.

MIO MiVue 786 WiFi
MIO MiVue 786 WiFi

MIO MiVue 786 WiFi este o cameră auto cu ecran lat, dar nu are o înălțime mare. Așa că dacă o poziționezi în apropierea oglinzii tale retrovizoare, nu poate să îți obstrucționeze câmpul de vizualizare. Acest lucru este bun pentru siguranța ta.

MIO MiVue 786 WiFi
MIO MiVue 786 WiFi

Sistemul de montare pe parbriz este solid și ține camera auto bine, deși este relativ ușor de scos camera MiVue 786 WiFi din piciorul cu ventuză, atunci când nu o folosești. Și acesta este un lucru bun.

Tot ca aspect pozitiv, trebuie să menționăm și faptul că ai la dispoziție un cablu destul de lung. Îl poți ghida prin partea superioară a parbrizului, în jos pe stâlpul pasagerului din dreapta, pe podeaua mașinii și, în final, să îl conectezi la o priză de 12 Volți.

Atunci când este conectată la portul de alimentare cu 12 Volți, camera auto pornește automat atunci când pornești motorul. La câteva momente după ce pornește, camera auto își face ecranul negru și, în loc să îți arate drumul din față, lucru care poate să îți distragă atenția, afișează data și ora și viteza de deplasare.

MIO MiVue 786 WiFi
MIO MiVue 786 WiFi

Configurarea MIO MiVue 786 WiFi ni s-a părut a fi un lucru ușor: meniurile sunt simple și ecranul tactil răspunde rapid.

MIO MiVue 786 WiFi
MIO MiVue 786 WiFi

MIO MiVue 786 WiFi înregistrează clipuri video la rezoluție 1080p FullHD și calitatea video este ridicată atât în timpul zilei cât și pe timp de noapte. Camera auto suportă WDR (Wide Dynamic Range), iar asta înseamnă că videoclipurile pe timp de zi arată foarte bine. Iată un exemplu de clip filmat ziua:

Senzorul video este capabil să filmeze clipuri video la calitate ridicată inclusiv în lumină slabă. După cum poți vedea în exemplul de mai jos, numerele de înmatriculare ale celorlalte mașini de pe șosea pot fi identificate chiar și pe timp de noapte.

Două dintre cele mai importante caracteristici care diferențiază această cameră auto de altele sunt faptul că include un cip GPS și unul WiFi. Ea folosește cipul GPS pentru a înregistra viteza cu care mașina se deplasează precum și pentru a te anunța despre camerele de supraveghere de pe șosea. Este bine să ai așa ceva, mai ales dacă ai tendința să depășești limitele legale de viteză.

Cipul WiFi este interesant. Camera auto îl folosește pentru a se conecta la iPhone-ul, iPad-ul sau dispozitivul tău cu Android, prin intermediul unei aplicații numite MiVue Pro și te ajută să faci următoarele trei lucruri:

 • Să urmărești imaginile video înregistrate de camera auto, live, pe smartphone-ul sau tableta ta;
 • Să transferi videoclipurile înregistrate de camera auto, pe smartphone-ul sau tableta ta;
 • Să transmiți imagini live pe Facebook.

Am testat aceste caracteristici pe un iPhone SE și pe un Motorola Nexus 6. Vizionarea clipurilor video și difuzarea lor pe Facebook a funcționat bine pe ambele platforme.

MIO MiVue 786 WiFi
MIO MiVue 786 WiFi

Totuși, deși transferarea clipurilor video de pe camera auto pe smartphone-urile noastre a decurs bine și fără niciun fel de probleme, timpii de descărcare au fost mari. Iată de ce: camera auto înregistrează în mod implicit clipuri video cu o durată de 3 minute, iar un astfel de fișier video are între 350 și 400 de MO. Descărcarea unui clip video de 3 minute pe smartphone folosind WiFi durează aproximativ 8 minute.

MIO MiVue 786 WiFi
MIO MiVue 786 WiFi

MIO MiVue 786 WiFi vine și cu o serie de sisteme avansate de asistență a șoferului (Advanced Driver Assistance Systems - ADAS): Forward Collision Warning System (FCWS - Sistem de avertizare coliziune frontală), Lane Departure Warning System (LDWS - Sistem de avertizare părăsire bandă) și Fatigue Alert (FA - Avertizare oboseală). Acestea pot fi caracteristici utile, mai ales dacă obișnuiești să conduci ore îndelungate pe autostrăzi. Pe drumurile naționale pe care am condus noi în timp ce am testat această cameră auto, am descoperit că Forward Collision Warning System (FCWS - Sistem de avertizare coliziune frontală) este puțin cam prea sensibil. Ne-a avertizat foarte des că ne aflăm prea aproape de mașina din față, așa că am preferat să dezactivăm această funcție.

MIO MiVue 786 WiFi
MIO MiVue 786 WiFi

De asemenea, merită menționat că, în caz de urgență, atunci când senzorul de accelerație pe 3 axe detectează schimbări bruște de direcție, camera auto MIO MiVue 786 WiFi începe să înregistreze automat. Aceasta este o înregistrare pe care este bine să o ai în caz de un accident. Din fericire, nu am reușit să o testăm. 🙂
MIO MiVue 786 WiFi este o cameră auto care are multe de oferit. Nouă ne place design-ul său, robustețea sa și performanțele hardware. Este și greu să nu îți placă: are ecran tactil, are un cip WiFi și un senzor GPS, are funcții avansate de asistență pentru șofer și are capacitatea de a difuza imagini video live pe Facebook. Este exact ce am numi noi o cameră auto high-tech.

Software-ul disponibil pentru MIO MiVue 786 WiFi

Cea mai ușoară și mai rapidă metodă de a transfera clipuri video de pe camera MIO MiVue 786 WiFi pe un calculator este să introduci cardul microSD într-un cititor de carduri. Totuși, poți să folosești și un cablu USB la mini USB pentru a conecta camera auto direct la calculator dacă vrei.

Apoi, poți fie să folosești un manager de fișiere precum Explorer sau instrumentul MiVue Manager dezvoltat de MIO. Dacă alegi să îl folosești pe acesta, pentru fiecare din clipurile video înregistrate, poți să vezi și detalii precum data la care au fost înregistrare, viteza, direcția, altitudinea, latitudinea și longitudinea la care se afla mașina ta, precum și unghiul din care a fost lovită dacă ai avut un accident. MiVue Manager poate fi folosit și pentru a partaja clipuri video pe Facebook sau YouTube dacă vrei.

MIO MiVue 786 WiFi
MIO MiVue 786 WiFi

Ne-a plăcut să folosim MiVue Manager pentru a naviga prin clipurile video înregistrate cu camera auto, chiar dacă programul este destul de simplu.

Care este părerea ta despre camera auto MIO MiVue 786 WiFi?

Camera auto MIO MiVue 786 WiFi este un produs premium care arată bine și are o mulțime de lucruri interesante de oferit. Ne-a plăcut să o folosim și suntem siguri că oricine o va cumpăra va fi de aceeași părere. Ești de acord cu noi? Nu uita că poți să îți exprimi opinia în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Securitate Hardware și sunete Recenzii