Review Panasonic RZ-S500W: Căști wireless cu anulare de zgomot excelentă

Review Panasonic RZ-S500W: Căști wireless cu anulare de zgomot excelentă
Rating

Sunt mulți producători care lansează căști true wireless, astfel de dispozitive fiind din ce în ce mai populare. Totuși, acestea tind să aibă costuri mari pentru ce oferă de fapt. Panasonic a decis să intre în competiție cu nume mari precum Apple și Sony, oferind căști true wireless cu specificații similare, dar la prețuri mai mici. Panasonic RZ-S500W este un astfel de dispozitiv cu specificații excelente și opțiune de anulare a zgomotului. Le-am testat, ne-am format o impresie și acum îți putem spune mai multe despre ele, în acest review:

Reclamă

Panasonic RZ-S500W: Pentru cine este o alegere potrivită?

Panasonic RZ-S500W este o alegere excelentă pentru aceia dintre voi care:

 • Vor o pereche de căști true wireless de calitate
 • Își doresc o funcție de anulare a zgomotului excelentă
 • Nu vor să cheltuiască foarte mulți bani pe căști similare produse de Apple sau Sony

Pro și contra

Acestea sunt punctele forte ale Panasonic RZ-S500W:

 • Funcție de anulare a zgomotului foarte bună
 • Sunet excelent, mai ales pe frecvențele joase și medii
 • Senzori tactili care răspund ușor și funcționează bine
 • Confortabile la purtare, indiferent de dimensiunile urechilor
 • Un microfon bun, care oferă sunet clar în apelurile telefonice
 • Suport pentru încărcare rapidă
 • Echilibru bun între preț și calitate

Există și unele neajunsuri:

 • Frecvențele înalte nu sunt foarte bine reprezentate
 • Lipsa suportului pentru AptX (utilizatorii de Android nu primesc aceeași calitate audio ca cei de iPhone)
Notă produs 5/5

Verdict

Panasonic RZ-S500W s-au dovedit a fi unele din cele mai bune căști true wireless pe care le-am încercat. Acestea oferă un sunet cu o calitate excelentă, baterie bună, senzori de control tactil care răspund rapid și o anulare a zgomotului de nivel superior. Singurul lucru care lipsește la Panasonic RZ-S500W este suportul pentru aptX, ceea ce înseamnă că utilizatorii de Android nu au parte de aceeași calitate audio precum utilizatorii de iPhone. Altfel, acestea sunt o achiziție foarte bună pentru oricine își dorește o pereche superbă de căști true wireless.

Despachetarea Panasonic RZ-S500W

Căștile Bluetooth true wireless Panasonic RZ-S500W vin într-o cutie rectangulară, parțial transparentă. Este o alegere de design care îți permite să vezi căștile și carcasa de încărcare, fără a fi nevoie să deschizi efectiv pachetul.

Panasonic RZ-S500W: Partea frontală a cutiei

Panasonic RZ-S500W: Partea frontală a cutiei

La fel ca pe partea frontală, spatele cutiei îți oferă niște detalii despre căști și caracteristicile lor. Însă, pe spate, cutia nu are același decupaj transparent: în schimb, îți arată o fotografie cu căștile wireless.

Panasonic RZ-S500W: Spatele cutiei

Panasonic RZ-S500W: Spatele cutiei

În pachet, găsești căștile wireless intra auriculare, carcasa de încărcare pentru ele, un cablu USB la USB-C, patru seturi de pavilioane cu dimensiuni diferite (în afară de cele medii deja montate pe căști), niște documente cu instrucțiuni de utilizare (în diferite limbi), precum și documentele de garanție.

Panasonic RZ-S500W: Ce găsești în cutie

Panasonic RZ-S500W: Ce găsești în cutie

Căștile true wireless Panasonic RZ-S500W par a fi un produs cu o calitate excelentă. Sunt oferite într-un pachet cu un design bine gândit și care include tot ce îți trebuie.

Design și specificații hardware

Căștile Panasonic RZ-S500W au un design simplu dar atractiv. Arată ca două ”dopuri” rotunde, fiecare cu câte un ”vârf” înclinat. Ambele au senzori tactili pe ele, înconjurați de perforații argintii ce intră în contrast cu culoarea negru mat a corpurilor lor.

Pe lateralele căștilor, vezi și logoul Panasonic. Deși logoul este vizibil atunci când nu porți căștile, nu îl mai vezi când le pui în urechi.

Reclamă

Lângă pavilioanele căștilor, precum și pe spatele lor, găsești multe contacte. Acestea sunt folosite pentru a încărca căștile atunci când le pui în carcasă.

Căștile Panasonic RZ-S500W

Căștile Panasonic RZ-S500W

Că tot am menționat-o, carcasa de încărcare pare să fie bine făcută, dar este oarecum greu de deschis. Va trebui să îți folosești ambele mâini pentru a o face, dar asta înseamnă și că este greu să se deschidă accidental. Căștile vin nu cu unul sau două, ci cu cinci seturi diferite de pavilioane. Standard, cele deja montate pe căști sunt pavilioanele cu dimensiuni medii. Însă le poți înlocui ușor cu oricare dintre celelalte patru seturi, fiecare corespunzând urechilor cu dimensiuni diferite: XS, S, L și XL.

Căștile Panasonic RZ-S500W și carcasa lor de încărcare

Căștile Panasonic RZ-S500W și carcasa lor de încărcare

În ceea ce privește specificațiile hardware ale Panasonic RZ-S500W, iată ce ar trebui să știi:

Căștile folosesc difuzoare de 8 milimetri (5/16 in). Sunt mai mari decât vezi de obicei pe alte căști true wireless, așa că ar trebui să ofere un sunet de o calitate mai bună decât majoritatea dispozitivelor similare. Totuși, ce face aceste căști să iasă în evidență este funcția lor de anulare a zgomotului de fundal. Căștile Panasonic RZ-S500W vin cu Dual Hybrid Noise Cancelling, care, conform Panasonic, folosește tehnologii feedback și feedforward, împreună cu procesare digitală și analog, pentru a elimina zgomotele nedorite din jurul tău.

Pentru a se conecta la dispozitivele tale, Panasonic RZ-S500W folosește Bluetooth 5.0 pe banda de frecvență de 2,4 GHz. Căștile suportă profilurile A2DP, AVRCP, HSP și HFP și codecurile audio SBX și AAC. Din păcate, acestea nu suportă AptX, așa că utilizatorii de Android nu au parte de aceeași calitate ca cei care dețin iPhone-uri.

Căștile pot fi utilizate și în apelurile telefonice sau în orice aplicații de voce, mulțumită microfonului inclus. Este vorba de un microfon mono MEMS (Micro-Electro-Mechanical System), despre care Panasonic spune că ar trebui să fie capabil să reducă zgomotul făcut de vânt și să poată să îți transmită vocea foarte clar. Reține totuși că aceste căști nu au trecere audio directă, așa că, atunci când vorbești la microfon, vocea ta s-ar putea să ți se pară că este ”distantă”, din cauza funcției de anulare de zgomote. Însă ar trebui să fii auzit foarte bine de către persoana de la celălalt capăt al conversației.

Fiind vorba de niște căști wireless, durata de funcționare pe baterie este extrem de importantă. Specificațiile tehnice ne spun că fiecare dintre ele are o baterie din Litiu-Polimer la 3,7 volți și cu o capacitate de 85 mAh. Acestea ar trebui să permită căștilor să funcționeze autonom timp de aproximativ șase ore și jumătate cu funcția de anulare de zgomot activată și până la șapte ore cu această funcție dezactivată.

Panasonic RZ-S500W în timpul încărcării în carcasa lor

Panasonic RZ-S500W în timpul încărcării în carcasa lor

Din punct de vedere al timpilor de încărcare, carcasa are o baterie de 800 mAh și suportă încărcarea rapidă. Poate să încarce complet căștile în aproximativ două ore și le oferă aproximativ șaizeci spre șaptezeci de minute de timp de funcționare după doar 15 minute de încărcare. În cazul în care te întrebi cât durează să încarci carcasa, trebuie să știi că are nevoie de 2,5 ore dacă este goală și aproximativ patru ore dacă ai pus și căștile în ea.

În final, specificațiile referitoare la greutate sunt după cum urmează: fiecare cască are o greutate de 7 grame, iar carcasa de încărcare cântărește aproximativ 45 de grame.

Pentru toate specificațiile și caracteristicile căștilor Panasonic RZ-S500W, vizitează această pagină web: RZ-S500W True Wireless Bluetooth Earphones with Dual Hybrid Noise Cancelling.

Designul căștilor Panasonic RZ-S500W este inspirat, dar simplu, iar specificațiile tehnice ne spun că ar trebui să ofere o calitate audio excelentă, indiferent de circumstanțe.

Utilizarea căștilor Panasonic RZ-S500W

Primul lucru pe care trebuie să îl faci după ce îți cumperi o pereche de căști Panasonic RZ-S500W este să le încarci. Acest lucru a durat aproximativ o oră, ceea ce înseamnă că aveau deja bateriile parțial încărcate atunci când le-am primit. Următoarea dată când le-am încărcat, a durat aproximativ două ore, exact așa cum promite Panasonic.

Căștile Panasonic RZ-S500W și carcasa deschisă

Căștile Panasonic RZ-S500W și carcasa deschisă

Asocierea căștilor a fost foarte ușoară inițial, deoarece tot ce am avut de făcut a fost să le scot din carcasa de încărcare pentru ca acestea să intre în modul de asociere. Totuși, pentru următoarele dispozitive la care am vrut să le conectez, nu mi-a fost foarte clar ce trebuie să fac. După cum am aflat, prima dată este nevoie să apeși pe una din căști pentru a o activa, după care să apeși și ții apăsat pe ea timp de aproximativ șapte secunde.

Reclamă

Ambele căști au senzori tactili pe ele și suportă multe tipuri de gesturi pentru control. O apăsare pe oricare din ele le pornește sau oprește, redă sau pune pe pauză muzica, sau acceptă un apel telefonic. Două sau trei apăsări pe casca stângă modifică volumul, în timp ce pe casca dreaptă trece la următoarea sau precedenta melodie. Apăsarea și menținerea apăsării timp de două secunde pe casca stângă refuză apelurile telefonice sau deschide asistentul de voce instalat pe smartphone-ul tău (Asistentul Google, Siri), în timp ce același lucru pe casca dreaptă activează sau dezactivează funcția de anulare a zgomotului de fundal.

Evident, am vrut să verific cât de bună este calitatea audio a căștilor la ascultarea de muzică. Așa că am conectat căștile Bluetooth true wireless Panasonic RZ-S500W la câteva dispozitive diferite și am ascultat mai multe tipuri de muzică. Am folosit căștile împreună cu un smartphone cu Android Huawei P20 și cu un Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Difuzoarele de 8 mm au reușit să ofere un sunet excelent, în special când am ascultat muzică trip-hop și pop, deoarece tind să accentueze frecvențele joase și medii. S-au descurcat bine și pe frecvențele mai înalte, deși mi s-a părut că le lipsește puțin din putere pentru gusturile mele. Oricum, aceste căști sună bine!

Căștile true wireless Panasonic RZ-S500W

Căștile true wireless Panasonic RZ-S500W

În ceea ce privește funcția de anulare a zgomotului de fundal, aceasta funcționează foarte bine. Căștile nu blochează absolut tot zgomotul din jurul tău, dar reușesc să îl atenueze la un nivel respectabil, mai mult decât am auzit pe alte căști true wireless similare.

De asemenea, am verificat cum se descurcă aceste căști în apelurile telefonice. De remarcat, această experiență este una destul de bună. Cei cu care am vorbit m-au auzit clar, deci microfonul își face bine treaba. Însă, așa cum am menționat mai devreme, vocea mea mi se părea distantă când vorbeam la telefon, deoarece aceste căști nu au o funcție de direcționare audio directă.

În final, trebuie să spun că am rămas cu o impresie foarte bună despre ce au de oferit căștile true wireless Panasonic RZ-S500W. Calitatea audio este excelentă, atât la ascultat muzică, cât și în apelurile telefonice, iar funcția de anulare a zgomotului de fundal merge mult mai bine decât mă așteptam.

Ce părere ai despre Panasonic RZ-S500W?

Acum știi la ce să te aștepți de la căștile Bluetooth true wireless Panasonic RZ-S500W. Îți place ce îți oferă? Te gândești să cumperi o pereche pentru tine sau pentru altcineva? Spune-ne ce crezi despre căștile Panasonic RZ-S500W în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate