Review HUAWEI FreeBuds Pro 2: Căștile in-ear pe care le vei iubi!

Review HUAWEI FreeBuds Pro 2: Căștile in-ear pe care le vei iubi!
Rating

În ultimii ani, HUAWEI a devenit un nume de luat în seamă atunci când vine vorba de laptopuri sau accesorii pentru fitness și dispozitive mobile. Unul dintre domeniile în care se remarcă cu adevărat este nișa căștilor. Cea mai recentă propunere a lor pentru această piață este HUAWEI FreeBuds Pro 2: o pereche de căști high-end, care promite să ofere o calitate audio de top, cu un design elegant. Proiectate împreună cu Devialet, o companie franceză de inginerie acustică, FreeBuds 2 Pro par a fi o opțiune convingătoare pentru audiofili. Citește această recenzie pentru a afla mai multe:

Reclamă

HUAWEI FreeBuds Pro 2: Pentru cine sunt o alegere potrivită?

HUAWEI FreeBuds Pro 2 sunt o alegere excelentă dacă:

 • Apreciezi calitatea audio mai presus de orice altceva
 • Cauți o pereche de căști cu o excelentă anulare activă a zgomotului de fundal
 • Vrei căști de înaltă calitate la un preț rezonabil

Pro și contra

Acestea sunt lucrurile care îmi plac la HUAWEI FreeBuds Pro 2:

 • Calitatea audio este uimitoare, cu un bas puternic, frecvențe medii bine reprezentate și înalte foarte clare
 • Designul lor este frumos și foarte bine gândit
 • Căștile sunt rezistente la praf și apă
 • Mici și ușoare, confortabile de folosit pentru perioade lungi de timp
 • Anulare activă excelentă a zgomotului de fundal
 • Controalele tactile și cu senzorii de presiune/forță funcționează foarte bine și sunt personalizabile
 • Compatibilitate cu Bluetooth 5.2 și încărcare wireless Qi
 • Preț competitiv pentru piața high-end

Singurul lucru care nu este tocmai remarcabil la HUAWEI FreeBuds Pro 2 este durata de viață a bateriei. Este destul de scurtă, mai ales dacă activezi ANC și cea mai înaltă calitate audio disponibilă. Însă carcasa de încărcare își face treaba atât de repede, încât compensează pentru asta.

Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

HUAWEI FreeBuds 2 Pro sunt printre cele mai bune căști pe care le-am testat vreodată. Cu un design elegant și o formă ergonomică, acestea m-au uimit prin calitatea audio. Driverele folosite de HUAWEI, împreună cu reglajul profesional de la Devialet, au dus la o experiență de ascultare extraordinară. Combină asta cu o excelentă anulare activă a zgomotului de fond și obții o propunere pe care nu o poți ignora dacă ești în căutarea unor căști pentru audiofili. Singurul dezavantaj este că durata de viață a bateriei ar fi putut fi mai bună. Totuși, acest lucru nu este suficient pentru a mă face să-mi schimb părerea. Prin urmare, recomand cu căldură HUAWEI FreeBuds Pro 2 tuturor celor care caută niște căști TWS (true wireless stereo) high-end excelente.

Despachetarea căștilor HUAWEI FreeBuds Pro 2

HUAWEI FreeBuds Pro 2 sunt ambalate într-o cutie mică, mată, de culoare albă, realizată din carton premium. Pe copertă, poți vedea o imagine a căștilor, numele lor, logoul HUAWEI și cele două caracteristici cheie care le fac să iasă în evidență: au fost proiectate în colaborare cu Devialet (Co-Engineered with Devialet) și oferă calitate Hi-Res Wireless Audio.

Ambalajul căștilor HUAWEI FreeBuds Pro 2

Ambalajul căștilor HUAWEI FreeBuds Pro 2

Pe spatele cutiei, sunt tipărite destul de multe informații. De exemplu, afli că aceste căști oferă sunet premium cu două difuzoare, anulare activă a zgomotului de fundal, apeluri vocale HD și că sunt rezistente la praf și apă.

Spatele cutiei în care vin căștile

Spatele cutiei în care vin căștile

În cutie, se află căștile așezate în interiorul carcasei de încărcare, două seturi de pavilioane auriculare (dimensiunile L și S - cele standard de mărimea M sunt deja montate), un cablu scurt (25 cm/9,84 inci) USB-A la USB-C, manualul de utilizare și garanția.

Ce găsești în cutie

Ce găsești în cutie

Despachetarea căștilor HUAWEI FreeBuds Pro 2 este o experiență satisfăcătoare. Cutia arată bine, iar conținutul este generos. Totul arată premium.

Reclamă

Design și specificații hardware

HUAWEI FreeBuds Pro 2 calcă pe urmele primelor FreeBuds Pro, folosind un design dreptunghiular similar. Părțile care intră în ureche au o formă ergonomică rotundă, în timp ce tijele care „atârnă” de acestea sunt cubice și neașteptat de scurte. Disponibile în versiunile de culoare Silver Blue, Silver Frost și Ceramic White, căștile au un aspect elegant și stilat.

Culorile disponibile pentru HUAWEI FreeBuds Pro 2

Culorile disponibile pentru HUAWEI FreeBuds Pro 2

În partea superioară a căștilor, există tampoane de silicon care izolează zgomotul și le fac confortabil de purtat. Pavilioanele auriculare obișnuite de mărimea M sunt deja montate pe căști, dar pachetul include și pavilioane S și L pentru cei cu canale auditive mai mici sau mai mari.

Pavilioanele auriculare obișnuite de mărimea M sunt deja montate pe căști

Pavilioanele auriculare obișnuite de mărimea M sunt deja montate pe căști

Ambele căști au senzori încorporați în interiorul tijelor, ceea ce-ți permite să controlezi cu ușurință redarea muzicii, volumul și anularea zgomotului de fundal. Pauza și derularea listei de redare, precum și pornirea sau oprirea funcției ANC, se fac prin apăsarea oricăreia dintre tije. Reglarea volumului se face prin glisarea degetului în sus sau în jos pe tije. Aceste comenzi mi s-au părut naturale și ușor de ținut minte.

HUAWEI FreeBuds Pro 2 și carcasa lor de încărcare

HUAWEI FreeBuds Pro 2 și carcasa lor de încărcare

Contactele electrice necesare pentru încărcare sunt poziționate la capătul tijelor, lângă orificiile pentru microfon. Acestea arată frumos și discret, potrivindu-se perfect cu designul general al căștilor.

Carcasa de încărcare este un alt exemplu de tehnologie frumoasă. Asortată la culoarea căștilor, aceasta are o formă eliptică, asemănătoare unei pietricele, și este, de asemenea, destul de mică încât să încapă cu ușurință în orice buzunar. Deschiderea ei este simplă: identifici instantaneu care este partea din față, deoarece pe spatele carcasei se află logoul HUAWEI/Devialet, în interiorul unui dreptunghi de sticlă.

HUAWEI FreeBuds Pro 2: Proiectate împreună cu Devialet

HUAWEI FreeBuds Pro 2: Proiectate împreună cu Devialet

În interiorul carcasei de încărcare, locașurile pentru căști sunt tăiate cu precizie, astfel încât este simplu să introduci fiecare cască în locul potrivit.

HUAWEI FreeBuds Pro 2 în carcasa lor de încărcare

HUAWEI FreeBuds Pro 2 în carcasa lor de încărcare

Trecând la aspectele mai tehnice, există câteva lucruri care fac ca HUAWEI FreeBuds Pro 2 să iasă în evidență. În primul rând, prețul lor este în jur de 899 de lei. Așadar, cu siguranță nu sunt dispozitive entry-level sau mid-range. Nu, FreeBuds Pro 2 sunt un produs high-end, cu specificații pe măsura acestei afirmații: difuzoare duble și calitate audio Hi-Res superioară, anulare activă excelentă a zgomotului de fundal, capabilă să elimine până la 47 dB de zgomot, și rezistență la praf plus apă IP54.

Reclamă

Pentru a putea oferi o calitate a sunetului pentru audiofili, fiecare cască folosește un difuzor dinamic de 11 mm și unul cu diafragmă plană, capabile să reproducă sunete în afara frecvenței normale de auz: de la 14 Hz la 48 kHz. Fiind proiectate în colaborare cu Devialet, HUAWEI promite că FreeBuds Pro 2 oferă un sunet de calitate, ce va fi apreciat de audiofili, începând de la basul puternic până la frecvențele medii și înalte clare. FreeBuds Pro 2 folosesc conexiuni wireless Bluetooth 5.2 și sunt compatibile cu LDAC, un codec audio de înaltă rezoluție. Din păcate, nu există compatibilitate cu AptX.

Scoaterea unei căști HUAWEI FreeBuds Pro 2 din carcasă

Scoaterea unei căști HUAWEI FreeBuds Pro 2 din carcasă

Fiecare cască are o baterie de 55 mAh, iar carcasa de încărcare are o baterie de 580 mAh. Autonomia nu este, din păcate, un punct forte al HUAWEI FreeBuds Pro 2: doar patru ore de redare cu anulare activă a zgomotului de fundal sau 6,5 ore fără ANC. Cu toate acestea, având în vedere calitatea audio înaltă a acestor căști, mă așteptam la o autonomie oarecum sub așteptări. Există totuși o alinare: carcasa de încărcare poate susține căștile pentru 18 ore de redare cu ANC sau până la 30 de ore fără ANC. În ceea ce privește partea de încărcare, carcasa folosește o conexiune USB Type-C și este compatibilă și cu standardul wireless Qi (la 2 wați).

HUAWEI FreeBuds Pro 2 alături de carcasa lor de încărcare

HUAWEI FreeBuds Pro 2 alături de carcasa lor de încărcare

Nu în ultimul rând, câteva cuvinte despre greutate. Aceste căști sunt mici și foarte portabile, cântărind aproximativ 6,1 grame. Carcasa de încărcare adaugă aproximativ 52 de grame la întregul pachet.

Pentru toate specificațiile și caracteristicile oficiale, vizitează această pagină web: HUAWEI FreeBuds Pro 2.

HUAWEI FreeBuds Pro 2 au un design frumos, sunt mici și foarte portabile. Pentru a completa ansamblul, specificațiile lor tehnice sunt, cu siguranță, cele ale unui dispozitiv audio high-end.

Experiența de utilizare a căștilor HUAWEI FreeBuds Pro 2

În primul rând: asocierea căștilor HUAWEI FreeBuds Pro 2 este ușoară. Tot ce trebuie să faci este să apeși pe butonul mic de pe carcasă timp de câteva secunde, iar căștile vor intra în modul de asociere. Odată asociate, conectarea lor la smartphone este instantanee și se întâmplă imediat ce le scoți din carcasa de încărcare.

Asocierea căștilor HUAWEI FreeBuds Pro 2 este ușoară

Asocierea căștilor HUAWEI FreeBuds Pro 2 este ușoară

Având în vedere greutatea lor redusă și dimensiunile mici, HUAWEI FreeBuds Pro 2 sunt foarte confortabil de purtat. Nu m-au deranjat în niciun fel chiar și după ore de utilizare continuă, ceea ce este minunat. Și, deși dimensiunea redusă te-ar putea convinge că îți pot cădea ușor din urechi, nu este așa. Forma ergonomică a căștilor le face să se potrivească perfect în ureche și, dacă nu folosești pavilioane auriculare de dimensiuni greșite, vor rămâne la locul lor. Nu pot spune dacă acest lucru este valabil și atunci când vine vorba de activități mai dinamice, cum ar fi alergatul sau antrenamentele la sală. Dar nu am pierdut aceste căști în timpul plimbărilor lungi și al drumețiilor, activități pe care le fac în mod regulat.

HUAWEI FreeBuds Pro 2 sunt foarte confortabil de folosit

HUAWEI FreeBuds Pro 2 sunt foarte confortabil de folosit

În timpul convorbirilor telefonice, HUAWEI FreeBuds Pro 2 sunt impresionante. Am activat funcția de voce HD pe care o oferă, chiar dacă aceasta a însemnat o durată de viață mai mică a bateriei. Iar rezultatul a fost excelent: atât eu, cât și toate persoanele cu care am vorbit la telefon au apreciat calitatea audio.

Ceea ce mă aduce la următorul lucru de pe listă și cel mai important dintre toate: calitatea audio în timp ce asculți muzică. Driverele folosite de HUAWEI, precum și reglajul profesional realizat de Devialet, fac ca FreeBuds 2 Pro să eclipseze concurența din această gamă de preț. Calitatea audio este pur și simplu uimitoare: bas puternic, frecvențe medii calde și frecvențe înalte foarte clare. În plus, dacă instalezi aplicația HUAWEI AI Life pe smartphone-ul tău cu Android sau pe iPhone, ai acces și la un egalizator extrem de personalizabil, pe care îl poți folosi pentru a regla sunetul exact așa cum îți dorești.

HUAWEI AI Life oferă o mulțime de instrumente de personalizare

HUAWEI AI Life oferă o mulțime de instrumente de personalizare

Toate melodiile pe care le-am ascultat, și au fost multe, pentru că de obicei ascult muzică toată ziua :), s-au auzit excelent și mai bine decât mi-am imaginat. Cred că singura concurență reală pentru ele în acest moment sunt Sony WF-1000XM4S și Apple AirPods Pro. Și ambele au prețuri mai mari decât HUAWEI FreeBuds Pro 2.

HUAWEI FreeBuds Pro 2 oferă o calitate audio excelentă

HUAWEI FreeBuds Pro 2 oferă o calitate audio excelentă

Funcția de anulare activă a zgomotului de fundal este, de asemenea, uimitoare. FreeBuds Pro 2 permit trei moduri de ascultare: anulare activă a zgomotului activată, anulare activă a zgomotului dezactivată și „conștientizare”. Cel din urmă pune accentul pe zgomot pentru a te ajuta să fii mai conștient de mediul înconjurător, ceea ce poate fi foarte util atunci când mergi pe stradă. Pe de altă parte, anularea activă a zgomotului de fundal este o funcție foarte utilă atunci când nu vrei să auzi nimic altceva în afară de muzica pe care o asculți, ca atunci când faci naveta cu mijloacele de transport în comun sau chiar când lucrezi într-un birou aglomerat, cu mulți oameni care vorbesc. Și chiar își face treaba, mascând aproape orice zgomot nedorit.

Nu în ultimul rând, autonomia HUAWEI FreeBuds Pro 2 este singurul lucru care nu este spectaculos la ele. Din păcate, calitatea audio ridicată oferită de aceste căști își pune amprenta asupra consumului de energie. Folosind ANC, FreeBuds Pro 2 au reușit să reziste aproximativ patru ore cu volumul la jumătate, așa cum a promis compania. Nu este impresionant, dar este un aspect cu care pot trăi având în vedere experiența de ascultare pe care o oferă. Și, dacă nu ai nevoie de ANC, vei obține mai mult timp de redare. În plus, încărcarea căștilor în carcasa lor este destul de rapidă: 40 de minute de la 0 la 100%. Așadar, dacă le pui în husa lor în timpul pauzei de prânz, vor rămâne funcționale toată ziua de lucru, ceea ce nu este deloc rău.

HUAWEI FreeBuds Pro 2 sunt printre cele mai bune căști TWS (true wireless stereo) pe care am avut ocazia să le testez vreodată. Calitatea audio m-a impresionat foarte mult, la fel ca și anularea activă a zgomotului de fundal și calitatea sunetului în timpul apelurilor. Așa ar trebui să fie căștile high-end în 2022. Felicitări, HUAWEI!

Ce părere ai despre căștile HUAWEI FreeBuds Pro 2?

Acum știi mai multe despre ce pot face HUAWEI FreeBuds Pro 2 și cât de bune sunt aceste căști. Cred că sunt o alegere foarte atrăgătoare pentru mulți oameni, în special pentru cei care apreciază calitatea audio mai presus de orice altceva. Îți plac și intenționezi să le achiziționezi? Spune-mi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Android Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate