Review Xiaomi Buds 3: Căști intra-auriculare cu sunet de calitate și ANC

Review Xiaomi Buds 3: Căști intra-auriculare cu sunet de calitate și ANC
Rating

Xiaomi este o prezență în creștere în multe domenii tehnologice, de la smartphone-uri la televizoare și de la aspiratoare la purificatoare de aer. Printre altele, compania produce și vinde și dispozitive mai mici, cum ar fi căștile. Deși concurența este foarte puternică pe această piață, Xiaomi reușește cumva să fie un jucător de top, creând unele dintre cele mai bune gadgeturi existente, la prețuri care de multe ori sunt mai bune decât cele ale concurenței. În această recenzie, testez Xiaomi Buds 3, unele dintre cele mai recente căști ale lor. Promițând o calitate audio excelentă și având specificații tehnice bune, Xiaomi Buds 3 ar putea fi următoarele tale căști in-ear. Dacă vrei să știi dacă ți se potrivesc, citește această recenzie:

Reclamă

Xiaomi Buds 3: Pentru cine sunt o alegere potrivită?

Xiaomi Buds 3 sunt o alegere excelentă dacă:

 • Vrei redare audio de înaltă calitate la un preț rezonabil
 • Cauți căști cu anulare activă a zgomotului de fundal
 • Intenționezi să-ți cumperi o pereche de căști cu o autonomie bună

Pro și contra

Iată lucrurile care-mi plac la Xiaomi Buds 3:

 • Calitatea audio este bună, cu frecvențe joase, medii și înalte bine reprezentate
 • Căștile par a fi bine construite și sunt rezistente la praf și apă
 • Sunt confortabil de utilizat chiar și pentru perioade lungi de timp
 • Anularea activă a zgomotului este utilă
 • Comenzile senzorilor de presiune sunt mai ușor de utilizat decât cele tactile
 • Autonomia lor este bună, iar carcasa de încărcare adaugă mult timp de redare
 • Sunt compatibile cu Bluetooth 5.2 Low Energy și cu încărcarea wireless Qi
 • Prețul lor este rezonabil

Pe de altă parte, există și câteva lucruri care nu-mi plac:

 • Deși este bun, designul seamănă puțin prea mult cu cel al Apple
 • Nu îți permit să controlezi volumul cu ajutorul senzorilor de presiune
 • Nu oferă suport pentru codecul audio Bluetooth de înaltă calitate AptX
 • Xiaomi nu oferă nicio aplicație oficială pentru a personaliza cum funcționează căștile
Notă produs 4/5

Verdict

Xiaomi Buds 3 sunt ceea ce aș numi un dispozitiv de nivel mediu spre premium. Aceste căști oferă audio de înaltă calitate, cu un sunet bine reprezentat pe întreaga gamă de frecvențe, de la cele joase la cele medii și înalte. Pe scurt, se aud foarte bine. În plus, Xiaomi Buds 3 vin și cu o anulare activă a zgomotului (ANC) eficientă, cu o autonomie mai mult decât decentă și chiar excelentă dacă pui la socoteală și carcasa de încărcare, iar designul lor ergonomic le face să fie comod de folosit pentru perioade lungi de timp, chiar dacă nu este original în vreun fel. Ținând cont de faptul că prețul lor este, de asemenea, rezonabil, recomand Xiaomi Buds 3 tuturor celor care pun accent pe aspectele menționate mai sus, la fel ca mine. Cu toate acestea, Buds 3 nu sunt pentru tine dacă ești în căutarea unui set de căști premium, cu o autonomie și mai mare, o aplicație dedicată pentru a controla modul în care funcționează sau un design inovator. Dar, în acest caz, pregătește-te să cheltuiești semnificativ mai mult decât prețul cerut de Xiaomi pentru Buds 3.

Despachetarea căștilor Xiaomi Buds 3

Xiaomi Buds 3 sosește într-o cutie neagră mată și relativ mică, realizată din carton de înaltă calitate. Pe capacul ei de sus, poți vedea o imagine în relief a căștilor și a carcasei de încărcare a acestora, în culoarea pe care ai ales-o. În partea inferioară, Xiaomi a imprimat numele căștilor, în timp ce în colțul din dreapta sus se află logoul MI.

Ambalajul lui Xiaomi Buds 3

Ambalajul lui Xiaomi Buds 3

Partea de jos a cutiei are multe informații despre Xiaomi Buds 3, inclusiv specificații tehnice, culoare, numere de serie și, în mod interesant, un autocolant de răzuit care dovedește că noul dispozitiv este autentic.

Partea din spate a cutiei

Partea din spate a cutiei

În interiorul cutiei, găsești căștile, carcasa de încărcare a acestora, două seturi de pavilioane auriculare (în afară de cele de dimensiuni standard deja montate pe ele), un cablu scurt (47 cm) USB-A la USB-C și un ghid de pornire rapidă, care conține și detalii despre garanție.

Despachetarea căștilor Xiaomi Buds 3

Despachetarea căștilor Xiaomi Buds 3

Experiența de despachetare oferită de Xiaomi Buds 3 este satisfăcătoare. Ambalajul arată bine, iar conținutul este bine protejat. La prima vedere, toate accesoriile incluse în pachet par a fi bine construite.

Reclamă

Design și specificații hardware

Xiaomi Buds 3 au un design simplu care, sincer să fiu, seamănă cu cel al Apple AirPods Pro. Disponibile în variantele de culoare Carbon Black (cele pe care le-am testat) sau Gloss White, căștile arată bine, dar nu sunt nimic extravagant sau neașteptat. Pavilioanele auriculare au o formă ergonomică și, în timp ce partea care intră în canalul auditiv este rotunjită, capetele care coboară pe lobii urechii sunt mai mult rectangulare. Pavilioanele au, de asemenea, și pernuțe de silicon, care ajută la izolarea zgomotului și se potrivesc tuturor urechilor, indiferent de mărime. Penuțele de mărimea M vin deja montate pe Xiaomi Buds 3. Dar, dacă nu ți se potrivesc, le poți schimba cu ușurință cu pavilioanele de mărime S sau L incluse în cutie.

Xiaomi Buds 3 arată similar cu AirPods Pro

Xiaomi Buds 3 arată similar cu AirPods Pro

Fiecare cască are încorporat un senzor de presiune, care se găsește în partea de jos a tijelor de pe lobi. Acesta nu trebuie confundat cu un senzor tactil, deoarece senzorul de presiune cere să strângi ușor casca cu degetele, nu doar s-o atingi. Astfel, există destul de multe acțiuni, precum acceptarea unui apel telefonic, controlul redării muzicii sau activarea sau dezactivarea anulării zgomotului. Cu toate acestea, lipsește un lucru: reglarea volumului, care nu se poate face direct de pe căști. Pentru asta, va trebui să folosești în continuare smartphone-ul.

Xiaomi Buds 3 au senzori de presiune pe tije

Xiaomi Buds 3 au senzori de presiune pe tije

Contactele electrice utilizate pentru încărcarea căștilor în carcasă se găsesc în partea de jos a tijei căștilor. Sunt doar două pe fiecare mufă și sunt mici și discrete, ceea ce este bine.

Carcasa de încărcare arată bine și pare a fi de calitate: are formă eliptică, este mată și se deschide ușor. Locațiile căștilor sunt decupate cu precizie și au mici magneți în partea de jos, așa că stai liniștit, căștile vor rămâne la locul lor, deoarece chiar nu-și pot schimba poziția în interiorul carcasei.

Carcasa de încărcare ține căștile Xiaomi Buds 3 ferm la locul lor

Carcasa de încărcare ține căștile Xiaomi Buds 3 ferm la locul lor

În ceea ce privește specificațiile tehnice ale Xiaomi Buds 3, există câteva lucruri esențiale de știut. În primul rând, acestea nu sunt căști de buget, deși prețul lor este accesibil comparativ cu AirPods de la Apple. Pentru un preț de aproximativ 520 de lei la promoție, Buds 3 îți oferă anulare activă a zgomotului, capabilă să elimine până la 40 dB din zgomotul din jurul tău, calitate HiFi a sunetului, rezistență la praf și apă IP55 și autonomie solidă a bateriei.

Reclamă

Căștile folosesc drivere dinamice cu magnet dublu, iar Xiaomi spune că a folosit un reglaj profesional HRTF pentru căști, ceea ce ar trebui să le permită să ofere sunete naturale de joasă frecvență (bas) și tonuri clare pe frecvențele înalte. Conexiunea wireless este susținută de Bluetooth 5.2, iar căștile acceptă profilele Bluetooth Low Energy, HFP, A2DP și AVRCP. De asemenea, suportă codecurile audio Bluetooth SBC și AAC, dar, din păcate, AptX nu este disponibil.

Xiaomi Buds 3 nu sunt compatibile cu AptX

Xiaomi Buds 3 nu sunt compatibile cu AptX

În ceea ce privește bateriile și timpul de încărcare, Xiaomi comunică doar detalii despre timpul de redare: până la 7 ore de redare cu o singură încărcare și până la 32 de ore atunci când sunt folosite cu carcasa de încărcare. Nu am putut găsi nicio informație cu privire la capacitatea bateriei carcasei sau a căștilor. Cu toate acestea, îți pot spune că a fost nevoie de aproximativ 45 de minute pentru a încărca complet căștile și carcasa poate încărca complet căștile de 3-4 ori înainte de a se descărca. Un lucru bun este portul USB Type-C folosit de carcasă și faptul că aceasta suportă și încărcarea wireless Qi! Și, chiar dacă nu permite decât o intrare de 0,5 amperi, căștile și carcasa lor par să suporte încărcarea rapidă. După numai 10 minute, Xiaomi Buds 3 poate oferi 90 de minute de utilizare.

Carcasa de încărcare îți indică starea sa printr-un mic led

Carcasa de încărcare îți indică starea sa printr-un mic led

La final, câteva cuvinte despre greutatea lor: fiecare cască cântărește aproximativ 5 grame, iar carcasa de încărcare cântărește aproximativ 42 de grame. Asta înseamnă un total de 52 de grame pentru întregul pachet.

Pentru specificațiile și caracteristicile oficiale, vizitează această pagină: Xiaomi Buds 3.

Xiaomi Buds 3 arată bine, par a fi bine construite, iar specificațiile lor tehnice indică un dispozitiv de înaltă calitate.

Experiența de utilizare a căștilor Xiaomi Buds 3

Conectarea căștilor la smartphone este simplă. Inițial, atunci când le scoți din cutie, acestea intră automat în modul de asociere, astfel încât tot ce trebuie să faci este să le cauți și să le selectezi de pe smartphone-ul tău. Ulterior, dacă vrei să le asociezi cu alte dispozitive, trebuie să apeși timp de câteva secunde butonul mic de lângă portul USB-C de pe carcasă. Apoi, odată ce sunt asociate cu smartphone-ul, conectarea lor se face aproape instantaneu.

Carcasa utilizează un port USB-C pentru încărcare și suportă, de asemenea, încărcare wireless Qi

Carcasa utilizează un port USB-C pentru încărcare și suportă, de asemenea, încărcare wireless Qi

Am constatat că utilizarea lor este confortabilă chiar și pentru perioade lungi de timp, dacă montezi pavilioanele potrivite pentru urechile tale. Deși le-am purtat și am ascultat muzică ore în șir, nu am simțit că mă dor urechile nici măcar un pic. Și, un lucru care merită menționat este că forma căștilor este bine gândită (până la urmă, este o formă care a fost testată pe multe astfel de dispozitive) și nu le lasă să cadă ușor din urechi. Nu sunt un alergător și nu m-aș descrie deloc ca fiind o persoană atletică, așa că nu pot spune cât de bine vor rămâne la locul lor atunci când mergi la sală. Cu toate acestea, îți pot spune că Xiaomi Buds 3 nu mi-au căzut din urechi în timpul unei plimbări ușoare de după-amiază cu bicicleta prin cartier.

Purtând Xiaomi Buds 3

Purtând Xiaomi Buds 3

În timpul convorbirilor telefonice, Xiaomi Buds 3 funcționează bine. Persoanele cu care am vorbit, când le-am folosit în diferite condiții de mediu, inclusiv în aer liber, în timpul unei zile cu vânt, au spus că au putut înțelege clar ceea ce spuneam.

Dar aceste căști excelează cu adevărat la redarea de muzică. Îmi place destul de mult calitatea sunetului pe care o oferă. Deși am auzit căști mai bune, consider că Xiaomi Buds 3 sunt unele dintre cele mai bune din punct de vedere al raportului calitate/preț. Motivul principal nu este funcția de anulare activă a zgomotului sau un bas impresionant. Motivul este sunetul echilibrat pe care îl oferă: frecvențele joase, medii și cele înalte sunt toate bine reprezentate, dar nu sunt accentuate. Nu-mi plac căștile care bagă prea mult bas sau sunete de înaltă frecvență care agresează urechea.

Ascultarea de muzică pe Xiaomi Buds 3 este o experiență plăcută

Ascultarea de muzică pe Xiaomi Buds 3 este o experiență plăcută

Nu în ultimul rând, am testat autonomia căștilor Xiaomi Buds 3 și compania a făcut o treabă destul de bună în această privință. Xiaomi spune că aceste căști ar trebui să funcționeze timp de aproximativ 7 ore cu o singură încărcare. Totuși, aceasta este o estimare bazată pe utilizarea căștilor fără funcția de anulare activă a zgomotului activată. Am ales să o activez, deoarece căștile utilizează mai multă energie în încercarea de a anula zgomotele nedorite. De asemenea, am setat volumul la 50 % și am ascultat muzică pe Spotify în mod continuu. În aceste condiții, Xiaomi Buds 3 au reușit să reziste 6 ore și 45 de minute înainte de a-și epuiza bateriile, iar acesta este un rezultat destul de bun, în opinia mea. Sigur, există și alte căști care pot oferi o autonomie dublă la o încărcare, dar, în majoritatea cazurilor, acestea și costă de două ori mai mult.

În plus, în viața reală, mă aștept ca Xiaomi Buds 3 să ofere o autonomie relativă și mai mare. Asta datorită unei funcții interesante pe care o au. Scoaterea unei singure căști din ureche întrerupe automat redarea, iar dacă le scoți pe amândouă, acestea intră automat în repaus. Împreună cu bateria suplimentară a carcasei de încărcare, vei obține o autonomie excelentă de la Xiaomi Buds 3, fără să te întrebi constant dacă trebuie să le încarci.

Îmi plac destul de mult căștile Xiaomi Buds 3, mai ales în ceea ce privește calitatea audio și confortul. Sunt o alegere la fel de bună ca orice căști din gama de mijloc spre high-end de pe piață. Anularea activă a zgomotului este, de asemenea, destul de bună, la fel ca și autonomia căștilor, deși, în ceea ce privește acest ultim aspect, lucrurile ar putea fi îmbunătățite în continuare.

Ce părere ai despre căștile Xiaomi Buds 3?

Acum știi mai multe despre ce oferă Xiaomi Buds 3. Pentru prețul cerut, cred că este o alegere bună pentru multe persoane, în special pentru cei care apreciază un sunet curat, fără prea mult bas. Care este opinia ta? Le-ai cumpăra sau intenționezi să verifici alte opțiuni de pe piață? Spune-mi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Smartphone Android Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate