Securitate pentru toți - Recenzie PureVPN

Securitate pentru toți - Recenzie PureVPN
Rating

Indiferent de scopul în care folosești internetul, siguranța ta este importantă. Există din ce în ce mai multe riscuri pe web, de la malware-uri la hackeri, spyware, furturi de identitate și așa mai departe. Instalarea unui antivirus este esențială, iar folosirea unui serviciu VPN pentru a fi în siguranță și a rămâne anonim este foarte recomandată. Sunt multe servicii dintre care să alegi, PureVPN fiind unul dintre ele. Citește recenzia noastră pentru a afla dacă este o alegere bună pentru tine:

Reclamă

Ce are PureVPN de oferit

PureVPN este unul din cele mai vechi servicii VPN de pe piață. Serviciul a fost lansat în 2007 în Hong Kong, iar compania este singura de renume din Hong Kong, care activează în această nișă. Faptul că se află acolo este un avantaj, deoarece serviciul poate funcționa fără restricțiile așa-ziselor "legi Big Brother", iar compania poate furniza serviciul VPN fără a fi monitorizată de guvernul chinez. Totuși, există un caz penal recent, în care PureVPN a oferit FBI înregistrările de trafic ale unui utilizator.

Poți să te abonezi la serviciul PureVPN alegând unul din cele trei abonamente disponibile, care diferă între ele doar din punct de vedere al prețului și duratei abonamentului:

  • abonamentul 1-month (lunar) costă 9,95 de USD pe lună (aproximativ 39 de lei)
  • abonamentul 6-month (semestrial) are un preț de 47,7 de USD pentru (aproximativ 187 de lei) șase luni, sau 7,95 de USD pe lună (aproximativ 31 de lei)
  • abonamentul 2-year (bianual) costă 59 de USD (aproximativ 231 de lei) pe 2 ani sau 2,45 de USD (aproximativ 10 lei) pe lună în cadrul unei promoții de sărbători

Compania nu oferă o variantă gratuită de încercare a PureVPN, dar poți să cumperi un cont de încercare de 3 zile pentru 2,5 dolari (aproximativ 10 lei), iar fiecare abonament vine cu o garanție de 7 zile de returnare a banilor.

Fiecare abonament are aceleași funcții de bază ale serviciului PureVPN: viteză și lățime de bandă nelimitată, peste 750 de servere în 140 de țări, suport P2P, antivirus, anti-malware, detectarea și protejarea împotriva intruziunilor, blocarea reclamelor, filtrare de aplicații, cinci conexiuni simultane, funcție de tunel împărțită (split tunneling), criptarea datelor pe 256 de biți, compatibilitate cu mai multe protocoale (OpenVPN, L2TP/IPSec, PPTP, SSTP, și IKEv2), oprirea automată a conexiunii la internet (internet kill switch) și protecție împotriva atacurilor DDoS.

PureVPN
PureVPN

PureVPN oferă aplicații proprii pentru Windows, Mac OS, Android, iOS, Android TV, Kodi și Firestick, precum și plugin-uri pentru Chrome și Firefox. Poate fi configurat și manual pe orice sistem de operare care oferă suport VPN și poți să-l configurezi pe multe tipuri de routere, astfel protejând toată rețeaua. În această recenzie ne vom concentra asupra aplicației PureVPN pentru Windows.

Din punct de vedere al acoperirii globale, PureVPN are o listă impresionantă de servere de pe fiecare continent. Sunt acoperite și țări mai rare, precum Rusia sau unele locații din Africa sau America de Sud. Este bine de știut că unele servere sunt virtuale, ceea ce înseamnă că nu se află fizic unde par să fie - acestea sunt marcate pe saitul PureVPN și compania promite că oferă aceeași experiență de utilizare VPN ca și pe serverele fizice.

Când te abonezi la serviciul de VPN, poți să alegi din multe metode de plată: chiar dacă nu poți să plătești direct cu cardul tău bancar, poți să folosești prin PayPal, Alipay, Cashu, o serie de carduri cadou, criptomonede prin CoinPayments și toate metodele de plată oferite de PaymentWall. Posibilitatea de a plăti cu criptomonede înseamnă că poți să te abonezi la serviciu cu doar o adresă de e-mail, fără a fi nevoie să introduci alte informații personale.

Descărcare și instalare

Pentru a instala aplicația PureVPN pentru Windows, trebuie să descarci și să pornești fișierul de instalare de 28.0 MO, numit purevpn_setup.exe. Procesul de instalare este simplu și se termină în câteva secunde.

PureVPN
PureVPN

De asemenea, ca să funcționeze, PureVPN s-ar putea să îți ceară să permiți instalarea unui adaptor virtual de rețea - TAP-Windows Provider V9 Network adapters. Îți recomandăm să accepți acest lucru, prin alegerea opțiunii Install (Instalare), deoarece acest set de drivere este necesar pentru funcționarea aplicației.

PureVPN
PureVPN

Dacă ai și un alt software VPN instalat, adaptoarele virtuale pot intra în conflict și una sau ambele aplicații VPN pot deveni inutilizabile. Este recomandat să ai un singur client VPN instalat la un moment dat, pe un calculator cu Windows.

Primele noastre impresii despre PureVPN sunt pozitive: serviciul oferă o mulțime de servere VPN în toată lumea și ai acces la servere chiar și în țări unde rareori se găsesc. Procedura de instalare este simplă și rapidă. Nu există o versiune gratuită de încercare, dar ai o garanție de 7 zile de returnare a banilor, ceea este util dacă te răzgândești după cumpărarea unui abonament. Anonimitatea completă pe parcursul cumpărării este garantată dacă plătești cu o criptomonedă. Chiar dacă serviciul are multe funcții excelente, nu este în regulă că firma înregistrează traficul utilizatorilor.

Experiența de utilizare a PureVPN în Windows

La prima lansare, aplicația PureVPN te întâmpină cu un ecran de logare: pentru a folosi serviciul, trebuie să ai un cont și trebuie să te autentifici.

Reclamă

Introdu datele tale de acces și apasă pe Login (Logare) pentru a intra în aplicație. Dacă încă nu ai cont, poți să dai clic pe Sign Up (Creare cont) pentru a deschide navigatorul web unde poți să creezi contul și să cumperi un abonament.

PureVPN
PureVPN

Imediat ce intri în cont, vezi o interfață de selectare a modului de funcționare. PureVPN are cinci moduri din care poți să alegi, fiecare având un scop diferit de utilizare:

  • Stream: mai rapid pentru video stream-uri și pentru jocuri online

  • Internet Freedom (Libertate pe internet): pentru a accesa orice fel de conținut pe internet, evitând restricțiile geografice

  • Security/Privacy (Securitate/Anonimitate): anonimitate și securitate completă împotriva amenințărilor cibernetice

  • File-sharing (Partajare de fișiere): dedicat pentru a fi folosit la partajarea fișierelor, îndeosebi pe rețelele P2P

  • Dedicated IP (Adresă IP dedicată): dacă îți cumperi adresa ta IP proprie de la PureVPN, poți să-l folosești cu acest mod

Diferitele moduri oferă diferite niveluri de securitate și viteză. Poți să citești mai mult despre acestea în acest articol.

Pentru a te conecta, mai întâi trebuie să alegi un mod: dacă nu ai un scop specific cu care folosești VPN-ul, doar vrei să te conectezi cât se poate de repede, poți să alegi Internet Freedom sau Security/Privacy pentru o securitate sporită.

PureVPN
PureVPN

Apoi apasă pe butonul mare Connect (Conectare) pentru a te conecta la un server ales automat - aceasta nu va fi în mod necesar cel mai rapid sau cel mai apropiat, doar un sever implicit.

PureVPN
PureVPN

Acum poți să vezi progresul conectării.

PureVPN
PureVPN

După ce s-a realizat conexiunea, toate informațiile relevante pentru aceasta vor fi afișate în fereastra principală. Pentru a te deconecta de la VPN, apasă butonul Disconnect (Deconectare).

PureVPN
PureVPN

Această metodă te va conecta la un server VPN implicit, dar în cele mai multe cazuri vei avea nevoie de ceva mai specific: un server rapid, în apropierea locației tale, sau una configurată pentru nevoile tale. În fiecare mod poți să folosești un selector de servere, unde poți să alegi țara, sau chiar orașul la care vrei să te conectezi. Trebuie doar să apeși pe numele țării pentru a-l deschide.

PureVPN
PureVPN

La începutul listei vei vedea serverele tale favorite - apasă pe steluța din dreptul oricărui server pentru a-l marca ca favorit. După favoritele tale poți să vezi toate serverele disponibile

În modurile Stream și Internet Freedom poți să alegi serverul și după scop. Aceasta funcționează în același fel ca și selectorul de țară/oraș, doar că aici vei vedea o serie de scopuri, care cuprind servere configurate pentru a fi cât mai bune pentru aceste scopuri. Alege scopul tău în loc de o țară pentru a te conecta.

PureVPN
PureVPN

Poți să efectuezi și un test ping prin apăsarea butonului Run Ping Test: acesta va măsura timpul de transfer a datelor între calculatorul tău și serverele VPN. Această valoare poate fi de folos când vrei să alegi cel mai rapid server posibil. Ține minte că valorile mai scăzute sunt mai bune.

Pentru a schimba modul, apasă legătura rapidă Change mode (Schimbare mod) din ecranul principal. Aceasta va deschide fila Select Mode (Alegere mod) din Preferences (Preferințe), unde poți să alegi unul din cele cinci moduri.

PureVPN
PureVPN

Interfața de utilizare PureVPN este puțin aglomerată și poate să pară complicată la prima vedere. Introducerea celor cinci moduri îți ușurează viața dacă ai intenții specifice cu VPN, dar poate să fie ceva confuz pentru începători, care vor doar să se conecteze la un server VPN. Măsurarea timpului ping, filtrarea serverelor după scopuri și opțiunea de a salva serverele favorite sunt suplimente binevenite și fac aplicația mai ușor de folosit.

Citește și a doua pagină a recenziei noastre pentru detalii despre opțiunile suplimentare oferite de PureVPN, precum și rezultatele testelor noastre de viteză. Acolo vei găsi și verdictul final pentru acest produs VPN.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows