Review Razer Kaira X: Căști entry-level cu microfon pentru PS5 și Xbox

Review Razer Kaira X: Căști entry-level cu microfon pentru PS5 și Xbox
Rating

Este esențial să ai căști bune pentru jocuri. Vrei ca headsetul tău să fie confortabil și să ofere o calitate audio bună. Recent, Razer a adăugat în seria sa de produse niște căști noi pentru gaming, numite Razer Kaira X. Acestea au ajuns deja pe rafturile magazinelor, și am avut șansa să le folosim și să le testăm câteva săptămâni. Kaira X este un headset gândit special pentru gamerii pe consolă, care se joacă în primul rând pe dispozitive PlayStation sau Xbox. Vrei să știi la ce să te aștepți de la aceste căști și dacă sunt o alegere potrivită? Citește acest review pentru a afla răspunsul:

Reclamă

Razer Kaira X: Pentru cine sunt o alegere potrivită?

Razer Kaira X sunt o alegere excelentă dacă vrei:

 • Un nou headset pentru consola ta PlayStation sau Xbox
 • Niște căști care folosesc mufa audio clasică de 3,5 mm
 • Un dispozitiv care arată bine și este confortabil

Pro și contra

Acestea sunt lucrurile care ne plac la Razer Kaira X:

 • Calitate audio bună în jocuri
 • Un design frumos, care se potrivește cu consolele PlayStation și Xbox
 • Foarte confortabile, chiar dacă le porți lungi perioade de timp
 • Anularea de zgomot pasivă este decentă
 • Un preț bun

Pe partea mai puțin pozitivă:

 • Cablul căștilor este prea scurt, dacă vrei să le conectezi la o unitate PC de sub birou
 • Nu sunt grozave pentru a asculta muzică
 • Microfonul nu este detașabil
Notă produs 4/5

Verdict

Razer Kaira X este o alegere excelentă pentru jucătorii pe consolă, ce sunt în căutarea unui headset extrem de confortabil. Căștile oferă o bună calitate audio în jocuri și sunt compatibile cu orice dispozitiv care are o mufă audio 3,5 mm. Pe de altă parte, nu le-am recomanda celor ce vor o calitate audio ridicată în timp ce ascultă muzică. Dar acesta nu este publicul țintă. Deși apreciem difuzoarele mari și cupele pentru urechi confortabile, absența unui cablu de extensie și microfonul nedetașabil nu sunt lucruri care ne plac. Dar, până la urmă, dacă vrei un headset entry-level bun pentru jocuri, Razer Kaira X ar trebui să fie pe lista de dispozitive pe care trebuie să le încerci.

Despachetarea căștilor Razer Kaira X

Căștile Razer Kaira X vin într-un ambalaj mare și frumos. Pe partea din față a cutiei, poți vedea cum arată căștile și primești niște indicii despre așteptările pe care ar trebui să le ai când vine vorba de caracteristici și performanță.

Ambalajul folosit la Razer Kaira X

Ambalajul folosit la Razer Kaira X

Pe spatele cutiei, poți vedea alte fotografii cu headsetul, împreună cu informații adiționale despre Razer Kaira X.

Razer Kaira X - Spatele cutiei

Razer Kaira X - Spatele cutiei

Conținutul pachetului este destul de spartan: în cutie, găsești căștile, manualul de utilizare și două abțibilduri cu logoul Razer.

Razer Kaira X: Ce este în cutie

Razer Kaira X: Ce este în cutie

Despachetarea căștilor Razer Kaira X este simplă, iar conținutul este limitat la elementele esențiale.

Design și specificații hardware

Razer Kaira X este un headset frumos. Cupele pentru urechi sunt mari, deoarece găzduiesc difuzoare Razer TriForce de 50 mm. Răspunsul în frecvență se încadrează în gama 20-20.000 Hz. Este OK pentru niște căști de gaming, dar, dacă vrei să asculți muzică, această gamă ar trebui să urce la 40.000 Hz, mai ales dacă iei în considerare că acest headset se conectează printr-un cablu.

Căștile Razer Kaira X

Căștile Razer Kaira X

Deși Razer Kaira X sunt gândite și promovate ca niște căști pentru consolele PlayStation și Xbox, conectorul audio standard de 3,5 mm le face compatibile cu orice dispozitiv cu astfel de mufă. Cu alte cuvinte, le poți folosi pe alt PC, laptop sau chiar pe un smartphone care are o mufă de 3,5 mm.

Reclamă

Din nefericire, cablul căștilor este destul de scurt: doar 1,3 metri. Asta nu este extraordinar dacă intenționezi să le conectezi la PC-ul tău de gaming, care stă sub birou. Cu toate astea, are exact lungimea potrivită dacă vrei să-l conectezi la controlerul tău PlayStation sau la un laptop de gaming. Totuși, noi credem că ar fi fost o idee bună dacă Razer includea în pachet un cablu de extensie.

Razer Kaira X folosește un conector audio de 3,5 mm

Razer Kaira X folosește un conector audio de 3,5 mm

Headsetul Razer Kaira X este făcut din materiale plastice, inclusiv banda pentru cap. Mulțumită acestei alegeri de design, este ușor, cântărind doar 283 grame. Cupele pentru urechi și banda de suport sunt acoperite cu un material care pare textil, în timp ce în interiorul pernelor, ai spumă cu memorie pentru confort sporit.

Razer Kaira X are cupe de urechi mari

Razer Kaira X are cupe de urechi mari

Pe cupa stângă a căștilor Razer Kaira X, se află o rotiță fizică de volum și un buton care pornește sau oprește microfonul. Și dacă tot l-am menționat, microfonul are o sensibilitate de -42 ± 3 dB la 1kHz (răspunsul de frecvență între 100 și 10000 Hz) și nu este detașabil.

Butoanele de control se găsesc pe cupa stângă

Butoanele de control se găsesc pe cupa stângă

Când vine vorba de aspect, căștile Razer Kaira X sunt disponibile în două variante: cele adresate utilizatorilor de PlayStation folosesc culorile negru, alb și albastru, iar cele gândite pentru jucătorii de Xbox sunt colorate în negru și verde. După cum ai observat în imaginile precedente, noi am testat modelul pentru PlayStation.

Microfonul este nedetașabil

Microfonul este nedetașabil

Pentru mai multe detalii despre specificațiile tehnice și caracteristici, vizitează Razer Kaira X – Specificații tehnice.

Căștile Razer Kaira X arată bine și sunt masive, datorită difuzoarelor de 50 mm. Cu toate astea, deoarece sunt făcute în mare parte din plastic, sunt ușoare și par a fi niște căști foarte confortabile pentru gameri.

Reclamă

Experiența de utilizare a căștilor Razer Kaira X

Ca să începem cu unul din cele mai importante lucruri la orice headset de gaming, trebuie să spunem că Razer Kaira X sunt extraordinar de confortabile. Cupele sale de dimensiuni generoase sunt umplute cu spumă cu memorie, la fel ca și banda sa suport, sunt foarte moi și nu te doare capul sau urechile, nici după sesiuni lungi de gaming. În plus, acestea lasă pielea să respire, deci nu îți vor transpira urechile, chiar dacă este cald.

Bentița căștilor Razer Kaira X

Bentița căștilor Razer Kaira X

Nu există multe butoane pe căști: doar rotița de volum și un comutator pentru microfon. Așezarea lor pe cupa stângă îți permite să controlezi sunetul rapid și ușor. După o perioadă scurtă, devine o a doua natură să dai mai tare sau mai încet: mâna stângă > urechea stângă > învârte rotița. 🙂

Perspectivă asupra căștilor Razer Kaira X

Perspectivă asupra căștilor Razer Kaira X

Nu ai anulare de zgomot pe aceste căști de bază, dar există o anulare de zgomot pasivă. Pernele din spumă cu memorie de pe cupe izolează bine sunetul din jurul tău. Iar Razer Kaira X face o treabă bună când vine vorba de calitatea audio din jocuri. Difuzoarele oferă sunete excelente pe frecvențe joase (bași), ceea ce face ca exploziile și împușcăturile să sune foarte bine în jocuri FPS, de exemplu. Pe de altă parte, nu considerăm că este o experiență de primă mână să asculți muzică. Deși frecvențele joase sunt destul de puternice, mediile și înaltele ar putea fi reprezentate mai bine.

Razer Kaira X sunt foarte confortabile

Razer Kaira X sunt foarte confortabile

Microfonul oferă o calitate bună în apeluri: am încercat să vorbim cu alți colegi de echipă în League of Legends. Înregistrează vocea bine și clar și înlătură o parte din zgomotul înconjurător.

La final, când vine vorba de software, nu avem practic nimic de spus. Deoarece folosește o conexiune audio standard de 3,5 mm și este gândit să se conecteze la o mulțime de dispozitive, Razer Kaira X nu este compatibil cu aplicații Razer. Este un dispozitiv cu adevărat plug-and-play.

Razer Kaira X sunt niște căști de gaming care oferă calitate audio bună în jocuri, indiferent de dispozitivul pe care te joci. În plus, sunt extrem de confortabile și ușor de folosit, ceea ce le face o recomandare ușoară pentru jucătorii pe PlayStation sau Xbox.

Care este opinia ta despre headsetul Razer Kaira X?

Acum știi la ce să te aștepți de la căștile Razer Kaira X. Sunt niște căști simple, dar o alegere bună pentru jucătorii pe console. Deci ce îți place la ele? Intenționezi să le cumperi? Spune-ne părerea ta în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows Xbox One