Review ASUS ROG Strix Go și Go Core: Headseturi de gaming de calitate

Review ASUS ROG Strix Go și Go Core: Headseturi de gaming de calitate
Rating

ASUS a lansat o nouă serie de headseturi de gaming numite ASUS ROG Strix Go 2.4, Go și Go Core. Toate au aceleași caracteristici audio și aceeași calitate a construcției, dar diferă în modul de conectare la PC-ul sau dispozitivul tău. În ultimele câteva săptămâni, am avut plăcerea să folosim și să testăm headseturile ASUS ROG Strix Go și Go Core. Ai auzit deja vorbindu-se despre ele pe internet? Ești curios să afli mai multe despre ele și să vezi pe care dintre ele ar trebui să-l cumperi? Citește acest review și vezi ce au de oferit aceste două headseturi:

Reclamă

ASUS ROG Strix Go & Go Core: Pentru cine sunt ele o alegere potrivită?

Nu ai cum să faci o greșeală cu ASUS ROG Strix Go și nici cu ASUS ROG Strix Go Core, dacă:

  • Vrei headseturi de gaming cu calitate audio foarte bună
  • Preferi un headset care să fie confortabil, dar care se și pliază, astfel încât să îl iei ușor cu tine, oriunde te-ai duce
  • Apreciezi dispozitivele construite bine și care sunt plug-and-play cu adevărat, ca să-ți faci viața mai simplă

În plus, dacă vrei un dispozitiv de top în ceea ce privește înregistrarea de sunet, ASUS ROG Strix Go este mai bun decât Go Core, mulțumită microfonului său cu anulare de zgomot bazată pe AI (inteligență artificială).

Vezi prețul:

Pro și contra

Sunt o mulțime de lucruri bune de spus despre ASUS ROG Strix Go & Go Core:

  • Ambele headseturi de gaming sunt confortabile, chiar și pentru perioade lungi de utilizare
  • Calitatea audio pe care o oferă este una de top, atât în jocuri, cât și pentru muzică sau filme
  • Arată frumos și au o calitate a construcției bună
  • Sunt ușor de luat cu tine în călătorii, deoarece se rotesc și se pliază
  • Microfoanele lor sunt excelente (în special cel de pe Strix Go, care are anulare a zgomotului bazată pe AI)
  • Sunt compatibile oficial cu PC-uri, Mac-uri, smartphone-uri și tablete, precum și console de gaming PlayStation 4 și Nintendo Switch

Nu considerăm că acesta este un aspect negativ cu adevărat, dar unii gameri s-ar putea să prefere headseturi cu iluminare RGB pe ele, iar seria ASUS ROG Strix Go nu are așa ceva.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Atât ASUS ROG Strix Go, cât și ASUS ROG Strix Go Core sunt headseturi de gaming excelente. Cu excepția tipului de conectare audio și a microfonului, totul este identic la ele. Ambele sunt confortabil de purtat, iar calitatea audio pe care o oferă este excepțională. În plus, acestea se rotesc și se pliază, așa că este ușor să le “împachetezi” ca să le iei în călătorii cu tine. Îmi plac ambele modele și le recomand oricărui gamer care vrea mai mult decât un simplu headset de gaming. Dacă îți dorești un sunet echilibrat, care să fie bun nu doar în jocuri, ci și pentru ascultat muzică sau vizionat filme, atât ASUS ROG Strix Go, cât și Go Core sunt alegeri foarte bune.

Despachetarea ASUS ROG Strix Go & Go Core

ASUS ROG Strix Go și ASUS ROG Strix Go Core sosesc în pachete similare. Cutiile sunt identice ca formă și dimensiuni, iar ambele sunt realizate din carton de calitate. Pe fiecare din ele, poți vedea imagini mari cu headseturile, precum și numele lor, premiile pe care le-au primit și faptul că fac parte din linia Republic of Gamers.

ASUS ROG Strix Go și ASUS ROG Strix Go Core: Pachetele

ASUS ROG Strix Go și ASUS ROG Strix Go Core: Pachetele

Pe spatele cutiilor, ASUS a imprimat detalii despre specificațiile și caracteristicile headseturilor. Aici afli că singurele diferențe care contează între cele două modele sunt faptul că Strix Go utilizează USB pentru a se conecta la PC-ul sau dispozitivul tău, în timp ce Go Core folosește jack-ul audio clasic de 3,5 mm.

ASUS ROG Strix Go și ASUS ROG Strix Go Core: Spatele cutiilor

ASUS ROG Strix Go și ASUS ROG Strix Go Core: Spatele cutiilor

În interiorul cutiilor, lucrurile stau din nou la fel: primești headsetul, microfonul detașabil, ghidul de utilizare și documentele de garanție. Pentru ASUS ROG Strix Go, primești un cablu de extensie USB-C la USB-A, în timp ce pentru Go Core, primești un cablu audio de extensie de 3,5 mm.

ASUS ROG Strix Go și ASUS ROG Strix Go Core: Ce găsești în cutii

ASUS ROG Strix Go și ASUS ROG Strix Go Core: Ce găsești în cutii

Experiența de despachetare pentru ASUS ROG Strix Go și pentru ROG Strix Go Core este una plăcută, și primești tot ce te-ai aștepta.

Reclamă

Design și specificații hardware

Ambele headseturi sunt bazate pe aceleași difuzoare ASUS Essence de 40 mm realizate cu magneți de calitate din neodim. Impedanța lor este de 32 Ohmi, iar răspunsul în frecvență al căștilor merge de la 20 Hz la 40 kHz.

Headsetul ASUS ROG Strix Go Core

Headsetul ASUS ROG Strix Go Core

Difuzoarele căștilor sunt acoperite de cupe mari umplute cu material moale din spumă de memorie, îmbrăcată în piele sintetică.

Headsetul ASUS ROG Strix Go

Headsetul ASUS ROG Strix Go

Un detaliu plăcut la aceste headseturi este faptul că ASUS le-a dat un design bun pentru călătorii: cupele lor se rotesc și se pliază, așa că nu îți ocupă mult spațiu în bagaje.

ASUS ROG Strix Go pliat

ASUS ROG Strix Go pliat

Atât ASUS ROG Strix Go, cât și ASUS ROG Strix Go Core sunt compatibile cu calculatoare, smartphone-uri și tablete, console de gaming PlayStation 4 și Nintendo Switch. Pe scurt, ASUS ROG Strix Go funcționează cu aproape orice dispozitiv care are un port USB-C sau USB-A, iar Go Core merge cu orice dispozitiv care include un jack audio de 3,5 mm.

Cablul nedetașabil USB-C de pe headsetul ASUS ROG Strix Go are o lungime de 1,2 metri, iar cablul său de extensie USB-C la USB-A are 1 metru. ASUS ROG Strix Go Core are un cablu audio de 1,2 metri și încă unul de 1,2 metri care se împarte la capăt într-un conector audio și unul de microfon. Pe Strix Go Core, ambele cabluri sunt cauciucate. Pe headsetul Strix Go, cablul principal (nedetașabil) este acoperit cu țesătură, dar cablul de extensie este tot cauciucat.

ASUS ROG Strix Go și ASUS ROG Strix Go Core cu cablurile lor de extensie

ASUS ROG Strix Go și ASUS ROG Strix Go Core cu cablurile lor de extensie

Pe cupele din partea stângă, headseturile includ jack-uri pentru microfon dedicate, unde montezi microfonul fiecăruia. Specificațiile microfoanelor sunt relativ identice: model de preluare a sunetului unidirecțional, răspuns în frecvență între 100 Hz și 10 kHz, iar sensibilitatea de -45 dB. Totuși, spre deosebire de Go Core, ASUS ROG Strix Go include și anulare a zgomotului bazată pe AI, la fel ca ASUS AI Noise-Canceling Mic Adapter.

ASUS ROG Strix Go Core cu microfonul montat

ASUS ROG Strix Go Core cu microfonul montat

De asemenea, tot pe cupele din stânga, atât headsetul Go cât și Go Core includ două controale fizice, care îți permit să ajustezi rapid și ușor volumul sunetului, să schimbi melodiile și să dezactivezi microfonul.

Butoanele de control de pe ASUS ROG Strix Go și ASUS ROG Strix Go Core

Butoanele de control de pe ASUS ROG Strix Go și ASUS ROG Strix Go Core

Corpurile ambelor headseturi sunt realizate în principal din materiale plastice, cu excepția benzilor de susținere, care sunt făcute din metal. Partea bună este că materialele plastice sunt de calitate: nu doar că arată bine și ajută la a păstra o greutate scăzută pentru căști, ci ar trebui și să reziste fără urme de uzură un timp destul de îndelungat. Și că tot am menționat greutatea, poate vrei să știi că ASUS ROG Strix Go cântărește 262 grame, în timp ce Go Core cântărește doar 252 grame.

Reclamă

În cazul în care vrei să verifici toate specificațiile și caracteristicile acestor headseturi de gaming, vizitează ASUS ROG Strix Go sau ASUS ROG Strix Go Core.

Experiența de utilizare a headseturilor de gaming ASUS ROG Strix Go și Go Core

Am avut ocazia să testez și să folosesc aceste două headseturi de gaming timp de trei săptămâni, mai mult decât destul timp pentru a-mi face o idee bună despre ele. În primul rând, aș vrea să spun că, în afară de calitatea audio a microfoanelor, tot ce primești de la cele două headseturi este aproape la fel, atât din punct de vedere al nivelului de confort, cât și al calității sunetului. Deși difuzoarele lor nu sunt cele mai mari pe care le poți găsi în lumea căștilor, cupele au un design foarte bun și spuma cu memorie le face să fie foarte confortabile, chiar și după perioade lungi de utilizare.

Perspectivă ASUS ROG Strix Go

Perspectivă ASUS ROG Strix Go

Una dintre cele mai importante caracteristici la orice căști este cât de bine sună. Pot să-ți spun că și ASUS ROG Strix Go, și Go Core oferă o calitate audio superbă, atât în jocuri, precum și la ascultat muzică. ASUS spune că aceste căști sunt gândite să ofere un nivel extra de bas. Pot să confirm oarecum acest lucru: există destul de multe sunete de frecvență joasă, dar nu atât de mult încât să facă experiența per total să pară dezechilibrată. De fapt, am avut impresia că sunetele medii și înalte sunt foarte bine reprezentate, iar părțile vocale chiar ies în evidență. Calitatea audio este una de top după toate standardele.

ASUS ROG Strix Go cu microfonul conectat

ASUS ROG Strix Go cu microfonul conectat

Comutatorul de activare/dezactivare pentru microfon, precum și butonul de control al volumului/melodiilor sunt bine poziționate pe cupa din stânga. Ele sunt ușor de identificat și utilizat, și funcționează așa cum trebuie. De asemenea, un alt lucru care mi-a plăcut la aceste căști este faptul că microfoanele sunt detașabile. Nu folosesc microfonul prea des și faptul că îl pot da jos este ceva ce apreciez. Din punct de vedere al calității audio, ambele microfoane sunt excelente, deși cel de pe ASUS ROG Strix Go este superior. Caracteristica sa de anulare a zgomotului pe baza de AI (inteligență artificială) face o treabă excelentă în a scoate zgomotele nedorite din jurul tău - orice de la un câine care latră și până la o bormașină care dă găuri în pereții vecinilor. 🙂

Microfonul cu anulare zgomote prin AI de pe ASUS ROG Strix Go

Microfonul cu anulare zgomote prin AI de pe ASUS ROG Strix Go

Atât ASUS ROG Strix Go, cât și ASUS ROG Strix Go Core sunt headseturi de gaming excelente. Sunt confortabile, iar calitatea audio pe care o oferă este de top: sunet echilibrat și frecvențe joase, medii și înalte curate. În opinia mea, sunt alegeri excelente atât pentru gaming, cât și pentru ascultat muzică.

Ești interesat de ASUS ROG Strix Go sau de Go Core?

După ce ai citit acest review, știi la ce să te aștepți de la headseturile de gaming ASUS ROG Strix Go și Go Core. Îți place ce oferă? Vei cumpăra unul? Ce vei alege: Strix Go Core pentru că folosește un conector de 3,5 mm și este mai ieftin, sau Strix Go pentru că are USB-C și un microfon mai bun? Spune-ne ce părere ai în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii