Review ASUS ROG Delta: Sunet excelent pentru gameri audiofili

Review ASUS ROG Delta: Sunet excelent pentru gameri audiofili
Rating

Piața de căști de gaming este plină de opțiuni. Pornind de la foarte ieftin și ajungând la prețuri premium, găsești headseturi pentru gustul și portofelul oricui. Puține modele reușesc să îți ofere un echilibru bun între calitatea audio și preț. ASUS ROG Delta este un headset de gaming care, printre altele, include un Quad-DAC pentru calitate audio superbă, design frumos și confortabil, precum și lumini RGB. Se poziționează în zona premium de căști de gaming, iar caracteristicile sale îl așează în aria de dispozitive de sunet cu rezoluție înaltă, destinate audiofililor. Ce experiență îți oferă ASUS ROG Delta în realitate? Este acest headset atât de bun pe cât promite ASUS să fie? Află părerea noastră, citind această recenzie:

Reclamă

ASUS ROG Delta RGB: Pentru cine este o alegere potrivită?

Headsetul ASUS ROG Delta este o achiziție foarte bună pentru:

 • Gamerii care vor un headset de top pentru o experiență audio imersivă în jocuri
 • Utilizatorii care își doresc calitate audio Hi-Fi superbă atunci când ascultă muzică
 • Persoanele care apreciază dispozitivele frumoase și bine construite
 • Fanii Republic of Gamers și ai iluminării RGB

Pro și contra

Sunt multe aspecte pozitive de menționat despre ASUS ROG Delta:

 • Mulțumită Quad-DAC-ului său, experiența audio în jocuri este de o calitate excelentă
 • Căștile sunt confortabile chiar și atunci când le utilizezi timp îndelungat
 • Headsetul este robust și construit bine, așa că ar trebui să aibă o durată lungă de viață
 • Folosește un port USB Type-C și are și un cablu de extensie USB Type-A
 • Este compatibil cu multe platforme diferite de gaming: PC-uri, Mac-uri, dispozitive mobile, console PlayStation 4 și Nintendo Switch
 • Efecte de iluminare RGB unice
 • Vine cu două modele diferite de "perne" pentru căști
 • Aplicația Armoury Crate funcționează bine și oferă multe setări

Sunt și câteva neajunsuri de menționat despre ASUS ROG Delta:

 • Microfonul pare să adauge un bâzâit nedorit uneori
 • Prețul său nu este pentru oricine
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

ASUS ROG Delta este un headset frumos, robust și confortabil. Mai mult, oferă sunet puternic și foarte clar, iar Quad-DAC-ul inclus înseamnă calitate audio excelentă pentru toate frecvențele de sunet. Este ceea ce noi am numi un headset de gaming pentru audiofili. Este diferit de orice alt headset pe care l-am testat în ultimii ani. Deși s-ar putea să spui că este prea scump, ar trebui să ai în vedere faptul că vine cu un Quad-DAC și oferă sunet Hi-Fi, chiar dacă este "doar" un headset de gaming. Gândește-te cât te-ar costa să îți cumperi o pereche de căști Hi-Fi pentru audiofili și un DAC separat pentru calculator și vei înțelege că prețul lui ASUS ROG Delta nu este așa de mare până la urmă. Recomandăm ASUS ROG Delta tuturor gamerilor melomani.

Despachetarea căștilor de gaming ASUS ROG Delta RGB

ASUS ROG Delta este un headset de gaming premium, așa că ASUS l-a împachetat într-un ambalaj pe măsură. Noi am primit Ediția Albă a ROG Delta, iar cutia sa este și ea tot albă, cu o imagine mare a headsetului în partea frontală, precum și cu o serie de informații tipărite despre el. De exemplu, afli din prima clipă că a primit premiul IF Design în 2019, o adevărată realizare.

ASUS ROG Delta: Pachetul
ASUS ROG Delta: Pachetul

Pe spatele cutiei, ASUS a imprimat multe lucruri legate de headset, detaliind caracteristicile și specificațiile esențiale, precum faptul că acest headset nu face niciun compromis din punct de vedere al fidelității audio, deoarece include un quad DAC Hi-Fi ESS 9218!

ASUS ROG Delta: Spatele cutiei
ASUS ROG Delta: Spatele cutiei

Când deschizi cutia, ești întâmpinat de o scrisoare de la Republic of Gamers ce îți urează bun venit în comunitate. Apoi, poți să vezi căștile care arată superb.

Despachetarea ASUS ROG Delta
Despachetarea ASUS ROG Delta

Pe lângă căștile ROG Delta, pachetul include un microfon detașabil, o pereche suplimentară de "perne" ROG Hybrid, un cablu adaptor USB-C la USB 2.0 (Type-A), ghidul de utilizare și documentele de garanție.

ASUS ROG Delta: Ce găsești în cutie
ASUS ROG Delta: Ce găsești în cutie

Despachetarea headsetului de gaming ASUS ROG Delta este o experiență încântătoare, demnă de un dispozitiv de gaming premium. "Pernele" suplimentare pentru căști, pe care le primești în pachet, reprezintă un detaliu foarte plăcut.

Design și specificații hardware

Headsetul ASUS ROG Delta are difuzoare realizate din magneți neodim cu diametru generos, de 50 mm. Căștile au o impedanță de 32 de ohmi și un răspuns în frecvență între 20 și 40000 de hertzi. Nivelul maxim de răspuns în frecvență este mult mai ridicat decât ce găsești de obicei pe headseturile de gaming obișnuite, care se opresc în general la 20000 Hz.

Reclamă

În plus, ceea ce face ca ASUS ROG Delta să iasă în evidență este faptul că îți oferă un Quad-DAC ESS 9218 (Convertor Digital la Analog) de rezoluție înaltă. Este ceva ce nu vezi în lumea headseturilor de gaming, DAC-urile Hi-Fi fiind de obicei prezente pe căștile create pentru experiențe muzicale de top, nu pentru gaming. Quad-DAC-ul de pe ASUS ROG Delta folosește patru DAC-uri, câte unul pentru fiecare frecvență: sunete joase, medii, înalte și ultra-înalte. Apoi, cele patru semnale sunt combinate pentru a îți oferi o experiență de ascultare mai completă decât ar putea să producă un singur DAC.

ASUS ROG Delta folosește un Quad-DAC
ASUS ROG Delta folosește un Quad-DAC

Pentru a crește calitatea audio și mai mult, mulțumită Quad-DAC-ului, ROG Delta are un SNR (Rație Sunet Zgomot) mai mare decât căștile cu un singur DAC. ROG Delta are un SNR de 127 dB, în timp ce căștile de gaming cu un singur DAC se limitează de obicei undeva între 90 și 100 dB.

Headsetul ASUS ROG Delta se conectează la PC-ul tău, la consola de gaming, smartphone sau orice alt dispozitiv, prin intermediul unui conector USB Type-C. Totuși, în cutie găsești și un cablu de extensie USB Type-C la Type-A, pe care îl poți folosi pentru a conecta headsetul la calculatoare și dispozitive fără porturi USB Type-C sau pentru a crește lungimea cablului. Cablul USB Type-C este acoperit cu o țesătură și are 1,5 metri, iar cel de extensie USB Type-A are o lungime de 1 metru și este acoperit în plastic cauciucat.

Headsetul ASUS ROG Delta este și iluminat RGB: pe ambele cupe în formă de D, se află triunghiuri mari rotunjite cu logoul ROG în interior. Arată impresionant cu luminile activate, iar cele care sunt emise de benzile de leduri în formă de triunghi suportă efecte de tip curcubeu. Acest lucru este posibil datorită faptului că au fiecare câte șapte zone de iluminare independente, acesta fiind un detaliu nou în lumea headseturilor, conform spuselor ASUS.

Cum arată ASUS ROG Delta
Cum arată ASUS ROG Delta

Fiind un headset, nu doar o simplă pereche de căști, ASUS ROG Delta include și un microfon. Este detașabil, așa că îl poți monta doar atunci când ai nevoie de el. Fiind creat pentru comunicarea prin voce în timpul jocurilor multiplayer, acest microfon unidirecțional a fost certificat atât de Discord, cât și de TeamSpeak, două dintre cele mai populare servicii de comunicații prin voce pentru gameri. Un alt detaliu plăcut este faptul că microfonul are și un indicator de stare pe el, ce se aprinde roșu atunci când este oprit.

Microfonul de pe ASUS ROG Delta
Microfonul de pe ASUS ROG Delta

Pe casca stângă, ASUS ROG Delta include un comutator pentru activarea sau dezactivarea luminilor RGB, precum și un potențiometru pentru volum ce funcționează și drept buton de pornire sau oprire a microfonului. Credem că această poziționare este o alegere mult mai bună decât controalele pe fir pe care le-am văzut pe foarte multe headseturi.

Controalele sunt localizate pe casca stângă a ASUS ROG Delta
Controalele sunt localizate pe casca stângă a ASUS ROG Delta

Headsetul este fabricat în principal din plastic de calitate, cu o excepție. Banda de suport este realizată din metal, iar partea sa inferioară (adică cea care stă pe cap) este acoperită de un material moale. Toate componentele headsetului arată foarte bine și par să fie durabile. În plus, headsetul ASUS ROG Delta este și ușor: are doar 387 de grame.

ASUS ROG Delta este disponibil în două ediții din punct de vedere al culorilor: negru și alb. După cum ai văzut în fotografiile noastre, cel pe care l-am testat noi a fost Ediția Albă. Deși culoarea ține mai mult de stilul personal, noi am ajuns să preferăm albul față de negru, în special când vine vorba de dispozitivele electronice. 🙂

Dacă vrei să vezi toate caracteristicile acestui headset de gaming cu RGB, deschide această pagină web: Specificații ASUS ROG Delta.

Experiența de utilizare a căștilor de gaming ASUS ROG Delta

ASUS ROG Delta este un headset mare, deși nu ai spune asta de prima dată când îl vezi, mulțumită designului svelt și în special căștilor în formă de D. Poate că și culoarea albă a celor pe care le-am testat noi ajută în acest sens.

ASUS ROG Delta are efecte de lumini RGB și căști în formă de D
ASUS ROG Delta are efecte de lumini RGB și căști în formă de D

Chiar dacă sunt mari, căștile sunt incredibil de ușoare. La doar 387 de grame, ROG Delta nu par grele deloc. Acest lucru ajută mult în a le face confortabile atunci când te joci multe ore în continuu.

Banda de suport ajustabilă a căștilor ASUS ROG Delta
Banda de suport ajustabilă a căștilor ASUS ROG Delta

În ciuda faptului că sunt fabricate în principal din plastic pentru a menține scăzută greutatea, aceste căști îți dau sentimentul că sunt robuste și rezistente. După ce le examinezi un timp, realizezi că sunt create cu multă atenție și că ASUS nu a făcut niciun compromis la detalii.

Căștile ASUS ROG Delta se pot roti
Căștile ASUS ROG Delta se pot roti

Căștile în formă de litera D sunt teoretic mai bune din punct de vedere al confortului și al distribuției sunetului. Nu putem afirma însă cu siguranță că acest lucru este adevărat, deoarece am avut experiențe bune și folosind căști rotunde. Totuși, putem confirma faptul că ROG Delta este confortabil. Căștile sunt destul de mari pentru a-ți acoperi în întregime urechile și a evita orice fel de presiune neplăcută. Pe lângă "pernele" din piele artificială, primești încă o pereche de "perne" acoperite cu material textil. Acestea ne-au plăcut mai mult, deoarece sunt mai înalte decât cele din piele artificială montate implicit și îți lasă urechile să respire mai bine. Totuși, acest aspect este mai degrabă o alegere personală de stil și confort.

Schimbarea pernelor de pe căști se face ușor pe ASUS ROG Delta
Schimbarea pernelor de pe căști se face ușor pe ASUS ROG Delta

Banda de suport este și ea o componentă bine realizată a headsetului. Este fabricată din metal, așa că stă fixă la locul ei. De asemenea, este acoperită cu un material din spumă cu memorie moale, ce o face să fie plăcută la purtare. Banda metalică este foarte flexibilă și ușor de ajustat ca lungime. Un alt aspect plăcut este faptul că are mici măsurători gravate pe ea, ce îți permit să îi ajustezi lungimea cu precizie.

Banda de suport are rigle cu numere pentru ajustarea precisă a lungimii
Banda de suport are rigle cu numere pentru ajustarea precisă a lungimii

Am folosit acest headset în câteva jocuri pe care le jucăm acum: Assassin's Creed Origins, Shadow of the Tomb Raider și foarte popularul League of Legends. Calitatea audio este excelentă și impresionant de realistă! Pe lângă frecvențele de sunet bine reprezentate, căștile sunt excepționale când vine vorba de localizarea sunetelor în jocuri. Efectele de sunet surround te ajută să identifici cu ușurință direcția din care se aud sunete precum pași sau gloanțe, în timp ce împușcăturile și exploziile par reale și sună exact așa cum trebuie.

Reclamă

Pe de altă parte, în League of Legends am testat microfonul și, deși coechipierii noștri ne-au spus că ne aud bine în general, uneori s-au plâns că aud și un bâzâit enervant. Partea ciudată a fost faptul că nu era niciun fel de zgomot de acest gen în jurul nostru, deci probabil că microfonul are unele neajunsuri, sau firmware-ul headsetului are nevoie de vreo îmbunătățire din acest punct de vedere.

ASUS ROG Delta cu microfonul montat pe el
ASUS ROG Delta cu microfonul montat pe el

De asemenea, am fost impresionați pozitiv de ASUS ROG Delta la ascultat muzică. Căștile reușesc să ofere o calitate audio superbă în toate tipurile de muzică ce ne plac: metal, rock, pop, clasic sau trip-hop. ROG Delta oferă sunet puternic dar clar indiferent de tipul de muzică, iar designul căștilor cu cupe închise te izolează bine de zgomotele din jur.

ASUS ROG Delta are căști acoperite la exterior
ASUS ROG Delta are căști acoperite la exterior

ASUS ROG Delta s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune headseturi de gaming pe care le-am testat în ultimii ani. Este confortabil și frumos, oferă sunet puternic și clar, este precis în a poziționa inamicii pe câmpul de luptă, iar calitatea audio per total este mult deasupra multor headseturi de gaming. ASUS ROG Delta sunt căștile pe care gamerii audiofili ar trebui să dea banii.

Drivere și software

Din punct de vedere al driverelor și software-ului, în Windows 10, ASUS ROG Delta este gestionat de aplicația Armoury Crate. Aplicația este creată cu scopul de a oferi o locație centrală pentru toate dispozitivele, setările, profilele și alte caracteristici ale hardware-ului tău de la ASUS. În cazul headsetului ROG Delta, aceasta îți oferă control pentru diverse caracteristici Audio, precum profilul de Sound Optimization (Optimizare sunet) utilizat, setările Virtual Surround Sound (Sunet surround virtual) și calitate audio.

ASUS ROG Delta: Setări Audio în aplicația Armoury Crate
ASUS ROG Delta: Setări Audio în aplicația Armoury Crate

Armoury Crate este și locul de unde poți controla efectele de lumină RGB de pe headsetul ROG Delta. Căștile suportă efecte de lumină Static, Breathing (Respirație), Strobe (Stroboscop), Color Cycle (Ciclu culori), Rainbow (Curcubeu) și Music (Muzică).

ASUS ROG Delta: Setări pentru efectele de lumină, în Armoury Crate
ASUS ROG Delta: Setări pentru efectele de lumină, în Armoury Crate

Și, dacă ASUS distribuie firmware nou pentru headsetul ASUS ROG Delta, Armoury Crate îți permite să îl instalezi ușor, cu doar câteva clicuri.

ASUS ROG Delta: Actualizarea de firmware se face din aplicația Armoury Crate
ASUS ROG Delta: Actualizarea de firmware se face din aplicația Armoury Crate

Configurarea setărilor audio pentru ASUS ROG Delta, personalizarea efectelor de lumină RGB și actualizarea firmware-ului sunt toate lucruri ușor de făcut din aplicația Armoury Crate. Noi nu am avut probleme cu această aplicație și opțiunile disponibile sunt destule, așa că îi dăm un calificativ pozitiv. 🙂

Ce părere ai despre căștile de gaming cu RGB ASUS ROG Delta?

Acum știi cu ce impresie ne-a lăsat headsetul ASUS ROG Delta. Este un headset de gaming superb ce oferă audio de calitate înaltă, arată frumos, are o construcție de calitate și este confortabil la purtare. Ești de acord? Intenționezi să cumperi acest headset? Spune-ți părerea în secțiunea de comentarii de mai jos. Dacă deja ai acest headset, nu ezita să ne spui nouă și altor cititori care ar vrea să îl cumpere ce experiență ai avut cu el.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii