Review Razer Stream Controller X: Scurtături direct pe birou

Review Razer Stream Controller X: Scurtături direct pe birou
Rating

În ultimul deceniu, streamingul a evoluat de la ceva bizar la ceva care este acum mainstream. 🙂 Ca atare, pe piață au apărut tot mai multe aplicații și dispozitive specializate. Este cazul controlerelor de desktop, care își propun să ofere o modalitate mai rapidă și mai comodă de a lansa aplicații și de a efectua diverse acțiuni pe PC, fără să te bazezi pe combinații de taste sau să treci dintr-o aplicație în alta. Razer are o prezență și în acest sector, iar una dintre cele mai recente oferte ale sale este Razer Stream Controller X. Acesta este un nou dispozitiv, care se vrea a fi un partener excelent pentru cei ce fac streaming pe calculator, gameri și creatori de conținut. Să vedem dacă se ridică la înălțimea așteptărilor:

Reclamă

Razer Stream Controller X: Pentru cine este o alegere potrivită?

Razer Stream Controller X este o alegere excelentă pentru:

 • Cei ce fac streaming și vor să-și acceseze ușor toate instrumentele
 • Creatori de conținut, precum fotografi sau videografi
 • Oricine-și dorește un deck cu toate scurtăturile preferate

Pro și contra

Acestea sunt principalele calități ale lui Razer Stream Controller X:

 • 15 butoane programabile
 • Ecran LCD luminos, colorat și de înaltă rezoluție în spatele fiecărui buton
 • Calitate bună a construcției
 • Are inclus un suport magnetic de birou, care te lasă să-l poziționezi la un unghi de 50 de grade
 • Software excelent (Loupedeck) pentru personalizare
 • Oferă din fabrică toate serviciile cunoscute de streaming și aplicații de creare de conținut

Singurele dezavantaje semnificative ale Razer Stream Controller X sunt:

 • Prețul său de aproximativ 150 de dolari este puțin cam mare
 • Oficial, nu este compatibil cu sistemele de operare Linux
Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

Razer Stream Controller X este un accesoriu excelent pentru biroul oricărui streamer sau creator de conținut. Este un dispozitiv multifuncțional și extrem de personalizabil, care te ajută să controlezi și să interacționezi mai ușor cu aplicațiile și jocurile tale preferate. Cele cincisprezece butoane LCD programabile, care pot fi personalizate cu diferite pictograme, culori și acțiuni, sunt mai mult decât am nevoie personal și probabil că sunt suficiente și pentru profesioniști. În plus, dacă ai nevoie de mai mult, poți crea pagini și profiluri suplimentare pentru a include toate acțiunile dorite. Deși este un pic cam scump, cred că Razer Stream Controller X este o alegere bună pentru orice streamer sau creator de conținut care vrea să-și sporească productivitatea și să poată face lucrurile mai repede și mai ușor.

Despachetarea lui Razer Stream Controller X

Razer Stream Controller X sosește într-o cutie cubică relativ mare, care are culorile tipice companiei: verde și negru. Pe partea din față, poți vedea consola și câteva detalii despre caracteristicile sale principale. Pentru mai multe informații, poți întoarce cutia pentru a găsi detalii suplimentare despre designul și scopul dispozitivului.

Cutia lui Razer Stream Controller X

Cutia lui Razer Stream Controller X

În interiorul cutiei, găsești dispozitivul Razer Stream Controller X, împreună cu un suport detașabil, un cablu USB-A către USB-C, un abțibild Razer și manualul de utilizare al consolei, care include și detalii despre garanția acesteia.

Despachetarea lui Razer Stream Controller X

Despachetarea lui Razer Stream Controller X

Despachetarea lui Razer Stream Controller X este o experiență simplă și plăcută. Primești tot ceea ce te-ai aștepta, iar toate elementele din cutie sunt ambalate cu atenție și grijă.

Reclamă

Design și specificații hardware

Razer Stream Controller X este un controler cu fir, pe care-l conectezi la calculator printr-un cablu USB. Într-un fel, este un dispozitiv foarte simplu, deși oferă o gamă largă de opțiuni de personalizare. Însă, din punct de vedere fizic, este un deck cu cincisprezece butoane LCD personalizabile, bazate pe comutatoare cu membrană. Este conceput pentru a sta pe birou, probabil lângă tastatură, pentru a-ți permite să accesezi rapid acțiunile, funcțiile sau aplicațiile pe care le folosești cel mai des. Cu alte cuvinte, Razer Stream Controller X este o cutie cu butoane pentru scurtături.

The Razer Stream Controller X este un deck cu butoane LCD

The Razer Stream Controller X este un deck cu butoane LCD

Poți așeza Stream Controller X orizontal pe birou sau, dacă preferi, poți folosi suportul său magnetic pentru a-l poziționa la un unghi de 50 de grade. Suportul se fixează ferm pe orice suprafață plană datorită bazei sale de cauciuc și are pe spate o gaură dreptunghiulară, care-ți permite să direcționezi cablul USB către PC-ul tău. Deși își face treaba, mi se pare că un conector suplimentar la 90 de grade ar fi fost o alegere mai bună pentru cablul USB folosit pentru a plasa controlerul pe suportul său. Cum este acum, cablul se îndoaie un pic prea mult, iar asta i-ar putea dăuna pe termen lung.

Cablul USB intră în spatele lui Razer Stream Controller X

Cablul USB intră în spatele lui Razer Stream Controller X

Controlerul cântărește 146 de grame, iar suportul său adaugă încă 177 de grame. În ceea ce privește dimensiunile, consola are o lungime de 111 mm, o lățime de 80,7 mm și o grosime de 30 mm. Cablul său USB are o lungime de 2 metri și este acoperit cu un strat de protecție din cauciuc.

Reclamă

Nu mai sunt multe de spus despre Razer Stream Controller X în ceea ce privește designul sau specificațiile hardware. Însă, dacă vrei să afli mai multe despre caracteristicile sale promovate, poți vizita pagina sa oficială: Razer Stream Controller X.

Deși nu este un dispozitiv complicat din punct de vedere hardware sau ca design, Razer Stream Controller X arată bine și pare rezistent.

Experiența de utilizare a dispozitivului Razer Stream Controller X

Primul lucru pe care l-am observat la Razer Stream Controller X este cât de simplu și confortabil este să-l folosești. Designul său este elegant, iar suprafața aderentă din cauciuc de la baza suportului îl menține fixat ferm pe orice birou. Butoanele LCD sunt receptive și tactile, iar distanța de deplasare până la punctul de acționare a acestora nu este nici prea lungă, nici prea scurtă.

Butoanele LCD au o luminozitate ridicată

Butoanele LCD au o luminozitate ridicată

Când am conectat Razer Stream Controller X la calculatorul meu cu Windows 11, am crezut că software-ul îmi va permite să modific acțiunile asociate fiecărui buton și cam atât. Însă am fost plăcut surprins să aflu cât de flexibil este de fapt deckul Razer Stream Controller X. Acesta funcționează cu orice calculator cu Windows 10 sau cu o versiune mai nouă, precum și cu orice Mac care rulează macOS X 10.14 sau o versiune mai recentă, și îți poate îmbunătăți experiența profesională sau de gaming, mai ales dacă te ocupi cu streamingul sau crearea de conținut.

Razer Stream Controller X merge cu Windows și macOS

Razer Stream Controller X merge cu Windows și macOS

Razer Stream Controller X îți permite să-ți creezi propriile profiluri și comenzi macro pentru diverse jocuri, aplicații și scenarii, pe care le poți asocia unor butoane diferite. Pentru toate acestea, trebuie să instalezi software-ul Loupedeck și, opțional, Razer Synapse. Cu Loupedeck, poți configura fiecare buton de pe fiecare pagină de profil pentru a accesa rapid diverse instrumente și integrări de streaming, precum OBS, Twitch, YouTube, Discord și Spotify. În plus, este extrem de simplu să asociezi orice aplicație sau acțiune unui buton: tot ce trebuie să faci este s-o găsești pe cea pe care o dorești în listele predefinite și s-o tragi și plasezi pe butonul ales de tine.

Razer Stream Controller X este configurat cu software-ul Loupedeck

Razer Stream Controller X este configurat cu software-ul Loupedeck

Nu sunt streamer și nici nu folosesc aplicații pentru crearea de conținut, precum Adobe Photoshop sau Adobe Premiere. Dacă ești acest tip de profesionist, probabil că Razer Stream Controller X te va ajuta mai mult la productivitate decât a făcut-o pentru mine.

Reclamă

În software-ul de creare de conținut, butoanele consolei pot fi asociate cu tot felul de instrumente uzuale. Îmi pot doar imagina cât de util poate fi să ai un buton dedicat pentru a selecta un anumit tip de pensulă în Photoshop sau cât timp ar economisi un videograf cu un buton dedicat unei anumite tranziții video. În mod similar, apăsarea unui buton din consolă pentru a porni sau opri microfonul este probabil destul de utilă pentru un streamer, nu-i așa?

Razer Stream Controller X poate fi util în multe situații

Razer Stream Controller X poate fi util în multe situații

Însă, chiar dacă nu mă-ncadrez în niciuna dintre cele două categorii de utilizatori potențiali pentru Razer Stream Controller X, tot îl consider destul de util. Îmi place să am toate scurtăturile de care am nevoie la îndemână, lângă tastatură. Confortul și viteza sunt o combinație excelentă în orice situație, cred eu.

Consola Razer Stream Controller X pe biroul meu

Consola Razer Stream Controller X pe biroul meu

Per total, mi-a plăcut să folosesc Razer Stream Controller X. Este un dispozitiv excelent pentru gamerii care vor să facă streaming sau pentru profesioniștii ce creează conținut. După ce-l configurezi așa cum vrei, Razer Stream Controller X devine un dispozitiv confortabil și flexibil, care te poate ajuta să faci multe lucruri mai repede și mai ușor.

Ce părere ai despre consola Razer Stream Controller X?

Asta e tot pentru această recenzie. Ce părere ai despre Razer Stream Controller X? Ești interesat să-l cumperi sau cauți alternative? Ce-ți place cel mai mult la acest controler? Lasă un comentariu mai jos și spune-ne punctul tău de vedere.

Descoperă: Divertisment Productivitate Hardware și sunete macOS Recenzii Recomandate Windows