Review ROIDMI Nano P1 - Aspirator wireless portabil

Rating

Xiaomi a devenit o companie atât de mare că a ajuns să producă tot felul de dispozitive pe care nu ne-am fi așteptat să le vedem acum câțiva ani. Una dintre ariile pe care le acoperă este piața de aspiratoare, unde Xiaomi este prezentă prin intermediul subsidiarei sale ROIDMI. În ultimele câteva săptămâni, am folosit un aspirator wireless portabil produs de ei, numit ROIDMI Nano P1 (model XCQP1RM). Dacă ești interesat de un astfel de dispozitiv, citește acest review și află mai multe despre el, înainte de a lua o decizie de a-l cumpăra sau nu:

ROIDMI Nano XCQP1RM: Pentru cine este o alegere potrivită?

ROIDMI Nano XCQP1RM este un dispozitiv bun pentru:

  • Persoanele care vor un aspirator wireless portabil
  • Utilizatorii de calculatoare cărora le place să își țină tastaturile curate 🙂
  • Oricine are nevoie de ceva portabil cu care să poată să aspire electronice, canapele, mașini, haine etc.

Vezi prețul:

Pro și contra

Acestea sunt lucrurile care ne plac cel mai mult la ROIDMI Nano XCQP1RM:

  • Este mic și portabil
  • Motorul său oferă un nivel destul de bun de putere având în vedere dimensiunile sale mici
  • Are un filtru HEPA, iar asta este un mare avantaj pentru cei care au alergii
  • Îl poți încărca prin USB
  • O singură încărcare îți oferă o autonomie de 25 de minute

Sunt și câteva aspecte negative de avut în vedere:

  • Acest aspirator portabil se încarcă greu
  • Recipientul său de praf este mic și se umple rapid
Notă produs 4/5

Verdict

ROIDMI Nano XCQP1RM s-a dovedit a fi un aspirator wireless excelent pentru curățarea ocazională a suprafețelor mici. Nouă ne place și credem că poate fi un companion bun de păstrat în mașină, precum și pe lângă calculatoarele și gadgeturile tale. Dacă ai tendința să mănânci la birou sau dacă ai copii care lasă firimituri de mâncare peste tot prin mașină, s-ar putea să vrei să cumperi un ROIDMI Nano XCQP1RM. Același lucru este valabil și dacă ai nevoie să cureți lucruri precum haine sau canapele. Totuși, reține faptul că durează mult să îl încarci și recipientul său de praf se umple relativ rapid.

Despachetarea aspiratorului wireless portabil ROIDMI Nano XCQP1RM

Aspiratorul portabil ROIDMI Nano XCQP1RM este ambalat într-o cutie de carton de culoare albă, învelită toată în plastic transparent. Pe două din lateralele sale, poți vedea imagini mari cu dispozitivul, iar pe celelalte două găsești imprimate detalii despre caracteristicile și specificațiile sale.

ROIDMI Nano XCQP1RM: Cutia

În cutie, găsești aspiratorul, un cablu USB Type-A la micro-USB pentru încărcare, precum și manualul de instrucțiuni.

ROIDMI Nano XCQP1RM: Ce găsești în cutie

Pachetul în care vine aspiratorul wireless portabil ROIDMI Nano XCQP1RM arată bine și conține tot ce îți trebuie pentru a începe să-l folosești.

Design și specificații

Nano XCQP1RM este un aspirator portabil realizat de ROIDMI, o companie care face parte din grupul XIAOMI. Dispozitivul este destul de mic; are o formă lungă cilindrică și, la prima vedere, trebuie să spunem că pare să fie de calitate. Există două versiuni ale acestui aspirator fără fire, cu aceleași specificații tehnice, dar unul dintre ele este negru, în timp ce celălalt este alb. Cel pe care l-am testat noi a fost cel negru.

ROIDMI Nano XCQP1RM în timp ce funcționează

Pe una din părțile sale, găsești butonul de pornire, care se colorează în bleu atunci când aspiratorul funcționează. Pe partea opusă butonului de pornire, aspiratorul are o lanternă cu led care se aprinde automat și te ajută să vezi mai bine suprafața pe care o cureți.

Lanterna cu led și portul micro-USB de pe ROIDMI Nano XCQP1RM

Praful, părul și celelalte lucruri pe care le aspiri sunt trase printr-o gaură aflată în partea de sus a aspiratorului. Conform ROIDMI, dispozitivul are o putere de 60 de wați, iar motorul din interiorul lui se poate roti la o viteză de 45000 RPM (rotații pe minut).

Orificiul de aspirare de pe ROIDMI Nano XCQP1RM

Orificiul de aspirare este "ajustabil", adică poți să-l prelungești - are un sistem de prindere magnetic - și, cu o simplă apăsare de buton, poți să-i activezi sau dezactivezi peria inclusă.

Aspiratorul are un cap magnetic și o perie inclusă

Cu o lungime de 27,6 cm, o lățime de 6 cm și o greutate de 500 de grame, ROIDMI Nano XCQP1RM oferă un recipient de colectare destul de mic, ce poate ține doar aproximativ 50 de ml de praf și firimituri.

Dispozitivul este alimentat de o baterie de 2200 mAh ce se încarcă prin USB și, teoretic, îți oferă o durată de funcționare de 25 de minute. Deși această autonomie este decentă pentru un astfel de dispozitiv, timpul de încărcare este cam mare: patru ore.

ROIDMI Nano XCQP1RM se încarcă printr-un cablu USB Type-A la micro-USB

Pentru mai multe detalii despre ROIDMI Nano XCQP1RM, vizitează această pagină web: P1 Cordless Hand-held Vacuum Cleaner.

ROIDMI Nano XCQP1RM arată bine și pare ușor de folosit. Este destul de puternic pentru un aspirator wireless portabil și faptul că poate funcționa pe baterie timp de aproximativ 25 de minute reprezintă probabil cele mai bune aspecte ale sale. Totuși, recipientul de colectare este mic și timpul de încărcare este mare.

Utilizarea aspiratorului wireless portabil ROIDMI Nano XCQP1RM

Înainte de a-l testa, am verificat mai întâi filtrele de pe aspiratorul wireless portabil ROIDMI Nano XCQP1RM. Între partea cu motorul și recipientul de colectare, am găsit un mic filtru de praf HEPA. Doar asta și este destul ca să pot spune că acest aspirator portabil este mai bun decât multe altele. Sunt alergic la praf și acarieni, iar filtrele HEPA sunt obligatorii pentru cei ca mine.

Filtrul HEPA folosit de ROIDMI Nano XCQP1RM

În celălalt capăt al aspiratorului, am găsit un alt filtru mai grosier, dar care ajută și el la blocarea ieșirii particulelor mai mari din aspirator.

Al doilea filtru de pe ROIDMI Nano XCQP1RM

ROIDMI Nano XCQP1RM s-a dovedit a fi eficient la curățarea tastaturilor, canapelelor și scaunelor, și chiar și a componentelor din calculatorul meu desktop. A reușit să tragă nu doar praful, ci și firele de păr ori firimiturile de chipsuri de sub tastele laptopului meu. 🙂

Curățarea tastaturii unui laptop cu ROIDMI Nano XCQP1RM

L-am folosit și în interiorul mașinii pentru a o curăța un pic. Acesta nu este un aspirator pe care să-l folosești într-o mașină foarte murdară. Totuși, face o treabă decentă în a curăța spațiile mici la care ajungi greu, cum ar fi zona din jurul schimbătorului de viteze sau sub scaune.

Curățând interiorul unei mașini cu ROIDMI Nano XCQP1RM

Deoarece este destul de puternic și pentru că poate ajunge în locurile înguste, ROIDMI Nano XCQP1RM este un aspirator wireless portabil excelent pentru curățarea ocazională a electronicelor, mașinilor, hainelor și mobilei. Personal, îmi place destul de mult și îl recomand prietenilor și familiei.

Te interesează un astfel de dispozitiv?

Acum știi mai multe despre ROIDMI Nano XCQP1RM și ce poate face acest aspirator wireless portabil. Vrei să-l cumperi sau te uiți și la alte opțiuni? Suntem curioși să aflăm ce crezi despre el, dar și despre alte dispozitive similare pe care le ai în vedere, așa că dacă vrei, lasă-ne un comentariu mai jos.

Descoperă: Smarthome Recenzii
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează