Review Sony MDR-XB950N1: Anularea zgomotelor și extra bass

Review Sony MDR-XB950N1: Anularea zgomotelor și extra bass
Rating

Sony a scos pe piață un nou set de căști destinate utilizatorilor care iubesc bașii. Se numesc Sony MDR-XB950N1, sunt wireless (conexiuni prin Bluetooth și NFC), au extra bas, anulare de zgomot și un design plăcut. Le-am testat timp de o săptămână, iar acum vrem să îți spunem ce impresie ne-au făcut. Dacă sunt o alegere bună pentru tine sau nu, poți să afli din acest review:

Reclamă

Sony MDR-XB950N1: Pentru cine sunt o alegere potrivită?

Căștile wireless Sony MDR-XB950N1 sunt o alegere excelentă dacă:

 • Iubești basul și muzica cu multe sunete la frecvențe joase
 • Vrei o pereche de căști care oferă o funcție de anulare a zgomotului ambiental
 • Vrei căști cu butoane, pe care le poți controla în timp ce mergi

Pro și contra

Principalele puncte pro pentru a achiziționa căștile wireless Sony MDR-XB950N1 sunt:

 • Căștile sunt create pentru a oferi sunet cu bași puternici
 • Pot să anuleze zgomotele ambientale, astfel încât să te poți bucura de muzica ta
 • Se pot conecta fără fir la dispozitivele tale, folosind Bluetooth și NFC
 • Au o construcție de calitate și probabil că vor rezista câțiva ani
 • Sunt confortabile chiar și atunci când le folosești mult timp
 • Le poți strânge și roti, pentru a le transporta mai ușor în plimbările tale
 • Bateria ține multe ore

Căștile wireless Sony MDR-XB950N1 au următoarele slăbiciuni:

 • Basul extra este prea puternic pentru unii utilizatori
 • Poți folosi aplicația care permite personalizarea basului doar pe dispozitivele cu Android și iOS, nu și pe PC-uri cu Windows sau OS X
 • Durează mult timp să le încarci
Notă produs 4/5

Verdict

Căștile wireless Sony MDR-XB950N1 sunt o alegere potrivită pentru oricine iubește basul și vrea să le folosească în principal cu un smartphone cu Android sau cu un iPhone. Ce ne-a plăcut cel mai mult este cât de confortabile sunt și faptul că fac o treabă bună în a elimina zgomotele ambientale. Arată bine și sunt rezistente. Dacă îți plac sunetele joase, merită să îți cumperi căștile wireless Sony MDR-XB950N1. Însă, dacă vrei o pereche de căști care să ofere un sunet echilibrat, ar trebui să încerci și alte modele care nu pun accent pe bas la fel de mult ca acestea.

Experiența de despachetare a căștilor Sony MDR-XB950N1

Căștile Sony MDR-XB950N1 sunt ambalate într-o cutie arătoasă. Aproape tot ce este imprimat pe ea este în culorile negru și gri închis, iar accentul este pus pe caracteristica lor de extra bas.

Sony MDR-XB950N1
Sony MDR-XB950N1

În comparație cu partea sa frontală, spatele cutiei este plin cu informații. Printre alte detalii, aflăm despre caracteristica Electro Bass Booster care amplifică sunetele cu frecvențe joase, că aceste căști pot să anuleze digital zgomotele ambientale și că Sony a creat o aplicație ce ne permite să controlăm unele dintre caracteristicile căștilor, aplicație ce este disponibilă pentru Android și iOS.

Sony MDR-XB950N1
Sony MDR-XB950N1

Când deschizi cutia, înăuntrul găsești o altă cutie. Aceasta este construită din carton gros negru, iar în ea, căștile stau așezate pe un suport din plastic modelat. Prima noastră impresie a fost că aceste căști arată ca un dispozitiv premium dar sunt și puțin mari. Împreună cu ele, găsești o husă de transport realizată din material textil moale, un cablu audio cu mufe stereo mini de 3,5 mm, precum și documentele obișnuite: manualul de utilizare, ghidul de pornire rapidă și garanția.

Sony MDR-XB950N1
Sony MDR-XB950N1

Pe saitul Sony, am aflat că împreună cu aceste căști este inclus și un cablu USB pentru a le încărca. Noi nu l-am găsit în cutie, dar exemplarul pe care l-am testat nu a fost destinat pentru comercializarea în magazine, ci pentru scopuri de marketing.

Experiența de despachetare pe care am avut-o cu căștile wireless Sony MDR-XB950N1 a fost plăcută. Compania Sony a fost atentă la detalii atunci când a creat ambalajul acestor căști.

Caracteristici hardware

Sony MDR-XB950N1 este o pereche de căști wireless ce folosesc Bluetooth versiunea 4.1 (suportă profilurile Advanced Audio Distribution Profile A2DP, Audio/Video Remote Control Profile AVRCP, Hands-Free Profile HFP, Headset Profile HSP) pentru a se conecta la dispozitivele tale și suportă și asocierea prin o simplă atingere, prin NFC. Acestea pot fi folosite și cu fir, prin intermediul unui cablu audio standard de 3,5 mm.

Căștile wireless Sony MDR-XB950N1 sunt circumaurale, adică acoperă toată urechea și folosesc difuzoare destul de mari, de 1,57 inci. Teoretic, cu cât sunt mai mari difuzoarele, cu atât este mai bun sunetul.

Sony MDR-XB950N1
Sony MDR-XB950N1

Au și o caracteristică numită Extra Bass ce poate să amplifice frecvențele joase la un nivel mai puternic, cu o simplă apăsare a unui buton. De asemenea, tot apăsând un singur buton, căștile pot să activeze o altă caracteristică: Digital Noise Cancelling (Anulare digitală a zgomotelor). Acest lucru înseamnă că pot "să șteargă" zgomotele nedorite din fundal astfel încât să te poți bucura de muzica pe care o asculți fără a fi deranjat de trafic sau de alte persoane. Totuși, nu-ți recomandăm să activezi această funcție atunci când ești în trafic, pentru siguranța ta.

Fiind wireless, înseamnă că aceste căști au nevoie și de o baterie pentru a funcționa. Din fericire, autonomia lor la o încărcare completă este generoasă, de aproximativ 22 de ore, chiar și cu opțiunea de anulare a zgomotelor activată. Încărcarea completă a căștilor durează aproximativ 7 ore. Din păcate, acesta este un timp destul de mare.

Căștile wireless Sony MDR-XB950N1 sunt disponibile în două variații de culoare: negru și verde. Cele pe care le-am testat noi au fost varianta pe negru.

Sony MDR-XB950N1
Sony MDR-XB950N1

Dacă vrei să citești mai multe detalii despre toate caracteristicile acestor căști, vizitează această pagină web: Căști wireless cu anulare digitală a zgomotului XB950N1 Extra Bass - Specificații și funcții complete.

Reclamă

Experiența de utilizare a căștilor wireless cu anulare a zgomotului Sony MDR-XB950N1

Căștile wireless Sony MDR-XB950N1 arată bine dar, așa cum am menționat puțin mai devreme, îți dau senzația că sunt puțin cam prea voluminoase. Căștile sunt mari și sunt acoperite cu material din spumă moale, ce le face foarte confortabile, chiar dacă le ții pe cap multe ore la rând.

Sony MDR-XB950N1
Sony MDR-XB950N1

Banda de suport este construită din metal rigid dar nu îți strânge capul, adică este exact așa cum trebuie. Este și ea acoperită cu material moale. Benzile de ajustare a căștilor sunt și ele destul de lungi pentru a îți permite să le potrivești confortabil pe cap, chiar dacă ai un cap mare sau îți place să îți aranjezi părul în dreadlock-uri. 🙂

Sony MDR-XB950N1
Sony MDR-XB950N1

Dacă îți place mult să călătorești și vrei să îți aceste căști cu tine, un lucru bun la ele despre care trebuie să știi este faptul că partea cu difuzoarele se poate plia și roti. Deși căștile tot sunt voluminoase, ele sunt relativ mai ușor de transportat cu tine.

Sony MDR-XB950N1
Sony MDR-XB950N1

Un lucru care ne place la căștile wireless Sony MDR-XB950N1 este faptul că Sony a pus multe butoane distincte pe fiecare cască. După o oră sau două de ascultat muzică cu aceste căști, înveți unde este și ce face fiecare buton. Ele au forme și dimensiuni diferite, așa că este ușor să le identifici folosindu-ți doar degetele, fără a fi nevoie să le dai jos de pe cap sau de a îți utiliza smartphone-ul.

Pe casca dreaptă, găsești butonul de alimentare, butonul de efect de bas, portul micro USB, mufa audio de 3,5 mm și butonul de anulare a zgomotului.

Sony MDR-XB950N1
Sony MDR-XB950N1

Pe casca stângă, găsești butoanele de volum și un comutator pentru redare/pauză/telefon, următor și anterior.

Sony MDR-XB950N1
Sony MDR-XB950N1

Este o plăcere să asculți muzică la căștile wireless Sony MDR-XB950N1, în special dacă îți plac melodiile cu mult bas. Pe noi ne-a încântat să ascultăm muzică hip-hop, trip-hop, electronică și reggae. Totuși, frecvențele de bas sunt prea puternice atunci când asculți alte tipuri de muzică precum rock, heavy metal sau muzică clasică. Chiar dacă am dezactivat opțiunea de Extra Bass de pe căști, sunetele joase tot au fost puțin peste medie.

Din fericire, Sony oferă o aplicație pe care o poți folosi pentru ajusta bașii. Am încercat-o pe un iPhone SE și am obținut rezultate inconstante. Aplicația reușește să taie din sunetele joase, dar dacă tai prea mult, ai senzația că sunetele cu frecvențe medii sunt accentuate prea mult, iar cele înalte nu mai sunt așa de clare cum ar trebui. Deci, poate că Sony ar trebui să ajusteze puțin algoritmii egalizatorului. De asemenea, este păcat că aplicația este disponibilă doar pentru dispozitivele cu Android și iOS. Nu poate fi folosită pe calculatoare cu Windows sau macOS.

Sony MDR-XB950N1
Sony MDR-XB950N1

Funcția de anulare a zgomotului merge bine și i-am simțit rezultatele într-un mod pozitiv: când o activezi, înjumătățește zgomotul ambiental. Am testat aceste căști pe parcursul unei săptămâni în care am stat într-un apartament din București aflat chiar lângă un bulevard principal. Traficul auto era intens și puteai auzi mașinile, tramvaiele și ambulanțele mereu grăbindu-se. Cu căștile wireless Sony MDR-XB950N1 pe cap, aceste zgomote au ajuns în fundal și, chiar dacă încă le mai puteam auzi, nu mai erau la fel de deranjante ca atunci când funcția de anulare a zgomotului era dezactivată.

Căștile wireless Sony MDR-XB950N1 pot funcționa și ca headset, adică au și un microfon inclus. L-am încercat în câteva apeluri telefonice și putem spune că face o treabă bună. Cei cu care am vorbit la telefon ne-au spus că ne aud bine și clar.

Ca test final, am folosit căștile wireless Sony MDR-XB950N1 și în câteva jocuri care ne plac acum, precum League of Legends, Assassin's Creed Black Flag și Metro 2033. Căștile nu sunt create pentru gameri, dar fac o treabă bună în acest context. Mulțumită basului puternic, este foarte satisfăcător să tragi cu arma în jocuri. 🙂

Căștile wireless Sony MDR-XB950N1 reprezintă o alegere excelentă pentru cei ce iubesc sunetele de bas. Nouă ne place design-ul lor, faptul că sunt confortabile la utilizarea îndelungată, funcția de anulare a zgomotului și modul în care sună atunci când asculți muzică electronică sau trip-hop. Totuși, credem că basul este mult prea accentuat, iar frecvențele medii și înalte ar putea fi mai bine calibrate.

Care este părerea ta despre căștile Sony MDR-XB950N1?

După ce ai citit recenzia noastră, tu ce părere ai despre căștile wireless Sony MDR-XB950N1? Vrei astfel de căști cu funcție de anulare a zgomotului și cu bas puternic? Ți-ai cumpărat deja o pereche? Folosește secțiunea de comentarii de mai jos pentru a îți spune părerea și experiența cu căștile wireless Sony MDR-XB950N1.

Descoperă: Divertisment Bluetooth Hardware și sunete Recenzii Recomandate