Review boxă portabilă Sony SRS-XB01 cu Bluetooth: mică și cu sunet puternic!

Review boxă portabilă Sony SRS-XB01 cu Bluetooth: mică și cu sunet puternic!
Rating

Sony are o gamă generoasă de boxe portabile cu Bluetooth, SRS-XB01 fiind membrul cel mai mic al acestei familii. O poți lega de geanta sau rucsacul tău și uita de ea până când vrei să asculți muzică. Proiectată să meargă cu tine oriunde te duci, boxa produce un sunet bun în ciuda dimensiunilor mici. Citește această recenzie pentru a afla ce are de oferit boxa Sony SRS-XB01:

Reclamă

Boxa portabilă cu Bluetooth Sony SRS-XB01: Pentru cine este o alegere potrivită?

Boxa Sony SRS-XB01 este o alegere bună pentru cei care au nevoie de:

 • O boxă cu Bluetooth la un preț accesibil
 • Muzică la purtător și o greutate mică de transportat
 • Îmbunătățirea volumului sunetului smartphone-ului cu un accesoriu care arată bine

Pro și contra

Boxa Sony SRS-XB01 îți pune la dispoziție:

 • O greutate mică - agaț-o de geanta sau rucsacul tău și uiți că este acolo
 • Toată gama de frecvențe într-un dispozitiv mic
 • Rezistență la stropirea cu apă
 • Bandă de agățat care se potrivește la culoare cu boxa. Arată bine agățată de geanta, bicicleta sau încheietura ta
 • Ușurință la conectare și folosire
 • Microfon încorporat pentru apeluri în regim "mâini libere"

Boxa are și aspecte mai puțin plăcute:

 • Viața bateriei este destul de scurtă. Rezistă cam 6 ore de redare, perioadă care însă scade la 3 ore dacă dai volumul la maxim
 • Microfonul încorporat nu este grozav. Trebuie să ții boxa destul de aproape de fața ta pentru a avea o conversație decentă
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Boxa Sony SRS-XB01 este cea mai mică din seria de boxe portabile Sony cu Bluetooth. Livrează toată gama de frecvențe dintr-un volum mic. SRS-XB01 este boxa pe care o iei cu tine peste tot. Îmbunătățește considerabil sunetul față de difuzorul smartphone-ului tău și atrage atenția cu un aspect plăcut disponibil în mai multe culori. Dacă vrei o boxă mică și confortabilă, atunci Sony SRS-XB01 este o soluție bună pentru tine. Boxa portabilă Sony SRS-XB01 are un raport bun calitate/preț.

Despachetarea boxei portabile Sony SRS-XB01

Boxa portabilă SRS-XB01 vine într-un înveliș de plastic transparent. Pe partea din față se vede numele produsului și caracteristica lui principală de EXTRA BASS. Produsul este vizibil în partea de jos a pachetului.

Pachetul cu boxa portabilă Sony SRS-XB01
Pachetul cu boxa portabilă Sony SRS-XB01

Pe spate sunt vizibile documentele care vin împreună cu produsul. Atunci când deschizi pachetul, găsești boxa, un cablu USB de încărcare scurt, o bandă de agățare care se potrivește la culoare cu boxa, ghidul de setare, garanția și ghidul de referință în câteva limbi.

Conținutul pachetului cu boxa portabilă Sony SRS-XB01
Conținutul pachetului cu boxa portabilă Sony SRS-XB01

Despachetarea este rapidă și fără probleme și obții exact ce ai nevoie pentru a începe să folosești imediat produsul.

Reclamă

Caracteristici hardware și design

Boxa Sony SRS-XB01 are o construcție solidă și este disponibilă în patru culori: roșu, albastru, alb și negru. Mărimea este de aproximativ 81,5 x 57,5 x 56,5 mm în lățime x înălțime x adâncime. Cântărește 160 de grame ceea ce o face cea mai ușoară boxă portabilă cu Bluetooth produsă de Sony.

Vedera din față sus a boxei Sony SRS-XB01
Vedera din față sus a boxei Sony SRS-XB01

Sony SRS-XB01 are un difuzor cu toată gama de frecvențe de 37,5 mm cu un radiator pasiv în spate, pentru bas. Puterea maximă de redare este de 3W. Are, de asemenea, un grad de rezistență la apă IPX5 ceea ce înseamnă că rezistă la ploaie, dar nu rezistă dacă o scufunzi în apă. Pe partea din dreapta-sus a boxei găsești o fantă unde poți lega banda.

Boxa Sony SRS-XB01 cu banda atașată
Boxa Sony SRS-XB01 cu banda atașată

În partea dreaptă, are un capac din cauciuc care ascunde portul micro-USB și mufa de intrare audio.

Portul micro-USB și mufa de intrare audio de pe Sony SRS-XB01
Portul micro-USB și mufa de intrare audio de pe Sony SRS-XB01

Bateria are o capacitate de 800 mAh și nu se poate înlocui. Pachetul conține un cablu scurt USB cu o mufă micro-USB la un capăt și una USB-A la celălalt. Pentru mai multe detalii citește specificațiile SRS-XB01.

Reclamă

Experiența de utilizare a boxei portabile Sony SRS-XB01

Înainte de folosirea boxei Sony SRS-XB01, trebuie să o încarci. Atunci când o încarci folosind intrarea micro-USB, se aprinde un led galben în colțul dreapta sus al feței produsului, în spatele plasei. Lumina se stinge atunci când boxa se încarcă complet. Sony recomandă o încărcare completă la cel puțin 6 luni, chiar dacă nu folosești produsul, pentru a prelungi durata de viață a bateriei.

Apasă pe butonul Pornit/Oprit pentru două secunde pentru a trece în modul împerechere. Este butonul din dreapta sus în imaginea de mai jos și are cuvântul PAIRING (împerechere în engleză) scris deasupra.

Butoanele de control de pe Sony SRS-XB01
Butoanele de control de pe Sony SRS-XB01

Dacă vrei să oprești sau să pornești dispozitivul, apasă scurt pe același buton. Atunci când modul împerechere este activ, un led albastru se aprinde în colțul din stânga sus de pe fața produsului, în spatele plasei. Ledul pulsează rapid când este în modul împerechere și rămâne aprins permanent după ce se realizează cu succes o conexiune Bluetooth. Am încercat împerecherea cu un smartphone Huawei, o tabletă Samsung și un calculator cu Windows. Împerecherea a fost rapidă și conexiunea a mers fără probleme de fiecare dată.

Experiența audio este plăcută și sunetul din boxă depășește dimensiunile ei mici. Dacă melodia ascultată are nevoie de un bas puternic, mărimea boxei începe să își spună cuvântul, în ciuda numelui de EXTRA BASS moștenit de la linia de produse din care face parte. Pentru un bas mai bun, trebuie să cauți o boxă mai mare și mai scumpă, așa cum este Sony SRS-XB40 de exemplu.

Microfonul încorporat este o idee bună și poate transforma Sony SRS-XB01 într-un dispozitiv pentru "mâini libere". Asta înseamnă că poți răspunde imediat la un apel telefonic care începe să sune în mijlocul melodiei tale favorite. Problema acestui microfon este calitatea slabă a sa. Descoperi că smartphone-ul tău se descurcă mai bine folosit în mod difuzor. Dacă trebuie să folosești boxa Sony SRS-XB01 pentru un apel telefonic, asigură-te că vorbești aproape de boxă, altfel nu vei fi auzit prea bine de persoana cu care vorbești.

Rezumatul experienței oferită de Sony SRS-XB01 sună așa: sunet de calitate rezonabilă, într-un produs care arată bine și este ușor, la un preț pe care și-l permite oricine.

Care este părerea ta despre boxa portabilă Sony SRS-XB01?

Ce părere ai despre boxa SRS-XB01? Sună ca un produs pe care ți-l dorești? Prețul mic îl face să fie o ofertă atrăgătoare, dar este asta îndeajuns pentru tine? Ai nevoie de un bas care se aude fenomenal pentru boxa ta portabilă? Spune-ne părerea ta într-un comentariu mai jos.

Descoperă: Divertisment Bluetooth Hardware și sunete Recenzii