Review Synology DiskStation DS223 review: Compact și eficient!

Review Synology DiskStation DS223 review: Compact și eficient!
Rating

Synology a lansat recent o nouă soluție NAS (Network Attached Storage), destinată utilizatorilor casnici și companiilor mici, care doresc să creeze un cloud privat sau un hub pentru backup de date securizat. Aceasta are un design compact, un procesor ARM eficient și puternicul sistem de operare DiskStation Manager (DSM) de la Synology. Dacă ești curios să afli ce are de oferit și dacă se potrivește nevoilor tale, citește această recenzie:

Reclamă

Synology DiskStation DS223: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest NAS este o alegere excelentă pentru:

 • Cei care au nevoie de un NAS pentru backupuri de sistem automate la locul de muncă
 • Utilizatorii casnici și companiile mici, care doresc să-și creeze propriul serviciu de stocare în cloud
 • Utilizatorii care vor să-și creeze o platformă multimedia locală de stocare și streaming
 • Companiile mici, care colaborează la proiecte media
 • Stocarea înregistrărilor de supraveghere de acasă sau de la birou

Pro și contra

Sunt multe lucruri care-mi plac la Synology DiskStation DS223:

Vezi prețul:
 • Dispozitivul este compact, cu acces ușor la componentele principale
 • DSM este excelent: modular, actualizat în mod regulat, ușor de folosit
 • Consum de energie electrică și zgomot reduse
 • Trei porturi USB și un buton Copy (Copiere) util
 • Compatibil cu majoritatea aplicațiilor de la Synology

Există și câteva dezavantaje de luat în considerare:

 • Nu are slot pentru card SD
 • Nu este compatibil cu serverul media Plex
Notă produs 4.5/5

Verdict

Synology DiskStation DS223 este un model entry-level pentru utilizatorii casnici și companiile mici, care au nevoie de un NAS accesibil pentru sarcini precum stocarea și streamingul de conținut multimedia, configurarea unei platforme de colaborare, backup și sincronizare de date sau în scopuri de supraveghere. Își face bine treaba, fără a genera prea mult zgomot, și menține costuri energetice scăzute. Totodată, oferă acces la majoritatea aplicațiilor și funcțiilor Synology de pe minunata sa platformă DSM. Dacă vrei un produs NAS solid, care corespunde nevoilor de mai sus, Synology DiskStation DS223 este o alegere excelentă.

Despachetarea Synology DiskStation DS223

Synology DiskStation DS223 sosește într-o cutie de carton relativ mică, cu un abțibild pe partea frontală, ce evidențiază principalele avantaje ale modelului pe care tocmai l-ai cumpărat și o fotografie a dispozitivului.

Ambalajul lui Synology DiskStation DS223 este simplu

Ambalajul lui Synology DiskStation DS223 este simplu

Pe spatele cutiei, ai câteva detalii tehnice și o listă cu ce găsești în cutie. Când deschizi ambalajul, vezi DiskStation DS223 într-o husă de protecție, ca în imaginea de mai jos.

Despachetarea lui Synology DiskStation DS223

Despachetarea lui Synology DiskStation DS223

Când ai terminat de despachetat totul, ai următoarele elemente: NAS-ul în sine, adaptorul și cablul de alimentare, un cablu de rețea, ghidul de instalare rapidă și un pachet de șuruburi și alte accesorii necesare.

Tot ce găsești în cutie

Tot ce găsești în cutie

Ambalajul Synology arată că dispozitivele companiei sunt orientate către prosumatori și profesioniști. Nu are nimic deosebit; primești accesoriile și informațiile de care ai nevoie pentru a începe să configurezi DiskStation DS223.

Reclamă

Caracteristici hardware și design

DiskStation DS223 este o soluție NAS (Network Attached Storage) entry-level, cu două compartimente, concepută pentru stocarea și partajarea datelor. Este o unitate compactă, de 165 x 108 x 232,7 mm în înălțime x lățime x adâncime. În plus, cântărește doar 1,28 kg fără niciun disc în interior. Capacul frontal îmbunătățește aspectul acestui NAS prin ascunderea compartimentelor pentru unități. Pe acesta, vezi imprimat discret numele modelului DS223. Pe partea din față, ai, de asemenea, mai multe leduri pentru lucruri precum starea de funcționare a unității (Status), conexiunea LAN și cele două unități de stocare pe care le poți conecta la DS223. Mai există și un port USB 3.2 Gen 1 pentru conectarea stickurilor de memorie USB și a altor dispozitive de stocare, precum și un buton Copy (Copiere) sub acesta, care, atunci când este apăsat, copiază toate datele de pe unitatea de stocare pe DS223. Nu în ultimul rând, tot aici ai și butonul de pornire.

Synology DiskStation DS223

Synology DiskStation DS223

Când îndepărtezi capacul frontal, vezi cele două compartimente pentru unități de 3,5 inchi, care pot fi blocate individual cu ajutorul cheilor incluse. Acestea permit instalarea fără alte instrumente a unităților de 3,5 inchi, în timp ce șuruburile incluse permit și instalarea unităților de 2,5 inchi. Unitățile pot fi configurate în Synology Hybrid RAID (SHR), Basic, JBOD, RAID 0 și RAID 1, în funcție de necesități și de numărul de unități instalate. Bineînțeles, unitățile sunt hot-swappable (înlocuibile în timpul funcționării). Conform specificațiilor oficiale, poți instala și accesa până la 36 TB de stocare folosind cele două unități. Suficient pentru a-ți construi propriul serviciu de stocare în cloud pentru familia sau mica ta afacere. Dacă te uiți cu atenție spre partea de jos a lui DS223, poți vedea ventilatorul de sistem, care are o dimensiune de 92 mm x 92 mm și generează un zgomot de până la 14,6 dB(A). Acesta ajută la răcirea unui procesor quad-core Realtek RTD1619B, care funcționează la 1,7 GHz și a 2 GB de memorie RAM DDR4.

Poți instala și folosi până la 36 TB de stocare

Poți instala și folosi până la 36 TB de stocare

În partea din spate, ventilatorul de sistem ocupă cea mai mare parte a spațiului. Lângă acesta, se află butonul de resetare, două porturi USB 3.2 Gen 1, portul Ethernet care funcționează la 1 Gbps, un slot de securitate Kensington și portul de alimentare.

Ventilatorul sistemului și porturile de pe partea din spate

Ventilatorul sistemului și porturile de pe partea din spate

Pe partea inferioară a lui DS223 se află patru picioare de cauciuc, care-l mențin stabil chiar și pe suprafețe alunecoase, câteva orificii de ventilație și un abțibild cu informații despre NAS.

Verifică abțibildul pentru numărul serial

Verifică abțibildul pentru numărul serial

Synology DiskStation DS223 are un consum de energie de aproximativ 17,3 W atunci când unitățile sunt în funcțiune, și de aproximativ 4 W atunci când unitățile sunt în hibernare. În contextul pieței energetice actuale, este un consum destul de avantajos.

Reclamă

Dacă vrei să citești specificațiile complete ale acestui produs, poți descărca fișa tehnică (în limba engleză) de pe această pagină: Download Center - DiskStation DS223.

Configurarea și utilizarea Synology DiskStation DS223

Synology DiskStation DS223 nu include nicio unitate de stocare atunci când îl cumperi. În schimb, acestea trebuie achiziționate separat. Pentru această recenzie, am instalat două hard diskuri Seagate Skyhawk de 4 TB și am folosit tehnologia Synology Hybrid RAID (SHR).

În ceea ce privește sistemele de fișiere acceptate, poți alege între Brtfs și ext4 pentru unitățile interne. Pentru unitățile externe, NAS-ul este compatibil și cu alte tipuri de sisteme de fișiere.

Instalarea a două unități și utilizarea Synology Hybrid RAID (SHR)

Instalarea a două unități și utilizarea Synology Hybrid RAID (SHR)

După ce conectezi unitățile, configurarea este simplă: conectează cablul de curent alternativ (AC), conectează NAS-ul la router cu ajutorul cablului (cablurilor) LAN și pornește dispozitivul. Apoi, deschide un browser web pe un PC conectat la aceeași rețea cu DS223 și accesează http://find.synology.com/. NAS-ul este detectat automat și apare expertul de configurare.

Este ușor să configurezi DSM

Este ușor să configurezi DSM

Expertul de configurare îți cere apoi să alegi un nume de dispozitiv, să setezi o parolă de administrare și să decizi dacă vrei să instalezi aplicațiile standard recomandate pentru NAS-ul tău. Apoi, ești întrebat dacă dorești să creezi un cont Synology, pe care-l poți folosi pentru a te conecta de la distanță la NAS-ul tău pe internet și pentru a-ți configura propriul serviciu privat de stocare în cloud.

Cea mai recentă versiune a sistemului de operare DiskStation Manager (DSM), creat de Synology pentru produsele sale NAS, arată excelent și este bine organizat. În plus, interfața de utilizare este prietenoasă și ușor de folosit, chiar dacă ești începător.

Interfața de utilizare DSM arată foarte bine

Interfața de utilizare DSM arată foarte bine

Ca întotdeauna, Synology oferă o abordare modulară pentru platforma sa software. Poți folosi Package Center pentru a descărca și instala toate instrumentele de care ai nevoie pentru a personaliza și utiliza DiskStation DS223 așa cum vrei. Însă, în mod implicit, primești câteva pachete și instrumente pentru a te ajuta să configurezi NAS-ul ca hub de stocare pentru rețeaua ta de acasă sau a unei mici companii.

Package Center este locul de unde descarci și instalezi toate instrumentele

Package Center este locul de unde descarci și instalezi toate instrumentele

Dacă vrei să securizezi datele stocate pe DiskStation DS223, poți instala un antivirus și activa verificarea în doi pași pentru toate conturile care pot accesa NAS-ul.

Este ușor să securizezi DS223

Este ușor să securizezi DS223

Există multe lucruri pe care Synology DiskStation DS223 le poate face pentru tine:

Reclamă
 • Serviciu de stocare privată în cloud - poți crea versiunea ta de OneDrive sau Google Drive. Poți, de asemenea, să faci backup de date de la un serviciu cloud public (precum Google Drive) folosind Cloud Sync.
 • Server multimedia - setează DS223 să stocheze și să descarce imagini, muzică și videoclipuri, iar apoi folosește-l pentru a transmite acest conținut către dispozitivele din rețeaua ta.
 • Supraveghere video - stochează înregistrările video de la camerele de supraveghere din rețea și accesează-le oricând ai nevoie. Există două licențe gratuite pentru camere IP incluse cu DS223. Pentru mai multe camere, trebuie să achiziționezi licențe suplimentare.
 • Server de backup - setează NAS-ul să creeze copii de rezervă ale PC-urilor conectate la rețea.
 • Server web - poți să instalezi Apache, PHP, Node.js, Perl și Python și să le folosești pentru proiectele tale de dezvoltare web.
 • Platformă de colaborare bazată pe web - instalează mai multe instrumente pentru construirea unei platforme de colaborare bazată pe web: un serviciu de chat, un calendar al echipei, aplicații de productivitate de tip Office, un server de mail etc.
 • Îl poți seta, de asemenea, să funcționeze ca Server Proxy sau Server VPN.

Ai aplicații și instrumente pentru majoritatea nevoilor

Ai aplicații și instrumente pentru majoritatea nevoilor

Documentația de asistență este ușor accesibilă și detaliată. Modulul DSM Help este instalat în mod implicit și-ți oferă informații despre toate funcțiile importante, tutoriale și videoclipuri, care prezintă potențialul NAS-ului tău și cum îl configurezi.

DSM Help este foarte bine realizat

DSM Help este foarte bine realizat

Mi-a plăcut să folosesc DiskStation DS223 în scopul principal promovat de Synology: ca hub de stocare pentru toate dispozitivele din rețeaua mea de acasă. Configurarea a fost ușoară și totul a funcționat bine. Mi-a plăcut, de asemenea, portul USB 3.2 Gen 1 din față și faptul că am putut apăsa butonul Copy (Copiere) pentru ca toate datele mele să fie copiate automat pe DS223, fără nicio altă intervenție din partea mea. Este o funcție ce-ți face viața mai ușoară.

Butonul Copy este util

Butonul Copy este util

Un aspect negativ minor este că DiskStation DS223 nu are slot pentru carduri SD. Prin urmare, dacă ești fotograf, este posibil ca backupul fotografiilor tale să nu fie atât de rapid pe cât ți-ai dori. Apropo de aspectele negative, un alt element care ar putea dezamăgi o minoritate de utilizatori este că DS223 nu are compatibilitate cu serverul media Plex. În afară de aceste două aspecte, nu există nimic de reproșat la DiskStation DS223.

La final, am vrut să văd cât de rapide sunt transferurile de rețea către DS223 și înapoi. Prin urmare, am folosit LAN Speed Test pentru a efectua mai multe transferuri și am înregistrat viteza medie. După cum reiese din graficul de mai jos, am descărcat date de la Synology DiskStation DS223 cu o viteză medie de 816,5 Mbps și am încărcat date către acesta cu o viteză medie de 750,25 Mbps. Deși acestea nu sunt cele mai mari viteze pe care le-am văzut la utilizarea unui NAS, acestea sunt suficient de rapide pentru a satisface nevoile publicului căruia îi sunt destinate.

Viteze ale transferului de date pe DiskStation DS223

Viteze ale transferului de date pe DiskStation DS223

Este posibil să obții rezultate și mai bune cu o stocare mai rapidă. Dar, înainte de a le achiziționa, consultă lista de unități compatibile.

Per total, sunt mulțumit de experiența mea de testare și cred că DiskStation DS223 este o alegere bună pentru utilizatorii casnici și companiile mici, oferind toate cele necesare într-un pachet compact, cu un consum redus de energie.

Ce părere ai despre Synology DiskStation DS223?

Acum știi mai multe despre Synology DiskStation DS223, caracteristicile, atuurile și limitările sale. Însă, înainte de a închide această recenzie, aș dori să aflu părerea ta despre DS223: Îți place ceea ce oferă? Ai de gând să cumperi unul? Iei în considerare și alte modele sau mărci? De asemenea, dacă deții un Synology DiskStation DS223, nu ezita să împărtășești experiența ta cu alți cititori interesați de acest model.

Descoperă: Smarthome Hardware și sunete Recenzii Recomandate Rețea și Internet