Recenzie Synology DiskStation DS419slim: Mic și silențios!

Recenzie Synology DiskStation DS419slim: Mic și silențios!
Rating

Soluțiile de tip Network Attached Storage (NAS) tind să fie dispozitive mari cu un design plictisitor. Cu modelul DiskStation DS419slim, Synology încearcă să răspundă nevoilor utilizatorilor casnici care nu au nevoie de foarte mult spațiu de stocare, nici de cea mai bună performanță și preferă în schimb un NAS mic, ușor de ascuns. Dacă vrei ca NAS-ul tău să fie silențios și rece, atunci DiskStation DS419slim este o alegere foarte interesantă. Citește acest review și vezi părerea noastră despre punctele forte și slăbiciunile Synology DiskStation DS419slim:

Reclamă

Synology DiskStation DS419slim: Pentru cine este o alegere potrivită?

DiskStation DS419slim este o alegere excelentă pentru:

 • Utilizatorii casnici care vor un NAS micuț și silențios, ușor de ascuns
 • Persoanele care vor un NAS ce poate fi transformat în aproape orice își doresc
 • Utilizatorii care nu au nevoie de mai mult de 20 TO spațiu de stocare pe NAS
 • Persoanele interesate de o platformă software sigură pentru NAS-ul lor

Pro și contra

Sunt multe lucruri care ne plac la Synology DiskStation DS419slim:

 • Dimensiuni reduse, care-l fac ușor de ascuns în spatele mobilierului
 • Platformă software modulară, foarte bine realizată și actualizată constant
 • Un ecosistem de aplicații matur
 • Ușor de instalat și schimbat unitățile de stocare din NAS
 • Două porturi USB 3.0
 • Două porturi Ethernet cu suport pentru link-aggregation
 • Silențios și consumă puțin curent

Există și neajunsuri de luat în considerare:

 • Procesorul său nu este tocmai puternic
 • Ești limitat(ă) la utilizarea de unități de stocare de 2.5"
 • Nu oferă transcodare hardware a fișierelor media
Notă produs 4/5

Verdict

Synology DiskStation DS419slim este o alegere bună pentru utilizatorii casnici și pentru cei cu afaceri mici, care-și doresc o soluție Network Attached Storage într-un pachet mic și silențios. Dacă nu ai nevoie de hardware puternic, stocare foarte generoasă și transcodare video la nivel hardware, atunci Synology DiskStation DS419slim este NAS-ul pe care-l căutai.

Despachetarea Synology DiskStation DS419slim

DiskStation DS419slim vine într-o cutie spartană de carton, cu un autocolant pe ea. Autocolantul are o imagine a dispozitivului pe care tocmai l-ai cumpărat și îți oferă o scurtă privire de ansamblu asupra caracteristicilor esențiale ale produsului. Pe lateralele cutiei, găsești alte detalii despre caracteristicile acestui produs și informații despre hardware-ul său.

Cutia în care vine Synology DiskStation DS419slim
Cutia în care vine Synology DiskStation DS419slim

În cutie găsești următoarele: unitatea DS419slim, alimentarea, două cabluri de rețea, un pachet de șuruburi (pentru montarea unităților de stocare de 2.5"), ghidul pentru instalarea rapidă și detaliile despre garanție.

Synology DiskStation DS419slim: ce găsești în cutie
Synology DiskStation DS419slim: ce găsești în cutie

Despachetarea DiskStation DS419slim este o experiență mai degrabă plictisitoare. Pachetul în care vine este spartan. Înăuntru găsești doar elementele de bază pentru a trece la treabă, fără alte accesorii.

Reclamă

Caracteristici hardware și design

Synology DiskStation DS419slim are un procesor cu două nuclee Marvell Armada 385 88F6820, la frecvența de 1,33 GHz și 512 MO de RAM. Acest NAS vine fără unități de stocare, acestea fiind cumpărate separat. De asemenea, ele trebuie să aibă dimensiunea de 2.5", ceea ce înseamnă că ai de ales între HDD-uri de 5400 rpm ori unități SSD. Capacitatea maximă de stocare cu care poate lucra DiskStation DS419slim este de 20 TO. Ar trebui să fie suficient pentru utilizatorii casnici, dar mai puțin decât ce ar prefera utilizatorii de business ori entuziaștii soluțiilor de tip NAS. Dacă vrei să știi ce unități de stocare sunt compatibile cu acest NAS, mergi la această pagină. Atunci când le instalezi, nu uita să le înșurubezi.

Unitățile de stocare din DiskStation DS419slim pot fi utilizate în orice configurație RAID dorești, de la RAID 0 la RAID 10. De asemenea, poți folosi și tehnologia Synology Hybrid RAID, care este opțiunea implicită oferită de expertul de configurare. Synology promite o viteză secvențială de citire a datelor de 220 MO/secundă și de scriere a datelor de 94 MO/secundă, atunci când folosești DS419slim cu funcția Link Aggregation activată.

În ceea ce privește tipurile de sisteme de fișiere suportate, lista este lungă și include totul de la NTFS la EXT4. exFAT este disponibil doar dacă cumperi o licență separată din Package Center-ul creat de Synology.

Kingston DC450R SSD folosit în Synology DiskStation DS419slim
Kingston DC450R SSD folosit în Synology DiskStation DS419slim

Pe partea din față a DiskStation DS419slim, găsești un port USB 3.0, patru leduri care arată starea fiecărei unități de stocare și două leduri care arată starea porturilor Ethernet de 1Gbps, amplasate în partea din spate.

Synology DiskStation DS419slim - Ledurile de pe acest NAS
Synology DiskStation DS419slim - Ledurile de pe acest NAS

Partea din spate găzduiește un al doilea port USB 3.0, două porturi Ethernet la 1 Gbps, cu suport pentru link-aggregation și failover, mufa pentru alimentare, butonul Reset și patru tăvi de unitățile de stocare. Există, de asemenea, un slot de securitate Kensington care este ușor de ratat dacă nu te uiți cu atenție.

Synology DiskStation DS419slim - porturile și tăvile din spate
Synology DiskStation DS419slim - porturile și tăvile din spate

Pe partea dreaptă a DiskStation DS419slim se află indicatorul de stare, indicatorul de alimentare și butonul de pornire.

Synology DiskStation DS419slim - Indicatorii de pe partea dreaptă
Synology DiskStation DS419slim - Indicatorii de pe partea dreaptă

Pe partea dorsală a DiskStation DS419slim, există un mic ventilator care menține lucrurile răcite bine și patru picioare de cauciuc care mențin NAS-ul stabil pe suprafața pe care-l așezi.

Synology DiskStation DS419slim - ventilatorul de pe partea dorsală
Synology DiskStation DS419slim - ventilatorul de pe partea dorsală

Așa cum vezi în imaginile noastre, designul DiskStation DS419slim este foarte utilitar. Designerii Synology s-au asigurat că este ușor să conectezi unitățile de stocare, să le blochezi, să pornești NAS-ul, să folosești porturile sale și totul să fie bine răcit.

Synology DiskStation DS419slim este mic pentru un NAS. Are doar 120 x 105 x 142 mm în înălțime x lățime x adâncime. De asemenea, cântărește doar 0,66 kg. Utilizatorii casnici, pentru care spațiul contează mult, vor iubi acest NAS. Mărimea sa redusă îl face și eficient din punct de vedere al consumului de energie: DS419slim consumă în jur de 20 W atunci când citești date de pe el și doar 7 W când este în repaus.

Reclamă

Dacă vrei să afli toate caracteristicile oficiale ale acestui produs, vizitează pagina: Specificații DiskStation DS419slim.

Configurarea și utilizarea Synology DiskStation DS419slim

Înainte de a utiliza Synology DiskStation DS419slim, trebuie să cumperi hard disk-urile sau unitățile SSD pe care le introduci în NAS. Pentru această recenzie, am folosit patru unități SSD Kingston DC450R, cu o capacitate de 960 GB fiecare. Acestea sunt SSD-uri SATA de 6 Gbps, de înaltă performanță, cu 3D TLC NAND, proiectate pentru sarcini intense de citire a datelor. Instalarea unităților a fost rapidă și ușoară. Așa cum am menționat anterior, trebuie să le înșurubezi în tăvile din NAS. Am blocat SSD-urile la locul lor, am băgat în priză DiskStation DS419slim, l-am conectat la routerul wireless și apoi l-am pornit.

Synology DiskStation DS419slim
Synology DiskStation DS419slim

Am configurat DiskStation DS419slim folosind un browser web pe un calculator cu Windows 10. Expertul de configurare a început cu crearea contului de administrator. Apoi, a configurat automat spațiul de stocare folosind Synology Hybrid RAID și a întrebat dacă vreau să configurez un QuickConnect ID. O caracteristică excelentă de securitate este faptul că Synology permite utilizatorilor să își protejeze NAS-ul și conturile folosind verificarea în doi pași. Mai mulți producători ar trebui să copieze această abordare.

Synology DiskStation DS419slim - crearea unui cont de administrator
Synology DiskStation DS419slim - crearea unui cont de administrator

Apoi, am decis dacă vreau să instalez pachetele software recomandate de Synology, care includ lucruri precum Media Server, Audio Station, Hyper Backup, Download Station și altele. La final, trebuie să accepți termenii și condițiile Synology și poți trece la treabă.

Instalarea pachetelor software recomandate de Synology
Instalarea pachetelor software recomandate de Synology

Acum ai acces la DiskStation Manager (DSM) și ți se cere să alegi cum vrei să fie realizate actualizările de software. DMS arată foarte bine și este organizat în module și secțiuni ușor de înțeles și navigat. Această platformă software este o versiune personalizată de Linux, creată pentru a fi un sistem de operare foarte personalizabil, cu securitate de top.

DiskStation Manager (DSM)
DiskStation Manager (DSM)

DiskStation DS419slim funcționează cu un minim de software instalat. Nu sunt multe funcții extra instalate, iar asta asigură o utilizare optimă a resurselor și cele mai bune performanțe posibile. Pentru a transforma DiskStation DS419slim în ceea ce ai nevoie să devină, folosește Package Center și instalează aplicațiile care-ți sunt necesare. Gândește-te la el ca la magazinul oficial de aplicații pentru NAS-ul tău, cu multe programe specializate, pentru diverse nevoi.

Package Center
Package Center

Poți transforma DiskStation DS419slim într-un serviciu privat de stocare în cloud, un server multimedia, o platformă de stocare pentru supraveghere video, server pentru backup, server web, platformă web de colaborare și multe altele. Posibilitățile sunt multiple. Din păcate, procesorul său nu oferă transcodarea hardware a fișierelor media, ceea ce limitează utilitatea DS419slim atunci când este utilizat drept server media. Vorbind despre procesor, am descoperit că nu este tocmai puternic. Procesorul Marvell Armada 385 88F6820 poate ajunge ușor la un grad de utilizare de 90% atunci când faci ceva simplu precum transferul de date către NAS și înapoi. Îți recomandăm să nu faci mai multe lucruri în paralel cu DiskStation DS419slim dacă vrei ca performanța să fie la niveluri rezonabile. De asemenea, nu instala prea mult software, deoarece 512 MO de RAM se pot umple rapid. Instalează doar pachetele și funcțiile de care ai nevoie, pentru ca performanța să rămână la un nivel satisfăcător.

Gradul de utilizare al procesorului crește rapid pe DiskStation DS419slim
Gradul de utilizare al procesorului crește rapid pe DiskStation DS419slim

În modului Help (Ajutor) găsești informații despre funcțiile oferite de DSM, legături către documentație utilă, răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum și linkuri către tutoriale video care-ți arată potențialul NAS-ului tău și cum să-l configurezi, în funcție de ce vrei să faci.

Documentația oferită de DSM Help
Documentația oferită de DSM Help

Sistemul de ventilație a funcționat bine în zilele în care am testat DiskStation DS419slim. NAS-ul nu s-a încălzit niciodată, iar zgomotul generat de ventilator a fost foarte greu de auzit, chiar și atunci când a transferat date pe NAS mai mult de o jumătate de oră.

Am fost mulțumiți de funcționarea DiskStation DS419slim. Satisface ușor nevoile utilizatorilor casnici. De asemenea, suntem mari fani ai platformei DSM și cât de ușor este de utilizat. Abordarea sa modulară este excelentă, iar documentația disponibilă este suficient de bună pentru a te ajuta la nevoie.

Cât de rapid este Synology DiskStation DS419slim în transferurile de date?

Sunt multe lucruri pe care le poți face cu DiskStation DS419slim: să-l folosești drept server multimedia, server de stocare în cloud, server pentru backup, etc. Dar un lucru îl vei face mai mereu, indiferent de cum îl folosești: vei transfera date pe NAS și de pe NAS prin rețea. Pentru a vedea potențialul de viteză, am făcut mai multe transferuri de date între un PC desktop și DS419slim. Pentru o mai bună perspectivă, l-am comparat cu Synology DiskStation DS418. Așa cum se vede mai jos, cu unitățile SSD Kingston DC450R, am atins o viteză de descărcare a datelor de 847 Mbps și de 465 Mbps pentru încărcarea lor.

DiskStation DS419slim vs. DiskStation DS418
DiskStation DS419slim vs. DiskStation DS418

Acestea sunt viteze satisfăcătoare pentru mulți utilizatori, dar alte modele NAS de la Synology pot fi și mai rapide.

Care este părerea ta despre Synology DiskStation DS419slim?

Acum știi părerea noastră despre Synology DiskStation DS419slim, caracteristicile sale, cât și limitările pe care le are. Înainte de a închide această recenzie, spune-ne părerea ta despre DS419slim. Crezi că este o alegere bună pentru nevoile tale? Te interesează să îl cumperi? Dacă deții deja DiskStation DS419slim, împărtășește-ți experiența cu alte persoane care ar putea fi interesate de acest model. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Smarthome Hardware și sunete Recenzii Rețea și Internet