Review Topdon TC001: O cameră termică excelentă

Review Topdon TC001: O cameră termică excelentă
Rating

Camerele cu termoviziune pot detecta radiațiile infraroșii și le pot transpune în imagini vizibile. Astfel de dispozitive pot fi utile pentru o gamă largă de activități, precum inspectarea sistemelor electrice, depistarea pierderilor de căldură sau de apă sau detectarea pericolelor de incendiu. În această recenzie, testez performanța și caracteristicile camerei termografice Topdon TC001. Îndeplinește aceasta declarațiile producătorului de a oferi rezoluție și precizie ridicate la un preț accesibil? Citește mai departe și vezi dacă merită s-o cumperi:

Reclamă

Topdon TC001: Pentru cine este o alegere potrivită?

Camera cu infraroșu Topdon TC001 este o alegere excelentă pentru:

 • Cei cu înclinații DIY care vor să identifice și să-și rezolve singuri problemele
 • Profesioniști, precum electricieni și reparatori de aparatură electronică, inspectori de imobile, tehnicieni de climatizare și mecanici auto
 • Oricine vrea să vadă lumea într-un mod nou (și să se simtă ca în Aliens versus Predator) 🙂

Pro și contra

Acestea sunt principalele atuuri ale camerei cu termoviziune Topdon TC001:

Vezi prețul:
 • Oferă o rezoluție excelentă
 • Rata de refresh este ridicată pentru o cameră cu infraroșu
 • Măsurătorile temperaturii sunt precise
 • Este compatibilă atât cu sistemul de operare Android, cât și cu Windows
 • Aplicațiile dezvoltate de Topdon pentru această cameră sunt ușor de folosit
 • Consumul de energie este minim
 • Husă de transport inclusă în pachet
 • Preț excelent pentru o cameră termică cu astfel de caracteristici

Din câte îmi dau seama, camera termografică Topdon TC001 nu are aspecte negative.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Topdon TC001 este o cameră cu termoviziune perfectă pentru cei ce-și doresc să vadă instantaneu căldura generată nu numai de dispozitivele electronice, ci și de orice altceva din mediul înconjurător. Indiferent dacă vrei să știi dacă ar trebui să cureți ventilatoarele de răcire ale laptopului tău sau să vezi unde are nevoie casa ta de izolație, Topdon TC001 o poate face. În plus, calitatea imaginii și rata rapidă de reîmprospătare sunt excelente pentru monitorizarea temperaturilor în timp real. După ce am comparat prețul și caracteristicile sale cu cele ale altor camere termice similare de pe piață, pot recomanda călduros Topdon TC001 tuturor celor pasionați de proiecte DIY.

Despachetarea camerei cu termoviziune Topdon TC001

Camera termografică Topdon TC001 este ambalată într-o cutie relativ mică. Pe cutia de culoare neagră, se află o imagine mare a camerei, montată pe un smartphone, împreună cu numele acesteia și câteva detalii care arată că funcționează cu dispozitive Android și că folosește o conexiune USB Type-C. Partea din spate a cutiei conține mai multe detalii despre cameră, inclusiv rezoluția acesteia, intervalul de temperatură și compatibilitatea cu sistemele de operare Windows și Android.

Cutia camerei cu infraroșu Topdon TC001

Cutia camerei cu infraroșu Topdon TC001

Când despachetezi camera, afli că nu primești doar dispozitivul în sine, ci și o husă practică pentru transport, în interiorul căreia se află, de asemenea, un cablu de extensie USB-A către C și o bucată de pânză pentru curățare.

Despachetarea camerei Topdon TC001

Despachetarea camerei Topdon TC001

Camera termică Topdon TC001 oferă o experiență de despachetare satisfăcătoare. Apreciez prezența unei huse și a cablului de extensie. Ambele ar trebui să fie utile atunci când folosești camera.

Reclamă

Specificații hardware și design

După cum probabil ai ghicit, Topdon TC001 este o cameră cu infraroșu, pe care o poți atașa la portul USB-C de pe orice smartphone sau tabletă Android. Alternativ, poți folosi și cablul de extensie din pachet pentru a o conecta la un port USB Type-A al unui calculator sau laptop cu Windows.

Topdon TC001 în husa sa de transport

Topdon TC001 în husa sa de transport

Camera în sine este destul de mică, are o formă dreptunghiulară și măsoară aproximativ 71 mm în lungime și 42 mm în lățime. Are o grosime de 14 mm și cântărește doar 30 de grame.

Partea din față a camerei cu infraroșu Topdon TC001

Partea din față a camerei cu infraroșu Topdon TC001

Pe una dintre laturile sale, Topdon TC001 are doar o inscripție cu numele companiei. Pe cealaltă parte, se află obiectivul camerei și o inscripție TCView, care este numele oficial al aplicației din Windows pentru cameră.

Camera termică Topdon TC001 dispune de un senzor infraroșu de înaltă precizie, cu o frecvență de cadre de 25 Hz, care poate face fotografii sau înregistra clipuri video la o rezoluție de 256 pe 192 pixeli. Pentru o cameră cu termoviziune adresată consumatorilor, acestea sunt niște numere excelente.

Obiectivul camerei cu infraroșu Topdon TC001

Obiectivul camerei cu infraroșu Topdon TC001

În ceea ce privește intervalul de temperatură și acuratețea, Topdon TC001 este capabilă, teoretic, să înregistreze temperaturi de la -20℃ până la 550℃. În plus, compania spune că această cameră poate detecta diferențele de temperatură într-un interval de ±2℃ și sesiza modificări mici, de doar 0,1℃.

Reclamă

Un alt aspect cheie al lui Topdon TC001 este consumul redus de energie. Este destul de important dacă ai în vedere că vei folosi probabil camera conectată la un smartphone și că se va alimenta de la acesta. Din fericire, Topdon TC001 are nevoie de doar 0,35 wați pentru a putea funcționa corect. Pentru mai multe informații despre acest produs, accesează pagina sa oficială: TOPDON Thermal Infrared Camera TC001.

Topdon TC001 este o cameră termografică mică și ușoară, care, în ciuda dimensiunilor sale compacte, are niște specificații tehnice cu adevărat impresionante.

Experiența de utilizare a camerei termice Topdon TC001

Camera și software-ul acesteia sunt ușor de instalat, indiferent dacă decizi s-o folosești cu smartphone-ul tău cu Android sau dispozitivul tău cu Windows. Bănuiesc că majoritatea oamenilor o vor utiliza cu un smartphone cu Android, la fel ca mine. În definitiv, asta-ți oferă mai multă mobilitate decât folosirea camerei cu infraroșu cu un PC cu Windows.

Camera cu termoviziune Topdon TC001 pe un smartphone

Camera cu termoviziune Topdon TC001 pe un smartphone

Pe Android, trebuie să deschizi Magazinul Google Play și să cauți o aplicație numită TC001 (o poți accesa și apăsând pe acest link direct). După ce ai instalat aplicația, conectează camera termografică la portul USB-C al smartphone-ului tău. Dacă totul funcționează bine, aplicația va afișa un mesaj Connected (Conectat) în colțul din dreapta sus.

Interfața de utilizare a aplicației TC001 este simplă și ușor de folosit. Ai la dispoziție patru dale mari, care corespund celor patru secțiuni ale aplicației:

 • Thermal Imaging (Imagistică termică): accesarea acestei secțiuni deschide o interfață asemănătoare cu cea a unei aplicații obișnuite Cameră de pe orice Android, permițându-ți să vezi împrejurimile în infraroșu.
 • Temperature Monitoring (Monitorizarea temperaturii): îți permite să înregistrezi în mod continuu temperatura dintr-un anumit loc și să generezi un grafic cu modificările înregistrate în timp.
 • Gallery (Galerie): îți arată fotografiile sau videoclipurile în infraroșu pe care le-ai filmat folosind camera cu termoviziune.
 • Personal Information (Informații personale): îți permite să modifici setările aplicației (corecția temperaturii, unitățile de temperatură, limba aplicației), precum și să accesezi documentația camerei și să oferi feedback, printre altele.

Interfața de utilizare a aplicației Topdon TC001 pentru Android

Interfața de utilizare a aplicației Topdon TC001 pentru Android

SUGESTIE: Aplicația pentru Windows a camerei termice se numește TCView și o poți descărca de pe website-ul Topdon. Instalarea acesteia este simplă, iar interfața de utilizare este similară cu cea a aplicației pentru Android TC001.

Reclamă

Pentru a măsura temperatura și a vedea împrejurimile în infraroșu, trebuie să accesezi secțiunea de imagistică termică a aplicației. Deși nu am o altă cameră cu infraroșu, cu care să compar Topdon TC001, trebuie să spun că imaginile pe care le produce par de calitate excelentă. Rezoluția este destul de bună, iar rata de reîmprospătare de 25 Hz face ca tot ceea ce vezi și înregistrezi să pară fluent.

Imagine în infraroșu a unui calculator desktop în funcțiune

Imagine în infraroșu a unui calculator desktop în funcțiune

În mod implicit, paleta de culori conține nuanțe de galben, roșu și albastru. După cum indică scara din partea dreaptă a ecranului de vizualizare al aplicației (văzută mai sus), galbenul aprins înseamnă temperaturi mai ridicate, roșul este la mijloc, iar albastru până la albastru închis reprezintă temperaturi scăzute. Deși sunt de acord cu acest mod de reprezentare a temperaturilor, trebuie să știi că ai la dispoziție palete alternative de culori.

Utilizarea diverselor palete de culori

Utilizarea diverselor palete de culori

Pe lângă diferitele palete de culori disponibile, aplicația include și alte instrumente și setări utile, la care vrei probabil să arunci o privire. De exemplu, poți să măsori temperatura unui singur punct, spre care îndrepți camera, sau să selectezi o zonă pentru care să înregistrezi temperaturile. Poți ajusta chiar și contrastul și nivelul de detaliu.

Reglarea setărilor pentru imagistica termică

Reglarea setărilor pentru imagistica termică

De când am primit camera termografică Topdon TC001, m-am jucat cu ea, am testat-o și folosit-o în diverse scopuri. Fiecare poate avea situații diferite în care să folosească o cameră cu infraroșu. Eu am vrut-o mai ales pentru a măsura temperatura dispozitivelor electronice pe care le analizez. De exemplu, mă ajută să văd cât de mult se încălzește un laptop, o tabletă sau un smartphone. Ba mai mult, pot să văd ce zone de pe suprafața acestor dispozitive au tendința să se încingă prea tare. Iar camera cu termoviziune Topdon TC001 face perfect toate aceste lucruri. 🙂

Măsurarea temperaturii pentru dispozitive electronice

Măsurarea temperaturii pentru dispozitive electronice

Această cameră cu infraroșu m-a ajutat și în casă. Am putut să verific izolația apartamentului meu și să văd pe unde intră aerul rece (sau iese aerul cald). Așadar, acum știu că, pentru a reduce facturile de energie, ar trebui probabil să montez niște obloane la ferestre...

Verificarea izolației din locuința mea

Verificarea izolației din locuința mea

În mod similar, deși nu am avut ghinionul de a avea de-a face cu țevi sparte, sunt sigur că o cameră cu infraroșu precum Topdon TC001 ar putea fi foarte utilă într-o astfel de situație. Să zicem că ți se sparge o țeavă la chiuvetă, iar apa picură fără să-ți dai seama exact pe unde. Ar putea fi complicat să afli dacă și unde anume se întâmplă asta, mai ales dacă țevile sunt zidite. Dar, cu o cameră cu infraroșu, ai putea să-ți dai seama imediat care țeavă s-a spart și s-o repari astfel cât mai repede posibil.

Verificarea scurgerilor de sub chiuvetă

Verificarea scurgerilor de sub chiuvetă

Dacă ești genul de persoană care își face singur reparațiile, vei folosi cu siguranță Topdon TC001. Este un dispozitiv tehnic excelent pentru oricare dintre activitățile menționate mai devreme sau altele și pare să ofere calitate excelentă. În testele mele, am aflat că poate chiar să-mi vadă hamsterul îngropat în ascunzătoarea sa și să detecteze urme de căldură dispărută (relativ) de mult timp. Ceea ce este uimitor, dacă stai să te gândești: Pot să-mi văd amprentele mâinii pe birou și urmele picioarelor soției și copilului meu pe podea! 🙂

Utilizarea infraroșu pentru a detecta urme de căldură

Utilizarea infraroșu pentru a detecta urme de căldură

Topdon TC001 este o cameră termică uimitoare, care oferă o excelentă calitate a imaginii și măsurători precise ale temperaturii. În plus, aplicația sa este ușor de folosit, iar camera este ușor de configurat și de manevrat.

Ce părere ai despre camera Topdon TC001?

Acum știi ce poate face camera termografică Topdon TC001. Ai văzut specificațiile sale, cum funcționează și de ce merită să ai una în casă. Sunt curios ce părere ai despre ea: ți se pare o alegere bună pentru o cameră cu infraroșu? La ce o vei folosi? Te gândești să prinzi vreo pisică hoață, care tot fură din mâncarea pe care ai pus-o pentru păsări? Spune-mi în comentarii.

Descoperă: Productivitate Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate