Review TP-Link Tapo P115: Priză inteligentă compactă și accesibilă

Review TP-Link Tapo P115: Priză inteligentă compactă și accesibilă
Rating

TP-Link a dezvoltat o nouă gamă de dispozitive inteligente pentru casă, numită Tapo. Compania produce tot felul de dispozitive inteligente marca Tapo: camere de supraveghere, prize inteligente, becuri inteligente, benzi luminoase și chiar și aspiratoare robot. Aveam nevoie să cumpăr o priză inteligentă, care să ofere monitorizare a energiei în timp real, să nu fie foarte voluminoasă și să aibă un preț accesibil. După câteva căutări, am găsit Tapo P115 și am luat-o. În cazul în care sunteți curioși dacă această priză inteligentă a fost o alegere bună pentru nevoile mele și dacă ți se potrivește și ție, citește această recenzie:

Reclamă

Tapo P115: Pentru cine este o alegere potrivită?

Tapo P115 este o alegere excelentă dacă:

  • Ai nevoie de o priză inteligentă, care să măsoare consumul de energie al dispozitivelor pe care le conectezi la ea
  • Ai alte dispozitive Tapo, pe care vrei să le integrezi într-un ecosistem de casă inteligentă
  • Setezi programe inteligente pentru anumite aparate din casa ta
  • Ai nevoie de o priză inteligentă, care să te ajute să economisești energie prin automatizare

Pro și contra

După ce am testat Tapo P115, iată principalele sale avantaje:

  • Preț excelent
  • Dimensiune compactă, ideală pentru multe tipuri de camere
  • Aplicație mobilă ușor de folosit
  • Integrare cu Google Home, Google Assistant și cu ecosistemul Tapo de la TP-Link
  • Îți oferă date utile despre consumul de energie în timp real

În ceea ce privește dezavantajele, am putut identifica doar unul:

  • Există o mică întârziere (lag) la afișarea datelor în timp real
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Tapo P115 este un dispozitiv practic, care monitorizează în timp real consumul de energie, îți permite să-l administrezi de la distanță, să-l partajezi cu alți membri ai familiei și să-l integrezi cu alte dispozitive din casa ta inteligentă. În plus, prețul său este foarte accesibil, iar dimensiunile sale reduse îl fac ideal pentru acasă. Îmi place să-l folosesc și-l recomand tuturor celor care au nevoie de o priză inteligentă.

Tapo P115 are un ambalaj simplu. Sosește într-o cutie mică de carton alb, cu o imagine a prizei inteligente și o listă a principalelor sale caracteristici pe laterale.

Cutia în care vine Tapo P115

Cutia în care vine Tapo P115

Dacă te uiți cu atenție, poți să vezi imprimate pe el și specificațiile tehnice și să găsești un cod QR pentru a obține aplicația TP-Link Tapo, necesară pentru a instala și configura priza inteligentă. În interiorul cutiei, găsești doar priza inteligentă, ghidul de pornire rapidă și un pliant cu informații privind reciclarea.

Nu găsești prea multe în cutie

Nu găsești prea multe în cutie

Așa cum era de așteptat în cazul unui dispozitiv atât de mic, experiența de despachetare pentru Tapo P115 este rapidă și simplă. În interiorul cutiei, găsești toate informațiile necesare pentru a începe să folosești imediat priza inteligentă.

Reclamă

Caracteristici hardware și design

Priza inteligentă Tapo P115 are un design compact, cu o mărime de numai 49 x 49 x 60 mm în înălțime x lățime x adâncime. Cântărește doar 81 de grame.

Tapo P115

Tapo P115

Pe părțile laterale ale lui Tapo P115, ai un buton de pornire și un led, care semnalizează starea prizei inteligente. Din păcate, ledul nu este atât de vizibil, deoarece este foarte aproape de priză.

Observă amplasarea butonului de pornire și a ledului de stare

Observă amplasarea butonului de pornire și a ledului de stare

Tapo P115 este conceput pentru piața europeană și funcționează cu toate rețelele de curent alternativ din regiune. Poate face față unei sarcini maxime de 3680 W (putere maximă de intrare) și 16 A (curent maxim), precum și unor tensiuni cuprinse între 100 și 240 V. Deoarece este o priză inteligentă, Tapo P115 dispune de conectivitate wireless, dar numai pe banda de frecvență de 2,4 GHz și Wi-Fi 4. Am folosit-o și cu rețele Wi-Fi 6 și nu a avut probleme în a le detecta și a se conecta la ele, atâta timp cât acestea se aflau pe banda de 2,4 GHz.

Tapo P115 dispune de conectivitate Wi-Fi 4

Tapo P115 dispune de conectivitate Wi-Fi 4

O altă caracteristică interesantă a lui Tapo P115 este materialul ignifug (UL94-V0 PC), din care este fabricată, precum și designul nichelat, anti-rugină, care ar trebui să-i sporească durabilitatea. Această priză inteligentă poate funcționa la temperaturi cuprinse între 0ºC și 40ºC și în medii cu un nivel de umiditate care variază între 10% și 90%.

Pentru mai multe informații despre specificațiile acestui produs, accesează această pagină: Tapo P115 V1.

Reclamă

Configurarea și utilizarea prizei inteligente Tapo P115

Înainte de a configura Tapo P115, este o idee bună să te familiarizezi cu butonul de pornire și cu ledul de sistem. Uită-te la imaginea de mai jos pentru a înțelege cum să apeși butonul de pornire și ce face acesta, în funcție de cum îl apeși. Și ledul de sistem este util, deoarece îți oferă informații despre ce se întâmplă cu Tapo P115 și când este pregătit pentru configurare.

Poți apăsa butonul de pornire în mai multe moduri

Poți apăsa butonul de pornire în mai multe moduri

Apoi, descarcă și instalează aplicația Tapo pentru Android sau iOS, în funcție de smartphone-ul tău. Apoi, conectează-te la contul tău TP-Link și adaugă dispozitivul tău selectându-l din lista disponibilă în aplicație.

Adăugarea lui Tapo P115

Adăugarea lui Tapo P115

După ce ai selectat Tapo P115, urmează instrucțiunile pentru instalarea prizei inteligente, care implică furnizarea detaliilor necesare pentru a se conecta la Wi-Fi, alegerea locației sale, configurarea unei pictograme pentru aceasta și verificarea actualizărilor de firmware. Îți recomand să instalezi cel mai recent firmware, deoarece poți beneficia de remedierea problemelor de securitate și a erorilor, precum și de îmbunătățiri de performanță.

Urmează expertul de configurare din aplicația Tapo

Urmează expertul de configurare din aplicația Tapo

Aplicația Tapo funcționează ca un panou de control pentru toate dispozitivele Tapo, inclusiv camere, aspiratoare, prize și becuri inteligente. Prin urmare, dacă achiziționezi mai multe produse Tapo, le poți adăuga, configura și gestiona pe fiecare dintr-un singur loc, ceea ce este foarte util. În plus, aplicația îți permite să faci integrări inteligente între dispozitive și să creezi tot felul de automatizări.

Aplicația Tapo funcționează ca panou de control pentru toate dispozitivele Tapo

Aplicația Tapo funcționează ca panou de control pentru toate dispozitivele Tapo

În ceea ce privește Tapo P115 în sine, poți porni și opri priza din aplicație și poți seta un program pentru aceasta. Există, de asemenea, Away Mode, un mod ce-ți permite să setezi o perioadă de timp în care priza inteligentă este pornită și oprită în mod aleatoriu pentru a face să pară că este cineva acasă. Ai la dispoziție și o funcție Timer, care pornește sau oprește priza inteligentă atunci când cronometrul pe care l-ai setat ajunge la final.

Este ușor să controlezi Tapo P115 de la distanță

Este ușor să controlezi Tapo P115 de la distanță

Una dintre cele mai interesante caracteristici este pentru mine posibilitatea de a vedea în timp real câtă energie consumă dispozitivul conectat la Tapo P115. Am observat însă o mică întârziere în ceea ce privește aceste date, deci nu este chiar în timp real. Cel mai probabil, afișează datele privind consumul de energie cu un decalaj de câteva secunde, ceea ce este suficient pentru majoritatea utilizatorilor.

Primești date despre consumul de energie (aproape) în timp real

Primești date despre consumul de energie (aproape) în timp real

În plus, ai acces la diagrame utile de monitorizare a energiei (Energy Monitoring), precum cel de mai jos, care-ți arată consumul de energie pentru diferite perioade.

Diagrame pentru monitorizarea consumului de energie electrică

Diagrame pentru monitorizarea consumului de energie electrică

Nu în ultimul rând, poți vedea clar de câtă energie are nevoie un dispozitiv. De exemplu, mai jos, poți vedea câtă energie a fost necesară pentru PC-ul meu desktop în orele necesare scrierii acestei recenzii.

Consumul de energie în timp

Consumul de energie în timp

Prizele inteligente nu sunt dispozitive complexe, așa că nu există multe setări cu care să te joci. Poți să controlezi ledul sistemului și să decizi dacă-l vrei pornit sau oprit, sau poate să-l setezi în modul de noapte (Night Mode), astfel încât să nu te deranjeze când dormi și să fie vizibil în timpul zilei.

Setările de dispozitiv pentru Tapo P115

Setările de dispozitiv pentru Tapo P115

Poți, de asemenea, să activezi sau să dezactivezi funcția de protecție a energiei (Power Protection) și să faci ca Tapo P115 să se oprească automat atunci când energia depășește un anumit prag. Singura altă caracteristică interesantă este că poți să integrezi priza inteligentă cu Amazon Alexa sau Google Assistant și s-o administrezi cu ajutorul comenzilor vocale.

Înainte de a scrie această recenzie, am folosit Tapo P115 pentru câteva zile și am fost mulțumit de ceea ce oferă. Principalul meu interes este măsurarea consumului de energie al diferitelor dispozitive și pornirea/oprirea acestora de la distanță atunci când nu sunt acasă. Am putut să fac cu ușurință toate acestea și chiar să împart Tapo P115 cu alți membri ai familiei prin intermediul aplicației Tapo, permițându-le și lor să-l controleze de la distanță și să acceseze datele pe care le afișează. Tapo P115 a oferit tot ce mi-am dorit și a funcționat bine de fiecare dată.

Acum știi că am apreciat timpul petrecut testând Tapo P115 și îmi place cum funcționează și cât de util este. Înainte de a închide această recenzie, spune-mi dacă ai întrebări despre această priză inteligentă și dacă intenționezi s-o cumperi. Comentează mai jos și hai să discutăm. Este Tapo P115 o alegere excelentă pentru casa ta inteligentă?

Descoperă: Smarthome Hardware și sunete Recenzii Recomandate Rețea și Internet Wireless