Review Motorola moto g53: Arătos și accesibil

Review Motorola moto g53: Arătos și accesibil
Rating

Pe lângă dispozitivele Android de top, Motorola produce, de asemenea, smartphone-uri mid-range și entry-level. Printre acestea, un model nou este moto g53, un telefon care promite să-ți ofere toate cele necesare în utilizarea de zi cu zi, într-un pachet arătos și la un preț accesibil. Deși este clar că s-au făcut unele compromisuri pentru a menține costurile la un nivel redus, moto g53 ar putea fi smartphone-ul pe care vrei să-l ai la tine zilnic, mai ales dacă intenționezi să-ți păstrezi bugetul sub control. Află mai multe în această recenzie:

Reclamă

Motorola moto g53: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest smartphone cu Android este o alegere bună dacă:

  • Vrei un smartphone care arată bine, la un preț accesibil
  • Ești în căutarea unui model de zi cu zi, ce-și face pur și simplu treaba
  • Nu ai nevoie de un dispozitiv puternic pentru aplicații solicitante sau jocuri

Pro și contra

Iată principalele aspecte pozitive ale lui Motorola moto g53:

Vezi prețul:
  • Preț accesibil
  • Arată bine și este mai plăcut în utilizare decât te-ai aștepta
  • Experiența software este excelentă
  • Autonomie excelentă a bateriei
  • Performanță decentă în sarcinile de productivitate

Există și câteva dezavantaje în cazul acestui smartphone:

  • Fotografiile și clipurile video sunt de calitate redusă în condiții de iluminare scăzută
  • Ecranul este sub așteptări
  • Încărcarea telefonului durează foarte mult timp
Notă produs 4/5

Verdict

După ce am folosit și testat Motorola moto g53, pot spune că acest smartphone cu Android arată mai bine și oferă o senzație mai bună decât te-ai aștepta de la un dispozitiv cu preț accesibil. Dacă vrei un telefon de zi cu zi, care să nu coste o avere și să-și facă bine treaba la activitățile obișnuite, precum navigarea pe internet sau pe rețelele de socializare, sau în aplicațiile de productivitate, atunci moto g53 este o alegere bună. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unui smartphone cu Android care să fie bun în jocuri sau la fotografie, ar fi bine să ai în vedere alte alternative, mai scumpe.

Despachetarea lui Motorola moto g53

Motorola moto g53 sosește într-o cutie de dimensiuni standard, care are un design minimalist pe capacul superior. Pe ea sunt imprimate doar logoul Motorola și numele smartphone-ului. Pe partea din spate, există, de asemenea, o imagine a smartphone-ului, împreună cu câteva detalii despre principalele sale caracteristici.

Cutia lui Motorola moto g53

Cutia lui Motorola moto g53

Despachetarea telefonului Motorola moto g53 îți dezvăluie tot ceea ce primești: smartphone-ul în sine, un încărcător de 10 wați cu un cablu detașabil USB-A to C, o agrafă pentru scoaterea cartelei SIM și documentele obișnuite (manualul de utilizare, garanția, informațiile de siguranță). În funcție de regiunea în care locuiești, ambalajul Motorola moto g53 ar putea include, de asemenea, o husă de protecție și/sau un set de căști.

Despachetarea lui Motorola moto g53

Despachetarea lui Motorola moto g53

Despachetarea lui Motorola moto g53 este o experiență plăcută. Primești aproape tot ceea ce te-ai aștepta, în funcție de țara sau regiunea în care-l cumperi.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Măsurând 162,7 x 74,7 x 8,2 mm în lungime, lățime și grosime, Motorola moto g53 este un smartphone mare. De asemenea, este destul de greu, cântărind 183 de grame. Deși nu este potrivit pentru orice buzunar și nu este în mod clar alegerea perfectă pentru persoanele cu mâini mai mici, telefonul arată bine și nu pare atât de voluminos pe cât te-ai putea aștepta. Corpul lui moto g53 este realizat în principal din materiale plastice, pentru a menține costurile scăzute, dar finisajele sunt foarte bine realizate. Spatele și marginile smartphone-ului oferă o aderență bună și nu sunt alunecoase, așa cum am văzut la alte astfel de dispozitive. În plus, spatele telefonului este mat, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să adune amprente sau pete. Ah, iar culorile sunt și ele frumoase și subtile. Am testat modelul Ink Blue (Albastru Cerneală), dar există și opțiuni pentru cei ce preferă nuanțele mai deschise: Arctic Silver (Argintiu Arctic) și Pale Pink (Roz Pal).

Culorile disponibile pentru Motorola moto g53

Culorile disponibile pentru Motorola moto g53

Partea din față a smartphone-ului arată, de asemenea, plăcut. Ecranul ocupă cea mai mare parte a acesteia, iar marginile sunt relativ subțiri: nu la fel de subțiri ca pe dispozitivele Android de top, dar nici prea groase. Singurul alt aspect care merită menționat aici este orificiul pentru camera frontală pentru selfie, poziționat spre partea superioară centrală a ecranului.

Marginile lui Motorola moto g53 nu sunt nici subțiri, nici groase

Marginile lui Motorola moto g53 nu sunt nici subțiri, nici groase

Pe marginea inferioară a telefonului se află difuzorul, un port USB-C, microfonul principal și o mufă audio de 3,5 mm. Cel din urmă este chiar o surpriză plăcută, deoarece, în prezent, nu prea mai primim așa ceva pe smartphone-urile noi.

Motorola moto g53 are un port USB-C și o mufă de 3,5 mm

Motorola moto g53 are un port USB-C și o mufă de 3,5 mm

Marginea superioară adăpostește microfonul secundar și o mică inscripție, care te informează că smartphone-ul suportă Dolby Atmos. Marginea stângă conține suportul pentru cartelele SIM, în timp ce marginea dreaptă găzduiește toate butoanele fizice obișnuite: butoanele de pornire și de reglare a volumului. Butonul de pornire include, de asemenea, cititorul de amprente.

Motorola moto g53 acceptă Dolby Atmos

Motorola moto g53 acceptă Dolby Atmos

Motorola moto g53 are un design plăcut și, deși compania a folosit preponderent plastic pentru a-l construi, smartphone-ul oferă o senzație plăcută la atingere.

Reclamă

Caracteristici hardware

Motorola moto g53 se bazează pe platforma mobilă mid-range Qualcomm Snapdragon 480+ 5G. Acest SoC (System on a Chip) dispune de un procesor octa-core Kryo 460, ce poate atinge o viteză maximă de 2,2 GHz (pe două nuclee, celelalte șase pot ajunge la 1,8 GHz), și un cip grafic Adreno 619, care funcționează la 650 MHz și acceptă OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0 și Vulkan 1.1. În ceea ce privește memoria, poți achiziționa moto g53 cu 4, 6 sau 8 GB de memorie RAM și 64 sau 128 GB de spațiu de stocare integrat. Modelul pe care-l testez este o versiune accesibilă, echipată cu mai puțin RAM, 4 GB, dar cu o memorie flash mai mare: 128 GB.

Motorola moto g53: hardware și software

Motorola moto g53: hardware și software

O veste bună este că poți adăuga un card microSD, dacă memoria de stocare integrată nu este suficientă pentru nevoile tale. Smartphone-ul este compatibil cu carduri microSD cu dimensiuni de până la 1 TB. Ține însă cont de faptul că slotul pentru carduri microSD al telefonului este unul hibrid, ceea ce înseamnă că poate fi folosit și pentru adăugarea unui al doilea SIM, în loc de un card microSD. În acest caz, smartphone-ul va funcționa ca un telefon dual SIM.

Suportul pentru SIM al lui Motorola moto g53

Suportul pentru SIM al lui Motorola moto g53

Un alt aspect important al lui Motorola moto g53 este că chipsetul său îi permite să se conecteze la rețelele 5G și să ofere astfel viteze rapide de internet pe mobil. În plus, tot în ceea ce privește conectivitatea, este important de menționat că Motorola moto g53 este compatibil cu Wi-Fi 5 atât pe banda de 2,4, cât și pe cea de 5 GHz. Din păcate, nu poate folosi Wi-Fi 6. Telefonul dispune de Bluetooth 5.1, GPS și NFC, dar disponibilitatea celui din urmă depinde de regiunea din care cumperi smartphone-ul. Printre alți senzori, primești, de asemenea, un senzor de amprentă digitală care este integrat în butonul de pornire lateral, precum și alte caracteristici esențiale, precum un accelerometru, un senzor giroscopic, unul de proximitate și unul de busolă.

Reclamă

Când vine vorba de ecran, Motorola a făcut un compromis în ceea ce privește calitatea acestuia. Ecranul mare de 6,5 inchi folosește un panou LCD IPS cu o rezoluție destul de mică, de 720 pe 1600 pixeli, ceea ce se traduce printr-o densitate de 270 ppi (pixeli per inci). Astfel, ai parte doar de un ecran mediu din punct de vedere al detaliilor, culorilor și luminozității. Această alegere îi ajută pe cei de la Motorola să scadă costul telefonului și, totodată, să îmbunătățească semnificativ autonomia bateriei. Partea bună este că ecranul are o rată de refresh de 120 Hz, care se traduce prin animații și tranziții fluide, deși nu va face minuni în jocurile solicitante, deoarece chipsetul nu este suficient de puternic pentru a susține un număr de cadre pe secundă care să corespundă ratei de refresh ridicate. Nu în ultimul rând, trebuie să mai știi că ecranul este protejat de sticlă rezistentă, nu de sticlă Corning Gorilla Glass de înaltă calitate.

Ecranul lui Motorola moto g53

Ecranul lui Motorola moto g53

În ceea ce privește sistemul de camere, smartphone-ul Motorola moto g53 oferă:

  • O cameră principală de 50 MP (wide) cu o diafragmă de f/1,8, pixeli de 0,64 µm și autofocus cu detecție a fazelor (PDAF)
  • O cameră secundară (ultrawide) de 2 MP, cu o diafragmă f/2,4
  • O cameră frontală selfie (wide) de 8 megapixeli, o diafragmă de f/2,2 și pixeli de 1,12 µm.

Un alt aspect pe care ai vrea poate să-l iei în considerare este că atât camera principală din spate, cât și cea frontală pentru selfie sunt capabile să înregistreze video la o rezoluție maximă de 1080p. Și, deși telefonul poate stabiliza imaginile, o poate face doar prin software, nu optic, așa că nu te aștepta ca acesta să poată elimina semnificativ orice tremur al mâinii din timpul înregistrării video. Ah, iar camerele din spate sunt ajutate de un bliț cu led obișnuit, nu de unul dual-LED.

Sistemul principal de camere foto al lui Motorola moto g53

Sistemul principal de camere foto al lui Motorola moto g53

Un aspect cheie la care Motorola moto g53 excelează, cel puțin teoretic, este autonomia bateriei. Telefonul este echipat cu o baterie mare (care nu este detașabilă) de 5000 mAh. Datorită acesteia și, de asemenea, compromisurilor făcute în ceea ce privește ecranul și chipsetul entry-level, smartphone-ul ar trebui să reziste două zile cu o încărcare completă a bateriei. Pe de altă parte, smartphone-ul nu se încarcă rapid, ceea ce înseamnă că durează ceva timp ca bateria să ajungă de la 0 la 100%.

Înainte de a trece la experiența de utilizare oferită de acest smartphone, poți consulta toate caracteristicile și specificațiile sale tehnice pe pagina sa oficială: Motorola moto g53.

Mergi la pagina următoare pentru a afla mai multe despre experiența de utilizare oferită de Motorola moto g53, calitatea camerelor foto, performanțele sale în benchmarkuri și software-ul inclus.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii