Cum schimbi Grupul de lucru (Workgroup) pe Mac, în 4 pași

Cum schimbi Grupul de lucru (Workgroup) pe Mac, în 4 pași

Grupurile de lucru sunt cea mai simplă modalitate de a lega în rețea un număr mic de calculatoare și dispozitive pentru a facilita partajarea, ceea ce le face ideale pentru rețeaua ta de domiciliu. Dacă vrei ca laptopurile, calculatoarele desktop, imprimantele și alte dispozitive să partajeze resurse în rețea, acestea trebuie să facă parte din același grup de lucru. Acest tutorial îți arată cum poți schimba grupul de lucru pe un Mac, în doar patru pași:

Reclamă

NOTĂ: Acest ghid se aplică pentru macOS Mojave sau versiuni mai noi, deci e posibil ca funcțiile din acest ghid să nu meargă pe versiuni mai vechi de Mac.

Pasul 1. Deschide Preferințe sistem

Există mai multe moduri de a deschide Preferințe sistem, dar unul dintre cele mai simple este să îl accesezi din meniul Apple, din colțul din stânga sus al ecranului. Apasă pe sigla Apple și apoi pe Preferințe sistem.

Preferințe sistem în meniul Apple
Preferințe sistem în meniul Apple

Pasul 2. Apasă pe Rețea

În fereastra Preferințe sistem, alege opțiunea Rețea.

Opțiunea Rețea din fereastra Preferințe sistem
Opțiunea Rețea din fereastra Preferințe sistem

Această acțiune deschide panoul Rețea.

Reclamă

Pasul 3. Deschide opțiunile avansate pentru conectarea la rețea

În partea stângă, panoul Rețea afișează o listă cu conexiunile tale de rețea. Un punct verde indică ce conexiune este activă în acest moment. Este posibil să fii conectat la rețea prin Wi-Fi sau Ethernet, printr-un cablu de rețea. Alege conexiunea de rețea activă pentru care vrei să schimbi grupul de lucru (workgroup). Apoi apasă butonul Avansat din dreapta jos pentru a vedea proprietățile rețelei selectate.

Deschide panoul Avansat pentru rețeaua selectată
Deschide panoul Avansat pentru rețeaua selectată

Pasul 4. Schimbă grupul de lucru din fila WINS

Accesează fila WINS (Windows Internet Name Service). Setările pe care le faci în această filă influențează conexiunea ta de rețea cu dispozitivele și calculatoarele cu Windows. În câmpul "Grup de lucru", scrie numele grupului de lucru pe care vrei să îl folosești. Trebuie să fie același nume de grup de lucru utilizat de alte calculatoare din acea rețea, pentru a ușura partajarea ușoară a dosarelor și a dispozitivelor. Când ai terminat, apasă pe OK și te întorci în panoul Rețea.

Schimbă grupul de lucru pe Mac-ul tău
Schimbă grupul de lucru pe Mac-ul tău

În panoul Rețea, apăsă Aplică, iar setările grupului de lucru sunt salvate și folosite de Mac-ul tău.

PONT: Numele implicit al grupului de lucru și pe macOS și pe Windows este tot WORKGROUP, ceea ce face lucrurile mai ușoare pentru utilizatori. Cu toate acestea, în rețeaua ta, poți folosi un nume diferit.

Câte calculatoare și dispozitive ai în grupul tău de lucru?

Sperăm că acest tutorial te-a ajutat să îți configurezi grupul de lucru și că te poți bucura de toate avantajele lui. Înainte să ne închizi, spune-ne câte dispozitive include grupul tău de lucru? De asemenea, folosești și Mac-uri și PC-uri Windows? Există PC-uri cu Linux în grupul tău de lucru?

Descoperă: Smarthome Ghiduri macOS Rețea și Internet Wireless