Securitate pentru toți - Recenzie BullGuard Premium Protection

Securitate pentru toți - Recenzie BullGuard Premium Protection
Rating

BullGuard este o companie de securitate informatică din Danemarca, înființată în anul 2002, cu scopul de a dezvolta produse antivirus eficiente care să fie ușor de folosit de către oricine, dar care să includă și instrumentele avansate pe care le vrea orice utilizator profesionist. Produsul lor de securitate de top se numește BullGuard Premium Protection și include un motor antivirus, un modul firewall și alte instrumente de securitate care ar trebui să îți îmbunătățească securitate, atât online cât și offline. Am folosit și am testat BullGuard Premium Protection timp de o săptămână și acum suntem gata să îți spunem părerea noastră. Dacă ești curios să vezi ce oferă această suită de securitate, citește acest review:

Reclamă

La ce este bun BullGuard Premium Protection?

BullGuard Premium Protection este un produs de securitate care îți este bun dacă:

  • Vrei o un produs de securitate care îți poate proteja calculatoarele și dispozitivele de orice fel de malware, atât offline cât și online
  • Vrei o suită de securitate cu o interfață de utilizare care este bine organizată, ușor de folosit și de înțeles
  • Vrei un antivirus care să îți ofere instrumente suplimentare utile, inclusiv controale parentale

BullGuard Premium Protection vs. BullGuard Internet Security

Atât BullGuard Premium Protection și BullGuard Internet Security oferă aceleași componente esențiale pentru protecția ta. Asta înseamnă că primești același motor antivirus, modul firewall, scut web, controale parentale și așa mai departe, în ambele produse de securitate. Ca diferențe, versiunea Premium Protection include Home Network Scanner și Identity protection. Ultima este un serviciu prin care BullGuard monitorizează internetul după informațiile tale personale și îți spune dacă cineva încearcă să le fure. Din păcate, acest serviciu este disponibil doar în câteva țări: Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Canada, Danemarca, Germania, Franța, Irlanda și Olanda. Cu excepția cazului în care locuiești în una dintre aceste țări, ori dacă îți dorești foarte tare Home Network Scanner, părerea noastră este că BullGuard Internet Security reprezintă o ofertă mai bună. De asemenea, înainte de a face o decizie de achiziție, ia în considerare și faptul că diferența de preț între cele două produse de securitate este de aproximativ 30 de euro.

Pro și contra

BullGuard Premium Protection are destul de multe lucruri bune de oferit - iată câteva dintre cele mai importante:

  • Motorul antivirus este foarte bun și malware-ul nu va trece ușor de el
  • Scutul web blochează saiturile web periculoase pe care ai putea încerca să le vizitezi, în orice browser web folosești
  • Interfața de utilizare arată și funcționează foarte bine. Este ușor să găsești ceea ce vrei
  • Nu are niciun fel de efect negativ asupra calculatorului tău
  • Nu are propriul său modul firewall, bazându-se pe Windows Firewall, dar îmbunătățirile pe care le-a adus BullGuard îl fac să fie un modul de protecție eficient
  • Are tendința să fie mai ieftin decât alte suite de securitate, de la companii mai mari

Din punct de vedere negativ, există un singur lucru care nu ne place: nu include un serviciu VPN, așa cum fac alte produse de securitate, serviciu care ar crește siguranța utilizatorului atunci când se conectează la rețele wireless publice nesigure.

Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

BullGuard Premium Protection este unul dintre cele mai bune produse de securitate pe care le-am testat anul acesta. Are un un motor antivirus bun, o interfață de utilizare care arată bine și este ușor de folosit și oferă îmbunătățiri utile pentru Windows Firewall. Ce ai putea cere mai mult de la o suită de securitate? Nouă ne place și suntem siguri că și ție îți va plăcea, indiferent dacă ești un utilizator începător sau un expert IT. Singura scăpare a acestui produs este că nu are propriul său modul firewall și se folosește de Windows Firewall. Noi considerăm că BullGuard Premium Protection este o suită de securitate solidă care își merită locul în topul celor mai bune produse de securitate pentru Windows.

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a obține BullGuard Premium Protection pe calculatorul tău, trebuie să descarci un fișier executabil mic numit BullGuardDownloaderBPP.exe. Are o dimensiune de numai 328 KO. Apoi, când rulezi acest executabil, se lansează un expert de descărcare și instalare. După ce accepți termenii săi de licențiere, se descarcă fișierele și se instalează pe calculator. Nu ai opțiunea de a alege ce module de protecție sunt instalate așa că tot ce ai de făcut este să aștepți. În timp ce îi descărcam fișierele de instalare, am monitorizat câte date sunt transferate pe calculatorul nostru, de pe serverele BullGuard. A fost nevoie de 62,7 MO pentru instalarea programului și a încă 261,4 MO pentru definițiile de viruși. Deși este un lucru excelent faptul că suita descarcă definiții de viruși la zi din prima clipă, este vorba de multe date, așa că ar trebui să fii pregătit, mai ales dacă folosești o conexiune de internet cu trafic limitat.

BullGuard Premium Protection
BullGuard Premium Protection

Atunci când instalarea este aproape gata, BullGuard Premium Protection îți cere să creezi un cont. Dacă vrei să folosești acest produs trebuie să faci acest lucru, nu ai cum să sari peste acest pas. Singurul lucru pe care trebuie să îl oferi este adresa ta de email și să setezi o parolă pentru cont. Apoi, BullGuard Premium Protection te întâmpină cu o scurtă prezentare de bun venit în care îți prezintă caracteristicile principale ale produsului. Dacă nu vrei să o urmărești, o poți închide. În continuare, BullGuard Premium Protection își actualizează automat baza de date cu definiții de viruși. Este un lucru bun, deoarece vei primi cea mai bună protecție pe care ți-o poate oferi BullGuard.

BullGuard Premium Protection
BullGuard Premium Protection

În același timp, BullGuard Premium Protection rulează și o scanare de sistem pentru a își optimiza performanța. Vei ști acest lucru deoarece suita de securitate afișează o mică notificare lângă zona de notificări de pe bara de activități.

BullGuard Premium Protection
BullGuard Premium Protection

În același timp, se încarcă interfața de utilizare și, așa cum poți vedea în captura de ecran de mai jos, ea arată simplu și pare bine organizată.

BullGuard Premium Protection
BullGuard Premium Protection

Descărcarea și instalarea BullGuard Premium Protection pe calculatorul tău este un proces ușor și rapid. Singura informație personală care îți este cerută este o adresă de email care este folosită pentru a crea un cont online pentru tine.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

Pe timpul instalării sale, am monitorizat BullGuard Premium Protection pentru a vedea dacă dezactivează sau nu Windows Defender și Windows Firewall. Vestea bună este că dezactivează Windows Defender, deci nu vor apărea conflicte neașteptate sau probleme de performanță din cauza funcționării simultane a două aplicații antivirus. Totuși BullGuard Premium Protection nu dezactivează și Windows Firewall. Aceasta nu este o problemă însă, deoarece BullGuard Premium Protection folosește Windows Firewall și construiește protecția sa în rețea pe baza lui. Dacă te gândești să dezactivezi Windows Firewall manual, nu o face deoarece vei rămâne neprotejat în fața atacurilor din rețea.

O consecința acestei alegeri este și faptul că BullGuard este mereu de acord cu Windows în privința profilurilor de rețea folosite și, indiferent că setezi rețeaua să fie privată sau publică, mereu ai parte de protecția firewall potrivită.

BullGuard Premium Protection
BullGuard Premium Protection

Mergând mai departe, o altă consecință directă a utilizării Windows Firewall este faptul că nu am avut niciun fel de problemă în utilizarea opțiunilor de rețea disponibile în Windows. Am putut crea și am putut să ne asociem unui grup de domiciliu, am putut accesa și partaja foldere și fișiere prin intermediul rețelei locale și nu am avut nicio problemă la redarea de fișiere media în stream. De asemenea, nu am întâlnit niciun fel de probleme la descărcarea, instalarea sau folosirea aplicațiilor Windows universale.

Reclamă

Pentru a te proteja atunci când ești online, BullGuard Premium Protection filtrează tot traficul de internet care trece prin calculatorul tău. Acesta este un lucru foarte bun căci ești protejat când ești online, indiferent de browser-ul web pe care îl folosești. Aceasta suită de securitate nu are extensii de browser și, din punctul nostru de vedere, asta este foarte bine.

BullGuard Premium Protection
BullGuard Premium Protection

Un rol important în protecția calculatorului tău împotriva malware-ului, îl are eficiența cu care o suită de securitate își protejează procesele de la terminare. Din fericire, procesele suitei BullGuard Premium Protection sunt bine protejate. Virușii nu vor reuși să distrugă cu ușurință procesele sale de protecție.

Am analizat și impactul pe care îl are această suită de securitate asupra performanței calculatorului nostru de teste. Am folosit BootRacer pentru a măsura timpii de pornire înainte și după instalarea sa. Rezultatele au fost aproape identice, fiind un rezultat excelent. Apoi, am verificat cantitatea de RAM necesară pentru ca BullGuard Premium Protection să ruleze. În condiții normale, suita de securitate a consumat aproximativ 150 de MO de RAM, valoare mică după standardele din prezent.

Pentru a verifica dacă vitezele de internet sau din rețeaua locală sunt afectate de BullGuard Premium Protection, am rulat și câteva teste cu Speedtest.net și cu LAN Speed Test. Vitezele au fost aceleași înainte și după ce am instalat suita de securitate, ceea ce înseamnă că nu a avut un efect negativ asupra transferurilor de date, iar acesta este un rezultat bun.

BullGuard Premium Protection este bine integrat cu Windows. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu ne-am așteptat ca acest produs să se bazeze pe Windows Firewall.

Ușurința de utilizare și configurare

BullGuard Premium Protection oferă o interfață de utilizare care arată bine și este organizată bine. Toate modulele de protecție și caracteristicile importante sunt afișate pe consola principală. Modulele sunt afișate sub formă de dale mari ce îți arată rapid starea în care se află. Fiecare dală include un meniu din care poți să lansezi diverse acțiuni sau să modifici opțiunile care sunt legate de ele. De exemplu, meniul pe care îl vei găsi în dala Antivirus îți dă posibilitatea de a lansa scanări de sistem sau să accesezi carantina, în timp ce Firewall-ul îți oferă acces la activitatea rețelei și la administrarea regulilor.

BullGuard Premium Protection
BullGuard Premium Protection

Fiecare modul al suitei din consola principală îți dă acces la setările sale. Iar dacă vrei să le vezi pe toate, interfața de utilizare are și o secțiune dedicată pentru setări. Un lucru bun la secțiunile principale din interfața de utilizare este că acțiunile, opțiunile și setările disponibile sunt toate ușor de folosit inclusiv pe ecrane tactile, ele fiind butoane mari, dale, comutatoare ori simple bife.

BullGuard Premium Protection
BullGuard Premium Protection

Din punct de vedere al opțiunilor de ajutor și suport, BullGuard Premium Protection oferă opțiuni online. Nu ai la dispoziție fișiere de ajutor offline și nu există o opțiune de suport telefonic, ori cel puțin noi nu am reușit să găsim o astfel de opțiune pe saitul lor web. Totuși, ai la dispoziție un serviciu de chat live, suport prin email, o secțiune de întrebări frecvente, acces la documentație generală și acces la forumurile comunității.

BullGuard Premium Protection oferă jurnale detaliate și statistici vizuale ale acțiunilor pe care le-a realizat pe calculatorul tău. Ele sunt ușor accesibile prin centrul de mesaje și noi suntem mulțumiți de cât de bine sunt organizate, în diferite secțiuni pentru fiecare modul de securitate.

BullGuard Premium Protection
BullGuard Premium Protection

Din punct de vedere al comunicării, BullGuard Premium Protection este puțin mai vorbăreț decât alte produse de securitate similare. Noi am văzut alerte atunci când au fost detectate infecții cu malware, lucru care este și bun și necesar, dar am văzut și notificări și despre alte acțiuni precum încercarea unui program de a accesa internetul, atunci când suita rula o scanare antivirus ori când era instalată o actualizare.

BullGuard Premium Protection
BullGuard Premium Protection

BullGuard Premium Protection este un produs de securitate cu o interfață de utilizare bună. Este simplă, curată și ușor de folosit atât pe un PC desktop cu un mouse și o tastatură, la fel ca și pe un dispozitiv cu ecran tactil. De asemenea, ne-a plăcut modul în care setările sale sunt organizate și, per total, interfața de utilizare a acestei suite de securitate ne-a lăsat o impresie bună.

Pe pagina următoare a acestui review, poți să citești mai multe despre cât de bun este BullGuard Premium Protection în a îți proteja calculatorul de atacurile din rețea și de malware. De asemenea, poți să vezi ce caracterisitic suplimentare sunt incluse în această suită de securitate și să verifici recomandările noastre pentru setările pe care ar trebui să le ajustezi.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Recomandate Sistem și Securitate Windows