Recenzie CyberGhost: Unul dintre cele mai bune VPN-uri pe care le poți cumpăra

Rating:
5 out of 5 stars

CyberGhost VPN este unul dintre cele mai populare servicii VPN. De asemenea, este și unul dintre cele mai ușor de folosit, cu un preț accesibil. Ca urmare a eliminării regulilor de neutralitate a internetului din Statele Unite, precum și a altor modificări legislative din alte țări, confidențialitatea și securitatea au devenit mai esențiale ca niciodată. Este CyberGhost capabil să ne protejeze confidențialitatea? Află din acest review detaliat:

NOTĂ: Persoanele interesate de CyberGhost VPN, pot beneficia de o oferă limitată ca perioadă de desfășurare, de doar $2.75/lună, atunci când cumpără un abonament de 18 luni. Mai multe detalii, aici.

CyberGhost VPN: Pentru cine este o alegere potrivită?

CyberGhost VPN este un serviciu excelent pentru utilizatorii care:

 • Își doresc confidențialitate și securitate în timp ce sunt conectați la internet
 • Vor să scape de cenzură și să acceseze orice resurse disponibile pe internet
 • Au nevoie de un serviciu VPN care să nu păstreze jurnale cu activitatea lor de navigare

Pro și contra

CyberGhost VPN are multe puncte forte:

Magazine

 • Oferă conexiuni VPN stabile
 • Are un mod de deblocare a serviciilor de streaming
 • Este ușor de folosit pe toate PC-urile și dispozitivele
 • Include opțiuni avansate pentru automatizare
 • Facilități extra care nu sunt prezente în alte servicii VPN, precum un modul de protecție WiFi, compresie de date și blocare de reclame
 • Aplicații VPN care funcționează pe aproape orice tip de dispozitiv și sistem de operare
 • Nu păstrează jurnale cu activitatea ta
 • Poate fi folosit pe routere wireless pentru a îți proteja toată rețeaua

Există și unele puncte slabe la CyberGhost:

 • Nu oferă planuri de utilizare gratuită, așa cum obișnuia în trecut
 • Dacă ai o conexiune rapidă la internet (200 Mbps sau mai mult), este posibil să observi un impact negativ mare asupra vitezei conexiunii tale
Notă produs
5/5

Verdict

CyberGhost este un nume cunoscut în lumea securității cibernetice pentru faptul că este un serviciu VPN stabil și rapid. Atât aplicația de Windows cât și cele de Android/iOS oferă interfețe curate și simple. CyberGhost VPN include și o serie de facilități suplimentare, precum protecție împotriva saiturilor web periculoase, blocarea reclamelor și a urmăririi online. Aceste facilități sunt un bonus binevenit pentru un serviciu VPN. Acesta oferă siguranță, precum și conexiuni stabile care nu te încetinesc atunci când îl folosești pe smartphone-ul sau tableta ta. Singurele scăderi semnificative ale vitezei de internet le-am observat în Windows, unde am avut o conexiune de 1 Gbps. În cazul în care conexiunea ta este sub 500 Mbps, impactul CyberGhost asupra vitezei tale ar trebui să fie mai puțin vizibil decât în cazul nostru. Per total, CyberGhost VPN este un serviciu excelent și îl recomandăm tuturor celor care vor să investească în confidențialitatea navigărilor pe internet.

Descărcarea și instalarea CyberGhost VPN în Windows, Android și iOS

Descărcarea și instalarea CyberGhost se face ușor în Windows, precum și pe dispozitivele cu Android sau iOS. În Windows, trebuie să descarci un fișier executabil, să îl deschizi și să treci prin pașii de instalare. În timpul instalării, doar un singur moment este foarte important: ți se cere să instalezi un adaptor de rețea virtual numit TAP-Windows Provider V9 Network adapters. Alege opțiunea Install (Instalare), deoarece este necesară pentru funcționarea CyberGhost.

Pe dispozitivele cu Android, trebuie să folosești Magazinul Play pentru a găsi și descărca CyberGhost VPN. Aplicația funcționează pe orice smartphone sau tabletă cu Android 4.4 sau mai nou. Când o deschizi, ai grijă să îi permiți să creeze conexiuni VPN. Altfel nu funcționează.

CyberGhost VPN oferă și o aplicație pentru iOS pe care o poți folosi pe iPhone-ul sau iPad-ul tău. Poți să o găsești în App Store, urmând această legătură: CyberGhost VPN. Funcționează pe orice iPhone, iWatch, iPad, iPad Pro sau iPod Touch cu iOS 9.3 sau mai nou. După descărcare, instalare și deschiderea aplicației, CyberGhost te întreabă dacă permiți lansarea de conexiuni VPN pe dispozitivul tău. La fel ca în Windows sau Android, trebuie să îi dai această permisiune. Altfel, nu funcționează.

Primele noastre impresii despre CyberGhost VPN pentru Windows sunt pozitive. Descărcarea și instalarea aplicațiilor sale sunt procese simple, atât în Windows, cât și în Android și iOS.

Experiența de utilizare a CyberGhost VPN pentru Windows

După lansarea aplicației CyberGhost, ești întâmpinat de fereastra principală. Aici poți vedea cele șase profile oferite de aplicație. De asemenea, poți să folosești legăturile din partea superioară a interfeței, pentru a te conecta sau deconecta, pentru a-ți accesa contul online, pentru a cere suport tehnic și pentru a modifica setările CyberGhost.

Profilele te conectează la același serviciu VPN, dar sunt create pentru diferite scenarii de utilizare. Nu ai nevoie să cauți după servere potrivite și să adaptezi setările în funcție de situație. Dacă vrei o experiență de navigare sigură și anonimă, oricare profil este bun, dar este preferabil să îl lansezi mereu pe cel mai adecvat nevoilor tale:

 • Surf Anonymously (Navighează Anonim): Te anonimizează pe internet și oferă confidențialitate sporită
 • Unblock Streaming (Deblochează Streaming): Urmărește canale TV, seriale și filme inaccesibile în multe țări
 • Protect Wi-Fi (Protejează Wi-Fi): Recomandat dacă folosești rețele WiFi publice - este același lucru ca și profilul Navighează Anonim dar are încorporat și un sistem de detectare automată a rețelelor WiFi. Astfel, un tunel VPN securizat este creat imediat ce te conectezi la o rețea WiFi deja cunoscută.
 • Torrent Anonymously (Descarcă Torrente Anonim): Când activezi pe acest profil, CyberGhost te conectează la un server compatibil cu P2P, astfel descărcările tale de torente sunt făcute în mod anonim
 • Unlock Basic Websites (Deblochează Site-uri esențiale): Un profil creat în special pentru țări unde accesul la internet este restricționat, îți permite să accesezi servicii de web populare care pot fi cenzurate în regiunea ta
 • Choose My Server (Alege-ți serverul): Aceasta nu este un profil automat, ci îți permite să alegi o țară și un server din rețeaua CyberGhost.

Oricând alegi un profil automat, poți să activezi sau dezactivezi și servicii adiționale, precum blocarea saiturilor periculoase, blocarea reclamelor și așa mai departe.

După ce este stabilită o conexiune la un server VPN, vezi informații despre server, adresa ta IP curentă (înlocuită de CyberGhost) și timpul trecut de la inițierea conexiunii. Pentru a închide conexiunea VPN, apasă pe butonul Stop.

Când activezi profilul Unlock Streaming (Deblochează Streaming) sau Unlock Basic Websites (Deblochează Site-uri Esențiale), poți să alegi dintr-o listă de servicii web pe cel pe care vrei să deblochezi, iar browser-ul tău implicit se va deschide cu serviciul deblocat.

Dacă vrei să te conectezi la un server dintr-o anumită țară, trebuie să lansezi profilul Choose My Server (Alege-ți serverul). Aici poți să alegi oricare dintre cele 59 de țări disponibile și chiar și un server dintr-un anumit oraș. De exemplu, poți să te conectezi la un server CyberGhost din San Francisco, Phoenix, New York, Chicago ș.a.m.d.

În această listă, poți deja să vezi dacă un server suportă traficul P2P (torente), cât este de încărcat și cât de rapid răspunde la ping. Poți să marchezi serverele tale favorite cu o steluță, sau poți să alegi dintre serverele cele mai goale, cele mai populare sau cele mai rapide.

Interfața CyberGhost VPN pentru Windows folosește profile de conexiuni ce îți oferă cea mai bună experiență VPN în funcție de nevoile tale particulare. Acest concept îți oferă o interfață de utilizare prietenoasă.

Experiența de utilizare a CyberGhost VPN pentru dispozitivele mobile (Android și iOS)

Aplicația CyberGhost pentru Android este similară celei din Windows. Oferă patru profile diferite de conexiuni VPN, pe care le poți vedea și selecta glisând degetul pe ecran: Wi-Fi Auto-Protect (Protecție WiFi), Secured Streaming (Streaming Securizat), Surf Anonymously (Navigare Anonimă)) și Choose My Server (Alege-ți Serverul).

Profilele VPN disponibile în aplicația Android merg la fel ca cele din aplicația pentru Windows. Singura diferență este că sunt mai puține: nu există un profil VPN pentru torente și pentru deblocarea saiturilor web obișnuite. Însă, acestea nu sunt profile de care ai cu adevărat nevoie pe un dispozitiv cu Android.

În iOS, aplicația CyberGhost VPN este și mai simplă: tot ce trebuie să faci pentru a te conecta la un VPN este să apeși pe butonul ON. Apoi, o conexiune VPN la cea mai bună locație disponibilă este stabilită imediat.

Atât aplicația de Android cât și cea pentru iOS îți oferă posibilitatea de a te conecta la un server VPN manual.

Aplicațiile CyberGhost VPN pentru Android și iOS sunt diferite, dar ambele arată bine și funcționează bine. Interfețele lor de utilizare sunt ușor de înțeles și folosit.

Opțiunile complexe din CyberGhost VPN

Interfețele de utilizare oferite de CyberGhost VPN pentru Windows, Android și iOS sunt perfecte pentru începători și utilizatori fără experiență. Dar, dacă vrei să accesezi setările mai avansate, trebuie doar să dai un clic pe legătura Settings (Setări).

Ecranul Settings (Setări) îți permite să configurezi diferite aspecte de funcționare ale aplicației. În Windows de exemplu, vei găsi setări precum limba aplicației, opțiunea de porni serviciul la pornirea sistemului de operare sau conectarea automată la VPN la fiecare pornire a sa.

Aplicația de Windows îți dă și opțiunea de a defini o listă de saituri sau adrese IP pentru care serviciul VPN va fi oprit, precum și să configurezi un server proxy. Modulul App Protection (Protecția aplicațiilor) este disponibil doar în Windows, unde poți să definești o listă de aplicații ce vor fi protejate automat de CyberGhost. Aceasta înseamnă că, oricând o aplicație din această listă este pornită, un anumit profil CyberGhost va fi activat.

Wi-Fi Auto-Protect (Protecție WiFi) este o facilitate pe care o găsești în Windows, Android și iOS. Te lasă să pornești automat o conexiune VPN ori de câte ori te conectezi la rețele wireless. Este o facilitate utilă ce poate să îți îmbunătățească securitatea atunci când călătorești și îți folosești laptopul, tableta sau smartphone-ul.

Aplicația CyberGhost VPN pentru Windows oferă setări complexe cu care poți să configurezi comportamentul într-o manieră detaliată și astfel să activezi un nivel secundar de securitate. Deși aplicațiile de Android și iOS nu includ la fel de multe opțiuni avansate, ele îți permit să configurezi câteva setări complexe precum stabilirea automată de conexiuni VPN atunci când ești conectat la rețele wireless.

Unde are CyberGhost servere?

CyberGhost oferă abonamente ce includ lățime de bandă și trafic nelimitat, criptare AES 256-BIT, "cea mai mare viteză posibilă", protecție DNS și IP, fără jurnale, OpenVPN, protocoale L2TP-IPsec și PPTP, conexiuni simultane pe până la șapte dispozitive, aplicații pentru Windows, Mac, iOS, Android, Linux și unele routere și, cel mai important, acces la peste 2700 de servere peste tot în lume.

CyberGhost are servere în următoarele 59 de țări: Albania, Argentina, Austria, Australia, Bosnia și Herțegovina, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Belarus, Canada, Elveția, Chile, Columbia, Costa Rica, Cipru, Republica Cehă, Germania, Danemarca, Estonia, Spania, Finlanda, Franța, regatul Unit, Grecia, Hong Kong, Croația, Ungaria, Indonezia, Irlanda, Israel, India, Islanda, Italia, Japonia, Kenia, Coreea de Sud, Lituania, Luxemburg, Moldova, Macedonia, Malaezia, Olanda, Norvegia, Noua Zeelandă, Pakistan, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Suedia, Singapore, Slovenia, Slovacia, Tailanda, Taiwan, Ucraina, Statele Unite, Vietnam și Africa de Sud.

Cât de rapid este CyberGhost în Windows?

Când folosești un serviciu VPN precum CyberGhost, ești mai în siguranță pe internet și confidențialitatea ta este protejată. Conectarea printr-un VPN înseamnă și că trebuie să sacrifici o parte din viteză, deoarece apare un server intermediar. Nu mai ești conectat direct la internet. Pentru a verifica impactul pe care îl are CyberGhost VPN asupra vitezei noastre de internet, am făcut câteva teste cu serviciul Speedtest.net.

Am folosit conexiunea noastră de internet pe un calculator desktop. Apoi, am rulat SpeedTest pe servere din România, Germania (care se află tot în Europa) și Statele Unite (care se află pe alt continent). Am scris rezultatele. Apoi, am activat CyberGhost cu servere VPN din România, Germania și Statele Unite. Am rulat același SpeedTest pentru a vedea vitezele pe care le obținem cu CyberGhost activ. Aruncă o privire la tabelul de mai jos pentru a îți face o idee despre impactul pe care îl are CyberGhost asupra vitezei conexiunii noastre de internet.

Indiferent de ce server am folosit, vitezele de descărcare și de încărcare scad când suntem conectați la un serviciu VPN: acest lucru este normal deoarece nu mai suntem conectați direct la internet, ci avem un alt server intermediar. Totuși, se pare că cea mai mare scădere a vitezei este chiar în România. Motivul este viteza mare a conexiunii de internet - 1 Gbps. Serverele VPN CyberGhost probabil nu sunt calibrate pentru viteze atât de mari. Rețeaua CyberGhost VPN pare să aibă o viteză maximă de până la 160 Mbps. Pentru majoritatea utilizatorilor, aceasta este destul de mare.

Cât de rapid este CyberGhost pe dispozitivele mobile (Android și iOS)?

Pentru a ne face o idee despre cât de mult afectează aplicația CyberGhost VPN viteza noastră de internet pe dispozitivele mobile, am rulat și câteva benchmark-uri cu SpeedTest.net pe un Huawei P10 lite și pe un iPhone SE. Ambele smarthpone-uri au fost conectate la o rețea wireless cu acoperire bună.

Am rulat SpeedTest conectați la WiFi și cu CyberGhost oprit, folosind servere din România, Germania și Statele Unite. Am notat rezultatele. Apoi, am activat CyberGhost cu servere VPN din România, Germania și Statele Unite. Am rulat SpeedTest folosind servere din aceleași țări. Iată comparația vitezelor. După cum vezi, scăderea vitezei este mult mai mică atunci când folosești smartphone-uri sau tablete cu Android.

Am făcut aceleași măsurători pe iPhone SE, pe aceeași rețea WiFi, cu CyberGhost oprit și apoi cu el pornit. Vedem o imagine similară, cu numere asemănătoare.

Magazine

Când folosești un dispozitiv cu Android sau iOS, CyberGhost are un impact negativ minor asupra vitezei tale de internet.

Care este părerea ta despre CyberGhost?

Nouă ne place serviciul CyberGhost. Aplicațiile sale sunt excelente pe Windows, Android și iOS, iar serverele lor VPN oferă viteze bune. Înainte de a închide acest review, am vrea să aflăm și opinia ta. Te gândești să achiziționezi un abonament la acest serviciu VPN? Dacă îl folosești deja, care este experiența ta cu el? Spune-ți părerea sau experiența pe care o ai cu CyberGhost, în secțiunea de comentarii de mai jos.