Securitate pentru toți - Recenzie CyberGhost 6 Premium Plus VPN

Rating:
5 out of 5 stars

Confidențialitatea, protecția datelor și securitatea în mediul virtual sunt din de în ce mai importante. Nu numai pentru că sunt o temă actuală în presă, dar și pentru că au implicații foarte importante atât pentru companii, cât și pentru fiecare individ. Este ceva normal să citim despre milioane de parole furate, date personale pe care ți le poți răscumpăra doar cu mulți bani, date personale vândute către alții și așa mai departe. Oricine folosește internetul ar trebui să fie prudent din punct de vedere al protecției datelor personale ori de business. Astfel, folosirea serviciilor VPN a devenit din ce în ce mai importantă. Astăzi vom analiza cea mai recentă versiune a CyberGhost VPN pentru Windows, unul din cele mai populare servicii VPN, produs dezvoltat de o echipă germano-română. Citește recenzia noastră pentru a afla ce îți poate oferi:

Ce are CyberGhost 6 de oferit

Compania CyberGhost a fost înființată în Germania dar cu șapte ani în urmă s-a mutat în România pentru a evita efectele așa-ziselor “legi Big Brother”, care ar fi forțat compania să își urmărească utilizatorii. Recent, CyberGhost a fost cumpărată de o companie israeliană, Crossrider. Poți să citești mai mult despre tranzacție aici: CyberGhost se alătură grupului Crossrider.

În prezent, CyberGhost oferă următoarele trei pachete:

  • CyberGhost Free: include lățime de bandă și trafic nelimitat, criptare AES pe 256 de biți pentru date și un sistem Anti-Amprentare fără cost.
  • CyberGhost Premium: include toate serviciile din versiunea gratuită plus timpi de așteptare pentru conexiune de până la 5 ori mai mici și peste 600 de servere din 27 de țări la care poți să te conectezi. Ai acces la o serie de servicii precum deblocarea site-urilor de streaming, descărcare de torente anonim și posibilitatea de a alege servere VPN specifice. Blocarea de reclame (Ad-blocker), Protecția împotriva malware și a virușilor și Compresia datelor sunt de asemenea incluse. Mai primești și acces la aplicațiile pentru Android și iOS. Un abonament Premium îți permite să folosești CyberGhost pe un dispozitiv.
  • CyberGhost Premium Plus: acest tip de abonament oferă aceleași servicii precum CyberGhost Premium, dar aplicația poate fi folosită simultan pe 5 dispozitive.

CyberGhost îți oferă peste 600 de servere în următoarele 27 de țări: Austria, Australia, Belgia, Canada, Elveția, Cehia, Germania, Spania, Finlanda, Franța, Regatul Unit, Hong Kong, Ungaria, Israel, Islanda, Italia, Japonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Suedia, Singapore, Ucraina și Statele Unite. Este bine de știut că în trecut CyberGhost a avut servere în 30 de țări, dar Danemarca, Irlanda și Mexic nu mai apar pe lista de servere din motive necunoscute.

Desigur, nici Rusia nu este disponibilă, ceea ce e de înțeles, deoarece legile locale nu prea favorizează serviciile VPN care vor să ofere anonimitate utilizatorilor. Totuși, dacă nu ai nevoie de acces prin această țară, nu o să ai probleme, deoarece sunt foarte multe servere disponibile în Europa, America de Nord, Asia și Australia. Din păcate, America de Sud și Africa încă lipsesc din lista serverelor disponibile. Dacă vrei să vezi lista completă de țări unde CyberGhost are servere disponibile, poți să verifici această listă de servere VPN.

În această recenzie vom discuta doar despre aplicația CyberGhost VPN pentru Windows, însă compania are aplicații disponibile și pentru Linux, Mac OS, iOS și Android, precum și pentru alte dispozitive. Lista completă de dispozitive și sisteme de operare suportate este disponibilă pe această pagină de suport.

Descărcare și instalare

Descărcarea și instalarea aplicației CyberGhost pe Windows este un proces simplu. Prima dată trebuie să descarci fișierul de instalare de 14,82 MO, numit CyberGhost_6.0.6.2540.exe - desigur, numele fișierului se va schimba în timp, odată cu lansarea de noi versiuni.

Instalarea aplicației CyberGhost VPN pe Windows constă numai în executarea fișierului descărcat, acceptarea termenilor de licențiere și parcurgerea expertului de instalare.

La un moment dat, pe parcursul procesului de instalare, vei fi întrebat dacă vrei să instalezi un adaptor virtual de rețea numit TAP-Windows Provider V9 Network adapters. Îți recomandăm să-l accepți prin alegerea opțiunii Install, deoarece acest set de drivere este necesar pentru funcționarea corectă a aplicației. Dacă ai și alt software VPN instalat, adaptoarele virtuale pot intra în conflict, iar astfel una sau ambele aplicații VPN pot deveni inutilizabile. Este recomandat să ai un singur client VPN instalat la un moment dat pe un calculator cu Windows.

După finalizarea instalării, CyberGhost VPN va porni și va afișa ecranul de întâmpinare.

Pe parcursul procesului de instalare nu trebuie să introduci date personale, deoarece CyberGhost Free, varianta gratuită, poate fi folosită fără înregistrare. Desigur, abonamentele Premium și Premium Plus sunt asociate unui cont de utilizator - pentru a folosi aceste abonamente, nu trebuie să instalezi o altă versiune a aplicației, trebuie doar să te autentifici cu un cont de utilizator care are un abonament activ. Suplimentar, poți să plătești contravaloarea abonamentului cu Bitcoin, dacă vrei să fii complet anonim.

Primele noastre impresii despre CyberGhost VPN pentru Windows sunt foarte pozitive: compania oferă o mulțime de servere VPN, procesul de descărcare și instalare este foarte simplu și poți să plătești cu Bitcoin pentru a îți asigura anonimitate totală.

Experiența de utilizare a CyberGhost 6 Premium Plus în Windows

După lansarea aplicației, vei fi întâmpinat de fereastra principală. Aici vei vedea cele șase servicii principale oferite de CyberGhost.

Dacă ai cont la CyberGhost, poți să folosești legăturile din partea superioară a interfeței, pentru a introduce numele tău de utilizator și parola. Tot aici găsești legături pentru a îți cumpăra un abonament, pentru a-ți accesa setările de cont și pentru a modifica setările aplicației.

CyberGhost VPN 6 oferă în mare parte aceleași servicii ca și în versiunile anterioare, dar acestea sunt structurate într-un mod diferit, lucur care s-ar putea să ți se pară puțin mai complicat la prima vedere, dacă ai folosit versiuni mai vechi. În loc de a alege o țară și un server și a te conecta la serviciul VPN (sau un server aleator), poți să te alegi dintre șase moduri diferite de funcționare.

În experiența noastră și conform descrierii oferite de CyberGhost, fiecare se conectează la același serviciu VPN, dar profilurile sunt făcute pentru diferite situații de utilizare a internetului, fără necesitatea de a găsi un server potrivit și de a fi nevoie de modificarea setărilor.

Dacă vrei o experiență de utilizare sigură, securizată și anonimă, poți să alegi oricare dintre cele șase profiluri, deși este recomandat să lansezi profilul cel mai adecvat nevoilor tale:

  • Navighează Anonim: Te anonimizează pe internet și oferă confidențialitate sporită
  • Deblochează Streaming (Premium): Urmărește canale TV, seriale și filme inaccesibile în țara ta
  • Protejează Wi-Fi: Recomandat dacă folosești rețele Wi-Fi publice - este același lucru ca și profilul Navighează Anonim dar are încorporat și un sistem de detectare automată a rețelelor Wi-Fi. Astfel, un tunel VPN securizat este creat imediat ce te conectezi la o rețea Wi-Fi deja cunoscută
  • Descarcă Torrente Anonim (Premium): Când activezi pe acest profil, CyberGhost te conectează la un server compatibil cu P2P, astfel descărcările tale de torente sunt făcute în mod anonim
  • Deblochează Site-uri de bază: Un profil creat în special pentru țări unde accesul la internet este restricționat, îți permite să accesezi servicii de web populare care pot fi cenzurate în țara unde te afli
  • Alege-ți serverul (Premium): Aceasta nu este un profil automat, ci îți permite să alegi o țară și un server din rețeaua CyberGhost

Oricând alegi un profil automat, poți să activezi sau dezactivezi și servicii adiționale, precum blocarea saiturilor periculoase, blocarea reclamelor și așa mai departe. Odată ce conexiunea este inițiată, vei vedea adresa ta IP reală (neascunsă) și mesajul Se conectează.

De îndată ce te conectezi la un server VPN, vei vedea informații despre acest server, adresa ta curentă (înlocuită de CyberGhost) și durata conexiunii. Pentru a opri conexiunea VPN, trebuie să apeși butonul Oprește.

Când activezi profilul Deblochează Streaming sau Deblochează Site-uri de bază, poți să alegi dintr-o listă de servicii web pe cel pe care vrei să deblochezi, iar browser-ul tău implicit se va deschide cu serviciul deblocat.

Dacă vrei să te conectezi la un server dintr-o anumită țară, trebuie să lansezi profilul Alege-ți serverul. Aici poți să alegi oricare dintre cele 27 de țări disponibile și chiar și un server dintr-un anumit oraș. De exemplu, poți să te conectezi la un server CyberGhost din San Francisco, Phoenix, New York, Chicago ș.a.m.d.

În această listă poți deja să vezi dacă un server suportă traficul P2P (torrente), cât de încărcat și cât de responsiv este (ping). Poți să marchezi serverele tale favorite cu o steluță, sau poți să alegi dintre serverele cele mai goale, cele mai populare sau cele mai rapide.

Interfața CyberGhost VPN pentru Windows s-a schimbat cu introducerea profilurilor, care îți permit să ai o experiență VPN potrivită nevoilor tale. Acest concept nou poate să fie puțin intimidant prima dată, dar de fapt nu schimbă modul de funcționare al aplicației.

Citește următoarea pagină pentru a vedea rezultatele testelor noastre și pentru a citi verdictul nostru final.